Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Drápatečky

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Žáby, Mloci 

Drápatečky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2023 05:58 R Muž afc1886 [14688] Re: MichaelaN
MichaelaN napsala:
Teď už mám holt to, co tam mám a zbavovat se ničeho nechci, tak se snažím zjistit, co nejlépe udělat pro to, aby se všem dařilo v rámci možností dobře :-)

Častější výměna části vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.05.2023 21:58 MichaelaN Re: ctibum
Fotka k příspěvku Díky za rychlou odpověď, fotku nádrže přikládám a co se týká čištění, tak cca jednou za 10 dní odkaluji dno a vyměňuji cca 40 % vody.

Přečetla jsem si tu kompletně celé vlákno, než jsem vznesla dotaz a je celkem těžký si z toho vyvodit, co že je pro ty drápatečky to nejvhodnější. Někdo je bez problému chová ve velkém společenském akváriu a neřeší ani moc krmení, jiní chovají 7 ks ve 12l kouli a tam prý také skvělé prospívají (i když tady v atlase se doporučuje pro jeden pár aspoň 40l). Někomu loví krevetky, někomu ne, někdo krmí nitěnkama, někdo je důrazně nedoporučuje. Někdo dokonce krmí kuřecím masem a někdo je nechává "živořit" jen na vločkovém krmení od rybiček a i tak jim žijí.

Uznávám, že ancistrus byl do mého akvária nevhodný začátečnický omyl, ale zrovna paví oka i platy jsem si před koupí studovala a v atlase se píše, že se hodí i do 20l akva, samozřejmě při vhodném počtu jedinců. Takže v tomhle ohledu si nemyslím, že by bylo nějak extra přerybněno a ani při čištění jsem si nevšimla nějakého výraznějšího znečištění. Navíc jsem koupi těchto všech ryb konzultovala s chovateli na akva burze a tam mi vše odkývali, tak je to pak pro mě, jako začátečníka, těžké. To stejné s těmi drápatečkami, vyjmenovala jsem chovateli kompletně celé osazenstvo akvária i velikost a bylo mi sděleno, že si tam můžu dát klidně 4 drápatečky a budou v pohodě. Naštěstí jsem si duchapřítomně vzala jen dvě.

Teď už mám holt to, co tam mám a zbavovat se ničeho nechci, tak se snažím zjistit, co nejlépe udělat pro to, aby se všem dařilo v rámci možností dobře :-) Momentálně je tedy stav živočichů následující: 4 platy, 5 pavích ok, 3 krevetky, jedná drápatečka, jeden ancík, jedna surmovka a nespočitatelně okružáků :)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2023 17:24 R Muž ctibum [6921] Re: MichaelaN
Hodila by se fotka nádrže a informace o údržbě. Ideálně vše v prezentaci...
Každopádně osobně bych hledal obecnou příčinu všech problémů v kombinaci třiceti litrů hrubého objemu (20-25 čistého?) prakticky bez filtrace a nevhodných ryb a jejich množství. Živorodky i ancistrus jsou čuňata a do tak malé nádrže imho nepatří ani jeden z nich...
A tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne...
O konkrétních podmínkách chovu drápateček se dočteš v tomto vlákně a ve zdejším atlasu, odkaz je nahoře v modrém rámečku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2023 15:54 MichaelaN – Úhyn drápatečky
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, jsem opravdu úplný začátečník a tak jsem do svého akva možná zkombinovala živočichy, kteří spolu nemusí být úplně v zenu. Všechno jsem sice konzultovala na akvaburze v Brně, ale tam mi přišlo, že by mi chovatel nacpal cokoliv, jen aby prodal. Akvárium (30l) mám založené 3 měsíce, z rostlin růžkatec, mech, cryptocoryny a ludwigiu, obyčejný malý filtr honící vodu a led osvětlení 10w. Před měsícem jsem si na burze koupila 5 pavích oček (samců) a 5 plat červených, ancistrusa a k tomu tam mám 5 červených krevetek, nějaké okružáky a surmovku vražednou. No a k tomu mi pán na burze řekl, že můžu mít klidně ještě dvě drápatečky. Měsíc prospívaly úplně bez problému, neschovávaly se, odpočívaly nahoře na růžkatci, naučily se na krmení (krmila jsem rybím file a patentkama) a celkově vypadaly spokojeně. Nejspíše se jednalo o samce a samici, ještě včera samice žrala a plavala a dneska jsem ji našla mrtvou. Zároveň dnes i jedna plata vypadá, že pojde, drží se jen u dna a jako by jí chyběla horní ploutev, no a do toho jsem dneska našla jednu usušenou krevetku mimo akva. Přijde mi divné, aby to byla náhoda, že se tohle všechno stalo v jeden den, ale z mé strany nedošlo k žádné změně jak v potravě, tak ve frekvenci krmení, ani jsem nepřidávala žádné nové živočichy nebo rostliny, hnojivo nebo jinou chemii. Přikládám fotky žabky a prosím o radu, co by mohlo být příčinou jejího úhynu? Případně setkali jste se někdo s tím, že by drápatečky ožíraly rybám ploutve? Kromě platy mají chybějící části i paví oka :-( Děkuji za radu
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.02.2022 15:08 Žena Narenth [3] Re: Poweres
pokud jsou rozkrmené a naučené na suché berou skoro cokoli z krmení pro rybičky, viděla jsem je žrát vločky i tabletky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2022 22:38 Žena Anignol [3] Re: Poweres
Občas jim dávám lyofilizované dafnie nebo lyofilizované larvy komárů.
www.rostlinna-akvaria.cz/…
www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2022 17:25 Muž Poweres [59] - Živorodky – Krmení
Zdravím..lze drapatecky malé krmit i něčím jiném než je mražené a živé??myslím tím nějaké granulky apod. S čím máte zkušenosti,co vám žerou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.01.2022 13:37 R Muž Anthrax [4786] Re: Ondřej47
Ahoj. Držet dohromady lze opravdu kde co. Taky záleží na velikosti nádrže, údržbě, počtu úkrytů, krmení, teplotě atd. Otázkou je jestli dává smysl chovat dohromady tak rozdílné živočichy. Žabky nechovám ale raky mexické ano. A je bláhové, myslet si, že rak se alespoň nepokusí ochutnat svoje spolubydlící (i když to akvarista třeba nevidí). Rak bude prostě vždy rakem. Záleží jen na tom, zda mu je osádka schopná utéct. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2021 00:51 Muž Ondřej47 [39] – Snášenlivost drapatečky
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda se drapatečka krátkonohá snese s bettou, mollama, krunýřovcema mnohotrnnýma, 3 ráčkama mexickýma a jednou surmovkou vražednou, všechny tyhle ryby se snesou v akváriu a nemají problém, jeden pán mi řekl, že by se měli snést a nebyl by problém, ale ptám se ještě tady, spíše jestli se snese s těma ráčkama mexickáma.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2021 12:01 Žena Beastie [320]
Tak se bohužel musím taky zeptat. Ze zoo braník jsem si přinesla dvě žluté drápatečky. jsou asi 1,5cm, možná 2cm, ale mají na všech nohách plovací blány, takže to určitě nejsou velké drápatky.
Dostala jsem se ale do situace, kdy jsem chtěla, aby betťák na ně nějak divně nekoukal, že jsem ho překrmila. Má kulaťoučké bříško a nutně by potřeboval hladovku. Zkusila jsem je všechny nechat tři dny, ale žabky jsou malé, po třech dnech už jsem musela zkusit nakrmit. Z invitalu mám pár balíčků živého krmení, nemám to moc jak zkrmovat, chtěla jsem vidět velikost. Teď mám otevřené patentky, zkusila jsem tím nakrmit žabičky. Než se žabka otočila, betťák byl všude, patentky žral jak cukroví. Zkusila jsem držet patentku před drápatečkou, asi jsem jí brutálně vyděsila. Když konečně našla nějakého červíka, je vidět, že je na ní dlouhý, pořád jí vylézal z pusy až přišel betťák a z pusy jí ho vyndal! málem jsem měla infarkt, že jí ublíží. Chvíli jsem ho pak odháněla, aby měly šanci něco sníst, ale jako je to s nima bída.
Nemám teď doma nic mraženého, nemám možnost alespoň do pátku nic koupit, poštou se to objednat nedá. Jediné co mám, jsou sušené dafnie, sušená artemie, vločky hikari pro krevety a nějaké jiné pelety, složení neznámé.
Mám na dnešek následující plán - patentky po proprání zkusím překrájet, betťáka odlovím vedle do 1litrového džbánu, chvíli to přežije a dám drápatečkám cca 45 minut aby se nažraly. Jak to ale dělat do budoucna? krmím jen tam, kde mají drápatečky úkryt, ale betťák je motivovaný se všude narvat a všechno sežrat. On rozhodně potřebuje hladovku alespoň týden, ale žabky jí rozhodně nepotřebují.
Mám pak spíš zkoušet sušené dafnie, ty dokážu narvat pod kámen, kam se snad betťák nevejde. V plánu je koupit mražený cyklop, to snad půjde všem lépe.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.02.2021 11:12 R Muž Anthrax [4786] Re: Lukáš
Ahoj, jsi si jistý, že tam máš drápatečky? Není to velké náhodou drápatka? Nějak se mi nezdá, že by šla drápatečka po bettě. Jinak potravinové nároky drápateček i drápatky máš ve zdejším atlase. Stejně tak u těch drápatek (ne)vhodnost jejich chovu v akváriu s rybami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2021 11:11 Muž Pan Káč [236] - Neocaridina, PoeciliaRe: Lukáš
Krmím nitěnkama a komáříma larvama. Červy když mi zbydou z rybaření taky nahazim, to jsou masový červy, vlastně larvy mouchy domácí. Mám čtyři drápatečky a nikdy jsem podobný chování jako ty popisuješ neviděl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2021 10:09 Lukáš
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Měl jsem dvě drápatečky. Jednu menší a druhou větší. Ta velká zabila tu malou. A dočetl jsem se, že by se měli krmit nějakými červíky. Ale nevím jakým. Mohl bych prosím poprosit, jaké červíky nebo maso nebo cokoliv jiného, čím se vlastně krmí? Mám vlastně ještě bojovníci a ta je v pořádku, ta se ubránila. Vlastně se to stalo včera večer. Jsem přišel a ona jí držela za nohu, když se chtěla jít nadechnout. Prosím čím se ta drapatečka krmí? pivo ;-) hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2020 10:27 Silviebaris Re: janaa
do toho objemu ty zvířátka vůbec nepatří,je to malý,neonky se mohly napadnout mezi sebou... ;-) Dej fotku celýho akvária a pár info o udržbě...Každopádně by to chtelo větší akva...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2020 09:20 janaa – drápatečka a neonky
dobrý den. Chtěla bych se zeptat na váš názor.,Mám 20l akvárium,a v něm dvě drápatečky. Přikoupila jsem 6 neonek. Dnes jsem si všimla,že jedna má ukousnutou ploutvičku na ocásku. Je jasný,kdo za to může,ale zas byla to rybka,co se držela pořád někde u dna. Přesto ted nevím,mám počkat,jestli se ještě něco nestane,nebo je radši všechny přestěhovat jinam. Tady píšete,že drápatečky neutočí,tak nevím. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2020 13:44 myival12 Re: Shimamoto
děkuji moc, snad to bude v pohodě. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.05.2020 23:30 Muž Shimamoto [492] Re: myival12
Zakalené oči u obojživelníků znamenají zpravidla průšvih s nějakou otravou, většinou odpadními látkami z rozkládajících se výkalů a neskonzumuvané potravy. Patentky, kterými bohužel krmíš, obsahují často kdejaký - žábím metabolismem netolerovatelný - sajrajt, takže mohou být také zdrojem tohoto problému.

Žabku přemísti do menší nádržky s čistou ODSTÁTOU vodou o správné teplotě, nekrm, pokud je nějaká šance, měla by se jí kukadla do tří dnů projasnit. Vodu v léčebné nádržce měň každý den za čistou odstátou.

V akváriu mezitím vyměň polovinu vody, odkal dno a pokud se žába vzpamatuje, vrať ji tam a nikdy už ji nekrm patentkami ani nitěnkami. Vhodná potrava jsou koretry a černé komáří larvy (běžně k dostání v mražené formě v každém zverimexu), dále menší žížalky a najemno strouhané hovězí srdce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2020 11:55 myival12
Fotka k příspěvku Dobrý den, mám drápatečku cca 4 měsíce a dnes jsem si všimla, že má obě oči jakoby šedě zakalené...nevíte prosím někdo co to je a co s tím? :-(
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2019 08:33 Muž Žralok [129] - Poecilia reticulataRe: DanielCoufal
Malo by to fungovať, dospelé krevetky sú dosť velké, aby sa ubránili, k tomu sú žabky celkom pomalé, krevetky by im zväčša mali utiecť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2019 22:02 Muž DanielCoufal [1]
Chtěl bych se zeptat :) mám 60ku jen s drapatečkama. Můžu k nim dát krevetky? Nevím jestli by je nezrali :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   24.07.2019 00:06 Muž Horác [3942] Re: Miras
Vlastně máš pravdu ... i drápatečka je brutus predátor :-) ... třeba takové mražené patentky si před ní nemůžou být jisté vůbec ničím smich ... viz www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2019 23:12 Muž Miras [111] Re: ctibum
No, když o tom teď přemýšlím, tak jsem ji asi před rokem kupoval jako Drápatečku, ale když na to teď koukám v atlasu, tak to musela být Drápatka. Každopádně je to predátor, horší než ten film :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2019 23:07 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: ctibum
Asi nedovedl rozlišit drápatečku od drápatky. Sázím na drápatku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2019 22:57 R Muž ctibum [6921] Re: Miras
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2019 22:44 Muž Miras [111] Re: Miras
Tak Vážení přátelé, mám to potvrzené, byla to žába...Pár hodin jsem u akva proseděl, až jsem ji přistihl. Menší Gupky, Neonky smlsne na jeden hlt, větší na 2x! Tak až budete hledat predátora ve své vodní říši, vzpomeňte zda tam nemáte Drápatku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2019 21:14 Muž Žralok [129] - Poecilia reticulataRe: DanielCoufal
Ideálne by možno bolo vytvoriť nejaké miesto na kŕmenie, bez rastlín, napríklad dať na dno nejaký plochý kameň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2019 20:29 Muž DanielCoufal [1] Re: silviebaris
Mám opravdu zarostlé a docela velké akva. Než bych je takhle nakrmil tak můžu začít znova :-D hold uvidím jestli to prostě dají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.07.2019 20:03 Silviebaris Re: DanielCoufal
Pinzetou,nasekané žižaly a přímo jim do úst... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2019 19:52 Muž DanielCoufal [1]
Zdravím vás a mám dotaz. Koupil jsem do svého akva 4 drapatecky malé ale teď trochu problém s krmením. Když hodím patentky nebo nitenky tak než stačí spadnout na dno zbytek osádky je spořádá.řešil jste to někdo? Nebo to nemám řešit a věřit že až budou mít hlad něco si najdou. Předem díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2019 12:57 Žena Pavla28 [210] Re: Miras
Tak jak zhasneš a začnou ti ty fofry jak na rybníku, zkus vydržet a pozorovat co se děje.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2019 11:05 Muž Miras [111] Re: Pavla28
No Skaláři mě taky napadli, ale že celou dobu nic a najednou mizí ryba za rybou. Je mi jasné, že stačí aby menší rybu "něco" nakouslo a Ancíkové už ji pak do rána dojedou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2019 09:57 Žena Pavla28 [210] Re: Pavla28
Opravuji, vím čím to bylo, bylo to způsobeno- krmením, pokud nedostávají správné krmení selhávají jim srdíčka a pak se takhle nafouknou, chybami se člověk učí, škoda, bylo chvilku potom co jsem jim začala dávat patentky a tahle už se nezvládla zregenerovat. je to napsáno i v atlase, ale až teď jsem si to spojila dohromady, jak jsem si znovu pročítala atlas :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2019 09:53 Žena Pavla28 [210] Re: Miras
Možná nějakou menší oslabenou rybku by zvládly, ale živou aktivní rybu si nemyslím, jsou docela telátka. Viděla bych jako viníka spíš skaláry, jestli je tedy aktuální složení tvé osádky, už to musí být docela obři a u těch si docela dokážu představit, že by si chtěli přilepšit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2019 09:38 Muž Miras [111]
Ahoj,

Je možné, že mi Drápatečka žere ryby v akva? Je teda velká cca. 5cm a za nějakejch 14 dní 10 ryb fuč. Většinou Tetry a Paví očka, ale velikost ryb tak 2-3 cm. Ryby nejeví nějaké známky nemoci a ráno koukám chybí třeba Neonka. Nikde nic není vidět, jen Hába má plné břicho jak po 5-ti chodé večeři...Přes den akva pozoruju a nic, ale jak se zhasne, tak je tam fofr jak na rybníku :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2019 16:01 Žena Pavla28 [210] Re: Pavla28
Tak nevím co to bylo, ale je po žabce. Ostatní jsou v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2019 15:59 Žena Pavla28 [210] Re: Míša 22
Žabky krmím každý den Larva sticks pro Betty anebo patentkama, stačí pro každou třeba 4-5 kousků krmení, nejsou moc chytré, než něco spolknou 10krát skočí do prázdna, takže nějaké rituálu jako s rybkama čekajícími na krmení moc nepočítej, ale jsou roztomilé a je hezké je sledovat jak krouží po nádrži. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2019 00:13 Míša 22 – Nové akvárium pro drápatečky
Dobrý den, rada bych vás poprosila o pár dobrých rad do začátku, koncem února jsem založila novou nádrž o objemu 30 litrů a ráda bych do nich dala drápatečky malé. Přečetla jsem si o jejich chovu, odchovu, krmeni, atd. Přemyšlela jsem že do tohoto objemu dám 3 drápatečky. Nádrž je poměrně hustě zarostlá, ještě dodám plovoucí rostliny a ukryty pro žabky. Zajímá mě zda mate nějaké rituály krmení popřípadě kolik krmení dáváte a jak často. Díky všem za odpovědi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2019 17:03 Žena Pavla28 [210] – Nafouklá žabka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Asi mám plynatou žabku nebo, že by vajíčka? Poraďte co to může být, jestli to mám řešit nebo je to v pohodě. Děkuji
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.02.2019 13:29 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: attiona
Proto je dávám jen do koulí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2019 11:28 attiona Re: Radim26
Tak např.u mě Drápatečky rády mizely z akvária. Nejednou jsem je našla hopkat po zemi. A to jsem měla na akváriu kryt a otvory pro vývod kabelů jsem měla zadělané...takže se asi holky moje teleportovaly. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2019 18:29 Andaska – Nemoc?
No a dnes koukám, že jedna drápatečka má na sobě buď plíseň nebo to taky vypadá jakoby se jí odlupovaly částečky kůže. Když vyplave k hladinę, tak ty části vlají na povrchu těla a jsou bílé. Co to je? coze Vyfotit to nejde, hned mi zdrhne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2019 17:58 Andaska Re: Radim26
Já mám krycí sklo seřízlé tak, aby z kraje byl cca 1-2 cm volný prostor, protože se mi to předtím taky zapařovalo. Drápatečky mi ven nezdrhají ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2019 17:52 Radim26 – Víko
Jak jsem již psal s těma drápatečkama, tak mám ještě jeden dotaz, na akváriu mám skleněné víko a nevím jestli ho tam mám nechat, zapařují se mi kvůli tomu květiny a nemohou růst nad akvário, což nechci. Jenže na druhou stranu nechci, aby mi žabka utekla.(již dříve jsem to měl bez víka a nic se nestalo, ale nechci riskovat... X-) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2019 18:50 Elzička
Dobrý den, chtěla bych si pořídit drápatečku malou a chovat jí v akváriu s rybami. Ale chtěla bych se vás zeptat, jestli se s následujícími rybami snese. Mám: skaláry, black molly, čichavce a sumečky. Kladu důraz na ty sumečky, protože jsem někde četla, že si drápatka se sumečkem moc nesedli.
Zároveň kvůli drápatce budu tak trochu přestavovat akvárium a chtěla bych se zeptat, jaké květiny a dekorace jsou vhodné i pro drápatečku i pro ty rybky a ještě čím a jak mám drápatečku krmit, aby jí to ty ryby nesnědli.
A ještě jako poslední otázku bych se vás ráda zeptala, jestli si mám koupit jednu, nebo více drápateček. Byla bych ráda, kdyby jedna stačila, ale nechci, aby byla nespokojená tak si to ještě ověřuji.
Moc děkuji všem, kdo mi poradíte. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2019 16:30 Muž rudiezi [3] Re: Andaska
Oni sú aktívne hlavne v noci a vyžadujú nádrž s úkrytmi takže si myslím, že je to úplne normálne že ich nevidíš tak často, tie moje sú tiež väčšinu času ukryté v anubiasoch alebo valisnerii, ale zvyknem ich pozorovať hlavne pri kŕmení vo večerných hodinách aj v predných častiach akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2019 11:28 Andaska
Ahoj, taky mám jednu drápatečku viz. nádrž Šmírákov. Pořád je někde schovaná, takže ji mám možnost vidět, jen když dělám vëtší údržbu a náhodou ji najdu. Ani nevim, jestli žere, náhodnë hodím patentky do místa, kde jsem ji naposledy viděla. Je to normální, že se takhle schovává? Nebo se bojí některých z rybek, co tam mám? Díky ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2019 11:00 R Muž afc1886 [14688] Re: Radim26
Je jich dost, ale do těch 12 litrů co máš v prezentaci bych žádné nedával. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2019 09:56 Muž rudiezi [3] Re: Radim26
Ja mám Hymenochirus curtipes napríklad s razborami a všetko je v poriadku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2019 08:46 Radim26 – Snášenlivost
Mám drápatečku boettgerovu, tak se chci zeptat, které rybky jsou k této žabce snášenlivé?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2018 19:15 Muž Shimamoto [492] Re: ctibum
Možná tomu žabímu muzicírování neprospěl návrat té bety - hlídá si svůj rajón u hladiny a žabáčci z ní jsou asi trochu nervózní...;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2018 18:24 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: ctibum
Naposledy jsem jim měnil vodu 13. 7. 2018. Od té doby jen doléváno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2018 18:20 R Muž ctibum [6921] Re: JirkaŠčobák
To dělám furt a nebziká a nebziká :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2018 18:19 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: ctibum
Netuším, kdy. Nemám vypozorované. Ale víš co, zkusím dnes vyměnit vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2018 16:09 R Muž ctibum [6921] Re: JirkaŠčobák
Mi už ale dlouho nebzíká. Máš to nějak vypozorovaný? Stres, samice v přechodu, nebo tak něco?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.12.2018 15:46 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: ctibum
Jo, je to takové tichounké vrzání. Já si je po letech pořídil znova právě kvůli němu. Scházelo mi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.12.2018 15:43 R Muž ctibum [6921] Re: rudiezi
Já nejdřív myslel, že mi probíjí světlo, jak začal bzíkat :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.12.2018 15:41 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: rudiezi
Mě se to líbí :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2018 15:40 Muž rudiezi [3] Re: JirkaŠčobák
Takže do spálne by ste mi to asi neodporučil ? (som celkom citlivý na zvuky a rád by som sa vyspal)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2018 13:19 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: rudiezi
Samečci v noci jemně vržou. Občas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2018 13:03 Muž rudiezi [3]
Sú schopné drápatečky vydávať zvuky ? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.11.2018 20:41 R Muž ctibum [6921] Re: JirkaŠčobák
Hm, tak s touhle variantou jsem moc nepočítal, i když mě taky napadla... No nic, co nadělám, Elegansky budu muset pořešit jinak...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2018 20:27 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: ctibum
Nikdy jsem jim nedal šanci, ale nepřekvapilo by mě to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2018 19:43 R Muž ctibum [6921]
Zdravím. Setkal se někdo s požíráním 1-1,5 cm potěru Drápatečkou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.04.2018 14:53 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Radim26
Koukám na tvé akvárium, založené před 2t a říkám si, že na drápatečky zatím absolutně nemáš podmínky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2018 14:39 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: JirkaŠčobák
Pokud nebude akvárium úplně zakryté, nechal bych hladinu tak 10 cm pod okrajem akvária. Ony sice netouží lézt na kořeny, ale občas dokáží vylézt přes sklo ven z nádrže a pokud se to včas neodhalí, vyschnou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2018 14:33 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Radim26
Tipuji, že drápatečky netouží vylézat a pokud, pak spíš na bahno, než na kořen.

