Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Barevný štěrk

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dno 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Barevný štěrk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.08.2015 12:10 Muž snehulda007 [850] Re: Jifi
Dobře,ale to , že vypadají stejně na obrázku neznamená, že jsou stejné. A sám jsi usoudil,že že zřejmě mají odlišné technologie..Takže varovat před šmejdem ano,ale nepaušalizovat...Já mám taky flexi pěkných pár let u krevet a naprostá spokojenost. Ono taky koukám, že sandsystem chce za kilo 19 kč a flexi mnohem víc,takže už ten rozdíl v ceně tě měl varovat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.08.2015 11:55 Muž Jifi [675] Re: Yirka
Mně to vůbec neuniká.
Stačí se podívat na oba weby a ten obarvený křemenný písek vypadá prakticky stejně u obou prodejců.
A pokud je s pískem od jednoho prodejce v akvárku znatelný problém, je fajn varovat ostatní.
Asi mají rozdílné technologie barvení a ta jedna asi není vhodná do akvárka. Přesto, že na první pohled člověk žádný rozdíl nevidí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.08.2015 11:38 jamajcan Re: Paxero
Kašlat na tyhle hnusy a dopřát kytkám i nitrifikaci dno z pálených jílů.Nesrovnatelné v ceně, i funkčnosti.Nemluvím do větru,mám to léty odzkoušeno.Pálené jíly jsem nikdy neodkaloval, což u substrátů typu flexi apod. prostě nejde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.08.2015 11:37 Muž Yirka [9261] Re: Paxero
Tvé poznatky jsou určitě zajímavé, ale trošku mi uniká proč jsi je umístil pod Flexiobklady.
Já mám černé dno z Flexiobkladů již pěkných pár let a nemůžu si je vynachválit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2015 11:31 Muž Paxero [71] Re: RBSC
Bylo to pekne akvarium.... tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2015 09:48 Muž Jifi [675] Re: Paxero
No, stačilo mně pár vteřin, abych našel toto:
www.sandsystem.cz
A hned na úvodní stránce je mimo jiné toto:
"Barevné křemičité písky jsou vyráběny nejmodernějšími technologiemi barvení polyuretanovými a epoxidovými pryskyřicemi. Vyznačují se vysokou chemickou a mechanickou odolností, barevnou stálostí vůči UV záření a dobrými estetickými vlastnostmi."
Hm, tak než si nasypat do akvárka takovou s*ačku, to budu mít raději klasické dno, takový ten mišmaš odstínů šedi a trochu i barvy, ale je to 100% přírodní štěrk, který žádné barvy a pryskyřice neuvolňuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2015 07:57 RBSC Re: Paxero
Mělo by se jednat o uhlíkovou čerň (saze). Jen mi není jasné co použili za metodu, že se až tak rychle a tolik uvolňuje (možná díky kytkám příliš agresivní prostředí). Díky za info. Ať se daří, je to pěkné akvárium!
Nebýt ryb dna, zkusil bych tryskací materiály (syntetický karbid křemíku, korund,...), ty budou z podstaty věci bez polymerů - značně odolnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.08.2015 00:10 Muž Paxero [71] – Barvené písky od Sand System NE!
Osobní (bohužel) zkušenost s černým barveným pískem od Sand System s.r.o.:
- dodává Sand System, pytel je bez uvedení výrobce, avšak s popisem v polštině
- barva se sama neodlupuje, ale odolnost proti otěru je minimální
- z písku se pomalu (ale jistě) vyluhuje nějaký ropný sajrajt, který je na hladině akvária vidět - vypadá to jako ropná havárie na potoce (akorát že tam to řeší hasiči, kdežto ve svém akváriu to musím řešit já)

Takže mne to stálo peníze (nemálo) a čas (nemálo) to nové dno zase vybagrovat...

