Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Šetrnost krmiv

 

NápovědaFórum » Krmení  

Šetrnost krmiv
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2008 16:56 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: johan
jejda. teď nato taky koukám... ...tak tam budou určitě i ty, které do nitrátů...
S touhle formulací už problém nemám. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2008 16:53 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: PT
Tak už je mi to s tou vaší reakcí jasnější. :)
S tykáním/vykáním si (nikdo) nedělejte hlavu. Já si ji taky nedělám. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2008 12:34 Muž PT [89] Re: Sid
Side, nereagoval jsem na tvuj prispevek, pouze jsi byl posledni, tak jsem klikl na tu zelenou sipku (chyba, chyba! :-P ) u tebe a pak to v nadpisu pusobi, ze jsem reagoval na tebe :) proto take obsah meho prispevku nemusel davat vzhledem k tvemu smysl.
jinak se omlouvam za vykani/tykani, uz se to tady resilo a popravde jsem z toho jelen, navic soukrome razim tykani, vzdyt jsme preci vsichni na jedne lodi (v jednom akvariu!) :)

EDIT: mimochodem, ten link "pridat reakci" co je nahore, by se urcite hodil i dole :) pripadne mi totiz logictejsi cist od zhora dolu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2008 12:03 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: Sid
jejda. teď nato taky koukám.. to víte, brzo ráno=)) ale to na věci mnoho neměnilo.
tak znova: jsem myslel, že ryby vylučujou "čpavek", kterej je až nitritačníma bakteriema přeměněn na nitrity (dusitany) a nitratačníma bakteriema na nitráty (dusičnany).. nebo rovnou zpracován rostlinama. takže když tam přežijou bakterie které dají čpavek do nitritů, tak tam budou určitě i ty, které do nitrátů......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2008 11:25 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: PT
Nepochybuji, (a nikde jsem nezpochybnil), že NO2 není primárním produktem rozkladu organických N-látek. Odkaz na stránky p. Pelikána mi v souvislosti s mým příspěvkem nedávají smysl... :-O
Z celé diskuse jsem zareagoval výhradně na Johanův výrok: "...ryby vylučujou "čpavek", kterej je až nitrifikačníma bakteriema přeměněn na nitridy..."
Nic z toho, co jste napsal, nezmění můj názor, že si Johan plete nitrity s nitridy, a že i v bakteriích má čurbes. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2008 10:45 Muž PT [89] Re: Sid
Ale johan má pravdu s tím, že o NO2 není primární produkt "krmiva" a že o NO2 v podstatě nejde. Osobně bych si tipl, že když se hromadí NO2, tak prostě chybí nitratační bakterie. (kdyby se hromadil NH4, tak potom by chyběly nitritacni).

pan pelikán: planta.aquariana.cz/…
jinak k tomu odkazu - jaky je rozdil mezi vymesovanym amoniakem (ten podle obrazku rostliny neberou) a amoniakem od amonizacnich bakterii (ten jo)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.03.2008 09:40 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: johan
...ryby vylučujou "čpavek", kterej je až nitrifikačníma bakteriema přeměněn na nitridy...
Johane, pletete si nitrity s nitridy a v těch bakteriích máte taky čurbes. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2008 01:02 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: Bolek
no tak budete častěji měnit vodu, nebo je máte nemocné furt?
jsem myslel, že ryby vylučujou "čpavek", kterej je až nitrifikačníma bakteriema přeměněn na nitridy a nitratačníma bakteriema na nitráty.. nebo rovnou zpracován rostlinama. takže když tam přežijou bakterie které dají čpavek do nitridů, tak tam budou i určitě ty, které do nitrátů, tak co furt máte s nitritama, když to je až vedlejší produkt?!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2008 00:41 Bolek Re: Dahak
kdyz budu konkretni tak se mi jedna o male gupky a ty bohuzel nemuzu prestat krmit na pet dni.....navic casto pisou ze pri lecbe se nema krmit zivim krmenim...neco mi rika ze pri lecbe bude nejlepsi zeninka a salatek,ale nevim jak to bude zase s nitridy...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2008 00:17 Acino Re: Bolek
Nitridov? Zaujimave veci ti plavaju v akvariu. smich