Kořen bych neřešil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2018 13:24 Radim26 – Drápatečka Beottgerova
Zdravím, mám takový dotaz. Mám Drápatečky a chtěl bych se zeptat, jestli se dá výška vodního sloupce snížit, aby v horní části akvária vyčníval např. pařez a žabky na něj mohli vylézt nebo jestli musí být vodní sloupec až k hornímu okraji.(četl jsem, že na suchu mohou být až 10-15 min., tak jestli by jim to vyhovovalo :) )

Předem děkuji za odpovědi. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.04.2018 10:58 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Radim
Na první pohled drápatecka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2018 07:25 Radim – žába
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jaký druh žáby mám, hledal jsem na webech a žáby se podobají více žábám. hmm
Předem děkuji za odpověď. :)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2018 16:48 VeFa – Esha Exit
Nevíte někdo, zda drápatečkám vadí Esha Exit? Je v ní malachitová zeleň
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2017 10:38 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: mysz
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Kořeny nevadí, ale bez kořenících rostlin by to mělo jít také.

Mé drápatečky docela dobře žijí ve spleti kořenů, kterou vidíš na fotce. Doba záběhu koule pro drápatečky: 13 let. Otázka zní, za jak dlouho jsi schopna něco podobného vytvořit :).

Prostě, je jedno, co použiješ, ale mělo by to být přiměřeně odolné a mělo by toho být velmi moc. V reálu budeš zabíhat alespoň dva (spíš 3-4) měsíce. Potřebuješ jistotu, že se rostliny drží.
P.S. Aktuální teplota v mé kouli je 20°C. Takže ano, 20°C zvládnou (píše to i atlas).
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2017 20:44 Žena mysz [12]
Dobrý den,

shodou okolností už nějakou chvíli přemýšlím, jestli by mé nepoužívané 12litrové akvárium nemohlo sloužit jako "sklad" rostlin a bydliště pro drápatečky. Vyrozuměla jsem z této diskuse (i ze starších příspěvků), že by to mohlo být reálné. Mám jen doplňující dotazy na ty, kteří s tím mají zkušenosti. Je lepší volit model bez dna a s plovoucími a/či rychle rostoucími rostlinami, nebo raději se dnem a dát tam tedy i něco, co zakoření? Jak často musíte měnit vodu v podobném typu akvária? (S filtrem nepočítám.) Se zakládáním akvária bez techniky nemám vůbec zkušenosti, tak by mě taky zajímalo, jak dlouho je třeba takovou nádrž bez filtru a případně bez dna "zajíždět" (neboli: platí ty tři měsíce, co padly v diskusi)? A stačila by teplota kolem 20 °C (tedy zvláště přes zimu)? Předem díky!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2017 18:24 R Muž ctibum [6921] Re: Marlim
23 °C je hodně málo. Viz rybicky.net/forum/1221-betta-splendens-chov-odchov zrovna se to tam probírá, projdi si příspěvky za poslední dva dny.
Kryt je ale nutný, i když jí budeš topit.
Další dotazy na Betty prosím do toho vlákna. A nejdřív si něco načti, ať už tady nebo třeba na www.splendenspower.cz ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2017 17:29 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Marlim
Opakuji link: rybicky.net/nadrze/25221-koule-na-severnim-okne-ii 12l, 7 drápateček, žádná technika, severní okno. Ok, nerozmnoží se mi (asi to není dost prokysličené na vývoj vajíček a pulci by byli rychle "na ráně"), ale žáby jsou v tom fajn.
Přečti si, co psal v marci 2016 v této diskusi Shimamoto o drápatečnách a filtru. Prosím, nechtěj, ať stále píšeme to samé.

P.S. Ale pozor: Nejprve z toho musíš 3-4 měsíce udělat rostlinnou džungli (ok, za 3 týdny, když použiješ velkou masu vláknité zelené řasy místo rostlin).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2017 16:56 Marlim Re: JirkaŠčobák
Díky za názor. Žabky se mi líbí a hlavně nadchly synka, ale nebudu je tedy pořizovat do tohoto akva. Opravdu jim stačí tak málo prostoru? Řídila jsem se atlasem na rybičkách, kde píšou těch cca 40l. Zbude mi 12l hranaté akva, kde je teď běťák, tak bych ho možná takto využila. Ale nebude to dvěma žabičkám malé? A nepotřebují žádnou techniku (filtr, topítko)? Děkuji předem za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2017 16:52 R Muž Anthrax [4786] Re: Marlim
Já bych to neriskoval. Stačí trochu průvanu a průšvih je na světě. Ty ancistrusy bych taky vypustil (viz. Ctibum). K bettě se nehodí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2017 16:50 Marlim Re: ctibum
Díky za názor. Příspěvky jsem si teď pročetla a žabky nebudou, aspoň ne teď a do tohoto akva:) A ještě k té bettě. Vím, že dýchá vzduch, ale v bytě máme i v zimě teplotu cca 23°C, to by nestačilo i bez krytu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.11.2017 14:37 R Muž ctibum [6921] Re: Marlim
Viz zdejší atlas "Stačí pro ně malé akvárium cca 40 litrů. V nádrži by měly být rostliny i plovoucí a možnost úkrytu, substrát na dně není nutný. Akvárium je dobré zakrýt, aby nemohla vylézt. Bez vody vydrží v průměru 10-15 minut."
Taky bych doporučil pořádně si přečíst tohle vlákno, pokud možno celé, se zvýšenou pozorností na příspěvky z února a března 2016 (JirkaŠčobák, Shimamoto)...

Každopádně pokud chceš mít v akvárky Bettu, tak je kryt nutný, protože Betta dýchá atmosférický vzduch nad hladinou a bez krytu hrozí její nachlazení...

EDIT
Navíc ancistrus je čuně a Betta ráda čisto... Ale to už je do jiného vlákna...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2017 14:35 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Marlim
Můj názor: Jakkoli je dáš s rybami, nebude to dobře.

Choval jsem v minulosti 5 let drápatečky v takovéto kouli a posledních 5 měsíců je tak chovám znova rybicky.net/nadrze/25221-koule-na-severnim-okne-ii Neregistruju úhyn (ale nedovedu je v té džungli pořádně spočítat). 7 žab na 12l koule. Nezakryté. Bez filtru. Nikdy nevyskočily ani nevylezly. Samečci v noci vržou. Pochybuju, že ti v akváriu s rybami takto vydrží. Ať bude velké jakkoli a dáš podmínky jakékoli.

Drápatečky jsou v porovnání s rybami pomalé na žrádle, ale současně nežerou tak často. Silný potenciální zroj problémů.
Drápatečkám "tmavá" džungle, kterou mám v kouli, podle mě vyhovuje líp, než jakékoli rostlinné akvárium. Z nezakrytého akvária sem tam nějaká vyskočí (z koule nikdy).
Drápatečky v zásadě nepotřebují 65l.

Edit. Ctibum: Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2017 14:15 Marlim – Drápatečky a akvárium bez krytu
Ahoj, máte prosím zkušenosti s chovem drápateček malých v akváriu bez krytu a krycích skel? Dají se takto mít, nebo by vyskakovaly? Jinak v akva cca 65l budou beťák, ancíci, razbory klínoskvrnné a šneci. Kytek tam bude myslím dost, i plovoucí. Děkuji za názory.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2017 11:52 Muž Jablečník [1] Re: Jablečník
všechno je jinak! Dnes jsem objevil jednu drápatečku jak si vesele zobe něco ze dna! Doufám, že obdobně přežívá i ta druhá !(?)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2017 16:09 Muž Jablečník [1] 2 drápatečky hned zmizely...
Chci se zeptat zkušenějších.Mám měsíc založené společenské akvárium 450l,neonky, pancéřníčci Panda, ancíci, paví očka, rostliny celkem obstojně rostou, velmi kvalitní filtrace, každý týden měním cca 1/5 vody, Te cca 25stC, CO2 ne, chemické rozbory jsem zatím nedělal. voda per voko perfektní , rybky zjevně bez problémů.
Akva je hodně členité, spousta břidlice a tedy i úkrytů.

Přinesl jsem z burzy Horáčkova dvě drápatečky, vel. cca do 15ti mm, vypadaly OK ( i ty další co měl prodejce).

Asi hodinu jsem je postupně přivykal na vodu z akva, byly v pohodě. Pak jsem je tam vypustil a od té doby jsem je už neviděl... Je to asi 10 dnů..

Číhal jsem jestli nevyplavou k nádechu - nikolivěk...

Jak to vidíte? myslím, že to mají za sebou - ale takhle rychle!? To nechápu? Nevhodné chemické složení vody? Jsou na to až tak citlivé? Je to možné? Myslím, že z akva neutekly, ale nemohu to zaručit.

Koupím asi další dvojici a budu je sledovat v oddělené "sádce" v tomtéž akva.

Děkuji za vaše názory a případné rady. Martin alias Jablečník
EDIT- Ještě bych chtěl dodat, že mám pražskou vodovodní vodu, Podolí.

A chtěl bych se zeptat - cca jak často vyplave drápatečka k hladině - se nadechnout? Díky J.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2017 23:46 Ondro Re: ctibum
Tak drapatecka se stastne nasla :) Prezila tyden ve filtru. Nevime jak se tam dostala, a jak to mohla prezit, filtracni system jsme cely prohlizeli snad 5x a nikde jsme ho nevideli. Ted je z nej trosku vyzablinka ale snad se da do kupy. Nozicky ma v poradku ale ma neco jako bilej zavoj, nebo odloupnout kuzi na vsecj tlapkach, nevite co by to mohlo byt? Chut do zradla mel slusnou :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2017 06:43 R Muž ctibum [6921] Re: Ondro
Přesně tak. Mně drápatečka vylezla otvorem pro kabel 1x1cm. Našel jsem jí jen díky kočkám, který s ní hrály fotbal...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2017 05:12 R Muž afc1886 [14688] Re: Ondro
Jestli není akvárium zakryté,tak prohledej pořádně jeho okolí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2017 21:56 Ondro – Nezvěstná drápatečka.
Ahoj. Řešíme tu v našem 125l akvárku Akta X příhodu. Chováme v něm 2 závojnatky, 16 živorodek, 2 ancistrusi a donedávna 2 žáby - drápatečky. Přes víkend jsme odjeli (v pátek všichni žrali, v neděli jsme dojeli zpět) a po příjezdu jsme našli jen jednu žábu - NIKDE DRUHÁ NENÍ. Čekala bych, že kdyby umřela, nemá ji tam co sežrat a našli bychom mrtvolu nebo alespoň kostru. V akvárku není vůbec nic. Máme na dně asi 5cm písku - nemohla se třeba zahrabat? Nemá někdo zkušenost, co se mohlo stát případně kde by mohla být? (Stále věřím na žábu spokojeně zahrabanou, která za den vykoukne stydim ...?)
Díky moc :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2017 12:05 kotrbovic – drápatky nejedí patentky?
Dobrý den, mám nově založené akvárium a v něm dvě drápatečky. Krmila jsem je patentkami, ale nezvaly si ani sousto. Vybírají jen pusinkami co je mezi kamínky nebo ve vodě, ale nevidím je sníst nic. Mám strach, aby jim něco nebylo nebo nechybělo. :-( Stalo se vám to také?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2017 11:05 Denisa Re: Shimamoto
Děkuji za odpověď. Myslela jsem si že v tom bude hrát roli věk, aspoň vím, co v nejbližších dnech čekat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2017 21:39 Muž Shimamoto [492] Re: Denisa
Pokud je žabka jakoby vyplněná tekutinou, pak je to žabí vodnatelnost. Je to důsledek špatné funkce jater a zvíře na ni dříve či později uhyne. Většinou je to důsledkem chovu v nevyhovujících podmínkách, špatným krmením ap.

To ale asi nebude tvůj případ. Vzhledem k tomu, že tvé drápatečky jsou už osmileté a předtím (předpokládám) nebyl žádný problém, mohla by špatná funkce jater souviset spíš s věkem. V dobrých podmínkách se tyto žáby běžně dožívají 7 - 10 let, takže ty tvé jsou už dost staré, postupně ti tak jako tak budou odcházet na různé stařecké neduhy. Ale byly údajně i kusy, které se dožily přes 15 let, třeba také budeš mít rekordmana:-D Ta "nafouklá" to ale určitě nebude:-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2017 18:29 Denisa – Drápatečka malá - nafouknutí
Zdravím, chovám 3 drápatečky, je jim už přes 8 let a jedna se mi před 4 dny nafoukla. Ze spoda je dost průhledná a měkká, k žádné změně potravy ani prostředí nedošlo. Žabka se normálně krmí a nevyzařuje žádné jiné příznaky nemoci. Neví někdo o co jde? :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2017 07:33 LaChiqua
Zdravím, měla bych dotaz. Jak poznám, jestli není moje drápatečka těhotná? Oproti ostatním je docela mohutnější (ne nafouknutá). Bohužel ani netuším, jak lze rozeznat samce od samice a při koupi mi to také nebyli schopni říct. Dočetla jsem se něco málo o tom, jak by rozmnožování mělo probíhat. Je možné, že by samička vajíčka sežrala?? Plus mám v akvárku pár rybiček. Může jim některá z nich uškodit? Třeba u bojovnice se bojím. Děkuji za reakci
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2016 19:43 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Faire42
Pokud používám drát, tak s bužírkou v tmavých barvách aby to moc nebilo do očí..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   03.12.2016 19:32 Muž Shimamoto [492] Re: Babetka
Žádný kov!!! Ani tu nerez, navzdory názvu není úplně nekorodující, je jen proti korozi odolná. Obsahuje jedovaté kovy a po určité době začne i ona reagovat s prostředím, takže bych to raději neriskoval. Obojživelníci jsou totiž přecitlivělí i na ionty běžných kovů, které ostatním živočichům neubližují - natož na chrom a nikl obsažené v nerezových ocelích.

To silonové vlákno je ok, ale dej bacha, aby pod ním nebyla nikde mezera, ve které by žabka mohla uvíznout. Též je možnost do obou kořenů navrtat díru a spojit je dohromady dřevěným čepem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2016 16:49 Muž Faire42 [37] - Z donucení miníčkaRe: Pepan
Drátu bych se asi vyhnul. Žabky jsou všudevlezky a mohly by se o něj pořezat. Ale vlasec je OK.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.12.2016 14:13 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Babetka
Svázat silonem, nebo drátem. Pokud je jeden plochý, dá se do něho vrtnout díra a přichytit k druhému vrutem. Ty vruty bych použil nerezové, aby se dal spoj třeba někdy v budoucnu rozebrat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2016 13:58 Babetka
Mohu se jeste zeptat,cim nejlepe pripevnit dva koreny k sobe? Nechci ,aby to uskodilo vode,zabkam. Diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2016 01:41 Babetka Re: Shimamoto
Dekuji.vymenuji jednou za 14dni a to jen na rady. Zabkam se pry dari v zabinatem a prorostlem prostredi...tim ale nechci nic odmitat,ani zlehcovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.11.2016 00:50 Muž Shimamoto [492] Re: Babetka
Jako "uspavadlo" dá použít hřebíčkový olej, smrtelná dávka je od 400 mg/l. Dá se to sehnat v obchodech s bylinkami a některých lékárnách - je to alternativní lék na bolest zubů.

I bez narkózy by ale bylo rychlé odříznutí hlavičky ostrým nožem pro žabku vysvobození - rozhodně lepší, než hnít zaživa.

A trochu se o to akvárium líp starej, vypadá velmi zanedbaně. Vodní žáby nejsou sice na přechodné organické znečištění žádné citlivky, ale i jim je mnohem lépe (a jsou mnohem zdravější) v čisté vodě. Pravidelnou týdenní výměnou poloviny vody za novou odstátou a odsátím nahromaděného kalu uděláš žabkám jen radost;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2016 12:54 Babetka Re: lacewings
Zachod byla blba sranda!zapomnela jsem dat smajlika. Opravdu mne ale nenapadlo jak ji rychle a bezbolestne zabit. Dekuji. Uspavdla a nasledne nuz to nevim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   25.11.2016 12:33 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Babetka
-záchod v žádném případě
-žabku uspěte a usmrtit za použití ostrého nože
-následně vložte žabku do igelitového pytlíku,nejlépe zabalenou v savém materiálu-kuch,pap.utěrky,zastříkněte desinfekcí SAVO,zajistěte sáček gumičkou, vhodte do komunálního odpadu
-k uspání použijte běžně používané prostředky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2016 12:19 R Muž afc1886 [14688] Re: Babetka
Co všichni mají s tím záchodem no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2016 12:15 Babetka Re: lacewings
Dekuji. Koreny zajistim. Prave ze doted jsme predelavali byt a zabky byly dost odstrcene a neosvetlene. Pri krmeni jsem je propocitala a ok. Ted uz se snad polepsime. Setrne usmrceni je co? Napadl mne jen zachod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2016 12:05 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Babetka
-v tomto případě by se následná léčba nevyplatila, jak ve ztahu životaschopnosti jedince,tak i finančnímu.
-doporučuji šetrné usmrcení - neprodlužování tohoto stavu,
-důsledněji zajistit cokoliv co se hýbe,aby případně nedošlo k obdobné situaci
-častější kontrolu stavu chovaných zvířat
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.11.2016 11:56 R Muž afc1886 [14688] Re: Babetka
Já bych ji poslal do žabího ráje.Ale počkej co ostatní,já žabkám nerozumím.Podle předchozích odpovědí ti ale doporučují to samé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2016 11:18 Babetka Re: afc1886
No v tom vrchnim je celkem splet pri dne. Nejspis to bude tedy svalenim korenu pri odkalovani vody. Dekuji. Mam zabku vyndat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2016 11:06 R Muž afc1886 [14688] Re: Babetka
Hustý porost rostlin?Asi se dívám na jiné akvárium.To,že si to udělala v rostlinách bych vyloučil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2016 10:56 Babetka Re: lacewings
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zabky jsou samy v akva bez mechaniky. Je tam husty porost rostlin,tak jestli se nohu nezapletla tam. V akva mam i dva koreny na sobe tvorici branu. Obcas se koreny pohnou a svali,tak mozna to tomu nahralo. Jak mam tedy zabce pomoct. Hlavne aby nenakazila jine.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2016 23:43 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Babetka
-není tam pouze plísen,má tam plně rozvinuté bakteriální onemocnění
-řidte se radou kolegy Shimamoto ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   24.11.2016 22:15 Muž Shimamoto [492] Re: Babetka
Ne, vzájemně si packu rozhodně ukousnout nemůžou, tak silné čelisti nemají. Spíše by to zvládla nějaká ryba nebo rak, pokud je s něčím takovým máš dohromady. Nebo byla končetina žabky poraněna jiným způsobem, třeba nešikovnou manipulací, nechtěným přimáčknutím atd. Každopádně je poranění už v takovém stadiu zaplísnění, že žábě již není pomoci:-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2016 20:20 Babetka – Ztrata koncetiny
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravim. Dnes jsem cistila zabky,presouvala akva a kdyz jsem ho nasvitila,tak vidim,ze jeden ze sesti jedincu nema pravou predni koncetinu. Prikladam nekvalitni fota. Je mozne,ze se zachytil o rostlinu,nebo mu ji nektera ukousla? Mam ho prendat do karanteny kde se zotavi,nebo cekat uhyn? Dekuji.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   16.11.2016 01:18 Muž Shimamoto [492] Re: Labyrint
Je to žabí vodnatelnost (frog dropsy), trpí tím běžně drápatky i drápatečky v domácích chovech. Žába má buď přetučnělá játra (překrmování, nevhodná strava) nebo má játra poškozená bakteriální infekcí (mizerná kvalita vody, kontaminovaná potrava...) či otravou. Důsledkem špatné funkce jater a kolapsu metabolismu je hromadění tekutiny pod kůží a následné mohutné otoky. Bohužel tento zjevný projev je už pro zvíře počátkem konce.

Nedá se to efektivně léčit, někdy to žábu zabije během několika dnů, jindy s tím může žít několik měsíců až let. Nejspíš záleží na míře poškození jater a odolnosti jedince. U drápatek údajně byly úspěchy v léčbě pomocí naprosté diety a měsíčního pobytu v přisolené vodě. Drápatky vodní ovšem i v přírodě, jako jedny z mála obojživelníků, tolerují brakické vody, malé drápatečky by nejspíš sůl spolehlivě zabila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2016 09:59 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Labyrint
Když mi bylo asi osmnáct, taky mi takhle uhynuly. Ale naposledy jsem je měl v kouli asi 4-5 let, krmil je střídmě, vydržely dlouho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2016 09:40 Labyrint
Děkuji za konzultace - to překrmení nevylučuji, měl jsem teď poslední dobou hodně živého, tak jsem jim dopřával - a ony jsou žravé - jinak těžko říct jak byla konkrétně tahle dlouho u mě, já je od sebe nerozeznám, každopádně měsíce. A to množství živých patentek (a koreter) je tak jediné, co se za tu dobu v poslední době trošku změnilo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2016 08:54 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Labyrint
-nejspíše tedy Alimentární porucha,jedna z možností je i překrmení vydatnou potravou, kdy vytvořením plynů, větší intenzity ,kdy dojde k perforaci a prostoupení, které vede k následnému vydutí břišní partie.
-zkráceně-
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2016 03:22 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Labyrint
Jak jsi ji měl dlouho?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2016 01:19 Labyrint
Tak už to má za sebou...ne, nešlo vytlačit NIC. Jako by byla "ucpaná".
EDIT-...ale změny v krmení ani v ničem jiném předtím nebyly. Pořád patentky, živé nebo mražené. Plus co ujedla rybičkám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   13.11.2016 22:32 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: JirkaŠčobák
-hlenovitý výtok je tvořen bakteriálním působením ve vnitřní floře trávicího ůstrojí,dochází k tomu dost řasto při změně krmení, ale příčin může být více . ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2016 22:19 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: lacewings
Pokud bude vytékat mléčný výtok, o co jde?
(ptám se ze zájmu, neznám)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2016 22:17 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Labyrint
-znova odebrat a v oblasti třísel lehce zmáčknou,souvisle z obou stran, pokud bude vytékat mléčný výtok, opakujte lehkým stiskem, když nic nevyteče a zvíře bude dále apatické, doporučuji utracení. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2016 21:56 Labyrint
...ani se už nezvládá moc bránit, vyšetření jde snadno... No bříško je takové napnuté, jako napumpované vodou nebo spíš hutnější tekutinou, ale nějakou pevnou rezistenci tam nehmatám - no, nechtěl jsem ji tak moc promáčknout, připadalo mi, že u toho snad praskne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2016 20:54 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Labyrint
-vemte jí do ruky hřbetem do dlaně,palcem lehce přidržte v oblasti předních noh, lehkým pohmatem ukázováčku a prostředníku druhé ruky zjistěte stav břišní výdutě, je tvrdá , měkká ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2016 20:38 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Labyrint
Nevidím to optimisticky, ale co s ní konkrétně je, nevím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2016 20:35 Labyrint – Drápatečka - nafouknutá - co je s ní ?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, jedna z Drápateček ve společném akváriu se mi takhle nafoukla, je to už několik dnů a je to čím dǎl horší a větší...přitom má normálně chuť k jídlu a všechno...jen je nemotorná a má problém se schovávat u dna jak je zvyklá a je jakoby nadnášena.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2016 14:49 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: ctibum
To jsme stejní :).
Na druhou stranu je nemám problém rozmačkávat na žrádlo, když jich je moc. Kromě kružníků, těch není nikdy dost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.11.2016 14:15 R Muž ctibum [6921] Re: JirkaŠčobák
No to je další věc. Hysterická likvidace šneků... Já je vybírám z kýble, když nějakýho odsaju, a to i kružníky... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2016 14:05 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Chiquittas
Na téma šneci a jejich "nutná likvidace" si přečti toto: scobak.blog.sme.sk/…

V minulosti jsem dělal stejné věci, jako dnes ty. Tehdy ještě web jako tento neexistoval a neměl mě moc kdo zdrbat :).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.11.2016 13:52 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Chiquittas
-mřenka ne helenka ano.
-Chiquittas to tepve bude, ale určitě v jiném vlákně, třeba nemoci ryb
- ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.11.2016 13:33 R Muž ctibum [6921] Re: Chiquittas
V mřenkách se nevyznám, ale zběžným projetím atlasu jsem zjistil, že i ta nejmenší vyžaduje 80 litrů a hejno min. 6ks...

