Odborná literatura o akva rostlinkách
Starší reakce
0 11.12.2014 06:49 NUMA – Takashi Amano kniha
Kompletná prezentácia prírodných akvárií od svetoznámeho pána Takashi Amano - prezentácia prác aquascaping 1985-2009. Import z Japonska - original balenie.
www.numa.sk/…Starší reakce
Ja mam druhe vydanie z roku 1980 - cena 32 Kčs
Škoda,no nevadí.Našiel som ju na warlinku,ale tieto PDF a JPG knihy nemusím.Aspoň si pozriem trocha štruktúru knihy.(sú tam všetky knihy čo máš)
Jo tak :o) ... tak to budeš muset říct někomu jinému ... já jsem od rozvodu bez foťáku :o) ...
Myslel som foto pár strán do súkromnej správy.Prípadne ti môžem na mňa dať email.Aby som sa vedel rozhodnúť.
ss? čto éto? :o)
náhled ... nemám žádnej náhled ... mám normální knížku ... myslím jako z papíru :o)
Ak by som ťa poprosil,nedal by si mi cez ss pár náhľadov.Prosím.
Záleží na úhlu pohledu ...
pro člověka, kterýho zajímaj především ryby (a potřebuje se něco dozvědět o jejich chovu a odchovu) to asi nejni špatná knížka ...
Ako tak čítam,tak asi nič moc.
Chcel som rozšíriť zbierku akva kníh,ale rád by som túto knihu niekde pozrel a až tak kupoval.
Tak zkusit vyhledat někde jinde.
Myslím si že špatná nebude
Dáko im to nefunguje,už som žiadal neraz.Obchod funguje spoľahlivo,no táto služba nie.
Ten E-shop nabízí nahlédnutí do knihy. Tak si požádej
0 05.08.2012 00:14 - Starší reakce
0 31.07.2012 16:35 roboko – Odborna literatura o akva rastlinkach
Za spoločného štátu Čechov a Slovákov pan Karel Rataj napísal knihu Akvaristika začína u rostlin.Cena 32 Kčs.Tiež stačí do vyhladávača zadat - literatura o akvarijních rostlinách - a to budete koukat kolik literatury existuje. Prajem vela úspechov a hodne zarastené akvaria.
Uvidíme až zveřejní program.
Ta druhá se Jardo nachází u mně v knihovně i s věnováním, stejně jako Echinodory a kapesní atlas.
To nové vydání je opravdu dost upravené, ale to se zatím na netu dá najít jen v shopu. Vzhledem ale ke kvalitě obsahu takových knih to jsou dobře investované peníze!
No a kdyby někdo toužil po přece jen lepší kvalitě snímků (případně byl natolik útlocitný, že by si myslel, že krást se nemá
), tak tady:
www.amazon.co.uk/…
případně o 11 let novější a přinejmenším v názvosloví některých skupin výrazně odlišné vydání, pravda, v němčině tady:
www.amazon.de/… Tak to bych si neměl nechat ujít.
A třeba si předem zamluvit jeden exemplář v němčině?!
Možná na podzim v Brně. Alespoň loni se o tom debatovalo.
Jdu s křížkem po funuse, ale když už se téma zove "Odborná literatura o akva rostlinkách", pak se připojím k Hostovi a stejně jako on doporučím "Aquarium Plants" od Ch. Kasselmann.
Při podobné příležitosti si vždy uvědomím, jak jsem před časem zaváhal...
Nevyužil jsem možnost koupit tuhle knihu přímo od autorky...
I s věnováním...
(Třeba bude ještě příležitost.
)
Prakticky všechny knihy o akvarijních kytkách jsou ke stažení.. ale papír je papír.
Bohužel zatím není kniha o akvarijních kytkách, kde by se dalo názvům kytek věřit. A tak se názvům kytek nedá věřit ani v akváriích a pěstírnách.
Nikomu to neříkej, nemá se to a není to hezké, ale zadej do googlu:
christel kasselmann aquarium plants pdf
Najdeš ji tam v angličtině volně ke stažení.
Pokud vládnete angličtinou, tak "Aquarium Plants" od Christel Kasselmann vyšla i anglicky.
A tak trochu jiný pohled na kytičky najdete i v knize Diany Walstad "Ecology of the Planted Aquarium". Možná ne hned, ale třeba jí časem doceníte.
Jo taaaaaak
Tak to se po ní taky kouknu
Nie tú od Rataja,tú druhú.
A dá se názvům rostlin věřit? Nebo je i novější vydání?
presne túto doma mám-okrem iného
Fascinovalo mě, kolik kytek tam má kvetoucích
- snad všechny kryptošky, lekníny, ...