Škoda, že tu nejsou povoleny jadrné výrazy, protože jsem fakt, ale opravdu, nasrxxý a vytočený jak péro z gauče. tone tone tone

Snad tímto varováním někoho dalšího ušetřím trápení.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2013 13:04 Muž Slav3k [23]
Tak jsem nakoupil 0,8-1,2 mm frakci 25kg černého + 25kg přírodního. Musel jsem je trochu překecat aby mi dotali tak "malé" množství ale klaplo to :) Sandsystem, stálo mě to dohromady 550 kč

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2013 16:51 Muž LiborSprysl [9016] Re: Slav3k
Kýč to určitě není, ale černá na černé se blbě rozlišuje... :-P Možná máte ještě mladé oči...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2013 15:41 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: Slav3k
Ono ta menší frakce by neměla vadit, pokud nebudeš mít nějaké rostliny, kterým to vyloženě vadí :)
PS: jelikož se je mi 16, tak by bylo kdyby jsi/jste mě tykal X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2013 13:12 Muž Slav3k [23] Re: Kryštof
dík, potřeboval jsem názor :) A daál řeším to věčné dilema ... jakou zrnitost ... Aktuálně vyhrává názor zkusit projednou menší frakci 1 - 1,5 mm ... přiznám se že doteď jsem měl tkaovou podivnou směs až 4 mm a přijde mi, že na tom akorát rostly "koule" a chuchvalce černé řasy ... dobře to asi není relevantní argument, ale přemýšlím nad valstnostmi jemnějšího písku, bude to propouštět živiny? nebude to zahnívat s menším přístupem kyslíku ? Řekl bych ale že důvod proč mi třeba nerostly stonkovky byl právě ten 4mm štěrk

Co myslíte ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2013 12:37 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: Slav3k
dobrý nápad :) ono i celkově tmavý písek se nachází v přírodě, takže tam nevidím žádný problém X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2013 12:23 Muž Slav3k [23]
Já právě přemýšlím co koupit ... buď koupím uplně obič křemík, a nebo černý ... já myslím že ta černá ještě nění tkaový kýč, a mohlo by to mít jisté výhody: Vyniknou barvičky rybek, neodráží to světlo, najdu proti té černé krevetky :)) co vy myslíte ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2010 08:34 Muž Yirka [9261] Re: Lucky005
Mezi akvaristy když tak hejno. :-) Ale jinak ti pochopitelně nikdo nebrání být pionýrem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2010 20:35 Muž Lucky005 [197] Re: Yirka
je jednodudussi nasledovat stado, kdyz na otazku kde sehnat jemny cerny sterk vsichni rikaji flexi, je to vyzkousene, proste jistota.....
proc si hledat vlastni cestu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2010 20:23 Muž Yirka [9261] Re: Semtex
Já na druhou stranu nikoho nevyzvedávám. Ale vím, jak to chodí, když jsou stránky "obsolete". A je zvláštní to, že i když jsou od Ostravy, žádný severomoravský akvarista se neozývá se zkušenostmi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2010 20:13 Muž Semtex [1198] - LabyrintkyRe: Yirka
u flexiobkladů chybí ještě hnědý písek...
... taky tahle firma co vím, bude mít brzy obměněné stránky, kdy to bude nevím, vím jen, že pořizovali nové fotky....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2010 20:00 Muž Lucky005 [197] Re: Yirka
Nemam s touto firmou zadne osobni zkusenosti a ani ji nechci nejak obhajovat. Pridal jsem to sem jako dalsi alternativu pro nekoho kdo je z moravy a muze si pro to treba zajet a usetrit za postovne. v Referncich je celkem solidni seznam firem s kterymi spolupracovali. Myslim ze neni problem tam zavolat, popr. poslat email kvuli ceniku.

jasne flexiobklady uz jsou overene.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2010 19:51 Muž Yirka [9261] Re: Lucky005
Podívej se kdy byly naposled aktualizované, kdy slibovali ceník atd....
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2010 19:49 Muž NASREDDIN [1384] Re: Lucky005
Jaká je např. cena?
Ať hledám , jak hledám, nikde ji nevidím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2010 19:45 Muž Lucky005 [197] Re: Yirka
proc myslis?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2010 19:03 Muž Yirka [9261] Re: Lucky005
Stránky jsou však přinejmenším trochu podezřelé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2010 16:26 Muž Lucky005 [197] Re: Hando88
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2010 14:33 Muž Yirka [9261] Re: Hando88
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2010 14:30 R Muž romant [28002] Re: Hando88
Podíval bych se na stránky firmy "Flexi obklady". Tam podle mě mají barevnej štěrk do akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2010 14:29 Muž Yirka [9261] Re: Hando88
Obarvit jde všechno, substrát do nádrže však jednoznačně nedoporučuji. Chceš-li barevný, je možno jej již obarvený koupit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2010 14:24 Hando88 – štěrk
Nevite jestli jde nejak obarvit štěrk do akvaria,aby to neskodilo rybam atd. Dekuji za odpoved !