Až ji dáš pryč, tak si pořiď rybicky.net/atlasostatnich/surmovka_vrazedna pokud chceš rudukovat šneky...

A ancistrus. Předpokládám, že to bude sp. Dospělá velikost 10-15cm. Bordelář. Ve 20 litrech...

No nevím, já jsem jen začátečník, ale tohle bych si do miníčka nedal...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.11.2016 13:24 Muž LiborSprysl [9015] Re: Chiquittas
Žabičky brzy přestanou být žabičkami, ale stanou se docela velkými žábami. Minimálně pro dvacetilitrové akvárium s předchozím osazenstvem. To se prostě okecat nedá nijak!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2016 13:01 Chiquittas
smich asi nemá cenu se před vámi víc obhajovat :) já mám radost, když si rybky spokojeně plavou, žerou a když mají dokonce mladé, takže já ve svém plivátku žádný hrozný problém nevidím ;-) každopádně každý můžeme mít svůj názor a to nás dělá přeci rozdílnými ano ale beru na vědomí rozměr a podmínky a nebudu přidávati již více živočichů ;-)

Ps- šneci se přistěhovali na kytce, což je, řekla bych, běžně...a mřenka mi přišla jako nejlepší řešení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.11.2016 11:59 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Chiquittas
Hm. Z mého pohledu je onen pán realisticky uvažující: "Aby to udělali jen s jedním druhem ryb, je asi nepřesvědčím, tak jim poradím alespoň tak, aby toho zabili co nejmíň."
V praxi by bylo nejlepší mít tam jen ty gupky a ostatní necpat. Prísavník fakt pomůže hrozně málo a jak vyroste, začne ožírat některé rostliny a bude žít šest let. Pancéřníčci jsou nejšťastnější v hejnu, takže, pokud ti byl doporučen jeden, je to čistě úlitba bohu akvarijní blbosti, neboť gupky žerou potravu ze dna stejné dobře. Šnekožrout je třeba pouze, pokud předpokládáš akvaristovu neznalost, že bude překrmovat tolik, že se šneci přemnoží.
Hm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2016 11:37 Chiquittas
A ten můj tzv. "šnekožrout" je obyčejná mřenka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2016 11:35 Chiquittas
Děkuju za reakci. Plivátko to sice je, oproti tomu, co jsme mívali doma za obrovská akvária.. Ale je to moje první plivátko a mám ho ráda. Rybky takhle máme už docela dlouho...sestavu mi doporučil jeden pán, co se chovem zabývá prakticky celý život, avšak víc rybek mi 100% nedoporučoval. Vždy nám pomohl určit problém a vyřešit ho, takže mu věřím a jeho názor respektuji...pávčata se množí(odchytávám a dávám mimo), takže rybky by spolu snad měly vycházet dobře. Na žádné jsem zatím nespozorovala nedostatek, nebo nemoci...ani nemám problémy s extrémním zašpiněním aquaria, ale jestli je tedy opravdu 8 rybek na 20l aqua moc, tak s tím tedy budu muset něco dělat. Chtěla jsem časem pořídit něco většího, tak rybky přesunu tam a tohle nechám do budoucna pro žabky. Původně bylo určené pro krevetky a já ho jenom podědila jako prázdnou skleněnou kostku. Tak tedy doporučte, jak veliké aqua bych pro těchto 8 rybek tak měla mít...

Btw, ten mlok tam býval sám...to jsem se asi špatně vyjádřila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   10.11.2016 03:19 Muž Shimamoto [492] Re: Chiquittas
Načetla jsi, co se dalo, ale o akvaristice nejspíš lautr nic:-O Jinak bys nemohla napráskat do dvacetilitrového plivátka popsané osazenstvo a ještě chtít cokoliv přidávat. Jedině ta beta a paví oka nejsou úplně mimo mísu, a to ještě jen za předpokladu, že nebudou spolu dohromady. Všechno ostatní - ancistrus, pancéřníček a tajemný neznámý šnekožrout (sekavka nebo trnovec?) jsou ryby do MNOHEM větších akvárií. O tom mlokovi (žebrovnník?) ani nemluvě, to už je megakiks.

Chov vodních obojživelníků je vždy trochu specifický a kombinovat ho s chovem ryb je prostě zbytečná komplikace obojího. Mýtus, že drápatečky jsou vhodné do akvária k rybičkám, je donekonečna předávaná blbost. Ano, na rozdíl od mnohem větších drápatek vodních, sice drápatečky moc nevyrostou a nikomu rybky nepožerou, ony s nimi ale mají opačný problém - bojí se jich. V akváriích s rybkami jsou velmi plaché a nejsou moc vidět. Vyžadují také živou (popř. zmraženou) potravu, sušenky pro ryby většinou nepřijímají. Ryby jsou ve žraní zpravidla mnohem rychlejší, než "váhavé" drápatečky a na žabky toho tedy moc nezbyde. Běžné filtry a vzduchovací kamínky poněkud znervózňují všechny vodní žáby, to je další specifikum.

Několik drápateček a pár okružáků je mnohem lepší volba do takového pěkně zarostlého dvacetilitrového akvárka, než ryby, co tam máš. Z techniky by pak stačilo jen to světlo na rostlinky a pouze pokud teplota v bytě klesá často pod 20°C, tak i malé topítko s termostatem. A vhodné mražené krmení (koretry, černé komáří larvy, artemie...) mají dnes v každém obchodě se zvířaty. Jen pozor na nitěnky, jsou absolutně nevhodné kvůli nemocem, co přenášejí.

Musíš se zkrátka rozhodnout - buď rybky, nebo žáby. Ta sestava ryb, co tam už máš, ti ale rozhodně nebude dělat dobrotu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.11.2016 00:37 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Chiquittas
Přečti si, co psal Shimamoto v předchozím příspěvku.
Vůbec si toho tady přečti víc.

Nepřidávej, akorát bys je zabil. Důvod? Neznám nikoho, komu by to dlouhodobě fungovalo. Vyrob si kouli s rostlinami, 12l, nech zaběhnout dva měsíce, pak tam dej drápatečky. Jen drápatečky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2016 00:18 Chiquittas
Ahoj. Mám 20l akqa..nějaké rostlinky, Písek, led světlo s bublinkama a pěnový filtr...asi 4 pávčata, pancéřníček, ancík a ta ryba na požírání šneků. Můžu přidat ještě třeba dvě malinké drápatečky? Neříkám, že i tak není akvárko krásné, ale malé oživení nikdy neuškodí. Dřív jsme mívali mloka, ale ten se záhadně Stratil (určitě utekl). Teď už by neměl kudy. Na aqua je ale veliký, tak bychom rádi páreček žabička. Šlo by to?

Nebude je rušit ten pěnový filtr, nebo ten kamínek na tvoření bublin? Plus aby jim nevadila beta (ta si ale většinou hledí svého a spíš jí prohání ostatní ryby). Načetla jsme co se dalo, ale rada se vždy hodí.

Děkuju moc za odpověď :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   01.03.2016 21:20 Muž Shimamoto [492] Re: JirkaŠčobák
Drápatky, drápatečky a pipy mají po stranách těla orgán funkcí podobný rybí postranní čáře, zvlášť na hladké kůži drápatek rodu Xenopus je dobře vidět, jsou to takové "švy" na bocích. Tato sekundární adaptace na vodní život slouží k orientaci v zakaleném vodním prostoru, vnímá vibrace a pohyb vody, pomáhá v detekci potravy i nepřátel. Já jsem si myslel, že ty poučky o nedoporučování filtrace a jakéhokoliv pohybu vody při chovu vodních žab zase tak "horký" nebudou a dal jsem obyčejný bublifuk ke skupince drápatek vodních, prostě abych si trochu ulehčil práci. Během několika dnů žáby začaly být neskutečně plaché, lekaly se úplně všeho, takže nakonec snaha o větší čistotu byla kontraproduktivní, protože vynervované drápatky při každém šustnutí kolem akvária rozvířily dno. Po měsíci jsem filtr vyndal a žáby se do týdne uklidnily. Takže za sebe můžu říct - ano, je to pravda, fakt to nemají rády. Nicméně z bublifuku moc silný proud vody nejde, ovšem zato dost vibruje, takže si myslím, že ty vibrace jsou větší problém, než samotný pohyb vody.

Na anglickojazyčných stránkách o chovu drápatek a drápateček ovšem filtraci zpravidla silně doporučují, ale jen filtry s co nejtišším chodem a přiškrceným výtokem. Takový filtr ovšem nevlastním a ani pořizovat nehodlám - určitě nebude nejlevnější a kdyby žábám také vadil, byly by to zbytečně vyhozené peníze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2016 15:33 R Muž ctibum [6921] Re: JirkaŠčobák
Komáří larvy jsem jim dával, tomu buchanky (cyclops?). Žraly to všechno v pohodě, i když jedna larva byla tak dvě minuty, než to požvejkaly... :-D
Prostě nikdy nic nenasvědčovalo tomu, že by měly zemřít. V sobotu cajk, cpe si do huby larvu a druhý třetí den mrtvola...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.03.2016 15:19 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: ctibum
Jinak, existuje mražené žrádlo Černý komár. Minimálně jako doplněk k patentkám fajn a hymenochirům se do tlamky vejde. Pro budoucnost :).

Shimamoto: Zajímavé. Co píšeš o vibracích, jsem nevěděl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.03.2016 13:18 R Muž ctibum [6921] Re: Shimamoto
Škoda, že jste se pánové nezapojili do nějaké diskuze dřív :)
Proud z filtru byl minimální, to spíš ty vibrace v kombinaci se špatným prostředím. A budu se trochu utěšovat tím, že přišly načaté už z Hornbachu, kde živořily (alespoň přes den) v krabičce cca 10x6x6cm zavěšené u hladiny v nádrži s rostlinami. Vždycky jich měli alespoň 10-15.
Flintu do žita zatím hodím. Budu muset dětem žáby relativně rychle nahradit v tom, co mám a dokud nebudu moudřejší, tak to nechci pokoušet jen tím, že vyndám filtr a odlovím Razborky. Krevetky snad budou menší začátečnický oříšek :) Ale asi se k Drápatečkám časem vrátím, líbí se mi :)
Tak ještě jednou díky za rady ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   29.02.2016 22:54 Muž Shimamoto [492] Re: ctibum
Jj, právě ta hypotetická MOŽNOST chovat drápatečky s rybkami jim vydobyla nemístnou popularitu a kdo touží po nějakém tom zajímavém doplňku k čudlám, může je sehnat v každém druhém zverimexu. Tato poptávka ovšem vyvolává nadměrnou produkci, zcela jistě na úkor kvality nabízených jedinců, odchov pulců není náročný a zkušený množitel může žabky "sázet" jak Baťa cvičky. Dovedu si představit, že většina drápateček z obchodů pochází z bůhví kolikáté generace sourozenecké plemenitby a jsou zdegenerované, až běda. A když takové podražené mrzáčky personál prodejen dorazí svou ignorancí či pohodlností třeba nevhodnou stravou nebo stresujícím prostředím, někdy ani ty nejlepší podmínky v akváriu kupujícího nejsou zárukou přežití. Souhlasím s JirkaŠčobákem, že menší druhové akvárium je nejvhodnější, filtrace nejen že být nemusí, ona je pro drápatečky přímo škodlivá a silně stresující - pipovité žáby jsou přecitlivělé na vibrace a silný proud vody. Krmení nejlépe živé vhodné velikosti, ale nikdy ne nitěnky v jakékoliv formě - i patentky jsou rizikové, kvůli parazitům. Jinak když se žabky cítí bezpečně a v klidu, ani se moc neschovávají:-)

Neházej flintu do žita, zkus se poptat chovatelů žab na teraristických burzách, i kdybys nesehnal hned, třeba ti poradí někoho, od koho později seženeš kvalitní žáby;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2016 13:10 R Muž ctibum [6921] Re: JirkaŠčobák
Je to asi jak říkáš. Lidi to sice chovají v akvárku s rybí osádkou, ale za úspěch berou, že jim drápatečka žije dva roky (což se píše i tady v atlasu jako standard). A od toho se odvíjí i diskuze na fóru, která není moc informačně rozsáhlá.
OK, nebudu to dál pokoušet. Hlavní důvod pro žáby byly děti a (snadno) dostupné informace říkaly, že by to mělo jít. Počkám tedy, až si děti všimnou, že už tam žádná žába není a udělám z toho krevetárko. Zkusím je nalákat na to, že krevetky se (doufám) budou množit. Lákat je na to, že budeme mít zarostlé tmavé akvárko, kde sice budou žabky, ale nikdy je pořádně neuvidíme, asi ani zkoušet nebudu :)
Tak díky za vyvedení z omylu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.02.2016 12:22 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: ctibum
V přírodě se Hymenochirus korýši živí. Když je koupíš, nejsou ještě moc velké, ale když vyrostou, krevetka se jim do tlamky vejde. Uvědom si, že lovecká technika žabky může být vůči krevetce docela účinná.

Ano, přežijí v tvém akváriu, pokud je nebude nic moc obtěžovat. Stejně si ale myslím, že speciálně nádrž pro ně je lepší. Akvárium, co máš, je na drápatky škoda a stejně není úplně ideální (žádné bahnité nebo alespoň jemné dno). Nechal bych ho rybám.
Má koule: rybicky.net/fotogalerie.php…

2004, Chováme pipovité žaby, Fridrich Szalay
1986, Chov terarijních zvířat, Vergner-Vergnerová
(ještě něco bych v knihovně našel, kdybych víc hledal)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2016 10:00 R Muž ctibum [6921] Re: JirkaŠčobák
No já bych si i knihu koupil, ale když vidím, co dnes občas píšou v knihách třeba o zakládání akvárek.. A to jsem prakticky úplný začátečník... A nikde jsem nenašel "Hele, tahle kniha o drápatečkách je fakt dobrá"
S tím krmením máš pravdu. Dlouhá hypnóza larvy, než ji vezme do huby... Řešil jsem to nakrmením rybek sušeným, které žáby nezajímá a chvíli před zhasnutím jsem dal žábám mražené (to někde někdo radil). Dával jsem jim to na stejné místo, už tam chodily.

Ale dobře. Vyjdu z toho, že to dělám blbě a jsem vrah. Asi nejsem jediný, kdo tak začínal.
Razborky odlovím do velkého, to není problém.
Šneci předpokládám nevadí. Co krevetky Cherry? Můžou být?
Můžu i vyndat filtr, aby třeba nerušil vibracemi.
Můžu i ubrat na světle, ať už odebráním jednoho LED modulu, nebo přenastavením hodin.
Může to pak ve stávajícím akva fungovat?
Akva není sice na severním okně, ale na trochu temnějším místě ano.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   29.02.2016 09:42 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: ctibum
I já jsem si kupoval knihy :).

Ukaž mi člověka, který chová jednu populaci trpasličích drápatek společně s rybami alespoň tři roky. Tolik realita.

Neříkám, že to vůbec nejde. Problém je, že lidé dělají už tak dost chyb při péči o ryby a rostliny. Žába do toho všeho je nový prvek - takový, co akváriu vůbec neprospívá, protože přidává sajrajt. Naopak trpasličí drápatky, kdyby mohly hlasovat, chtěly by nádrž zarostlou, zatemělou, spíš bahnité dno (koule na severním okně, kde je příšeří, jim vyhovuje). V takové se cítí dobře. Pozná se to podle toho, že samečci občas v noci jemně vržou.

P.S. Praktický problém je, že Hymenochyrus je většinou dost pomalý živočich (neříkám, že se neumí hýbat), který kouká na kus žrádla a než se rozmyslí, ryba jí ho často sežere. takže aby se ti žáby dobře nažraly, musíš překrmovat, což bude v 12l docela drsné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2016 09:05 R Muž ctibum [6921] Re: JirkaŠčobák
Než jsem drápatečky pořídil, pročetl jsem atlas i fórum křížem krážem a podle dostupných informací, byť jich není mnoho, se chov drápatečky v akvárku (i s rybami a filtrem) nejevil jako větší problém.
5ks razborek mi nepřišlo jako velká rybí zátěž, ani co do znečišťování vody, ani co do obtěžování žáby. Údržbu nezanedbávám a ryby a žáby se nijak viditelně neobtěžovaly.
Jediná moje obava byla velikost nádrže.

Každopádně díky za reakci. Zvážím co dál. Asi tam nasadím jen krevetky a bude.

PS Na vrzání nedošlo. Ani nevím, jestli jsme kdy měli samce. Kupoval jsem velikost 1-1,5cm a nikdy jsem nestihl vypozorovat pohlaví...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2016 00:51 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: ctibum
Taky v blízké době chci koupit trpasličí drápatky. Na rozdíl od tebe jsem je ale už v minulosti víckrát měl, naposledy jednu skupinu asi pět let (možná déle, odhad).
Bydlení jim zařizuju už měsíc a půl (dva?). Koule asi 12 litrů, severní okno, technika 0. Zakořeňuje v tom a roste saururus cernuus (+ kousek mechu). Pět saururů ze sedmi vyrostlo nad hladinu, dva už rostou z koule ven (koule je naplněna asi do poloviny). Čekám, až všechny rostliny vyrostou nad hladinu, přihnojuji.
Za měsíc, měsíc a půl, až bude saururus dost velký a bude si dělat na okně co chce (v minulosti jeden výhonek zakořenil v blízkém květináči a rostl jako pokojová rostlina), mohu přidat drápatky. Finálně mám solidní šanci na fungující biotop se spletí kořenů pod hladinou. Drápatky sice dělají bordel, ale saururus si roste mimo, potřebuje živiny a co se děje pod hladinou je mu docela jedno (bonus - saururus občas kořeněně zavoní).
Zítra dám nějaké obrázky.

Akvárium s rybami (ještě takto malé) není vůbec vhodný biotop pro trpasličí drápatku. Nikdy mi v tomto nepřežila (poprvé jsem to zkoušel asi v šestnácti). Filtr doopravdy nepotřebuje, ryby ji ruší. Uvažuj o ní jako o do jisté míry bahenním živočichovi. A krm ji živým nebo mraženým žrádlem.

Finálně můžeš napsat, jestli taky v noci slyšíš jejich jemňounké vrzání (pouze samci).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2016 23:45 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlamaRe: ctibum
Dej dotaz na Terárka.net, měl by to být specializovaný portál na obojživelníky a plazy. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2016 21:03 R Muž ctibum [6921] – Drápatečka - opět problém
Fotka k příspěvku Zdravím
Tak jsem to zakřiknul. Drápatečkám se stále nedaří. Sice už vydrží déle, než původní nebožky, ale i tak se mi 3-4 týdny zdá málo... Pravda, jedna žába zalezla za filtr, kde se zasekla, druhá vylezla dírou na kabely z akvárka ven, kde ji našly kočky, ale další dvě sešly (ne)přirozenou smrtí...
Zdroj žab je stále stejný, Hornbach. Velikost akva, vlastnosti vody i životní podmínky se prakticky nemění (jen semtam nová kytka). Ostatní obyvatelé prospívají (razborky, krevetky). Krmení cyclop + komáří larvy, obojí mražené.
Poslední nebožka měla na břiše takovou jako podlitinu. Viz foto. Stejnou měla i jedna z prvních mrtvolek. Úraz bych ale asi vyloučil.
Nemáte někdo nějaký nápad? Může je hubit velikost akva (12 litrů)?
Zaráží mě, že jeden den si vesele plavou a žerou a druhý den jsou mrtvé...
Můžu je zkusit do většího (60l), ale mám tam bojovnice a nevím, jestli jí nebudou prudit.
Díky předem za rady, je to už zoufalství a na webu moc fundovaných informací není...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.01.2016 20:45 R Muž ctibum [6921] Re: Shimamoto
Tak jen aktuálně doplním. Nové žáby jsou ok, aniž bych jakkoli cokoli v akva měnil . Tak asi byly nebožky jen rozbitý...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2015 12:40 Muž snehulda007 [850] Re: 12369nula
POZOR!!Rozlišuj drápatku a drápatečku ;-) Drápatka je predátor, drápatečky jsou s rybama v poho. Samozřejmě malinkou živorodku nebo rozplavaný potěr si zkusí ulovit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2015 10:47 12369nula
muze drapatka sezrat malou rybu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2015 10:10 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: 12369nula
Mě žerou vše krmení pro ryby, čečkají až se rozpostí tableta pro krunýřovce atd. připkrmuji dvakrát týdne patentkami ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2015 09:37 12369nula – drápatka
Můžu se zeptat jak často krmit drápatečku.
Můžu se zeptat sežera drápatečka malou rybku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2015 12:41 R Muž ctibum [6921] Re: Shimamoto
Díky za názor.
No četl jsem, že hlístice jsou spíš žrádlo než škůdce. Ale myslel jsem, jestli se třeba hlístice nelíhnou za nějakých podmínek, které zabíjí žáby...
Objevily se chvíli po tom, co jsem začal žáby krmit těmi buchankami, tak se asi přistěhovaly s tím.
Jinak mražené nesmrdí. Je to koupené platíčko, trvanlivost do 2017. Navíc ho žerou i Razborky a Bojovnice ve velkém akva a nehynou.
Žáby i krmení jsou z Hornbachu (Praha Černý most).
Žrát jsem je neviděl, což ale nemusí neznamenat, že nežraly.
Úplní lazaři to nebyly. Ne že by hýřily pohybem, ale nějaká aktivita tam byla.

No, dneska jsem koupil nové. V zájmu zachování duševního draví svého tříletého syna, který pohřeb první bezejmenné nebožky profňukal a o smrti paní Žábové neví. Řekl jsem mu, že je zalezlá a že se určitě objeví. Což nastane dnes, hned potom, co jsem jí přistěhoval kámošku. Tak doufám, že to fakt byla jen smůla...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2015 23:07 Muž Shimamoto [492] Re: ctibum
Ti červíci za tím rozhodně nejsou, ne každý hlíst je parazit. Ti, co jsi popsal, se objevují hodně v nově založených akváriích, živí se detritem a porosty řas. Když dáš například sklenici s vodou z akvária a nějakou rostlinkou za okno, za chvíli jich tam budeš mít spousty. V akváriu je ale rybky časem vyzobou.

Úhyn tvých drápateček je pro mně taky záhadou. Napadla mě otrava nějakými chemikáliemi (například ten antichlor), ale když krevetky jsou ok, tak to asi bude něčím jiným. Už mě napadá jen zkažená potrava, třeba ty mražené buchanky byly zasmrádlé, zkus přičichnout. Pokud teda žabky vůbec žraly, také je možné, že jsi pořídil prostě už polomrtvé lazary.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2015 21:47 R Muž ctibum [6921] – Drápatečka - problém
Buďte zdrávi
Mám problém. Druhorozené akva (viz prezentace) je mrtvolná past. Nejprve zemřela paní Rybová (Bojovnice pestrá, samec). Pořád dobrý, najednou ze dne na den lehla ke dnu a chvíli na to mrtvá. Řikám si, že to bylo celkovou situací, kdy nejprve v betárku přežila vlastní smrt (něco ji asi rozežíralo zevnitř, což jsme vyléčili), pak se stěhovala do druhorozeného, ale asi moc brzo po založení. Pak jsem nakoupili dvě drápatečky (minulýá týden, cca měsíc po založení akva), jakože to bude lepší, než Bojovnice. Ano, píše se, že drápatečka do 40l, ale v diskuzích se zase píše, kdo je kde chová, tak jsem usoudil, že 12l bude OK. Do tří dnů zemřela ta větší (cca 2cm), další den zemřela i ta druhá. Nezdá se mi, že by velikost akva byla tím hlavním důvodem tak rychlé smrti.
V akva je filtr, topení, teplota 24-25°C, na akva kryt s větrací mřížkou, LED osvětlení (obojí vlastní výroby, viz prezentace).
Testy vody (papírky eSHa 6v1): NO2: 0, NO3: 10-25, KH: 6, PH: 7, Cl2: 0-0.8, GH: 7. Měřeno 3x během dvou týdnů, pratkicky beze změny.
Výměna vody 5l každý týden, s přídavkem antichloru. Bez hnojení, bez přídavku CO2.
Halda kytek, kořen.
Spolubydlící Razborky (4ks) a krevetky (3ks) vypadají spokojeně.
Krmení denně vločky Razborkám a obden mražené Cyclops nebožtíkům.
Světlo 6:30-10 / 15-23.
Tak mi někdo prosím řekněte, že jsem diletant a vrah a co dělám blbě, nebo mám jen smůlu.
Nechci tohle akva vzdát, mám ho rád, ale ani tam nechci sypat žáby a čekat, jak to dopadne a s každým úmrtím vysvětlovat dětem, že to ještě nedopadlo...
V plánu mám jednu až dvě drápatečky, rád bych tam nechal krevetky a Razborky, ale není to nutné. Jsem i připraven koupit větší akva, ale ne víc než 20-25l.
O zakládání akva jsem tu četl spoustu, i o Bojovnicích, i o Drápatečkách. Čtu tady každou chvíli. Pravda, ve finále to nakonec nejak profiltruju, protože co člověk to názor, ale fakt nevím, kde je chyba...

