Živé krmení na Opavsku
Zdravím, já dnes byla poprvé v Ostravě u vlakového přejezdu směr na Polanku-nějaký ten rybník. Zprvu to vypadalo, že nic nenajdu, ale pár kousků čehosi kulatého se našlo. Připadalo mi to ještě malé, čerstvé vylíhlé. Prosím, kdy je nejlepší doba na lov- brzy ráno, při horku, po dešti? Nemám s tím zkušenost. Můžete mi také poradit, čím to chytáte? Já měla na cedníku silónku, ale bylo to o ničem.
Starší reakce
Starší reakce
0 18.05.2013 12:58 beki Ahojky,prosím vás kde to ve Slavkově je?trošku presněji děkuji za informace beki
Starší reakce
Markéta určitě néé!!Ale po takovémto nájezdu minulý rok,se to tam pořádně nevzpamatovalo do konce sezony.Po nás potopa.
Že by Markétka chodila na dafnie s čerpadlem?
Jestli tam načapám,zase idioty,kteří tu lokalitu budou devastovat tím,že dafnie budou čerpat hasičským kalovým čerpadlem po metrácích a po jejich nájezdu tam bude prd,tak jim to čerpadlo narvu do p....e a hodím mezi ty dafnie.
Není to sice blíž Ostravě, spíš k těm obrovským dafniím, lovil jsem včera na zahradě a musím říci něco podobného...tak obrovské dafnie jsem také ještě neviděl. Ale naštěstí spolu s nimi i spousta drobného...Že by byl letos rok na taková hovádka?
Já dnes taky byl na lovu, tu na jihu.
Před týdnem Dafnie sem tam drobná byla, ale dnes jak píšeš taky jsem myslel zprvu že dno. Naštěstí jsem si uvědomil že na přepadu je hloubka a dno nejde zvířit.
Dafnie jsou též hnědé a největší kousky mají kolem 4mm. Viděl jsem kdysi i větší o dost větší.
Tady naštěstí je velikostně všeho dost, takže všechny velikosti sít na třídění byli něčím zaplněný.
Slavkov včera: dafnie obrovská, takovou jsem (ani tam) nikdy ještě nelovila a NEVIDĚLA!! Aby se mi rybičky nezakuckaly, šla většina úlovku do mrazáku
Třikrát jsem vyklopila síť zpět do vody nadávajíc, že jsem asi nabrala dno - až počtvrté mi to přišlo podezřelé a "vyvrhla" jsem obsah do vědra a ejhle - fakt dafnie, ale veliká a hnědá, nikoliv červená. Kdo máte větší ryby, upalujte tam, jsou to žně
. Zažila jsem tam mnohem vydatnější lovy, alo tohle jsou fakt obryně mezi dafniemi. Po přecezení jen málo drobnějšího planktonu a spooousta prachu, takže pro krmení drobných (ne prťavých) ryb nic moc.
Každopádně zdravím Opavu
P.S. Kdyby někdo věděl o podobné lokalitě blíž Ostravě, tak dejte vědět, budu vděčná
Starší reakce
Pěkné. Já mám sice ještě něco nachytané, ale asi tam zitra ještě zajedu. Teda jestli jsi tam teda něco nechal
Vůbec jsem to nečekal,protože letos,zatím jen jeden úspěšný lov,ale dneska jsem litoval,že sebou nemám víc transportních nádob,ale i tak,za zhruba 15min.lovu,cca.1kg.
Něco už je v sudu na zahradě,a ve všech akváriích to vypadá,jako na Lukulských hodech.
Tuhle fotku ukázat mejm rybám, který jsou jindy už touhle dobou zvyklý na obdobnou baštu, letos prostě zatím není, tak mě rozmlátěj akvárko.
Krásná práce, to budou dneska Tvoje ryby plavat u dna, jak budou mít nacpaný panděra.
Díky
Tam se neoplatí,kroužit síťkou dlouho,protože je někdy problém s váhou,při vytažení
49°55'0.512"N 17°50'58.229"E
Nádhera...