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2010 21:12 PPro Re: petrp
Vypadá to jako Aquaclay od Rataje

www.rataj-spk.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2010 19:17 Muž ancistrus [25] - RostlinyRe: petrp
Dennerle prodava hnedy drobny pisek pod nazvem Borneo.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2010 19:03 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: petrp
www.flexiobklady.cz/… treba od flexy obalu (barveny pisek), nebo palenej jil... (akadama, aquaclay....)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2010 18:36 Muž kubasan [18] - RostlinyRe: petrp
mrkni do mojej prezentacii .mam nieco podobne. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2010 18:34 petrp – kde sehnat oranžový písek
Prosím o radu nevíte někdo kde by se dal sehnat písek který je na přiloženém obrázku?
Obrázek je z katalogu sera.Děkuji
www.serashop.sk/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2010 19:32 Petula6 Re: jaqubqko814
Fotka k příspěvku já jsem dostala k bettáriu modrý písek..nemám nic proti nim..pokud to není nějaká šílená kombinace..akorát jsem měla stále zakalenou vodu..určo od barviva..tak jsem je hned druhý den po zakoupení akvárka dala do pytlíčku a vyměnila za normální!! potlesk ten písek je na fotce! :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2010 18:59 Jakubqo814 – .
Mne sa to páči pokyal ide o modrú farbu...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2009 23:42 Muž kortezhugo [983] Re: Skunkiee
...mne v poslednej dobe cierny strk... palec - ale len "vrch" - spodok ako pestovatel rastlin - nieco ine.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2009 22:50 Muž Skunkiee [3] - SumciRe: Naklis
mně se v akvárku líbí přírodí dno.Nedokážu si představit zarostlé akvárium a pod tím zářivě barevné dno tone a navíc tím co má poutat pozornost maj bejt rybičky a ne štěrk :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2009 21:50 Naklis
Káždému se líbí něco jiného mě napřiklad modrá se žlutou palec ale každý ma jiný názor hmm ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   22.08.2009 09:33 Muž Semtex [1198] - LabyrintkyRe: Bob66
Patentky dejme tomu že to může být čichem, ale nevysvětlujeto kančíky a bojovnice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2009 08:03 Muž vhisky [46] Re: Nikola
a není lepší tohle? www.ratemyfishtank.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2009 23:29 Nikola
www.ratemyfishtank.com/…