Díky předem...

P.S. Jo, taky se tam objevily hlístice. Alespoň myslím. Bílý, cca 2mm dlouhý červík, leze to po skle... Časově výskyt odpovídá úmrtí první Drápatečky. Náhoda...?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2015 19:37 Muž snehulda007 [850] Re: RomanMch
Také mám jednu drápatečku bez prstů a je naprosto v pohodě... ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2015 19:28 Muž RomanMch [1] - Labyrintky – Drapatecka prisla o prsty
Zdravim, drapateckam se dari v mem malem akvarku (bohuzel ho nemamm v profilu) skvele, ale pred par dny jsem si vsimnul, ze jedne chybi prsty a plovaci blany na prave predni noze. Sice se pohybuje a zere, takze ji zatim nechavam. Ale chci zeptat, jestli ma nekdo uz s timhle zkusenosti. Ma sanci s timhle zraneni nejak rozumne zit? Diky za rady.
P.S. mam 4 kousky v 25l akva, kazdy tyden menim 15-20l vody a filtruju. Krmim prevazne suchymi patentkami, naucil jsem je na zive vodni blechy a ted, vlastne poprve, jim davam zive patentky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2015 12:22 Muž Dreamdiver [258] - Miniakvária
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku To je ta moje akvabelka...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2015 12:07 Muž Dreamdiver [258] - MiniakváriaRe: snehulda007
Jj, to máš pravdu, pohyb je zajímá. Mladé rybky s nima nemám, takže nevylučuju, že se žabky můžou bavit lovením, ale tipnu si, že celou populaci nezdecimují, je to spíš jen přilepšení :) I když jsem měl malé neonky, tak ty byly stále ve střehu a bez problémů stíhaly uhýbat. Jinak žabky mám rád, jsou prima a zábavné. Jsem rád, že se jim u mně daří, už je mám min. 4 roky a pořád jsou aktivní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2015 11:27 Muž snehulda007 [850] Re: Dreamdiver
dřív jsem měl drápatečky u plat a často jsem pozoroval, jak žabky loví pár dní staré rybky. Ony se totiž schovávají do skulin u dna třeba mezi hrubší štěrk a žabky tam na ně číhaly. a co se týká toho tvého postřehu s patentkama...podle toho co jsem vypozoroval já tak žabky k "útoku" na potravu vyprovokuje pohyb potravy..když se patentky nebo kousíček file jen válí na dně tak na něj nereagují tak jako když se lehce pohybuje třeba pohybem vody v akv nebo tím že tu hromádku rozvíří ryba...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2015 11:00 Muž Dreamdiver [258] - MiniakváriaRe: Michael281
Já mám dvě žabky, víc jak ty tři bych asi nedával. I když čtyři by při dobré péči o akva taky podle mně mohly být. Moje žabky jsou docela družné, jsou často spolu. Co se týče lovení rybek...neviděl bych to tak dramaticky. To by jim snad ty mláďata musely samy vlézt do tlamy. Moje žabky jsou asi retardovaný, jsou schopný lézt okolo hroudy patentek několik minut než do ní konečně padnou tlamou a pak jsou nadšený, že našly žrádlo :) Ryby je sice někdy zajímají, ale nikdy jsem nezaznamenal vážnější útok. Co se týče rozdílu mezi druhy drápateček, v tom nejsem odborník, sám popravdě nevím, co přesně mám:) Před lety jsem je koupil jako pidižabičky, protože se mi líbily a měl jsem volné akvárium :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2015 09:47 Muž snehulda007 [850] Re: Michael281
No já bych zůstal tak u dvou max tří žabek. A počítej s tím že pokud se ti elegansky rozmnoží tak drápatečky půjdou po mladých..Co se týká otíků tak tam bych začínal na šesti kusech, ale můj názor je že na ně je 30 litrů málo.
Akv. je určitě lepší zakrýt.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2015 09:37 Muž Michael281 [6] - TetryRe: Dreamdiver
Děkuji za reakci :-).

Kolik by těch žabech šlo do toho akva? Čtyři, šest?
Šlo by osazení: xx drápatečka, 6x elegansky, 3x otíci?
Potřebují teda to víko?
A jaký je rozdíl mezi Drápatečkou malou a Beottgerovou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.07.2015 18:42 Muž Dreamdiver [258] - MiniakváriaRe: Michael281
Mám podobné akva jako ty...mám v něm 2 drápatečky už cca 4 roky (samce a samičku) a hejno neoek modrých (14ks) plus několik otíků. Akvárium provozuju bez filtru s minimem rostlin (žáby všechno vždycky časem vyrvou), jednou týdně měním cca 30-40% vody. Žabky krmím mraženým obden, něco si urvou i ryby, ty ještě maličko přikrmuju vločkama. Zbytky zužitkují šneci (piskořky a okružáci). V akva nemám žádné problémy, úmrtí...i otocinklům se daří dobře, jsou aktivní, často je přistihnu jak luxují žabkám záda. Akvárium se žabkami doporučuju mít dobře zakryté. Pokud mají na čem (rostliny rostoucí k hladině, kořen...), odpočívají rády blízko hladiny, ideálně že si jen vystrčí nos nad hladinu a spí :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2015 18:04 Muž Michael281 [6] - TetryRe: snehulda007
To by mě ani nenapadlo je dát dohromady :). Ty CPOčka byly jen další z možnost....
Asi se mi nejlépe zamlouvá akvárium:
1) xx drápateček a nic
2) xx drápateček a 1x samec bojovnice pestré
3) xx drápateček a 4-6x elegansky/formosky
Napište prosím kolik ks drápateček do tohoto objemu :-) ?

Ještě se rozhoduji mezi těma CPOčkama a trochu mě zaujal ten čolek...

Jakou by teda (drápatečky) měly mít teplotu?
A je nějaký rozdíl mezi rybicky.net/atlasostatnich/drapatecka_kratkonoha a rybicky.net/atlasostatnich/drapatecka_beottgerova ???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2015 17:44 Muž LiborSprysl [9015] Re: snehulda007
Ale vzhledem k tomu, že máš jen 30 litrů tak bych zůstal jen u žabek. ...
No nevím nevím... ony to nebudou "žabky" napořád... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2015 16:50 Muž snehulda007 [850] Re: Michael281
Já mám akv. s drápatečkami radši přikryté,topítko používám, mají rádši teplejší vodu takže jim topím na nějakých 24-25 stupňů,samozřejmě pokud jim jsi schopný zajistit rozumnou teplotu bez velkých výkyvů tak ho používat nemusíš. K drápatečkám rybky jdou,ale musíš při výběru zohlednit jednak to , že drápatečky jsou čuňátka, což se tím spíš projeví v malém objemu a musíš zajistit,aby se drápatečky,dostaly ke krmení,resp. aby na ně něco zbylo. Ale vzhledem k tomu, že máš jen 30 litrů tak bych zůstal jen u žabek.

CPOčka jsou taky super,taky jsem je měl, ale já bych je s žabkami dohromady nedával,protože oni se snaží ulovit vše co se jim přiblíží ke klepetům takže by žabky rušily.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2015 14:25 Muž Michael281 [6] - Tetry – Akvárium 30 l
Dobrý den, mám prázdné 30 l akvárium s rozměry 40x25x30 cm, a z výbavy navíc mám pouze filtraci a teploměr, zbytek dokoupím. Uvažoval jsem nad:
Axolotl mexický - ale pro toho je to akva asi malé
Žebrovníkem waltlův - ale pro toho je to akva asi malé
Čolek ohňobřichý/východní-ti potřebují teplotu do 25°C a já mám v létě přes 30 a nemám kryt
Drápatka vodní - moc velká do tohoto akva
Drápatečka malá/Beottgerova - asi vhodná
dále jsem uvažoval nad raky, ale šly by asi jen CPOčka, ale ty potřebují 25°C
a krevetky nechci

Chtěl bych se zeptat jestli jsou moje úsudky správné, aby jste je opravily, vyvrátily nebo potvrdily. A kdyžtak napsaly další živočichy, kteří by tam šli (kromě ryb).

A chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi Drápatečkou malou a Beottgerovou?
Potřebují drápatečky víko, topení?
A šly by k nim i ryby nebo něco jiného?

Děkuji,
Michael281 ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2015 05:55 Muž snehulda007 [850] Re: Lucie
Drápatečky dokážou "vrzat" neskutečně. Já je musel přestěhovat z ložnice do kuchyně. V atlasu je uvedeno, že zvuky vydává jen sameček. Mám dvě a obě vržou, ale spářit se pokoušejí neustále tak nevím...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.07.2015 04:38 Muž LiborSprysl [9015] Re: Lucie
Kdybyste si, než jste napsala svůj dotaz, přečetla příspěvek hned pod vámi, zjistila byste, že žáby se zvukově projevují při sexu. Jak moc je to k nesnesení, to nedovedu posoudit. Spím sice již kratší dobu, s ohledem na věk, ale pořád docela dobře. Osobně bych hodnotil chrápání vašeho spolunocležníka mnohem negativněji, než zvukové projevy žab... ;-) Koneckonců vy jste při sexu zcela zticha? :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2015 03:05 Lucie – drápatečky - zvuky
Zdravim! Uz nekolik dni nemuzu spat,v noci se mi z akvaria linou strasne piskave,specificke zvuky,jsem z toho na prasky,jelikoz mam akvarium hned vedle postele. Nejdrive jsem myslela,ze se mi pokazil filtr,ale ten jsem vypla a porad to dela,prevazne v noci. I ostatni (svetlo atd)jsen vypojila a porad nemuzu spat!! Poradte,opravdu mohou drapatecky vydavat tak silne zvuky?? V akvariu mam uz jenom par neonek - drapatecek mam 7. Dekuji za rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2015 20:26 Michal – Drápatečka
Ahoj,dostávají vločkové krmivo protože žijí s rybičky,ale ty si žabek nevšímají a patentky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2015 12:38 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Michal
Ahoj, jestli se nemůže potopit, tak to normální není. Čím krmíš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2015 12:32 Michal – Drápatečka
Ahoj,mám již nějakou dobu dvě drápatečky,ale jedna z nich ač je čilá plave druhý den po hladině a připadá mi ,že se nemůže potopit.Jinak na ni nic zvláštního nepozoruji.Je to normální nebo ji něco je???Díky za info.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.03.2015 18:26 Muž snehulda007 [850] – Páření?
Fotka k příspěvku Ahoj,už druhý den se mi moje dvě drápatečky pohybují po akv.v téhle pozici. Myslíte,že by mohlo jít o páření? Myslel jsem, že mám dva samečky,protože obě žabičky v noci vydávají pískavé zvuky...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2015 19:56 cvilinek – Nafouklé bříško
Hezký večer, naše drápatečka má už druhý den nafouklé bříško. Z krmení to není, několik dní předtím jsme ji nekrmili. Ledaže by něco sežrala v akvárku (šneka? jikry?), Nevíte co to může být? :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2015 00:09 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: jato
Občas se, sice většinou u starších žab, vyskytuje zadržení lymfy, neproudí tak jak má, ale zadržuje se v podkožních vacích. Žabka je pak oteklá, když plave, tělo se jí vlní (jako pytlík s vodou). Může s tím snad normálně žít. Mám jednu takovou drápatečku, je hodně stará, jako kulička je už rok, ale u žrádla je vždycky první a chová se úplně normálně. Počkala bych, nic jiného se s tak malou žabičkou asi dělat nedá. Teprve kdyby přestala žrát, asi bych uvažovala o utracení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2015 23:41 jato – drapatecka mala
prosim o radu. Mam dve drapatecky, samecka a samicku, je jim asi rok. Samecek je v pohode, ale samicka se mi nelibi. Puvodne jsem myslela, ze je tak tlusta, protoze ma v sobe vajicka. Ale zda se mi cela jako by otekla. Normalne zere, ale opravdu nevim jestli je to normalni. Mate nekdo zkusenost? Divala jsem se na anglicky web o tech zabickach a tam zminovali tu oteklost snad z jidla a ze se to neda lecit a je lepsi ji utratit. Fotky tam byly male tak jsem nemohla srovnat s moji zabkou. Diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2014 19:43 Muž RomanMch [1] - LabyrintkyRe: Eva_R
Diky. Jasne, ze jim nedam vic, nez obvykle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2014 10:47 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: RomanMch
Deset dnů vydrží v pohodě. Hlavně jim tam před odjezdem nenasypte víc žrádla, aby se to pak nekazilo, ale to je asi jasný :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2014 09:06 Muž RomanMch [1] - Labyrintky – Drapatecky a dovolena
Zdravim, ma tu nekdo zkusenosti (EvaR ;-) ) jak dlouho vydrzi drapatecky bez zdradla? Teda jestli vubec. Chystame se na dovcu asi na 10 dni a mame trochu obavy. Drapatecky jsou v separatnim akva bez ryb a je jim tam moc dobre potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2014 20:32 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: cvilinek
palec
Vždycky dám víc patentek, aby to rybky hned nevysbíraly, a těsně před zhasnutím. Pořád na stejné místo, časem se dráptečka naučí a bude tam už čekat. Když jim chci dát kousek žížalky nebo mouchu, tak většinou z pinzety přímo do tlamky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2014 20:11 cvilinek
Tak drápatečka už vypadá dost čile, snaží se dostat ze sklenice tím, že plave proti sklu, tak už bych ji pomalu chtěla vrátit do akvárka. Akorát nevím, jak zajistit, aby se v akvárku dostatečně najedla. Když ji krmím ve sklenici, tak jde po tom, co se hýbe, tedy po špejli, ne po patentkách. Ty nechává padat ke dnu. Další den jsou sice patentky snězené, ale nevím, jestli ji to v akvárku rybky všechno nesní.... Jak to děláte vy? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2014 21:41 Žena tyna181190 [27] - Axolotlové a žebrovníciRe: cvilinek
To už vypadá velmi nadějně že bude v pořádku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2014 21:23 cvilinek Re: Eva_R
Tak včera večer snědla dvě patentky ze špejle, v noci další dvě ze dna. Dneska večer pět ze špejle, několik jsem jí nechala na dně na noc. Tak uvidíme, jak se jí bude dařit dál. Vypadala celkem čile :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 19:07 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: cvilinek
To jsem ráda, tak teď radši krmit po troškách, hned na začátku nepřežrat :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 18:59 cvilinek Re: Eva_R
Juchu, skočila po tom! První sežrala, druhou nemohla ze špejle vytáhnout, tak jsem jí pomohla a po chvilce si dala říct. Díky Evo_R za fundovanou radu!!! Třeba ji ještě zachráníme hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 12:08 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: cvilinek
Ahoj, třeba už je pozdě.. Ale zkusila bych napíchnout na špejli tu patentku a jemně jí s ní mávat u tlamky, mohla by zabrat.
Prodejce je vůl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2014 10:22 cvilinek – vyhladovělá drápatečka
Ahoj, potřebovala bych poradit: koupili jsme dvě drápatečky na burze. Prodejce řekl, že žabky žerou to, co rybky, tak jsme dávali normální vločky. Ale žabky postupně hubly, a ta menší uhynula. Ta větší je teď velice hubená, tak jsme ji odchytli do sklenice (má tam kytku, měníme denně vodu - vodou z akvárka, kde původně byla) a dáváme jí tam krmivo. Nejdříve mražené nitěnky, pak kousek filé z mražáku, včera jsme nakoupili mražené patentky a trochu ji tam dali. Ještě jsme ji ale neviděli nic sníst, tak nevím co dál ... sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 21:59 Žena tyna181190 [27] - Axolotlové a žebrovníciRe: snehulda007
Ano viděla jsem to na vlastní oči
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 15:07 Muž snehulda007 [850] Re: tyna181190
A vidělas osobně jak drápatečka loví skaláru nebo sis jen všimla že jim ty fousky zmizely a usoudilas,že to udělaly drápatečky? Taková skalára by tu drápatečku asi pěkně povozila..spíš bych věřil,že se ty skaláry porvaly mezi sebo,nebo třeba nemoc? To by spíš skalára "umlátila" drápatečku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.04.2014 14:59 Muž snehulda007 [850] Re: Tomiino
Drápatečka není žádný velký dravec. I když se u mě třeba stalo že se potkala s malým ancíkem tak ze "souboje" o úkryt vždycky ustupovala hned aniž by se pokusila o nějaký útok...Živí se larvama komárů,roupicema a tak.. Na podmínky není nijak náročná,čistá voda,přístup k hladině,ideálně plovoucí rostliny,nějaký úkryty a nechovat s agresivníma rybyma...Ve společenským akv je potřeba pohlídat aby na ní zbylo krmení..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 13:25 Žena tyna181190 [27] - Axolotlové a žebrovníciRe: snehulda007
Ne fakt si drápatečku s drápatkou nepletu... opravdu jsem měla ty 2cm žabičky měla jsem jich 8 a měla jsem je nejdřív s pavíma očkama po těch vyjížděli jen když jsem jim dala nažrat nebo když se pohybovala očka u dna... pak jsem rušila akvárko a přendala drápatečky ke skalárám a skaláry přišly o ty spodní dlouhý vousky a byly to ryby 20 cm v těle...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 12:43 Muž Tomiino [43]
kdyz budou rejdit na dne za potravou nebude vyjizdet ani na pancernicky a otiky? teplotu v akva mam 25 - 26 stupnu.hodne rostlin.Co vsechno potrebuje k pohode?cetl jsem atlas ale radeji ctu rady chovatelu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 12:24 Muž snehulda007 [850] Re: pokojové
Hlavně si nespleť drápatečku s drápatkou ;-) Jinak nevím jak je to u čolka,ale drápatečkám dávám krmení ob den,většinou patentky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 12:17 pokojové Re: snehulda007
Tak ja to zkusim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   06.04.2014 12:07 Muž snehulda007 [850] Re: tyna181190
tyna181190 napsala: .... rostlinám sice neubližovaly ale na skaláry útočily...

Nepleteš si náhodou drápatečku a drápatku? Chtěl bych vidět dvoucentymetrovou žabku jak útočí na skaláru smich smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 12:04 Muž snehulda007 [850]
Drápatečky rostlinky nijak neničí ani nevyhrabávají. Shovávají se v nich a odpočívají na listech těsně pod hladinou,protože dýchají vzdušný kyslík.
Na ryby taky neútočí!U mě se pokoušely občas ulovit čerstvě narozené platy,ale moc se jim to nevedlo.
Co se týká krevetek tak se nejspíš bude snažit ulovit mláďata,ale určitě nepůjde o žádnou genocidu.Stačí aby měla dostatek snáze dostupného krmení (patentky,file) a nebude mít důvod lovit.Sám jsem měl několik drápateček u krevetek a bez problému.
Krmení jsou nejlepší patentka,kousky filé,v nouzi vezme i kvalitní vločkové.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 11:37 Muž Tomiino [43] Re: pokojové
nene to vubec netusim,nemel jsem jeste to ani to...drapatecka mi teda nebude napadat ani rybky?rybam davam patentky artemky a dalsi mrazene..sni drapatecka i napr granule pro ryby?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 09:17 pokojové Re: Tomiino
Rostliny nevyhrabavaji.Nevite neco o souziti krevet s zabkami?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 08:59 Muž Tomiino [43] Re: tyna181190
i kdyz jsou skalari dospele ryby?..mam hodne stonkovych rostlinek,nevyhrabavaji rostlinky ze dna?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 08:40 pokojové – ondra
Mohou byt drapatecky s krevetkama cherry?Mam krevety s colkem a je to v poho
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   05.04.2014 23:08 Žena tyna181190 [27] - Axolotlové a žebrovníciRe: Tomiino
Ahoj dřív když jsem je měla tak byly v akvárku společně se skalárama a mečovkama.... rostlinám sice neubližovaly ale na skaláry útočily...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2014 20:57 Muž Tomiino [43]
Hezky vecer vsem.Mam doma jiz dloho porizene akva,zabehnute se skalarama,pancernicky,otici a nejake tetry.Malmu se libi zabicka,..je mozne ji mit v akva s rybkama??nejakou malou?dekuji za odpovedi..v druhem vlakne mi poradili tuto zabicku.Jak je to s rostlinkama?neublizi rybam ani rostlinam??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2014 19:21 Muž RomanMch [1] - LabyrintkyRe: volhpe1
A uz s tou plisni prisla? Me par zabek s plisni uhynulo. Dlouho jsem zjistoval proc a odkud ta plisen je a nakonce jsem zjistli, ze za to mohl ancik. Asi mu chutnal ten jejich sliz nebo co to maji na kuzi a uplne normalne je oziral! A nekryta mista se pak dostala plisen a s zabkou byl amen. Ancika jsem hodil do akvarka, pridal zabam dva sneky, at zerou rasy a je klid.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2014 10:54 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: Eva_R
byly spolu, ale bohužel ta s tou plísní na noze uhynula :-( Ještě mám 3 tak snad to přežijí, i když jim žravost na patentky a jiné mražené červy nechybí X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2014 20:42 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: volhpe1
Aha, jak čtu o kapání čehosi do vody, tak hned plaším s chemií :-D
Byly při transportu žabky spolu? Možná se jedna druhou pokoušela sežrat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.01.2014 19:34 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: volhpe1
Petře,jsou to žáby.Dýchají vzduch jako my.To,že umí v hibernaci vstřebávat kyslík kůží (nejen při tom)neznamená,že to budou provozovat celoživotně či dorakvičně :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2014 19:30 jamajcan Re: volhpe1
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2014 19:23 Muž volhpe1 [41] - Tetry
Ještě by mě zajímalo jak se nadechují jestli dýchají vzduch z vody, nebo klasicky atmosférický viděl jsem jak plavala některý k hladině a dělala bublinu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.01.2014 19:16 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: volhpe1
easy life je v pohodě.Jestli má Tvoje žabka něco na noze,tak jí to suše sundej a jen sleduj,co bude.Dál bych to neřešil,takových situací byly mraky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2014 19:05 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: Eva_R
easy-life je filtrační medium na přírodní bázi dávám každý měsíc a rybám, mini rakům ani krevetkám ve vedlejším akváriu nevadí dle videa i výrobce to tvrdí na svých přednáškám a už ho používám víc jak rok a nikdy to žádnému živočichovi neublížilo X-)
Zkusím koupit pangase třeba jim taky pojede X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2014 18:59 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: volhpe1
Jsou to masožravci, takže drobní vodní živočichové - patentky atd., žížaly, rybí maso, mušky.
Viděla jsem, že naše krmení pro rybky, co dopadne na dno, taky občas žerou, ale neměl by to být základ. Tablety asi ne, ony neukusujou, ale soukaj do sebe, tabletu by nezvládly :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2014 18:54 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: volhpe1
Na žabky s chemií pozor!!! Můžou reagovat jinak než ryby. Nedávala bych tam nic.
Má tu končetinu asi nějak poškozenou, možná by stačilo ošetřit přímo to místo něčím, potřít ředěným hypermanganem? Tak bych to asi řešila já. Nebo se zkus zeptat ještě jinde, ale s léčivy fakt bacha.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2014 18:54 Muž volhpe1 [41] - Tetry – krmení drápateček
Ještě mám dotaz čím je přesně krmit nebo to žerou dával jsme jim patentky a něco do sebe nasoukaly jen mě zajímajestli žerou i krmení pro ryby, nebo tablety pro krunýřovce a podobně?? díky za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2014 18:49 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: Eva_R
Možná je to změna prostředí v pátek přicestovaly ČD kurýrem a jinak ty ostatní jsou v pohodě zkusím do vody nalít easy-life vždy to pomohlo rybám tak snad i žabkám
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2014 18:44 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: volhpe1
Tak s tím bohužel neporadím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2014 18:42 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: Eva_R
Tu nohu vypadá že má ochrnutou nevim co s tím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2014 18:38 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: volhpe1
Je to určitě plíseň? třeba jenom svléká kůži..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2014 18:08 Muž volhpe1 [41] - Tetry – drápatečka plíseň
Fotka k příspěvku Můžete mi prosím poradit moji jedné drápatečce se udělala plíseň na přední pravé noze čím léčit a podobně díky
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2014 20:38 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Sunnny
Jak jsou asi velké?
Na rady prodejce ale pozor, radši všemu nevěřte a hledejte i jinde. Už jsem slyšela v akvaristice jak prodavačka radí zájemcům, že žabkám stačí vločky pro ryby.
Jak tady psali, můžou být i ve filtru, pro jistotu bych tam koukla, jestli můžou ven. I když to už by asi bylo pozdě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2014 20:09 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: Sunnny
Jestli žijou, tak jsou schované. Proč by se také promenádovaly u předního skla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2014 20:03 Sunnny
Zajímavé je, že se všude najdou chytrolíni, kteří se musejí za každou cenu do někoho pustit!
Nevím z čeho hned usuzujete, že něco koupíme děcku a nic o tom nevíme a že žabičky musely vyskákat ven.
Tak za prvé, když jsem je kupovala tak jsem se samozřejmě prodejce ptala co a jak.
Chtěla jsem se ujistit, protože co chovatel to názor.
Za druhé, akvárko máme samozřejmě zakryté. Takže nevyskákaly.
Zatím se neobjevily.
Tady, aby se bál pomalu člověk na něco zeptat!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 19:09 Muž RomanMch [1] - LabyrintkyRe: Eva_R
Diky moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 19:08 Muž RomanMch [1] - LabyrintkyRe: Sunnny
Prohledat akvarko, vyndat dekoraci, nekde budou zalezle. Ja jsem nevidel zaby 3 dny, pak jsem koupil nove akvarko, vytahal z velkeho akva deko a nasel jednu zabku zalezou pod korenem. Druha ovsem nebyla a az par dni nato jsem ji nasel zalezlou ve filtru, bohuzel uz mrtvou. Ted mam zaby zvlast v akvarku bez ryb a vypadaji stastne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 11:58 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: jmalyska
Máš pravdu koupí zvířátko dětem a nic o něm nevědí a pak koukají že je mrtvé jako v tomto případě mimo akvárium. ty žaby mají největší aktivitu v noci. Já studoval na netu přes týden a teď mi příjdou v pátek kurýrem tak uvidím co se stane mě, ale akvarium raději zakryju jemným pletivem ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.01.2014 04:19 Muž jmalyska [167] Re: Sunnny
To je fakt super, koupit děcku něco, o čem víte kulové... Nechápu, proč jsou lidi úplně opační tady v tomhle tom. OT prosím... tone tone tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 01:47 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Sunnny
Jak byly velké? Živé žabky ancistrus nesežere a aby uhynuly všechny najednou, to se mi nezdá. Takže zbývá prohlédnout okolí akvárka (ale zase že by se vydaly ven všechny tři je neuvěřitelné :-) ) a nebo jsou dobře schované (skulinka za filtrem, v rostlinách), řekla bych, že se objeví :-)
Nějakou zvláštní péči nepotřebují, akorát krmit masitou stravou (ne suché pro rybičky). Mláďata denně, dospělé 2-3x týdně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 01:35 Muž Legioix [574] Re: Sunnny
Máte dobře zakryté akvárium? Pokud ne, tak bych hledal kolem akvaria.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 01:28 Sunnny
Koupila jsem 3 drápatečky do 75 litrového akvárka.
Vypuštěny odpoledne okolo 16h. Byly v pohodě rybky si jich nevšímaly(3neonky, 2tetry, 1ancistrus, 4 parmičky) sledovány do večera. Ráno jsem je hledala a nenašla, prostě zmizely.