Aby to bolo aj trosku konstruktivne, tak nitrid je (N3)-. No pravdepodobne to bude zhruba ako pises, kedze najvacsim zdrojom dusika je z bielkovin (asi 16% hmotnosti bielokoviny/aminokyseliny je dusik), kedze najviac bielkovin je v zivocisnej potrave, bude to zhruba nejako tak. Na druhej strane, to ze to ma najmenej dusika, neznamena, ze to bude aj najdietnejsie, kedze celuloza v rastlinach je extremne tazko stravitelna. Takze asi nejaky kompromis.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2008 00:13 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: Bolek
Nejlepsi je pri lecbe nekrmit vubec.Obvykle trva lecba 3-5 dni coz pro ryby neni zadnej velkej problem.Ktere z Vami vyjmenovanych krmiv je ale nejvhodnejsi to netusim ale neco mi rika ze zive krmivo na tom bude o neco lip.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2008 00:08 Bolek Re: langosh
Diky,odkaz je to peknej ,ale takovej spis komercni a moc tam toho nevysvetlujou,treba proc "leads to improved nutrient uptake and fish growth because more nutrients are absorbed by the fish"....skoda ze nepisou jak toho dosahli..:))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2008 00:05 Bolek Re: Horác
Diky Horaci..je videt ze jste stejne technicky typ a zajimaji vas veci do hloubky a jak a co funguje.....to mam rad...:))
jinak co myslite,jake je poradi co se tyce Nitridu v odpadnich latkach??Vlocky,Patentky,nitenka,zabronozka,spirulina a hlavkovy salat....??
protoze kdyz napriklad lecim a filtr nefunguje ,tak nitridy lezou do nebezpecnych hladin,tak by me zajimalo z ceho tech nitridu bude nejmin...
doufam ze je moje uvaha logicky spravna...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2008 22:41 Muž filipsi [1295] Re: Bolek
... ale jak psal nekdo na zacatku, neznamena to, ze kdyz najdes na dusik nejchudsi krmivo, ze take na konci bude nejmene no2 a no3 ve vode.
Nikdo Ti dlouho neradil, protoze to cele je ne moc smysluplne, a odpovedet rozumne jinak nez odkazem na to, jak funguje traveni, rust zivych tvoru, a na dalsich mnoho veci se neda.
Pro jedny ryby bude nejmene no2 ve vysledku z ras, pro jine z patentek, co bude dietni pro jedny, zpusobi potize jinym.
Co a jakym Ti nereknu, rybam nerozumim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2008 22:29 Muž Horác [3942] Re: Bolek
Tohle se v praxi dělá tak, že se pomocí elementární analýzy stanoví obsah dusíku ve vzorku a po vynásobení určitým koeficientem se stanoví obsah dusíkatých látek (tj. např. zmíněných bílkovin a nukleotidů), vztažený na určitou hmotnost krmiva. Detaily neznám. Pokud hledáte "na dusík chudé" krmivo, najděte si prostě to, které má nejnižší obsah dusíkatých látek. Ale nemyslím si, že ty rozdíly budou nějak markantní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2008 22:29 langosh Re: Bolek
Přečtěte si tady toto "Clearly better: the new TetraMin" www.tetra.de/…
Roman X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2008 22:17 Bolek Re: Horác
Neco takoveho sem mel presne na mysli...dekuji.
Jeste jeden dotaz: www.aqua-daho.cz/… tady pisou ze krmivo obsahuje 390g dusikatych latek na 1 kg. Jak tomu rozummite vy? diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2008 21:50 Muž Horác [3942] Re: Bolek
Je to hlavně o obsahu nukleotidů a proteinů. Bílkovina je rozložena na jednotlivé aminokyseliny a ty jsou metabolizovány na amoniak. Ten je posléze nitrifikačními bakteriemi oxidován na dusitany a dusičnany. Orientační obsah dusíkatých látek je uveden např. zde : www.aqua-daho.cz/… (dole je ceník fy. Dajana, nutno kliknout na konkrétní krmivo).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2008 19:41 R Muž Silent [5949] Re: Bolek
Přímá souvislost mezi NO2 a krmivem není. Důležitější je stravitelnost a v návaznosti na to zatížení vody odpadem a nestrávenými zbytky. Je jasné, že jsou různě kvalitní a tím i stravitelná krmiva. Většina levných krmiv se bude patrně vyrábět z levných a ne moc kvalitních surovin. Koneckonců nejlepší krmivo pro ryby je živé, ale i to má nevýhody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2008 18:53 Muž Tonys [16] Re: Bolek
Nevim co je to za kravinu!!! dietní krmivo pro rybky??? si děláš srandu! U krmiva musíš sledovat a by dalo rybičkám co nejvíc potřebných látek. Bílkoviny fosfor určité sloučeniny dusíku jelikož dusík je velmi duležítý pro všechny živé organismy a další složky...! Máš v akvarijních obchodech pixličky a ty jsou určené pro určité rody ryb:Cichlidky,krunýřovce,...atd. Jinak co se týče NO2 tak skoro žádné nebudeš v akva mít... pokud nebudeš překrmovat a nebudeš mít přerybněnou nádrž.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2008 14:34 Bolek – Setrnost krmiv na NO2....
Jsou nektera krmiva "horsi" a "lepsi" na NO2 ve vode??? a co je nejdietnejsi jidlo pro ryby???Diky za odpovedi a hezkej den...

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 1015x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6388-setrnost-krmiv-