lol...tohle ale vypadá dobře :-D ještě mám v záloze mini akva - že bych se nechal inspirovat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2009 22:17 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Semtex
To ale nemusí být barvou, stačí si čuchnout k patentkám a ke koretrám a hned ucítíš rozdíl ;-) Podle mne jde spíš o pach ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2009 19:30 Muž Semtex [1198] - LabyrintkyRe: RAP
Nevím jestli ryby vnímají barvy nebo ne, ale myslím si že minimálně červenou ano. Třeba krmení: červené patentky vidí okamžitě a hned po nich jdou. Ale třeba komáří larvy ať černé nebo bílé taky vidí ale nijak moc je nezajímají.
Jiný příklad: s párem kančíků jsem měl bojovnice, tmavé barvy, světlé, vše OK. Ale jakmile jsem tam dal samečka jasně červené - tak to byla mela. Kačíci šli hned po něm, on se samozřejmě nedal.
Máte někdo podobné zkušennosti?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2009 14:24 JuraS Re: benkova
Jo a aby jsi si nemyslela, že to ode mě byla kritika..souhlasím s tebou..v tvém názoru, že je na každém soudruhu aby si děla co se mu líbí a co jeho peněženka snese...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.08.2009 14:23 Žena benkova [10] - ŽivorodkyRe: JuraS
já jsem myslela ,že když se to někomu líbí je to jeho věc ..ani mě se to nelíbí a nemám je ve svejch akva ale u syna ..a tam mi šlo o to ,abych ho naučila mít k něcemu vstah ,a naučit se o to starat a né že mu koupím akva a celé mu ho zařídím ,vybíral si sám :-( ,já jen kontrolovala situaci a platila ,takže jsem chtěla říct ,když chce at si tam dá kdo chce co chce ..jen aby to neubližovao rybičkám ..a nabídku s přestříkáním bych brala :-D a střílení takéééé palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2009 14:07 RAP Re: JuraS
Ono to s tou barvoslepostí ryb není tak jednoznačné. Když se dokáží přízpůsobit vybarvením, aby při pohledu zhora co nejvíce splývaly, musí zde nějaké vnímání barev být.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2009 14:02 JuraS Re: benkova
Ono to je na jednu stranu omluvitelné ale na druhou stranu a ruku na srdce...jestli někdo chcete tak mám doma sadu na paintbrush..dá se s tím docela pěkně stříkat barva i na hezkou holku...tak klidně si kupte křečky a nebo morče a já vám ho přestříkám na tygra (to bych snad zvládl) a na složitější barevnosti půjčím..budete prostě in..klidně i psa, kočku..papouška...ekologickou barvou...a dělat to co si zmyslí děti..mám 4 v pubertě tak to bych se zbláznil..jedna chce koně, další holky by ráda příklepovou vrtačku, syn kde co a o další raději pomlčím....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.08.2009 13:57 Žena benkova [10] - Živorodky
ahojky lidičky,připojím se také ;-) ,mám 4 akva a jen v jednom mám barevný štěrk ,ono vůbec to akva je kýčovité ,není to akva ani podle mojich představ ,ale je to akva syna hmm ,takže nic méně jsem byla za sponzora s peněženkou a tak nějak s nějakým úmyslem mu to akva nějako vytvořit ..hodně lidem se to akva možná zdá hnus ,pirátská truhla a barevné kamínky :-| ,ale co je to syna .A zaplať bůh je to v pokojíčku :-D ,ale ono v dnešní době ,když jsdete kupovat i klece pro hlodavce tak také šílím ,barevnost až hrůza ,a těm zvířátkům to také moc neprospívá ..ale hold je to trend . A když je to pro děti ,myslím si že každej ustoupí ..ruku na srdce ,myslím si že každý se dostla do situace že dítko si něco usmyslelo a my rodičové podlehli i přestože to není náš vkus ...jediné co mě zajímalo aby kamínky neměly ostré hrany , a pro jistotu jsem vzala pár kamínků a prolila jsem je fixinelou ..a jak podotýkám asi je to na vkusu každého z nás ani já je nemám v ostatních akva ..ale toleruji synovo akva (nemám ho na očích :-D ) ,a mezi náma ,když chce někdo mluvit o tom co komu se něco nelíbí ...lidi a není to jedno?? Mě se také nelíbí tapety s rostlinkama ,a nekritizuji nádrže kde to mají ,prostě když se mi něco nelíbí tak si to tam nedám a je to ,a když se to někomu líbí at si to tam dá ,přece nebudeme kritizovat něčí vkus ,ale budeme to brát z hlediska praktičnosti ,já mám v jednom akva tapetu černou a v druhém 3D pozadí ...a jedno je hezčí,ale druhé praktičtější ..a ted co si mám vybrat ...omlouvám se za diakritiku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.08.2009 13:43 Muž filipsi [1298] Re: vhisky
Nezastane, myslim, ze to rybam je uplne fuk. Dokonce si dovedu predstavit hezke, vkusne udelane akva v "barevne" variante.
Ale - muj salek kavy to neni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.08.2009 13:22 Žena ustavprochore [568] Re: vhisky
Čistě osobní názor: Do svého akva bych si nedala ani ten černý z flexiobkladů (čímž netvrdím, že se mi nelíbí, ale je to prostě "umělé"), ale vkusně udělané akva do moderního interiéru nebo třeba akvárko pro děcka (protože mají rádi barvičky) by z toho udělat jít mělo. Samozřejmě za předpokladu, že to bude mít vhodnou zrnitost a nebude to jen ta ostrá nabarvená mramorová drť, jak už "sharon" psala níž.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 2 3

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 5323x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6313-barevny-sterk?od=25