Sežraly by je parmičky? Nikdy se nechovali nijak agresivně.
Nebo ancistrus? Sežral by všechny tři?
Hledala jsem je všude, nikde není po nich ani stopa.
Ještě mě napadlo zda po cestě domů nějak neprostydly a neuhynuly v noci a ryby je nesnědly mrtvé
Dítko mi tu brečí, že nemá žabičky. Mám je popřípadě znovu koupit a zkusit to ještě jednou?
Je nutné jim měnit vodu každý den? Četla jsem to tu někde. Jak často se krmí a jak moc?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2014 20:52 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: RomanMch
Jenom opláchnu, aby nebyly od hlíny. Někdo dává před zkrmením žížaly na pár dní do nádoby s hoblinama, aby se žížaly vyprázdnily a byl menší odpad. Ale nemusí to být.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2014 20:48 Muž RomanMch [1] - LabyrintkyRe: Eva_R
A peres je nejak nebo promyvas? Zkusim to taky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2014 19:26 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: RomanMch
Jo, sbírám a sekám, na procházkách se psy pořád koukám pod nohy po žížalách, sbírám i do zásoby, ve sklepě mám kýbl s hlínou. Mám toho víc, co žere žížaly :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2014 18:07 Muž RomanMch [1] - LabyrintkyRe: Eva_R
A ty zizaly jim nalovis a nasekas? Tady (Nemecko) prodavaji cervene komari larvy a bile komari larvy. Pak maji i nejake male koryse, ale ty jsem taky zatim nekoupil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2014 21:02 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: RomanMch
Bílé patentky neznám, co to je? Zkoušela jsem mražené černé komáří larvy a ty se spíš rozletěly po celém akvárku. Dávala jsem živé komáří larvy venku ze sudu, ale ty nebyly žabky schopné ulovit, loví na dně, a taky je okamžitě posbíraly rybky.
Mražené patentky naše žerou moc dobře, ale nejradši maj žížaly, ty vedou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2014 07:13 Muž RomanMch [1] - LabyrintkyRe: Eva_R
Ja si myslim, ze si clovek nevybere :-) Zive patentky tem mym uz nedam, nebo jen malo, mrazene dostavaji, ale moc jim nejedou :-) Kupodivu jim hodne chutnaji vodni blechy a chytaji je celkem v pohode. Davala jsi jim nekdy bile patentky? Na to jsem zatim nemel odvahu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2014 21:25 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Hjub
Kolik vody tam máš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2014 21:24 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: RomanMch
Německy neumím a přeloženo překladačem je to vždycky takové zmatené :-) Ale fakt to tam píšou. A třeba tady zase, že nitěnky můžou nakazit parazity drapatka.ic.cz/… Takže mi z toho líp vychází ty mražené patentky.
Krmím s nima drápatečky už sedm let (občas měly i živé) a některé pořád žijou :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2014 19:45 Muž RomanMch [1] - LabyrintkyRe: Hjub
Ja je mam v 25 cm, potrebuji si cas od casu vyplavat na hladinu pro bublinku. Taky rady lezou po rostlinach a lezou na pul ven a vyhrivaji se pod svetlem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2014 19:35 Hjub
Docela by mě zajímala jejich náročnost na výšku vodního sloupce... Jde mi to, že se v poslední době věnuji pěstování rostlin emerzně, a rád bych k nim něco hodil. Máte s tím někdo zkušenost?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2014 18:25 Muž RomanMch [1] - LabyrintkyRe: Eva_R
Existuje spousta nemecky psanych for, kde se tohle resi. Mozna jsem blbe hledal, ale nasel jsem jen velice malo informaci v cestine. Napr. tady www.aquaristikseiten.de/… se uvadi, ze existuje podezreni (podle autora ale nedokazane), ze patentky muzou zabkam prokousnout streva. Proto se doporucuju, ze patentky vyhradne mrazene a jako zive se doporucuji nitenky nebo vodni blechy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2014 18:09 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: RomanMch
RomanMch napsal: Uz taky bylo mockrat, ze patentky jsou pro zabky nebezpecne.

Kdy, kde? O tom jsem nikdy neslyšela.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2014 17:46 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: RomanMch
Co projde mým mrazákem to nepřežije proto jenom mražené a s tím mraženým pangasem to zkusím kousek jim dát při nejhorším to sežre raček ten maso všeho druhu rád hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2014 17:29 Muž RomanMch [1] - LabyrintkyRe: RomanMch
Jeste doplnim, ze ta zabka jich asi sezrala vic nez mela, jeste dva dny potom ji z huby lezly zive (!!!!) patentky a pak uhynula. Takze jim davam vyhradne ty mrazene, ale jen obcas, mam dojem, ze se po nich nafukuji. Vseobecne je asi tezke rict, co je pro ne lepsi/horsi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.01.2014 17:22 Muž RomanMch [1] - LabyrintkyRe: Eva_R
Uz taky bylo mockrat, ze patentky jsou pro zabky nebezpecne. Zkrmil jsem zive patentky jen jednou a jedna zaba uhynula. Zive nitenky davam tak 1x mesicne. Asi nejlepsi zkusenost mam s vodnima blechama.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2014 17:16 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: RomanMch
Už to tady bylo hodněkrát, nítěnky můžou být nakažený parazity (mikrofilériemi), pro žabky smrtelné. Proč riskovat? Lepší jsou patentky.
Naše taky dobře žerou malé žížaly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2014 15:37 Muž RomanMch [1] - LabyrintkyRe: volhpe1
Ja krmim hlavne nitenkama (zive i mrazene) a zivyma vodnima blechama. Susene dafnie jim nejedou tone Ty mrazene kostky jim ale napred rozmocim ve vode, jinak si mila zabka zkousi narvat do tlamicky celou tu kostku smich Tak jednou za mesic maji mrazene patentky jako zpestreni. Maso jsem jim nedaval, nechci kazit vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2014 15:14 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: RomanMch
To nějak vyřeším to krmení a když to nevýjde bude to ponaučení X-) Jako jsem měl CPO čoko a taky to nevyšlo proto tam mám jen ty oranžové ;-)
A co takhle je přikrmovat pangasem a navíc mám půl mrazáku zmraženého krmení pro ryby :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2014 21:23 Muž RomanMch [1] - LabyrintkyRe: volhpe1
Problem je v tom, ze zabky se nedostanou ke zradlu. Potrebuji spoooouuustu casu, nez se rozhodnou, ze je to fakt k jidlu. Mel jsem v 180l akvarku, ale nakonec jsem pro ne zaridil 25l akvarko, napred jsem tam mel 4 zabky a 5 neonek, ale nebylo to ono, i ty neonky "kradli" zradlo, takze jsem musel zabky krmit pinzetou. Takze neonky putovaly pryc, v akvarku jsou ted 2 zabky, dalsi 3 planuju pridat a je s nima hrozna sranda kdyz lovi vodni blechy nebo nitenky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2014 20:08 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: volhpe1
Dospělým ráčkům neublíží určitě, mladé by žabky možná občas ulovit mohly. A naopak dospělí raci by mohli ublížit maličké drápatečce, dospělé už tedy snad ne, i když nevím no, mám samce CPO a ten je větší než dospělý sameček drápatečky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2014 18:33 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: Eva_R
Jý myslel spíše, aby neublížili drápatečky ráčkům než opačne jinak ráček někdy leze po krunýřovci a nic mu nedělá X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2014 17:55 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: volhpe1
Nevím, jak by se snášely žabky s ráčky, to nemám vyzkoušené a měla bych trochu strach, aby jim raci neublížili, dost často by se na dně asi potkávali. Jinak s rybkama si drápatečky navzájem vůbec nevadí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2014 15:23 Muž volhpe1 [41] - Tetry
Mám dotaz,
mám cca 90L akvarium mám tam 2 miniraky a šneky + ryby bude je žabka Drápatečka malá napadat? A můžu mít 2 žabky v akvariu?
Děkuji všem za rady ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.09.2013 16:03 Muž snehulda007 [850] Re: lucajda
Eva to myslela tak,že když jsi dala drápatečku do akv. včera tak dneska už tam nemůžou být pulci.To by musela být živorodá.. Takhle musí naklást vajíčka a chvíli to trvá než se vylíhnou pulci...Takže jsou to pávata ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2013 12:01 lucajda Re: Eva_R
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2013 11:57 lucajda Re: Eva_R
nechápu..:( mám v akvariu drápatečku a páví očka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2013 11:33 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: lucajda
Drápatečky nejsou živorodky, takže pulci to být nemůžou :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2013 10:12 lucajda
Fotka k příspěvku ahoj prosím poradte jestli jsou toto mali rybicky nebo pulci.. vcera sem si koupila drapatecku a dneska rano sem nasla tady ty male rybicky..jestli sou to mali pulci tak cim je mam krmit, mam v akvarku jeste zivorodky a ty to a si nejsou ne..? nevim vubec nevim sem zacatecnik..
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2013 12:41 Žena Kamishiro [4] - Miniakvária
Ahoj tak problém s drápatečkou se opakuje. Nafoukla se jako balon už minulý týden a stále ji to nepřešlo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2013 11:48 anaji Re: Eva_R
Děkuju moc, to jste mě potěšila :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2013 11:42 anaji Re: Eva_R
Děkuju moc, to jste mě potěšila ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2013 11:31 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: anaji
Filtr není potřeba, nesmí se zapomínat na pravidelnou údržbu akvárka. Ale to platí i s filtrem :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2013 11:17 anaji – dotaz
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli je pro chov drápatečky nutný filr. Kamarádka chová drápatku, filtr nemá a žabka je vpohodě. Zajímalo by mě tedy, jesli je u drápatečky nutný nebo by to šlo i bez něho jako u drápatky. Děkuju za odpověď ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2013 07:05 Muž LiborSprysl [9015] Re: Pospec
No samozřejmě, že je to možné... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2013 14:38 Pospec – Drápatečka malá - krmení
Zdravím všechny, chtěl bych poprosit o radu: jak často mám krmit drápatečku malou? Mám jednu již šestý den v 16 l akva, nabízím jí mražené patentky a ona je naprosto ignoruje, i když je má doslova před nosem. Chovám ji pouze s krevetkami a mám podezření, že si sem tam nějakou uloví, je tedy nažraná a "mrtvá" potrava ji nezajímá. Je to možné? Jaké máte zkušenosti vy? (P.S.: nádrž založená dávno, cca před 3 roky, hustě osázená, s velkým počtem úkrytů, výměna 1/2 vody cca 1x týdně - standartní podmínky...) Dík za rady, Pospec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2012 15:31 Muž Jiri_99 [425] Re: LiborSprysl
:-D
Souhlas. U gupek bych se snad ani nedopočítal..
Ale u žabek mám ale jen pár kousků. Kdyby i nenápadně mizely, musel bych si toho všimnout. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2012 05:49 Muž LiborSprysl [9015] Re: Jiri_99
Máte dospělé označkované nebo spočítané? smich Tohle jsem u krevetek nemohl tvrdit nikdy. Jestli máte deset dospělých, je to asi snadné...při stovkách byste tohle asi neřekl...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2012 17:57 Muž Jiri_99 [425] Re: LiborSprysl
Ne ne, mám je s krevetkama pohromadě a dospělé jsou v poho. Teda zatím.. Akorát co chvilka vidím samičky s vajíčkama, ale mladé nikde.. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2012 05:21 Muž LiborSprysl [9015] Re: Jiri_99
Pokud jsou to ty u nichž jsme řešili rozmnožování, tak bych se docela divil...tak velké už krevety žerou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2012 18:14 Muž Jiri_99 [425] Re: Adrianne
Mě drápatečky po dospělých "zatím" nejdou. Ale nepočítej s rozmnožováním. Na mladých si smlsnou..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.12.2012 17:43 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Adrianne
Docela bych se o krevetky bál...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2012 16:19 Adrianne – Drápatečka malá a krevetka?
Ahoj, zakládám akvárium a mám dotaz. Je možné chovat v jednom akváriu (kolem 20l) Drápatečku malou a Krevetku formu Chrystal Red? stydim Děkuji za každou radu X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2012 18:06 Muž Jiri_99 [425] Re: Eva_R
Ok. Budu je nadále sledovat. Abych se přiznal, byl jsem z toho trochu nervózní a radši se zeptal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2012 18:05 Muž Jiri_99 [425] Re: LiborSprysl
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2012 15:30 Muž LiborSprysl [9015] Re: Jiri_99
Pan doktor mne také umravnil...u žab jsou vajíčka, né vejce správným termínem smich Takže to máte fakt dobře v hlavě...;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.12.2012 12:38 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Jiri_99
Tak jestli ty tlusté nejsou samičky, hubenější samci. U nás to tak je. Tak snad budou v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2012 09:39 Muž Jiri_99 [425] Re: LiborSprysl
Ano, můžeme to brát spíše jako jikry. Ovšem všude, kde jsem o drápatkách četl, se píše o vajíčkách.. Tak proto vajíčka.. Vím i, že se samec "vozí" samici na zádech. Nevšiml jsem si ani minimálního vokalizování, proto si nejsem jist. Taky v těle žáby nejsem schopen vypozorovat "vajíčka". ;-) Proto můj dotaz, jestli někdo neví..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2012 09:34 Muž Jiri_99 [425] Re: Eva_R
Nekvákaj vůbec právě.. Ostatní žabky jsou taky tlusťoučké, ale tahle a ještě jedna je nafouknutá o dost víc. Pravda, fotka není nic moc..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2012 04:52 Muž LiborSprysl [9015] Re: Jiri_99
I když o vejcích zpravidla hovoříme u ptáků, hadů a ještěrek, či třeba u vejcorodých savců,(u většiny obojživelníků mi to pořád spíš připomíná jikry), budu si myslet, že vím co máte na mysli. Drápatky, ale i drápatečky se chovají velmi podobně. Pokud má dojít k rozmnožování, tak je to vidět především v aktivitě samců a toleranci samic k tomu, že je nechají vozit se jim na zádech. smich
Takže z toho, že jsou vaše žáby tlusté se dá skutečně usoudit ledacos a obávám se, že nikdo si netroufne odhadnout, co je ta opravdová skutečnost. Jinak k velikosti a možnému rozlišení pro laika. Samci jsou menší - u drápateček někdy dokonce velmi výrazně. Samice jsou větší a v těle je skutečně patrné zaplnění "vejci". Mimo toho tedy samci v tomto čase někdy docela dost silně vokalizují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2012 00:13 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Jiri_99
Ani mi nepřipadají nafouklý, naše se taky takhle rozplácnou na sklo :-) Samci kvákaj?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2012 22:41 Muž Jiri_99 [425] Re: LiborSprysl
Ty, nechytej mě za slovo. Vím že nemůže čekat mladé, ale vajíčka.. Jistě jsi pochopil jak jsem to myslel.. :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2012 22:36 Muž LiborSprysl [9015] Re: Jiri_99
Hola hola, tato žabka není živorodka, tudíž nemůže čekat mladé... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2012 22:27 Muž Jiri_99 [425] Re: Eva_R
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Povedlo se mi ji vyfotit.
Krmím patentkama cca 1x za 2 dny a dávají si i čerstvě narozené krevetky.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2012 22:20 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Jiri_99
Drápatečky mám pár let, ale nemnoží se mi. Co vím, tak by měly být tlustší, ale ne jako nafouklé, to bývá problém v trávení, čím krmíš a jak často? Nebyla by fotka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2012 22:07 Muž Jiri_99 [425]
Hola hola,
jsem chovatel jako prase..stydim Mám drápatečky malé a tímto prosím někoho zkušenějšího o radu.
Mám celkem šest kousků, z toho dvě jsou nafouklé jak "žaba"..
Absolutně, ať je pozoruju jak chci, nedokážu rozeznat pohlaví. Neměl by někdo foto téhle žabky, když čeká mladé? Myslím, že prostředí mají v poho, takže nemoc by to být neměla. Doufám teda..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2012 03:31 Muž LiborSprysl [9015] Re: Jiri_99
No tak nevím jak holky nevydrží bez vody, ale samci vozící se při plození na samici vydrží na těch zádech určitě dost dlouho... smich a to jsou docela z vody.
Z vody leze celkem běžně...já jsem nemyslel, jako že by se vydala třeba na cestu do sousedního akvária, ale bude-li mít třeba na tom polystyrenu něco k žrádlu, tak jí cesta za ním žádné trauma působit nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2012 20:47 Muž Jiri_99 [425] Re: Eva_R
potlesk To je fakt.. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2012 20:41 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Jiri_99
Taky je tam napsáno, že žije pouze ve vodě :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2012 20:36 Muž Jiri_99 [425] Re: Eva_R
Na druhou stranu, i v atlase je napsané, že bez vody vydrží 10-15 minut..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2012 20:27 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: LiborSprysl
A z vody leze celkem běžně...
Tak toho jsem si nevšimla, měla jsem jich sedm, polystyrenové ostrůvky pro čolky, ale žádnou drápatečku jsem nikdy na souš neviděla lézt. Tohle fakt slyším poprvé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2012 19:52 Muž Jiri_99 [425] Re: LiborSprysl
:-D potlesk Tak ty moje jsou zatím maličké, uvidíme jak budou operovat za půl roku.. :-)
Když tak budeme muset vymyslet i nějakou souš..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2012 16:16 Muž LiborSprysl [9015] Re: Eva_R
On když je tenký, tak je mokrý pod hmotností žáby... smich Ona drápatečka je drápatečkou jen dočasně... smich Nevím jak jsou velké ty z dotazu...Ale dospělá drápatečka je docela "hřmotná žabka"... smich A z vody leze celkem běžně...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2012 21:15 Muž Jiri_99 [425] Re: Eva_R
No úplně na sucho nejspíš ne.. Ale jak je na fotce, je prakticky celým tělem mimo vodu. Sám jsem na to koukal jak puk.. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2012 21:10 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Jiri_99
Pěkná fotka. Ale je tam jenom vystrčená nad hladinu, fakt si myslíš, že by vylezla na sucho?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2012 21:07 Muž Jiri_99 [425] Re: Eva_R
Jo jo, koukni mi na prezentaci, mám tam fotku jak si hoví nad hladinou. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2012 20:15 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: LiborSprysl
Drápatečky jsou rády v rostlinách blízko hladiny, max. vystrčí hlavičku, ale nikdy jsem ještě neviděla, že by celé vylezly ven. Myslím, že ten polystyren by nevyužily.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.09.2012 19:38 Muž LiborSprysl [9015] Re: Jiri_99
Pokud nemáte kytky, tak postačí tenký polystyren...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2012 14:57 Muž Jiri_99 [425] Re: zabak
Nevím jak drápatka vodní, ale drápatečka malá občas potřebuje nad hladinu se nadechnout. Koukal jsem ti na akvišo, a chtělo by to nějaké plovoucí rostlinky na které by si mohla vylézt. U mě si občas některá z žabek vyleze na rostlinku na hladině a hoví si tam třeba hodinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2012 14:19 Muž zabak [0] – ke hladině
Ahoj, teď jsem dostal drápatečku, a mám hluboké akva. Koukal jsem že se snaží vyškrábat kehladině a nejde jí to moc. Není nějaký problém? že by se jim musel stavit žebřík nebo tak? :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.08.2012 22:13 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Fugee
Já je mám jenom s japonikama a ty jsou velký jako žabky, takže u malých fakt nevím. Nejsou to dobrý lovci a krevetky umí zdrhat, tak by to snad mělo jít :-) Akorát třeba u krmení jsem viděla, že drápatečka ulovila neopatrný potěr gupky, ale to byla spíš výjimka. S nějakou menší ztrátou radši počítej :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2012 22:06 Fugee Re: Eva_R
No, to jsi mě teda uklidnila :-D Ale koukám, že hodně lidí má s drápatečkami i krevetky, tak to snad nebude tak hrozný..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.08.2012 20:58 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Fugee
Do 200 litrů třeba dvacet :) Myslím že by i dospělé 2cm krevetky žabky zvládly sežrat, a nevím jestli ulovit, nemám to vyzkoušené. Určitě by po krevetě chňaply i nažrané, kdyby jim šla kolem huby :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.08.2012 17:36 Fugee Re: Eva_R
Malé krevetky myslíte jen mláďata, nebo i dospělé jedince? Omlouvám se, že se tak vyptávám, jen nechci přijít o několikaletou populaci. =) Pojídali by je, i kdybych je denně krmil mraženým krmivem? A kolik kusů bych měl případně koupit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.08.2012 17:30 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Fugee
Soužití drápateček a japonik je bez problému, u malých krevetek bych se bála občasnýho sežrání, ale drápatečky nejsou dobrý lovci. S tím vyskakováním - spíš vylezou asi ze zvědavosti, když je hladina až nahoru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.08.2012 17:22 Fugee Re: všichni
Všem se omlouvám, špatně jsem si přečetl název témata, chci si koupit Drápatečku, ne drápatku. =)
Takže soužití drápateček a krevetek je bezproblémové? A kolik jich mám koupit? Chtěl bych je dát do svého akvária - Harmony. A jak je to s vyskakováním z akvária? To stejně jsem slyšel i o krevetkách, obzvlášť japonicách a nikdy mi ani jedna nevyskočila, tak jak?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2012 17:01 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Fugee
Drápatečky "vržou" potichu, při tom se nevzbudíš, horší drápatky, to už je docela rachot :-) Samozřejmě jenom samci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2012 17:00 Žena Fidorka [312] Re: Fugee
My jsme se konečně zase po dlouhé době dočkali pískání drápateček, měli jsme z toho radost - přijde nám to roztomilý, navíc už víme, že nově koupený prcek je opravdu sameček hop . Pískání není nijak hlasité, to bys musel mít hodně lehké spaní, aby tě to vzbudilo. Je dobře rozpoznat jen v úplném tichu, ale jde to pak slyšet i přes celou místnost (a to při tom pískání sedí žabák na dně). Když budeš chtít mít úplný klid, tak si pořiď jen holku/holky, i když jak se zdá, tak ani všichni kluci nepískaj. Ale já měla zatím samečky dva a oba pískali. Ale je to jen nárazově, třeba týden každý večer, a pak čtvrt roku ani ťuk. A kdyby tě to někdy fakt rušilo, tak mu stačí dát nažrat, to ho nějaký volání samičky hned přestane zajímat smich .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2012 16:02 Muž snehulda007 [850] Re: Fugee
Jestli chceš žabku ke krevetkám tak je lepší drápatečka,ta při dostatku krmení nechává krevetky napokoji. Samozřejmě není vyloučeno že se tu a tam nepokusí ulovit nějakou malou,ale většinou se jí to nepovede,protože neni dost rychlá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2012 15:56 Muž ppet36 [82] Re: Fugee
Moje drapatka je uplne potichu, taky ji mam v loznici a zadne podezrele zvuky jsem neslysel. Pokud je hodlas krevetami krmit, pak se nimi snesou :) V kazdem pripade zapomen na nejaky souziti; drapatka sezere vsechno, co neni srovnatelne velikosti ... bez problemu slupne i rybu, ktera je prakticky stejne velka jako ona.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2012 15:04 Fugee
Zdravím, neví někdo, jak hlasité je jejich "pískání"? Akvárium mám v pokoji s postelí, a nerad bych se den co den budil. :P A jak se snesou s krevetami? (cherry, palmata)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2012 18:14 Muž snehulda007 [850] Re: katelin
Jinak koukám,že máš samý rybí prasátka,takže to chce pořádně dodržovat údržbu,protože v zasviněnym akv. by trpěla. A nezapomeň na ůkryty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2012 18:10 Muž snehulda007 [850] Re: katelin
Jakýho sumečka?Drápatečka je klidná nenáročná žabka,krmí se třeba patentkama,nitěnkama,odrostlejší zblajzne i file. Když má dostatek krmení ta neůtočí ani na krevetky,může se stát že zblajzne čerstvě narozenou živorodku. Potřebuje přístup k hladině,má ráda stonkovky ve kterých odpočívá pod hladinou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2012 17:27 katelin Re: Kamishiro
o tom vím,ta drápatečka se jenom přejedla, :-D není to nic špatného,ale nedávej jí těď krmení ;-) bude to v pořádku,ale je tu také možnost,že se nadechla vody a to už by bylo horší,vyplatí se asi 2dny počkat :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2012 17:22 katelin – koupě drápateček
Dobrý den,budu si kupovat drápatečky,mám akvárko o 54l a je to 60x30x30 mám tam základní druhy rybiček,gupky,ancáčka,sumečka,black molly atd. myslíte,že by se mi tam drápatečka hodila? Moc ji chci ,ale potřebuji aby s ní nebyly větší problémy,chci se také zeptat jak a čím se drápatečka krmí a jestli se do mého akvária hodí, nejsem úplná začátečnice,ale drápatečka je pro mne nová ,děkuji za odpovědi :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2012 23:50 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Kamishiro
Ahoj, čím jí krmíš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2012 20:07 Žena Kamishiro [4] - Miniakvária
Zdravím, mám dotaz ohledně jedné mé drápatečky malé.