Taky jsem tu knížku, co jsem zde dávala odkaz, měla z knihovny. Ale to už před pěti lety
A ještě Akvárium - Gina Sandford. Tu jsem si nakonec i koupila. Jako úplnému začátečníkovi a neznalci se mi osvědčila, abych vůbec věděla co a jak. A je tam i dost rybiček s informacemi a obrázky. Je to krásně přehledná knížka. Našla jsem v ní základní informace od každého téma (kromě rostlin no) a mám ji přečtenou snad stokrát. A po ní jsem navazovala na těchto stránkách
Tu používám nejvíc, má hezký fotky. Akvarijní rostliny od Scheurmannové mám sice taky, ale tam je atlasová část jen na 25 stránek a ještě řazeno po skupinách, nikoliv podle abecedy - pro mne nepřehledné.
Jo a pak jsem v knihovně objevila ještě tohle. Informace i fotky odpovídají době vydání (druhá fotka).
Vypadá dobře. Ale taky bych potřebovala, aby to tady někdo posoudil
Já jsem v knihovně objevila ještě tuhle. Autoři Claus Schaefer a Christel Kasselmann, v Německu vydáno 2005, český překlad Rudolf Rada 2007.
Téměř 200 stran je atlas ryb, plžů, krevet a raků, druhá část knihy (přes 100 stránek) je atlas rostlin.
Úroveň kvality informací v ní obsažených si nedovolím posuzovat, neb jsem začátečník, ale mne oslovila.
Jo to mě taky štve. Překlady do češtiny jsou vždycky úplně jiné a to hodně i ve filmech
Bohužel neumím všemi jazyky světa, jen anglicky, takže se na překlady musím spoléhat
Omlouvám se, protože dotaz byl směřován na Sida, přesto si dovolím svůj názor. V češtině knihy od Rataje (byť s drobnými výhradami) a ze zahraničních sice v němčině ale špička, knihy od Christel Kasselmann. To co bylo přeloženo do češtiny, ve valné většině je (zle řečeno) dobré na podložení stojanu.
Mně ta knížka přišla kdysi jako začátečníkovi vklidu. Na to, že jsem nevěděla o akvarijních rostlinách ani prd
(ani jak vypadají
) A co byste třeba doporučil jako dobrou knížku?
No právě!
A co si třeba přečíst
recenzi na knihu, na niž jste dávala odkaz?!
(A já odkaz na její recenzi.
)
To je ta stejná, na kterou jsem tak dávala odkaz v předchozím příspěvku
Starší reakce
0 20.07.2012 01:14 - Encyclopedia of Aquarium plants - Peter Hiscock
www.knihcentrum-opava.cz/…
Dobrá knížka. Myslím, že nejlepší je vždycky udělat si závěr nasbíráním informací z knížky (nebo nejlépe několika knížek), internetu a zkušeností jiných
všude se totiž trošku liší
Starší reakce
Jmenuje se to ---------Karel Rataj-Odrůdy echinodorů-2004 stála mě myslím okolo 150,-kč+-.Mám ji hned od vydání,takže cena je jen orientační.Dále ještě od nej vyšla kniha -------------Akvárium a rostliny.Ta je všeobecě o nejznámějších akvarostlinách.
Takže pokud Ti nejde konkrétně o echinodory,tak bych začal s tou druhou.
no ked som si tam klikol a vybral rastliny na A tak som hned isiel na druhy rodu anubias. chybaju tam Anubias hastifolia, anubias lanceolata a napr. anubias coffefolia. takze dalej som uz ani nesiel. chcelo by to fakt nejaku poriadnu literaturu, a kniha je kniha.
vsetky rastlinky som si stiahol z
www.tropica.com, je ich sice okolo 180 slide-ov, ale aj tak to nie je vsecko. jednotlive stranky mam ulozene v pc, lebo doma nemam net a niekedy ked nemam co robit a chce sa mi vzdelavat ohladne akva rastlin tak si kukam jednotlive slide-y, ale chcelo by to knihu ako som pisal. inak dik za radu
A co tady kliknout na rostliny ?
o.k. a vedel by si mi povedat nazov tej knizky? a o inych rastlinkach nic nie je spracovane? myslim nejaka kvazi encyklopedia, kde by boli fotky a hlavne naroky a na pestovanie - teplota, tvrdost, ph, vyska rastliny sirka a tak.
Přidat reakci
[1] 2
Zpět na obsah sekce Literatura • Zobrazeno 2251x