Možná vlka,nebo rýmu
Starší reakce
Nádrže tam jsou pořád. Letos už tam lovil Jamajcan a mněl úspěch, ale chce si to asi počkat na teplejší a sluneční den. Jinak ty potvory klesají ke dnu a není to moc ideální.
Ahoj, nevíte někdo jak to tam teď s buchankama a jinými dorbnými živočichy na odkališti v Palhanci ? Přece to je jen 4 roky co tu byl na tomhle tématu poslední příspěvěk tak jestli to tam je pořád. Dík moc
Starší reakce
Výprava určitě bude.A všichni další účastníci budou vítáni.
My tam jezdíme na kola, když je na jaře otevřeno pro veřejnost. Jsou tam krásná zákoutí.
Sloužil.Ale je to už pěkných pár zim
To zamoření určitě nebude plošné.Tedy doufám.Je to obrovský prostor,tak snad nějaké části budou O.K.
Nevím jestli je Libavá zrovna vhodná...Četla jsem, že ja zamořená toxickým odpadem, ale pokud jste tam sloužil, tak třeba budete mít lepší informace...?
Pozor ale na ochranáře. Jde o chráněné druhy a hrozí od zelenejch mozků flastr.
Tak túní,jezírek a lagun ,je tam neúrekom
Stejně je to ostuda
Vím kde a kdy nachytat nejlepší kalamáry v Mex.zál.,Kdy a kde fotit aligátory na Missisipi,ale že kousek za Opavou můžou žit sladkovodní artemie a listonohové,o tom nemám ani páru
Nikoliv kvůli izolaci, nýbrž pro neustálé nekontrolované "obrábění" terénu technikou i municí. Tím vznikaly tůně, jezírka a laguny, v nichž tito živočichové velmi rádi žijí.
V bývalých voj.prostorech asi díky relativně velké izolaci těch biotopů?Asi ano.To by neměl být problé zkusit zjístit.Super námět na výpravu.Máme tady obrovský vojenský újezd Libavá.Dneska už je relativně dobře přístupný a protože jsem tam nějakou dobu sloužil,tak ho docela znám.Vím,koho naverbuju ,at jde semnou.MalýLibor to má prakticky za barákem
Žábronožka se vyskytuje podobně jako listonoh na území naší republiky především v bývalých vojenských prostorech...Je vzácná. Jedna samička by ale dala asi slušnou produkci jedinců k dalšímu chovu...
Děkuju.Neřekl jsem anonymní úchyl,ale úchylné metody
Von ten anonymní úchyl Vám zkusí napovědět.
Jde o produkty firmy
www.ichthyotrophic.pl a vozil je Jirka Kudrna: Aquamaster a Petrák: Aqua Petra.
Určitě by to stálo za úvahu.Snad by se na nějakých asijských stránkách dala objednat vajíčka.
EDIT: tak už to mám,jen ta cena za 5000vajíček?
www.ebay.com/… Možná bude u vás jednodušší zkusit množit sladkovodní artémii....
U nás s největší pravděpodobností asi nikde,tedy co vím.Asi bude potřeba domácí výroba.
Nevíte, kde sehnat živou artemii na severu Moravy?
Starší reakce
v opavě tušim že vždycky bývaly ve slavkově na těch rybnících
Co já vím, tak se chodilo k trati kousek od Rudné do Svinova. Jak je jmenuje ten rybník nevím.
a někde v Ostravě nevíte?
0 27.08.2008 15:58 sir162 na petrove rybniku v krnove sou jich taky mraky
Starší reakce
Dnes jsem se tam byl podívat,jsou jich tam mraky.
Zdravim! Nejlepsi a taky cely rok jsou buchanky na cukrovarskych nadrzich na palhanci.Hodne stesti!
určitě by mělo být něco v každym rybníce, ale podle počasí a počtu ryb tam toho je buď málo a nebo moc
určitě něco bude v chovných rybnících, ale tam nechoď jinak dostaneš pěknou pokutu, leda byses předtím domluvil s nějakým představitelem místní organizace
a navíc teď v tý zimně nikde nic není
0 02.04.2008 08:43 Kuba – Kde na blechy na opavsku
Znáte někdo místa kde nalovit plankton na opavsku?Buchanky a perloočky?díky za tipy
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 1323x