Dnes během dne byla v pohodě, ale teď k večeru už je jen u hladiny a stále jí to nednáší. Dokonce nereaguje ani na okolní cherryny popř. na pohyb nad hladinou. Nemohle třeba spolknout vzduch? Má na boku trošku bouličku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2012 17:52 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: olwy
Ještě mě napadlo - prodávaj se násady nelétavých octomilek, ty bys někde v kanclu schoval, ne? :) Ale vůbec nic o nich nevím, jak se udržují živé... www.infoshop.wbs.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2012 13:51 Muž olwy [24] - TetryRe: Eva_R
Jak píšu - potřeboval bych něco, co bych mohl mít ideálně v kanclu v šuplíku. Patenky vozit z domu ob den by šlo, akorát jedu docela dlouho a bude to pěkný hnus, jestli se mi roztečou po batohu. Zkouším, jestli někoho nenapadne něco lepšího. Nevím. (a jak to myslíš s těma mouchama? za oknem se mi teď přes léto sráží spousta malých mušek - mohl bych je smést a hodit jim. díky za tip.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2012 13:46 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: olwy
Nitěnky radši nedávat, už se to tady někde na fóru probíralo, lepší jsou patentky. Tak co jich trochu obden přinést z domova? Jinak chytat mouchy, kousky rybího masa, potěr, žížalky.. Někdo tvrdí, že žerou i vločky pro rybičky, ale tomu nevěřím, to tak omylem lapnou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2012 13:34 Muž olwy [24] - Tetry – Co to žere, co není třeba mrazit
Ahoj všem milovníkům drápateček.
Udělal jsem malou blbost - pořídil jsem si drápatečku do práce do miniakvária. Už dřív jsem jednu měl, ale jinde - zde na pracovišti nemám mrazničku a pro jednu žabku nejsem schopen kupovat živé nitěnky. Jak bych ji mohl krmit?
Díky moc za radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2012 06:12 Žena Dona [5] - Miniakvária
Zrovna se mi v akváriu s drápatečkami rozmnožily endlerky :-) Je chytrá, ta malá rybička, ulovit se nedá ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2012 15:36 Selket
Moc díky! ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2012 14:37 Žena Dona [5] - MiniakváriaRe: Selket
Kupuji taky Aquamaster, i když je dražší. Nejvíce ale krmím živými patentkami, koretrami a nítěnkami. Mražené používám, jen když nestihnu nakoupit živé, nebo když odjíždím a přenechávám starost někomu jinému...myslím, že z naší rodiny jsem jediná, kdo je ochoten denně proplachovat červíky a udržovat je při životě ano kromě toho mám ještě v krabičce roupice, ty se koupí jednou a pak už si je může člověk pěstovat sám. Jenže je s nimi docela práce při čištění a navíc rychle zalézají do substrátu, takže žabky, než se rozmyslí, už červíka nevidí. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2012 11:38 Muž LiborSprysl [9015] Re: Yirka
Jednoznačné není nic! Petr Grýgera je levnější a kvalitou se zase dostal na velmi dobrou úroveň. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2012 11:01 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Selket
Už asi rok krmím patentkama od Grýgera www.aquapage.cz/… Teď je dělají ve formě takových tenčích tabulek, dá se lehce odlomit kousek jaký potřebujete. Jsou kvalitní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2012 09:08 Muž Yirka [9126] Re: Selket
Jednoznačně: www.aquamaster.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2012 08:13 Selket Re: Dona
JJ když jsem přišla domů tak už to bylo v pořádku a pochtívala další. Patentky jí pečlivě vybírám ale hledám nějakou značku krmiva, kde není tolik odpadu, ono vybírat pro jednu žabku není až takový problém ale až budu mít větší akvárko s rybama tak se asi mám na co těšit... rozzureny Nemohla by si mi poradit nějakou značku která je aspoň trochu slušná?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2012 21:52 Žena Dona [5] - MiniakváriaRe: Selket
Nic to není. Myslím, že jen měla moc jídla, a některé prošlo skrz. Dokud byly moje drápatečky menší, taky se to stávalo, teď už málokdy. Mám pulce, kterým dávám malinké patentky a to, že některé projdou traktem beze změny je úplně běžné. Doporučuji ale vybírat jen červené parentky, které byly zmražené zaživa. Z mraženého se mi nejvíce osvědčily artémie. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2012 15:20 mirka – drapatecky se nafouknou a umrou
Ahoj, mame drapatecky, po asi mesici se postupne nafoukly a zemrely. Krmime suchym krmenim pro ryby, a necim mrazenym pro ryby, ani nevim jak se to jmenuje, spis to kupuje pritel.Diky Mirka sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2012 07:07 Selket – Drápatečka nemoc
Ahoj, prosím o radu. Asi měsíc mám drápatečku, včera jsem si všimla že jí ze zadečku trčí nestrávená patentka, ráno měla lehce narůžovělou kůži. Akvárium založené asi 2 měsíce, 23 litrů, PH 7,8, kh 10, NO2, NO3 neměřitelné, teplota pokojová 22-23, Odkalování+výměna vody co 4 dny. Z rostlin egeria densa, najas, řasokoule, cryptocoryne nevilli, jávský mech, osvětlení 11W. Krmím mraženýma patentkama které nejprve nechám rozpustit v kelímku ve vodě. v něděli jsem přidávala hnojivo bioflor 4ml tři dny před tím 3ml (kvůli tomu abych zjistila jestli to špatně nepůsobí na obyvatele). Jinak je žába zatím aktivní včera pochtívala jídlo dnes ráno taky. Jak jí mám pomoct, co jí může být?? Nemůže to být třeba nekvalitním krmením, v těch mražených kostičkách které jí dávám je hodně mrtvých patentek, vybírám jí ale pouze ty krásné velké červené.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2012 21:08 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: RadioactiWe
To jo, můžou si zobnout, ale není to pro ně plnohodnotný žrádlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2012 20:09 Muž RadioactiWe [192] - LabyrintkyRe: Pavlísek
Mne ich brali
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2012 18:22 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Pavlísek
Ne, jsou to masožravci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2012 16:11 Pavlísek – vločky
Žerou Drápatečky Malé i vločky pro ryby? Předem díky za odpověď :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2012 18:45 Muž snehulda007 [850] Re: zdenulaj
Já mám v 54ce drápatečku a red cherryny a moje zkušenost je že se je pokusila ulovit jen první den,co tam krevetky byly.(žádnou nedostala,byly rychlejší) Teď tam jsou víc jak měsíc a myslim že vpoho. Ale žebka má pravidelný přísun patentek,kdyby byla hladová možná by se vydala na lov. A nějakou tu čerstvě vylíhlou by asi taky sezobla,ale to je o dostatku úkrytu a u japonek to stejně nehrozí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2012 18:26 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: zdenulaj
Tak si ty japoniky dej do větších akvárek co máš, jestli ses na ně těšila :-) K žabkám by se vešla třeba neritina, ta je na řasy dobrá, nebo normální plevelný šneci, koukala jsem, že už je tam máš. Kdybys to chtěla trochu oživit, tak jim tam dej pár endlerek, když je chováš. Možná se občas žabkám podaří ulovit nějaký potěr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2012 16:35 Žena zdenulaj [0]
A nenapadá vás nějaký živočich, který by to zvládl a přitom ho žabky nenapadali?a on je a přitom by mu nevadilo malé akva? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2012 16:22 Žena zdenulaj [0] Re: Fidorka
Toho jsem se bála...jestli je jisté že to na ně bude zkoušet, tak bych do toho určitě nešla...ve velkém akváriu mají spoustu míst, kam zalézt, ale v tomhle malém nemají šanci...koupila bych klidně i 4 - to by nebyl problém, ale asi to tedy nebude to pravé ořechové - a já se na ně už tak těšila sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2012 16:13 Žena Fidorka [312] Re: zdenulaj
já mám v akvárku (112 l) jednu drápatečku a čtyři japoniky a je to v pohodě, jsou přece jen docela velký, takže je drápatečka sežrat nezvládne. Ale na druhou stranu mají kam se schovat a zdrhnout. Do hodně malého akvárka s víc drápatečkama by se už asi cítily spíš jako lovná zvěř, ona ta žabka po nich půjde, a když jich tam bude hodně tak by se jim to mohlo i povést... Navíc dvěma krevetkám bude smutno, chce to aspoň ty čtyři...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2012 15:01 Žena zdenulaj [0] – Drápatečky a Caridina japonica
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda má někdo zkušenosti se soužitím drápateček a krevetek. Do akvária jsem si přidala jávský mech a bojím se, že brzy zaroste všemožnými řasami a zbytky krmení a byla bych proto ráda, kdybych tam měla nějakého udržovače - napadla mě krevetka japonská - Caridina japonica, ale nejsem se jista, zda by ji drápatečky neublížili....nerada bych aby se ji něco stalo - navíc to není úplně nejekonomičtější typ krmení :-)přemýšlela jsem tak o dvou kouscích - akvárium je poměrně malé (40x20x25), navíc bude asi bez filtrace a vzduchování (kvůli žabkám). Poraďte prosím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2012 15:10 Muž Yirka [9126] Re: zdenulaj
Tady si můžeš oboje najít v atlasu a počíst: rybicky.net/atlasostatnich/cesky/d
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2012 15:06 Žena zdenulaj [0] – drápatečka malá či drápatečka Beottgerova, samec či samice
Dobrý den všem, koupila jsem si malé drápatečky a chtěla jsem se zeptat, jak se dá poznat, zda se jedná o drápatečku malou či Beottgerovu a dále, odkdy samci vydávají ty slabé zvuky...koupila jsem si 4 kousky a mám pocit, že jsem se strefila do 4 samic, protože jsou v akvárku ticho jak hrob :-)ale živý jsou...! :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2011 08:36 Žena Lolianka [16] Re: Hanka
Kvalitní živou potravu určitě mají každý týden na burze na Pankráci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2011 07:04 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Hanka
Já to nerozeznám, podle fotek mi oba druhy připadají stejné, jedině snad vidět je naživo vedle sebe. Ty růžové flíčky v podpaždí mají samci, na fotce jednoho vidím. Nitěnkama radši žabky nekrm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2011 06:24 Hanka – Drápatečky - druh
Fotka k příspěvku Koupila jsem drápatečky, chtěla bych vědět, zda malé nebo Beottgerovy. Podle fotek na tomto serveru mi připadají jako malé - kresba na zádech, podle popisu asi spíš jako beottgerovy-některé mají tu růžovou bradavku v podpaždí. Tlamka mi také připadá spíš mírně zašpičatělá než kulatá. Přikládám foto.
Ještě mám jeden dotaz: Které akvaristiky v Praze mají živé patentky a živé nítěnky? Díky.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2011 22:28 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Fidorka
Fotka k příspěvku Ahoj, já myslím, že nepraskne :-) Taky dávám víc patentek, aby měly drápatečky čas se nažrat, jsou pak tlustý a žijou už dlouho. S tím rozeznáním pohlaví je to horší, dá se to poznat až u dospělých. Samičky jsou větší a zavalitější, samečci drobnější a mají jakoby v podpaždí takovou růžovou skvrnku, holky ne.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2011 21:24 Žena Fidorka [312] – drápatečka
Ahoj, pořídila jsem si před týdnem do společenského akvárka jednu drápatečku, asi samečka (každý večer píská)... Asi zkusím pořídit ještě nějakou holčinu, aby mu nebylo smutno, dá se to ve zverimexu poznat, abych nekoupila dalšího kluka? Nebo je to jako u ancíků - vybrat namátkou a doufat :)... Toho jednoho žabáka mám ze ZOO Braník, měli ho tam posledního... tak až doplní zásoby, tak bych vyrazila na výlet :)...
A ještě dotaz, může se drápatečka přežrat? Nebo teda spíš když se přežere, může to být pro ní nebezpečný? Dávám jednou za 2 - 3 dny jednu kostku patentek, ať jí ryby všechno nesežerou, dávám jim to na dno do popelníku (samozřejmě používaného jen pro tento účel ;)), aby zbytky nenapadaly do dna... nejdřív se nacpou ryby (gavúnci jsou potvory občas až prohnutý v zádech, jak maj plný břicho), pak tam vleze drápatečka a cpe se a cpe se klidně hodinu, pokud možno aby vůbec nic nezbylo... Občas část vyplivne a zase to láduje do sebe (je asi ještě malej tak se mu patentky špatně koušou), ale nepřestane, až má úplně napuclý bříško (nebo jen půlku, což je taky divný, když má vypoulenou půlku břicha)... Mám mu tam ty patentky nechat klidně i na noc, nebo je mám radši vyndat než mi ten nenažranec praskne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2011 17:28 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: lily_
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Drápatečka má na předních nohách plovací blány
Drápatka tam má jenom prsty bez blanek
Žádná žába nežere rostliny, musíte krmit např. mraženýma patentkama, suché žrádlo pro ryby sežerou spíš omylem.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2011 16:58 lily_ Re: snehulda07
DIKY A jak poznám drápatečku od drápatky je ten rozdíl ve velikosti???
Jink jsem se ještě chtěla zeptat zda neožírá listy rostlin.
děkuji předem palec palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2011 19:36 Muž snehulda007 [850] Re: lily_
Ahoj,drápatečka se nadechuje nad hladinou takže nějaký místo je určo potřeba,já mám cca 3 cm od okraje. Mám jí v aq s platama a ančíkama v 54 l a myslim že se se jim daří bezproblémů. Samozřejmě nesmíš zanedbat údržbu.Koupit se daj v každym většim zveráči, akorát pozor aby ti dali drápatečku protože někde si je pletou s drápatkama a to je trošku o něčěm jinym. Taky maj rády vysoký stonkovky ve kterýk odpočívaj cestou k hladině. Ty moje bivakujou na filtru těsně pod hladinou :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2011 14:50 lily_
Chtěla bych si koupit drápatečku malou ale nevím kolik potřebuje místa na nadechnutí (jestli teda nějaké potřebuje)a jestli musim mit specialni akvárko :-) a taky kde se dá kopit.

předem díky za rady :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2011 13:11 Ondra
petastastna napsala: supr :) akorát nevím kde drápatečky v praze sehnat :-( u nás v akvaristice je nemají







Seženeš je na akva burze na Pankráci :) maj je tam
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2011 12:00 Žena petastastna [0] Re: Eva_R
supr :) akorát nevím kde drápatečky v praze sehnat :-( u nás v akvaristice je nemají
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2011 20:57 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: petastastna
Fotka k příspěvku Čolky a drápatečky mám v jednom akvárku i s rybama, není žádný problém.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2011 20:10 Žena petastastna [0] Re: Kamilstrom
supr,tak děkuju za radu ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2011 19:04 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: petastastna
Sezere v podstate vse co se ji vleze do huby,takze neonky ne,ale poter zere rada,me vzdyckt zredukuje poter Black molly na minimum.S rybkama je v pohode,nektere vetsi ji mohou ohrozovat!!!Zatim ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2011 16:05 Žena petastastna [0]
a kdyby byla mezi rybkama velikosti neonek neudělala by jim nic?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2011 15:57 Žena petastastna [0]
ahojky, mám čolka a chtěla bych k němu dát drápatečku, myslíte že by to nebyl problém? a nebo když máte někdo drápatečky mezi rybkama, jak je krmíte aby jim to rybky nesnědli?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2011 14:47 Muž D@n!€L [74] - LabyrintkyRe: Eva_R
myslel jsem patentky.. ty dva nazvy se mne furt pletou :-( :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2011 18:47 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: DaNiEl
Nitěnky raději nedávat, pro drápatky jsou nevhodné, přímo životu nebezpečné. Lepší jsou patentky..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2011 18:45 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Monika
Jestli jde o drápatečku, tak by mohla být už stará a bohužel už může uhynout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2011 14:39 Muž D@n!€L [74] - LabyrintkyRe: snehulda007
mam taky drapatku s rybama (akary, vrubozubci, krunyrovec sitovany) a dam rybam na jednu stranu AQ a na druhe rychle nakrmim drapatku.. stridam ji nitenky se syrovym masem (kureci, rybi)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2011 13:01 Monika – drápatká malá
maám drápatku malú už 6 rokov ale zrazu sa strasne nafúkla a neviem co to moze byt ...moze to byt tym ze uz je stara alebo je to nejaká choroba?...dakujem za pomoc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 19:43 Muž snehulda007 [850] Re: Designer
Samozřejmě myslim patentky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2011 09:27 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: snehulda007
snehulda007 napsal: Takže při počtu 1 žába= 1 kostka nítěnek?
Cetl jsem o patentkach, ted ctu nitenky, coz je samo neco jineho. Nitenkami nekrmim vubec. Ony at se snazis jak chces, jsou jednim z nejzaneradenejsich krmiv vubec, uz z principu. Ryby ktere mas, myslim tim Cichavce medove a Platy, nejsou ohledne bakterialnich nakaz temi nejodolnejsimi rybami, Cichcavci snadno odejdou na vodnatelnost, Platy se pak spis necim obali, i kdyz podivne vykaly od napadeni nejspis bakteriemi (uspesne leceno Baktopur direct) jsem uz zazil taky. Je to jiste na Tobe, ja nitenky ze seznamu mozneho vyskrtnul, treba Ti to pomuze v rozhodnuti cim krmit a cim ne.

Patentky jsou pak neco jineho, temi krmim rad, a ryby to moc rady berou. Zase by to ale nemelo byt stale u ryb, ketre potrebuji i zelene a ne stale tolik bilkovin. Proste vseho s rozumem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2011 21:39 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: snehulda007
Podle toho, kolik tam máte ryb.... Já dávám šest kostek patentek, ale mám pět dospělých drápateček, čtyři čolky, šest krunýřovců a pět větších rybek. To časem odhadnete. Nechám ryby trochu nažrat a zhasnu. Patentky nechávám rozpustit a propláchnu v sítku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2011 21:21 Muž snehulda007 [850] Re: Eva_R
Děkuju za odpověď. Takže při počtu 1 žába= 1 kostka nítěnek? Je potřeba je nechat rozmrznout, nebo házíte celou zmrzlou kostku na dno? Aby na ní něco zbylo..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2011 19:05 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: snehulda007
Drápatečky si zvyknou na jedno místo, kde se krmí, a tam se večer schází. Stačí krmit obden nebo jednou za tři dny. Řeším to tak, že hodím večer takové množství patentek, aby to ryby nestihly hned sežrat, a za chvilku zhasnu. Ráno je v akvárku čisto, i krunýřovci ocení, že zůstane něco na dně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2011 18:38 Muž snehulda007 [850] Re: Kajka99
Patentka,to je to slovo potlesk A žere hned jak je tam hodim nebo hledá potravu v noci nebo jak? Krmim jí po tom co nakrmim rybičky a stejně jsou patentky pryč dřív než klesnou na dno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2011 17:55 Žena Kajka99 [229] Re: snehulda007
bloodworm je patentka. asi o pár červíků zvýšit dávku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2011 17:43 Muž snehulda007 [850] – Jak krmit drápatečku
Mám v aq spolu s rybkami jednu drápatečku malou. Ve zverimexu mi jí doporučili jako ozvláštnění,že rybám nevadí a je nenáročná. Ale jak jí mam nakrmit,když jí hodím pár bloodywormů(nemůžu si rychle vzpomenout na český název) tak je okamžitě sežerou rybky a na žábu nezbyde nic... :-( Nevíte co s tím?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 18:27 Muž . : Hunter : . [17] Re: Eva_R
chovajú sa normálne - žerú, plávu, ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 13:13 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: . : Hunter : .
Jak se jinak chovaj - žerou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 13:07 Muž . : Hunter : . [17] Re: Eva_R
Tak bola v strese lebo som im práve čistil akva ale len som ju otočil odfotil a dal do naspäť vody ( inak som to odfotiť nevedel a fotku som urobil len jednu ) a mimochodom nezdá sa mi že by mala niečo so stehnamy . :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 13:02 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: . : Hunter : .
Kromě těch flíčků tam vidím i červené nohy, možná je to stresem pri focení (chudák žába, co jí to děláte ne ) ale napadá mě akorát tahle nemoc www.xenopus.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 11:17 Muž . : Hunter : . [17]
Fotka k příspěvku Dobrý deň, chcel by som vedieť či je toto nejaká choroba ... sú to také bodky na brušku a má to aj väčšia žabka (ale len pár), tak neviem.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2011 15:45 Muž beowulfx [131] - Amazonské ryby a cichlidyRe: radecekkk
Patentky mají ve většině zverimexů, a k chovu jakýchkoliv ryb, či obojžívelníku není koule příliš vhodná, zřejmě by se ji tám příliš nelíbilo. Hlavně ten objem je o ničem X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2011 15:25 radecekkk – poradte mi prosim
chtel bych se vas zeptat jestli ty mrazene patentky prodavaji i v normalnim zverimexu???a taky bych rad vedel jestli se muzou chovat v takovi ty kouli 1 cca 4litry.moc dekuji za odpovedi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2011 18:19 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: mary9
Jasně , můžou ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2011 18:09 Žena mary9 [0] - Raci, krabi, krevetky – Mohou být drápatečky se šnekama(clea helena atd.)
dobrý den! chci se zeptat jestli můžou být drápatečky s vodníma šnekama jako třeba clea helena ? díky za odpověď
Mary:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2010 10:45 Muž roper [10] - CichlidyRe: Kajka99
Jasně že lapí, hlad je svině :) Ale tobě se stejně velká ryba do nanocube nevejde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2010 10:44 Žena Kajka99 [229] Re: roper
ne, uvažuji nad nimi jako o variantě do nanocube. no překvapilo mě že invalida napsal že i poměrně velkou rybu lapí, na to jsem reagovala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2010 10:01 Muž roper [10] - CichlidyRe: Kajka99
ale proč tu řešíš čichavce? Je úplně jasné, že s tím problém nebude. Říkala si, že tam máš i krevetky, ne? Bo sa pletu? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2010 09:52 Žena Kajka99 [229] Re: invalida
to ještě pořád se bavíme o tomhle rybicky.net/atlasostatnich/drapatecka_kratkonoha ? to si nedovedu představit že by žabka dlouhá 3cm sežrala mého čichavce zakrslého třeba.
..nezlobte se na mně že se pořád ujišťuju ale že lapí poměrně velkou rybu, když se má krmit buchankama a patentkama...nevím, nechce se mi tomu věřit víte :-)

ale tomu že jsou schopny sežrat krevetu samozřejmě věřím a dávat je k sobě nebudu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2010 08:18 S Muž invalida [3881] Re: Kajka99
I poměrně velkou rybu lapí ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2010 23:13 Muž roper [10] - CichlidyRe: Kajka99
Dotaz to byl dobrý, ale žabky jsou predátoři, takže bych to nedělal. Krevetku dostane jeko nic. Mám vlastní zkušenost ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2010 23:02 Žena Kajka99 [229] Re: roper
mám, a moc. ale říkala jsem si, že když se ty žabičky dorůstají asi tak o 1 cm víc než krevetky, že by na ně dotírat nemusely...tak ne, no ale za dotaz člověk nic nedá :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2010 22:53 Muž roper [10] - CichlidyRe: Kajka99
Ahoj. Stoprocentně jim uděláš obrovskou radost, protože si budou s krevetkama pěkně hrát, než se krevetky z aqa vytratí. Ty nemáš ráda krevetky? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2010 22:45 Žena Kajka99 [229]
Ptáček jarabáček mi vyzvonil, že letos k Vánocům dostanu Nanocube od dennerle, buď 20, nebo 30l, ale spíše 20 hop . Tak jsem začala radostně fantazírovat, co v něm budu chovat :-D .

Tak mně napadlo - daly by se ve 20l chovat dvě drápetěčky malé, společně asi s 10 krevetkami? Už jsem o nich něco načetla, takže vím že jsou plaché, úkryty bych pro ně připravila, ale spíš si říkám jestli by nezačaly dotírat na krevetky? (dejme tomu white pearl)

Máte někdo zkušenosti s chovem drápateček s krevetkami? Moc děkuji za odpovědi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 20:33 Žena Eva_R [365] - Obojživelníci – Re: stetinka
Třeba byly špatný ty patentky... Krmila jsi s nima i rybky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 20:22 Žena stetinka [270] – Re: stetinka
pokud jsi opravdu neviděla žádný rozdíly oproti normálu, třeba krvavé fleky (často jsou vidět až po úhynu a důkladném prohlédnutí žabky). Tak bych se zamyslela nad jejich chováním, zda to nebyl ten novej hnus, ta plíseň, co jim ucpává kůži a ony se dusí. Jinak u nevím a neporadím... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 20:09 Žena stetinka [270] – Re: petastastna
ani zvětšené břicho?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 20:06 Žena petastastna [0] – Re: petastastna
a ve vodě nic nebylo....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 20:06 Žena petastastna [0] – Re: stetinka
poprve se nažrali a pak už nechtěl ia vypadali úplně normálně právě, neviděla sem na nich nic divného
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 19:59 Žena stetinka [270] – Re: petastastna
ok, jak vypadaly? Žraly, neměly něco na kůži, nebo nebyly ve vodě jakoby bílé hleny?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 19:56 Žena petastastna [0] – Re: stetinka
odkalovala sem skoro každej den a měl ise kam schovat a akvárium už bylo založené dost dlouho, nejsem úplný začátečník
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 19:54 Žena stetinka [270]
Ano, je to masožravec. Takže tablety a vločky jsou nouzovka. Jak chceš, abysme určili diagnózu, to ti ani vet neřekne bez pitvy. Nepopisuješ žádné příznaky. Drápatky i drápatečy často trpí na bakterku. Jsou to čuníci, tak buď filtr, co moc neproudí, nebo denní odkalování. Já odkalovala dvakrát týdně a filtr jsem měla jen bublifuk (ale s velkým molitanem, aby byl výkonný). Maj rádi hodně rostlin a úkrytů, jávský mech. jak dlouho bylo akva založeno, kolikrát si odkalovala?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 19:52 Muž Yirka [9126] – Re: petastastna
(OT) Sebekritika se cení. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 19:49 Žena petastastna [0] – Re: jajaapaja
ne, ty drápatky já ale už nemám,koupila sem si právě drápatečky. a filtr nemají,tim to rozhodně neni,právě že o nich vím celkem dost, ale odešli mi během tří dnů všechny čtyři,tak si myslím jestli to nebylo špatným chovatelem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 19:43 Muž jajaapaja [174] – Re: petastastna
To co máš ty je Drápatka.Ne Drápatečka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 19:30 Muž seic [238] - Raci, krabi, krevetky – Re: seic
az ted jsem se mrkl na tve zabarium... ja mam v aqua drápatečku malou :-) ne tohoto "obra" co pestujes ty...

rybicky.net/atlasostatnich/drapatecka_kratkonoha
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 19:24 Muž jajaapaja [174] – Re: petastastna
Nevím žabky nejsou moje parketa,ale přečetl jsem si připominky u toho tvojeho žabaryja.Někdo kdo má zřejmě zkušenosti ti tam napsal aby jsi nefiltrovala.Že to žabky nemají rády,asi je to pravda Poslechla si?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 19:23 Muž seic [238] - Raci, krabi, krevetky – Re: petastastna
každá rada drahá, já osobně mám také málo zkušeností:
- moje žabky se také snaží schovávat pod rostliny, ryjí ve dně
- nekrmím je něčím zvláštním, dávám jim na dno tablety, krmí se i vločkami, co spadnou dolů

u mě např. nejvíce žabek uhynulo při kontaktu s vnitřním filtrem, který měl v jednom místě "falešný" tah a žabky se tam chytli nohou..:-(
v současnosti mě zbyli v aqua 3 žabky, ale ty se maji čile k světu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 18:40 Žena petastastna [0]
jo a krmila sme je patentkama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 18:38 Žena petastastna [0] – Umřeli drápatečky-poraďte
Dobrý den, koupila sem si 4 drápatečky a do 9 dnů všechny umřeli a netuším proč, zahrabávali se do písku,tak jestli to nemělo souvislost s tím, jinak můžu vypsat podrobné podmínky jejich akvárka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2010 18:17 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Sára
Fotka k příspěvku Ahoj, vetsinou si davaj tak tyden pauzu a pak zase nakladou. Aspon u nas to tak bylo. Dej pryc rodice, nebo nekam do vetsi sklenice (s vodou z akvarka rodicu) opatrne i s rostlinkou prendej par vajicek a cekej co bude. Nebo prelov ty vylihnute, jestli tam jeste nejaky jsou. S krmenim jeste pockej par dnu. Preju at se ti to povede, je to fajn sledovat jak se zabky vyviji palec
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2010 17:27 Sára – vajíčka drápatečky
Mám vylíhhnutá vajíčka, ale žabky jsou ve stejném akváriu...hmmm to je sežerou,že ? Minule jsem dala žáby do jiného akvárka a stejně z vajíček nic nebylo... Co mám dělat, moc bych si přála vychovat aspoň jedno malé žábatko..děkuji.Sára.
Edit: Aha, tak dát pryč rodiče, jak to čtu níže, ale rodili jen jednu noc, a jeden den, stačí to ? asi jo, že než je sežerou... dík za odpo Sára.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2010 11:46 Bexi Re: honza
Já myslím že v této době už není problém s teplotou,chovám je ve 24 C
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2010 11:00 honza
jakou max nejnižší teplotu drápatečka snese. dík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2010 13:48 0 Re: lukas
Můžou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2010 11:03 lukas Re: Breaker
Jaro nebo léto.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2010 20:02 Breaker Re: lukas
No a jakou část roku myslíš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2010 18:19 vlasta Re: lukas
ja si myslim ze by to nemal byt problem ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2010 17:57 lukas – drpatečka
Prosim vás mislíte že by drápatečky mohli být určitou část roku v menším zahradním jezírku nebo venkovní nádrži. Moc děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2010 08:08 S Muž invalida [3881] zkušenost
Do dvacítky ji nedávej.. poměrně dost zasviní vodu a zdrhne ti...Václav
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2010 18:28 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: Frodo
Určitě na šířku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2010 16:53 Frodo – drápatečka
mám takovej dotaz :) je pro drápatečky lepší akvárko větší na šířku nebo na výšku? hmm nebo je to fuk? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2010 19:39 Skorica Re: sairon
Sou nenáročné, výměna vody postačí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2010 18:15 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: sairon
Fotka k příspěvku Filtrace není potřeba, vodu bych měnila podle situace (jestli budou zůstávat zbytky krmení), ale určitě min. jednou týdně třetinu vody. Mají rády rostlinky (na šplhání a odpočívání), takže bych radila nějakou dodat, a osvětlení by trochu zvedlo teplotu vody, jinak ale jim 20 stupňů nevadí.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2010 17:59 sairon – Drápatečky - filtrace a ohřev
Zdravím,
dostal jsem 2 malé drápatečky, které zatím bydlí v 10 l akváriu. Mám v plánu je časem přesunout do většího, ale zatím stačí, vzhledem k jejich velikosti snad mají dost místa. Stále ale řeším, zda do akvária koupit i filtr (a zvyšovat riziko, že se někam přicucnou nebo po něm vylezou) nebo si vystačí bez filtru. Proto se zeptám zkušenějších - jak velké máte akvárium, kolik žabek, s filtrem nebo bez filtru a jak často čistíte (popř. vyměňujete vodu)?
Druhá část dotazu se týká ohřevu. Drápatečky by prý měly mít vodu až 28 °C. U mě v pokoji mají zaručených 20 stupňů stabilně takřka po celý rok, ale nesvědčila by jim o něco vyšší teplota? Nevím, zda by se měly s ohřevem lépe, jestli bych spíš zase neriskoval, že se něco stane (rozbitá regulace, vyšplhání žabek).
Děkuji předem za rady :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2009 12:00 Muž cenega [1] Re: Peposu
ja ji krmil moucnyma cervama ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2009 11:22 0 Re: Peposu
Různý hmyz a jeho larvy , žížaly , krájené kousky hovězího masa atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2009 21:20 Muž snickers [0] - TetryRe: Peposu
kup ji něco mraženého, jinak je to masožravec,tak ji neco občas ukuchti:-) A lidi než se zeptáte tak používejte zdejší atlas. U drápatečky klikni nahoře na liště na "ostatní" a do "hledej" vlož "drápatečka" :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2009 17:57 Žena datura [104] Re: Peposu
a nebo kousky syrového masa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2009 12:26 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Peposu
Drápatečkám nestačí sušené krmení pro ryby, kup ve zverimexu mražené, nejlíp patentky, to ocení i rybky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.10.2009 12:17 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: Peposu
je až k pláči jak jsou lidi ..... něco si pořídí a pak se ptají co to žere, ještě že se neptají kama :-D

cudáci tvorečkové...... škoda že se nedá koupit Tiranosaurus....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2009 12:03 Peposu – Drapaecka a co k jidlu?
Zdravim lidicky, mam dotaz poridil jsem si malinke drapatecky a chtel bych vedet co jim davat k jidlu? nebo jestli taci ze rybam sypu Lon Mix jestůi jim staci toto ci musi mit jeste neco oni extra . moc moc diky za odpoved.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 09:28 Muž . : Hunter : . [17]
snad to pridam sem:dnes som si vsimol ze moja darapatecka ma zapliesnenu zadnu nohu asi jej do nej niekto kusol lebo jej chyba polka prstu a jeden ma zraneny ostatne 2 su ok mozem ju liecit liecivom pre rybicky?a je to samicka a mam pocit ze je gravidna (uz dost dlho)a nemam samca je to problem??? sad sad sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2009 17:03 Vak8 Re: konvalinka
Já jsem choval drápatečky asi 5 let při pokojové teplote,dařilo se jim a množili se ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2009 16:35 Žena konvalinka [41] – Drápatečka - teplota vody
Ahojte. Zajímalo by mě, zda mají drápatečky raději teplejší vodu anebo chladnější. Měla jsem drápatečky ve společenském akva, kde byla teplota kolem 27 stupňů a nějak zvlášť se jim nedařilo. Ze tří mi zbyla pouze jedna. Paní v akvaristice mi řekla, že drápatečky chtějí vodu tak kolem 22 stupňů. Že dlouhodobě teplejší vodu nezvládají. Tak jsem koupila malé akva, že ho zařídím jen pro drápatečky (bez topítka) a tu poslední jsem teda odlovila. Jenomže teď čtu, že mají rády teplé stojaté vody (do 27 stupňů). Tak teda nevím... Bylo by lepší ji v tom velkém nechat anebo je dobře, když budou mít svoje akva - kde se budu snažit udržet studenější vodu? Máte s tím někdo zkušenost? Předem moc díky za radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2009 19:33 rybawanda Re: Star
Moje drápatečky vydávají zvláštní zvuk , něco mezi pískáním a vrzáním - ale rozhodně to není kuňkání coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2009 18:25 Muž klm007 [114] Re: Star
Vyplavou k hladině, vystrčí hlavu z vody a kuňkají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2009 18:06 Žena Star [0] – Drapatecky - kunkani
Někde jsem slyšela, že vodní drápatečky v období námluv "kvávají/kunkají". Přijde mi to trochu divné, protože jsou ve vodě. Je to pravda? Má s tím někdo zkušenost?
---
Pokud tu je přispěvek na toto téma stačí odkaz, ale já nic nenašla a to jsem hledala dost poctivě. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2009 13:37 Bexi Re: kikuška
žábry nemají :-O musí se nadechovat z hladiny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2009 12:44 Žena kikuška [24] - Raci, krabi, krevetky
Fotka k příspěvku Potřebují na souš? Prý mají vodní žáby žábry.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2009 12:00 Bexi Re: CeCeQ
to je normální
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2009 11:52 CeCeQ Re: Muminek
To netuším,to se mi ještě nestalo.
Ale chci se také zeptat,drápatečka se mi začla "svlékat z kůže" nebo tak neco.Je to dobře nebo ne?DÍky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2009 10:03 Mumínek – Drápatečka umřela
Mám 4 drápatečky a dnes ráno jsem se vzbudila, koukám z postele na akvárko a vidím na hladině drápatečku. Vstanu, kouknu a čeká mě škaredý pohled - nafouklé tělíčko a stažené prsty na končetinách. :-( Co se mohlo stát?? Žabky mám asi půl roku, a tak pochybuju, že umřela stářím... Ničeho neobvyklého jsem si nevšimla, ještě včera bylo všechno OK. Akvárko viz. prezentace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2009 10:00 Žena konvalinka [41] Re: konvalinka
Tak jedna zabka uz pravidelne kazdy vecer zkouma predni cast akvarka. Ale druhou jsem jeste nevidela. Je mozne, aby byla porad nekde zalezla, i kdyz druha uz vyrazi na obhlidky? Vubec si nejsem jista, jestli tam vubec ta druha jeste je... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2009 16:39 kreten Re: konvalinka
Témšř vždy bývají v akvaristice na Nuselské
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2009 08:27 Žena konvalinka [41] Re: Mumínek
Asi si jeste nejakou poridim. Zatim jsem si nevsimla, ze by byly nejak pohromade. Vcera jsem mela stesti a videla jsem jednu tu mrsku. Opravdu je to hodne malinkaty stvorenicko. Dokonce jsem si rikala, jestli jsem neudelala chybu, ze jsem je dala hned k tem rybkam. Nejsem si jista, jestli jim rybky nechavaji nejake jidlo (krmim mrazenyma nitenkama, dafniema a pak suchym, ale o to zabky asi nestoji). Musim koupit jeste nejake patentky, to pry maji rady. Koupila jsem je na akva burze ted v nedeli na Pankraci. Ja teda fakt doufam, ze to drapatecky jsou. Jestli zacnou necekane hodne rust, tak musi pryc. Takhle malickaty jsou k sezrani.

Ja chodim obcas na burzu Ryby a rybicky na Pankraci a tam jsem ji videla snad pokazde. Na te posledni jsem si dokonce nejake koupila. Uplne malickate. :) Taky jsem tam potkala lidi, od kterych jsem brala nejake rybky - byli hodne sympaticti - maji obchudek v Hornich Mecholupech (www.akvaristika.kvalitne.cz) a na jejich strankach jsem videla, ze drapatecky maji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2009 19:41 Mumínek Re: konvalinka
Kup si jich více raději, podle mě je to lepší. Jen mě překvapuje, žes koupila 1cm velké - vždyť to musí být úplní prckové. :-) Hlavně aby to opravdu drápatečky byly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2009 19:39 Mumínek Re: Pete
Moje jsem načapala hrabat jen jednou, zrovna pod moji nejmilovanější kytičku, vypadlo jí pár listů, tak jsem honem do akva strčila síťku a tu mršku odehnala. Ale to byl jediný problém, jinak jsou hodné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2009 16:55 Muž Pete [10] Re: konvalinka
Méně než 3ks se prý nehodí. Je to prý společenský tvor. Jinak nevím, není to moje parketa, nefandím tomu. Podívej se do atlasu na drápatečku, tam máš vypsáno, u koho v akvárku plave a na jejich postřehy. Počteš si, dozvíš se více, uvidíš... X-)

rybicky.net/atlasostatnich/drapatecka_kratkonoha V nádrži: zobrazit vše... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2009 13:45 Žena konvalinka [41] Re: capretto
Super. Nerada bych o ty malý mršky hned přišla. Bylo to takový momentální rozhodnutí. Vždycky nákup čehokoli předem dlouho promýšlím, ale tyhle jsem na burze viděla a byly moje. :-) Tak jsem se bála, jestli jsem neudělala chybu, že jsem je dala hned takhle maličký do velkého akva.

Ještě mě napadá, nevíte jestli se jim víc líbí ve větší skupince? Koupila jsem jen dvě a říkám si, aby se vůbec našly...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2009 13:26 Muž Pete [10] Re: konvalinka
Nemám žáby, ale tady, u některých nádrží jsem četl, že se prý hrabou pod kořeny rostlin. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2009 13:16 Muž capretto [32] Re: konvalinka
Já mám taky jednu a taky jsem jí od vypustění do akva neviděl....Ale bude určitě někde zalezlá. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2009 13:09 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: konvalinka
Jasně, schovávají se, časem se začnou objevovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2009 09:10 Žena konvalinka [41] – drápatečky-schovávají se?
Ahoj, v neděli jsem na burze koupila dvě drápatečky. Tak 1cm maličké. Od okamžiku, co jsem je vpustila do společenského akva, tak jsem je neviděla. Jen v neděli večer jsem se lekla, protože jsem zahlédla jednu, jak sebou plácá v nějakém slizu, ale to jsem se pak tady na stránkách dočetla, že jen svlékala kůži. Ale od té doby nic. Včera jsem u akva proseděla celý večer, ale ani při krmení se žádná neukázala. Nemohly mi takhle rychle umřít? Je možné, že by se jen někde schovávaly?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2009 14:34 Vak. Re: Dinamit
Po nakladení vajíčok treba dospelé odloviť inam,inak ich zožerú.Liahnu sa o 24 hod,asi o 3-5 dní začínajú plávať.Vtedy ich treba začať krmiť.Ja som mladým dával prvoky zo senného nálevu.Keď sú staršie,žerú aj výrniky a cyklopy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2009 13:58 Žena Dinamit [68] – Jak se páří drápatečky?
Teď pozoruju svoje akvárko a vidím, jak na sobě leží drápatečky. Ta jedna silně objímá tu druhou. Nejdřív jsem myslela, že je ta jedna mrtvá a ta druhá jí chce sežrat. Jsem do nich šťouchla a žijí obě. Myslíte, že se takhle páří? Bohužel nemůžu dodat foto, jsou v tak blbém místě, kde se vůbec nedá fotit :-(
Díky za všechny reakce :-)

PS: kdyby se fakt pářili a nakladly někde vajíčka, jak se o ně pak mám postarat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2009 14:49 Mumínek Re: miloon
Myslím, že ne, jen by měly mít drápatečky možnost se ukrýt, kdyby náhodou je chtěla skalára provokovat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2009 11:40 Muž miloon [4]
a co tak drapetacka mala a skalar?...nebudu si vadit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2008 15:43 Vak.
Ja chovám dve drápatečky spolu s ancistrusmi a razborami,mám pri nich aj jedného raka mramorového. ano ano ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2008 08:31 makaweli Re: Eva_R
dik ale čím bych je mohl ještě krmit??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2008 21:57 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: makaweli
Ahoj, mám zkušenosti jen s chovem drápatek, ale u drápateček to bude asi stejné. Vajíčka by žáby sežraly, jestli máš prázdné to 30l akvárko, tak je tam můžeš dát, nejlepší by bylo i s vodou, v které byly nakladeny. Filtrace, světlo ani vzduchování není potřeba, ale až se začne krmit, měnila bych každý den část vody. Krmit se začne až pár dní po vykulení z vajíček, až se začnou pulečci jakoby vznášet ve vodě. Dávala jsem jim zelené tablety pro ryby žijící u dna, několikrát denně jsem jí ve vodě promnula mezi prsty, aby se co nejvíc ve vodě rozpustila. Tak ať se daří ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2008 21:10 makaweli – bla bla drápatečky
zdrawim vsechny akvaristy dostanu asi vajíčka drápateček četl jsem že by je mohli sežrat mohl bych
je dát do 30l. akvaria??nemá filtraci světlo ani vzduchování.a ještě jedna otázka čím mám krmit
malý pulce??
PS: sorry za pravopisné chybi :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2008 19:14 Vééna
Opravdu nikdo neví, kde by se dala sehnat?? Na ceně nezáleží :) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2008 14:07 Vééna – Kde je sehnat??
Zdravím,
využiju toto téma a zeptám se, zda někdo neví, kde by se tyto žabičky daly sehnat v Pardubickém kraji, nejlépe Pardubice a okolí???Obešel jsem několik akvaristik, ale marně a nikde mě nedokázali odkázat ani k žádnému chovateli..Poradí někdo??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2008 10:44 Sim45 Re: filipsi
Díky za radu, vyzkouším. Vidíš, a já měla strach, aby jim ta odstátá voda neublížila víc, než ta od dospělých. Ale je fakt, že dospělým nevadí skoro žádná voda, jsou to nezmaři :-) Ale nevylučovala bych ani genetické vady - naše žabky už jsou poněkud staré a vesměs jsou to sourozenci...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2008 22:55 Muž filipsi [1295] Re: Sim45
Presto (nebo spis prave proto) si stale myslim, ze pujde o problem s kvalitou vody. Zatim si nenapsala, zda si vodu menila denne, a kolik. Pulci jsou mnohem, mnohem citlivejsi na amoniak + no2 nez dospele zaby (stejne jako poter). Pridami starsi vody od dospelych zab muze byt jejich konec.
Specialista zkoumajici idealni prostredi vzal vodu na rozbor, kdyz uz byli pulci na pitve? Tim bych zacal jako prvnim, pred pitvou.
Redleg jsem nasel jak u drapatky, tak u drapatecky, ale jak jsem psal, v tomto vychazim jen z vyhledanych informaci.
Dik za rozsireni obzoru o zabicky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2008 17:30 Sim45 Re: filipsi
Redleg postihuje zejména drápatky - xenopus laevis, velmi málo drápatečky - hymenochirus boettgeri (curtipes, spec.,...). Dříve jsem drápatečky běžně odchovávala a vypozorovala jsem (potvrzeno i lékaři), že tyto žabky začínají dýchat plícemi zhruba v době, kdy už mají vyvinuté nohy zadní a raší přední. Pitva prokázala pouze střevní potíže, nevyloučila genetické poruchy, vyloučila infekci. Podle specialisty je prostředí ideální, přesto navštěvuji toto fórum - ne všichni opravdoví specialisti rekrutovaní z chovatelů-laiků o sobě dávají hlasitě vědět...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2008 14:39 Muž filipsi [1295] Re: Sim45
Jeste na vysvetleni, co me vedlo k uvaham o otravach v nadrzi a nevhodnych podminkach - Nezdalo se mi, ze by to cervene souviselo se zabrami, vzhledem k tomu, ze pulci drapatecky prechazeji na plicni dychani v dobe, kdy jsou fakt malilinkati. A narazil jsem na tohle (v mnoha obmenach):
frogworld.net/…
Prijde mi to jako takova zabi obdoba bakterialniho rozpadu ploutvi, majiciho puvod vetsinou primarne v nevhodnych podminkach.
A nic dalsiho ze me asi uz nevymacknes :(, drapatecky zatim nechci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2008 14:33 Muž filipsi [1295] Re: Sim45
Tak to bude nekdy kolem stari 4 tydnu? To uz by meli spolehlive dychat plicemi.
Ja bych fakt zacal tou vodou, temer vsude u odchovu pulcu drapatecky jsem narazil na zminky o denni vymene 1/3 vody za cerstvou. To, ze je voda cira a cista jeste menusi znamenat prosta nevhodnych latek, ja bych zkusil davat denne 1/3 odstate vodovodni..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2008 13:59 Sim45 Re: filipsi
Přesné stáří neznám, ale ještě jim neraší zadní nožky, i když už jsou poměrně velicí, tělíčko bez ocasu má 0,5 cm (pokud se člověk podívá zblízka, uvidí rudé skvrnky v místě, kde mívají pulci žábry - přestože jsou žabky maličké, jejich pulci jsou pouhým okem viditelní velmi rychle ;-) ) Vodu mají míchanou - jednu třetinu tvoří ta, ve které donesu čerstvě nalovené perloočky, lovím je v jezírku uprostřed lesa, kontaminace splodinami nehrozí; zbylé dvě třetiny beru od dospělých žabek, ty mají vodu čirou a čistou, beze zbytků potravy, žabkám dolévám odstátou vodou z kohoutku. Rostlinky v nádrži pulci mají - hygrophily. Hnijící kousky rostlin, mrtvé perloočky a výkaly denně odstraňuji, dno holé mám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2008 22:07 Muž filipsi [1295] Re: Sim45
No vida, to je presne problem, do fora se hodici. Bohuzel s nim poradit konkretne nemuzu, zaby nemam a nepotkal jsem se s nim. Presto zkusim rozproudit debatu, treba se k necemu dobereme.
Jak jsou pulci stari (pokud jeste dychaji zabrami, to abys mela na zarudnuti mikroskop, ne?). Jako prvni bych zkusil vyloucit otravy (meris pri tom amoniak/no2?), je pry dobre pri odchovu vetsiho mnozstvi pulcu mit hole dno, nesnedenou potravu a pripadne uhyny hned odsat, vodu menit denne, stejne jako u ryb.
Jak mas tvrdou vodu? Ja mel treba problem s mnozenim red cherry, ktere ostatnim sly jako plevel. Jeste to nemam uplne vychytane, ale zjistil jsem, ze jim nedela dobre ma extremne mekka voda. Pridavam kridu, a zlepsilo se.
Prijit na podobne problemy leckdy byva orisek, a vyzaduje mnoho cteni a zkouseni a diskuzi, az se jedna nebo kombinace par myslenek ukaze jako kus cesty k cili.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2008 21:00 Sim45 Re: filipsi
Mým specifickým problémem je vysoký úhyn pulců, přestože mají vše, co si můžou přát - živou potravu (perloočky), dostačující teplotu vody (kolem 23°C), v určitém stádiu jim zrudnou žábry a oni se prakticky udusí. Kyslíku mají ve vodě dost. Teď poraď. Každá z výše zmíněných stránek obsahuje odlišné informace ohledně odchovu malých drápateček, ať už co se týče množství potravy a vody,... Na žádných stránkách není návod, který by vedl k úspěšnému odchovu (jsem zkušený "googlista", takže nařčení z lenosti by v mém případě nebylo na místě), vyzkoušela jsem už všechny možné rady z internetu, poněvadž mi umírají pulci už poněkolikáté. Pokud znáš odpověď na tento problém, začnu se k tobě snad modlit, protože jsi chytřejší, než celý world wide web...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2008 22:16 Muž filipsi [1295]
Sim45 napsala:
v tom případě jsi sice nechtěně, ale celkem viditelně, dal najevo, že existence jakéhokoli fóra je absolutně zbytečná

V tomto pripade zcela chtene. Forum nema byt pro lenochy, neochotne si relevantni informace najit, ale k reseni slozitejsich problemu, na ktere neni jednoznacna odpoved, pripadne se nazory ruzni.
Zaplatpanbuh za to, ze se z diskuzi odbocuje a casto se nacinaji i jina temata, jinak by kazdeho brzy prestalo bavit suplovat ostatnim google.
Jaky je tvuj specificky problem s drapateckami?

www.aquapage.cz/…
rybicky.gouma.net/…
www.theaquariumwiki.com/…
www.flippersandfins.net/…
allaboutfrogs.org/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2008 21:20 Muž Yirka [9126] Re: filipsi
Mokrý nebo suchý - žádný není lehce přes 3l.
Imperiální galon používaný ve Velké Británii: 1 galon = 4,55 litrů
U.S. wet (mokrý) galon používaný v USA pro tekutiny: 1 galon = 3,79 litrů
U.S. dry (suchý) galon používaný v USA pro suché látky: 1 galon = 4,40 litrů
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2008 21:15 Muž filipsi [1295] Re: Yirka
Neni galon jako galon. Tady se asi mysli mokry americky, tech cca 3.8. Ale jeste je suchy, anglicky .....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2008 21:10 Muž Yirka [9126] Re: Kaczena
Jen pro upřesnění, galon je spíš lehce ke 4l (3,8l)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2008 20:55 Kaczena Re: zabar
Pokud jsi vskutku náročný, tak: já mám u drápateček kytku jménem Hygrophila, prostě je to vodní rostlina s několika lodyhama plnýma listů. Tyto žabky ocení jakoukoli rostlinu, které se můžou schovat mezi listy. Mně se někdy pokouší dostat všech jedenáct do jedné jediné a to je pak problém :-D Mé žabičky jsou zvyklé na živou potravu, zejména je krmím nitěnkami, občas nalovím v opravdu čistém potůčku živé gammarusy (pouze takové množství, jaké jsou žabky schopny pozřít - gammarusci v akváriu dlouho nevydrží). Mnoho "žabologů" je doporučuje do akvária s kteroukoli nedravou rybou, na zahraničních stránkách se dozvíš, že žáby můžou být i 2 na 1 galon (galon = něco lehce přes 3 litry). Poteší je úkryty například z rozbitých květináčů (pozor! obrousit ostré hrany!) Na dno akvária je vhodný štěrk středních zrn, na akvárium doporučuji kryt s průduchy - jedná se přece jen o žáby a ty, jak známo, skáčou. Hodně zdaru v chovu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2008 12:51 zabar Re: Kaczena
jo, kdyz zacnou dychat pusou, tak uz jim rostou predni nozicky, a doporucuju je drzet ve vetsi nadrzi, cim vetsi andrz tim vic se mi jich podarilo odchovat, doporucuju minimalne 2-3litry na jednoho ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2008 11:53 Kaczena – Drápatečka trpasličí
Dobrý den. Chtěla bych poprosit o radu ohledně pulečků Hymenochirus boettgeri. Jeden z mých chovanců by měl zanedlouho začít dýchat plícemi, chtěla bych vědět, jak velcí pulci při proměně jsou, zda už mají plně vyvinuté i přední nožky. Vím, že ve fázi metamorfózy mají pulci největší problémy, tak bych chtěla být připravená.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2008 15:16 Xmacala Re: Macik33
Patentky jsou fakt nejlepší. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2008 11:05 Žena Macik33 [3] Re: sawu
Drápatečky chovám už víc jak 8 let a nejvíc se mi osvědčila živá potrava, hlavně nitěnky. Má to ale jeden problém, když si drápatečky zvyknuly na živý, tak potom už nic jinýho nechtěly. Ještě jim celkem chutnaly šneci. Podařilo se jim zlividovat celou jednu početnou populaci. Jo a nejraději mají nízké teploty (kolem 18 nebo 19 stupňů), to pak žijí opravdu dlouho, jeden páreček mám už osmým rokem a to si myslím je na drápatečku slušný věk. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2008 23:03 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: sawu
Jaký rostliny? - jakékoliv ano
S jinýma rybama se snesou, uloví akorát drobný potěr, nevím jak je to s většíma dravějšíma rybama, aby žabkám neublížily..... Jo a jestli je chceš ke svým krevetkám, tak ty by drápatečky určitě sežraly.... Jinak jim chutnají hlavně mražené patentky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2008 22:58 Muž DonJuanKarlos [30] Re: sawu
Kytky jaké chceš. Pokud to sou opravdu Drápatečky, tak ryby nechávají na pokoji, dokonce ani potěr pavých ok "moc" nežerou (když jsou vyhládlé tak ano). Když se jim dá 1* týdně kousek rybího masa, nebudou dělat problémy. Pozor, aby nevylezla z akva :-) Jinak opravdu bezproblémové zvířátko. ahoj ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2008 16:14 Muž hanz [27] Re: sawu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2008 15:44 sawu – Co mi doporucite pro drapatecku??
Zdravim vsechny ahoj
ja si budu kupovat drapatecky mohl by mi nekdo poradit napr.:
jaky rostliny??na co si mam davat pozor kdyz budou s jinyma rybama?
co zerou??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2008 10:32 gomez – Drápatečka umřela - nevím proč :sad:
Zdravim vsechny... cca asi pul roku mam ve spolecenskem 50l akva 4 drapatecky. Vypadaly spokejene, ale nyni jedna umrela. Ostatni osatenstvo je vporadku. Takto osazene akvarium jede bez problemu uz delsi dobu a nic se v nem nemenilo tedy krom par rybicek. Kazdy tyden poctive odkaluji a menim 1/3 vody.

Vim ze asi tezko zjistim cim to bylo, ale na co jsou zabicky nachylne co se tyce kvality vody? Ceho se mam pripadne vyvarovat?

Me jedine napadla vyssi teplota vody vhledem k tem teplotam venku. V te dobe co jsem ji nasel tam bylo 29stupnu.

Zapomel jsem napsat ze jsou odhadem asi rok stare.

Dekuji za nazory a rady smutej Gomez :-(

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2008 00:06 Muž JirkaJirka [10] Re: Eva_R
to ja je mam takove plache, jsou schovane jen na krmeni chodi ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2008 23:10 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: JirkaJirka
Jirko fakt zerou z pinzety, zkus to ano Ty moje se i nechaji vzit do ruky a vozit po akvarku smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2008 23:08 Muž JirkaJirka [10] Re: conega
drapatecku pinzetou? coze to spis drapatku ;-) Drapatecky bych rekl ze je vic placha.
Pro drapatecku bych doporocoval urcite patentky, fajn jsou mrazene, problem je zda se na ne dostane, pokud je mas v akva s rybama ;-) drapatecky si ale vezme i krmeni od ryb treba SAK a nebo i tablety co davam sumeckum.
V atlasu najdes : " Potrava: Drobní vodní živočichové (perloočky, buchanky, nítěnky, roupice atd.), ale i kousky rybího filé."
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2008 23:01 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: jaaa
Dej jí mražené patentky, ty určitě neodmítne :-) Nebo tou pinzetou můžeš dát cokoliv, co je schopna polknout, jestli je ještě malá tak třeba mušky, octomilky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2008 21:33 Muž cenega [1] Re: jaaa
ja ji krmim moucnejma cervama, muze se po nich utlouct,krmim ji pinzetou primo do pusy ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2008 20:05 marek Re: jaaa
Skus pohľadať na natu a nie všetko píš do fóra , najdeš to aj na tej stranke rybicky.net/atlasostatnich/drapatecka_kratkonoha
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2008 14:20 jaaa – gg
m krmit drápatečku? Koupil jsem jí patentky sušené, ale zatím si nezobla, ale odplavala. Mám ji pár dní, přistihl jsem jí, jak jí něco málo krmení pro rybky. Mám jí nabízet patentky, myslíte, že si vezme? Kolik jí tam toho mám dávat? Nebo koupit nitěnky? Prosím o radu, aby mi neumřela hlady. coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2008 18:53 Muž Yirka [9126] Re: zabak
Na burze. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2008 16:19 zabak – zaba
Neví někdo, kde v Brně bych mohl koupit drápatečku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2008 13:34 Peťko Re: ja
Já mám 1 v 28 litrovym akvarku a klidně by tam mohli být i 2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2008 08:53 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: ja
Myslim, ze do tveho akvarka si klidne muzes drapatecky poridit, za hodne rostlinek budou rady, nijak zvlast vodu neznecisti, akorat potrebuji mrazene krmeni, ne suche, podeli se o ne s rybkama :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2008 08:48 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: JirkaJirka
pokud koupis dve Drapatky vodni tak nebudes resit ze tam mas nejake ryby
:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2008 07:38 Muž JirkaJirka [10] Re: Ja
drapatecka doruska do 3 az 4 cm, na jednu zabku bych pocital tak akva kolem 10l
drapatka vodni zije prumerne 15 let u drapatecky by to mohlo byt podobne ;-)

myslim ze to bude ok.
ale pokud mas problem s rasou tak neco bude zle.
nerekl bych ze drapatecka potrebuje nejak vic menit vodu, zalezi cim a jak krmis, drapatecka je ma podobne naroky jako bezne akva. ;-)
no a pokud koupis dve Drapatky vodni tak nebudes resit ze tam mas nejake ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2008 06:50 ja – drápatečky
Mám 60 l akvárko, v něm 3 mečovky,2 pancéřníky, 4 paví očka s asi 4 mláďaty a 2 měchýřovky. Můžu si pořídit např. 3
drápatečky? Mám tam dost rostlinek a i řasy se mi tam trochu drží, může jim to vadit? Jak často s drápatečkama měníte vodu, častěji než jen s rybkami? Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 22:57 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Elis
Nevím, jestli by skaláry nebo čichavci žabkám něco neudělali, třeba napíše někdo, kdo je spolu má.. Jinak s rybičkama se chovají běžně. Ale vločkový krmení jim nestačí, to by možná žraly jen z nouze, nejlepší je pro ně mražené, hlavně patentky palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2008 20:17 Elis – ohledně žabiček
měla bych dotaz ohledně drápatek(nebo drápateček?)nevim jaký je mezi tím rozdíl....můžu je chovat dohromady třeba s čichavcema,skalárama nebo i většíma rybama?a stačí je krmit Tropicou?moc díky za odpovědi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2008 08:26 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: JARDA
Drápatečka jo? smich smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2008 02:18 JARDA – Drápatečka a společenské
Akorát se dobře nažere!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2008 22:11 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Buro8624
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ano, drápatečky i drápatky svlékají čas od času kůži, ta je jako pavučinka a většinou jí hned sežerou, takže je docela vzácné je při svlékání přistihnout palec Tady je fotka svlékající se drapatečky.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2008 21:32 Muž DonJuanKarlos [30] Re: Buro8624
tady na rybicky.net jsem něco podobného četl, takže asi jo :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2008 21:26 Buro8624
aj ja mam drápatečky X-) :) a chcem sa spytat ci nejako vzliekaju kozo alebo nieco podobneho pretoze z tej mojej daco lezie :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2008 20:06 Muž DonJuanKarlos [30]
Fotka k příspěvku Právě jsem jsem si domů přines 3 asi centimetrové drápatečky, když budou prospívat dokoupím další. Zatím je dám do karantény a až odrosou dám je do společenského palec
Vidím, že na internetu o nich není dostatek informací, měl by někdo zájem se mnou udělat fórum o drápatečkách? O technickou stránku bych se postaral palec
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2008 21:58 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Jiřka
Jasně palec Drápatečky můžou být podle mě v každém akvárku, kde nejsou nějací větší dravci... Rybky neloví, maximálně se jim někdy povede chytit drobný potěr, ale to málokdy, nejsou zrovna moc dobří lovci :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2008 21:45 Žena Jiřka [15]
Mám stejný dotaz jako DonJuanKarlos, akorát že na své akva :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2008 21:33 Muž DonJuanKarlos [30] Re: Eva_R
Když trnovce dobře krmím tak jsou docela hodní. Drápatečky se mi začeli strašně líbit potlesk zítra se budu podívat do zverimexu palec dík za odpověď
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2008 21:26 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: DonJuanKarlos
Máš nádherný akvárko potlesk Tam by jich mohlo být celé hejno ano Akorát nevím co ti trnovci, jestli by ty žabky nelovili...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2008 21:13 Muž DonJuanKarlos [30]
Mohli by být v mém akvarium? díky ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2008 15:30 athaya – Re: gomez
to mozem potvrdit ta moja zabka niekedy zobne aj do normalnej tabletky ano ale to len vynimocne vacsinou patentky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2008 15:17 varinka22 – žabka
jo jo,ona tam u topítka nahoře čučí i teď ale ta druhá potvůrka je naopak pořád dole
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.02.2008 15:13 gomez
Ahoj, ja mam 4 v 50l. Krmim je patantkama a to se muzou pretrhnout. Ale nepohrdnou ani vlockovym krmenim. Krmim jeste jednou za cas Sera granured a to jim taky chutna.
Ale maso je maso.

Jinak maji kolem 5cm. Drzi se hlavne u filtru a k veceru vetsinou vyplavou a vylezou si na nejakou kytku a koukaji ven nad hladinu.

Gomez
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2008 14:46 varinka22
díky za rady ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2008 21:31 Medra
patentky jim tuze chutnají, pravdadíž ! A le pořád šmejdí po dně a něco si najdou, nepohrdnou zbytky krmení, umí si pěkně nacpat bříško, jsou SUPER hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.02.2008 21:26 Žena Eva_R [365] - Obojživelníci – Re: varinka22
Krmí se většinou mraženýma patentkama a dorůstají do 5cm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2008 20:18 Muž Criple Fishx [5]
vše máš tady, stačí si to přečíst:
rybicky.net/atlasostatnich/drapatecka_kratkonoha
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2008 19:48 varinka22 – Drápatečka vodní
Chtěla bych se zeptat čím krmit drápatečku vodní?? a kolik se dorlstá cm??? děkuji ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2008 22:57 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Dinamit
Třeba je to tím, že je rychle nenajdou, jsou v tomhle někdy pomalý. Zkus třeba až budeš krmit, dát jim patentky z ruky, takhle naše žerou nejradši :) Když dám ruku do akvárka, hned mě začnou oďobávat :-) Ty octomilky taky zkus z ruky nebo z pinzety, na hladině je asi nenajdou...
Taky někdy, když jsem hodila do akvárka patentky, a žabky byly jinde, tak jsem je na to krmící místo nahnala, ony by si to fakt nechaly sežrat :-) Ale to se stávalo ze začátku, teď už ví, kde je jídlo :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2008 22:46 Žena Dinamit [68] Re: Eva_R
Mám drápatečky. Celýmu obyvatelstvu svýho akvárka dávám jednu rozmraženou kostku, která zmizí během chviličky. Jenom ty žabky se na to nějak nehrnou. Spíš hledaj ve dně, kde by bylo něco k snědku :-( . Ty octomilky se jim můžu pokusit dát. Díky za tip..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2008 21:01 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Dinamit
Máš drápatečky nebo drápatky? Hlavně krmim patentkama, a zvládaj je žrát i úplně malinký drápatečky. A chutnaj jim moc, je teda zvláštní, že tvým ne... Třeba jim dáváš moc? Pak taky octomilky maj rády.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2008 22:25 Žena Dinamit [68] Re: Eva_R
A čim je prosimtě krmíš? Těm mým nějak nejedou patentky, tak nevim, jestli nejsou na ně moc velké :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2008 20:41 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: ange
Když jsou malinké, tak jednou denně, dospělé krmím jednou za dva nebo tři dny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2008 19:53 ange
kolko krat za den mam krmit zabu akvaristicku? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2008 23:27 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: datura
Ahoj, žabky jsem dávala do akvárka k rybkám bez karantény, ale nevím, jestli je to tak správně :) Snad nemůžou ničím rybky nakazit... Teď mám tedy novou drápatečku v karanténě, ale je to kvůli tomu, že je ještě malinká, má málo přes 1cm, a kolegyně by jí sežraly :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2008 18:27 Žena datura [104] – drápatečka karanténa?
Zdravím:-)
rozhodla jsem se pořídit do akvária drápatečku a měla bych dotaz.
je nutná karanténa před vypuštěním k rybkám? nevím o žádné nemoci, kterou by na ně mohli přenést, ale i tak se ptám, třeba bude někdo moudřejší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2008 21:40 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Jiřka
Myslím, že si drápatečka na krevetkách ráda smlsne :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2008 21:07 Žena Jiřka [15]
Mám v akva neonky a nějaké čističky. Plánuju pořídit krevety. Jak to bude vypadat, když přihodím ještě drápatečku? Je taková kombinace vůbec možná?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2007 22:49 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Nexion
Fotka k příspěvku tone Drápatečky nejsou žádný "vobludy" tone
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2007 18:26 Nexion Re: PT
Takový "volbludy" ke krevetkám nepatří. Nejlepší je chovat je samotný, nebo z nějákýma rybičkama menší velikosti tak do 3cm. Možná ještě Drobnoústka Beckfordova ale musí mít větší nádrž určitě přes 20L tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2007 17:42 gomez Re: PT
Ahoj..... ja mam 4 drapatecky v 50l. Podle me by byla krevetka pro drapatecku snadna korist (ale je to jen muj nazor). V posledni jak rostou se mi snazi i ulovit Razborky klin. A ty jsou uz dospele. Sice se to jim to jeste nepovedlo a asi ani nepovede, ale snaha byla velka.

Ano drapatecky jedi u vlocky, ale maso je maso to maji radeji :-) Gomez
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2007 08:22 Žena darley [12] Re: werča
No mne sa začali krevetky poslednou dobou dosť strácať. Tiež rozmýšľam nad tým, či to náhodou nemá na svedomí žabka...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2007 07:30 werča Re: PT
Myslím, že větší krevetky by nebyly problém, ale nemohl bys krevetky rozmnožovat, protože všechny prcky by sežrala drápatečka, ne Evo?
Jinak nevím, jak je to u drápateček, ale drápatky jsou občas zuřivé ke všemu okolo a ďobou docela silně do různejch věcí kolem sebe. Pokud to dělají i drápatečky, pak bych se bála, aby krevety nějak "nepoškodily", jsou na to docela háklivé (aspoň ty moje)..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2007 00:15 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: PT
Odpovím na druhou otázku - mám vyzkoušené, že vločkové krmivo sní, když spadne na dno, těsně u nich, když vidí pohyb, jinak dávají přednost mraženému, u nás vedou patentky. Nevím, jestli by vydržely jen s vločkovým krmením....
Nikdy jsem naživo krevetky neviděla, takže nevím, jestli by je dokázaly žabky lovit, ale zvládnou chytit a sežrat tak 1cm velký potěr pavích oček....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2007 23:21 Muž PT [89] – drápatečka a krevetky
Trochu jsem si tady procitl diskuze o teto zabce a nikde jsem nenarazil, jestli nekdo ma zkusenost se souzitim drapatecky a krevetek :) je to vzajemna harmonie nebo spise jednostranna "zalezitos"?
Jinak doplnkova otazka - jak je na tom s vlockovym krmivem? ji? ji s odporem? odmita?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2007 17:44 Žena Eva_R [365] - Obojživelníci
Jo, tak to budou drápatečky, to jsou správný žabky palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2007 17:39 Dominika.Kral.
Já mam v akváriu dvě drápatečky i s rybkama a v pohodě!!! ;-) potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2007 17:52 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: magda
Fotka k příspěvku Ahoj, o této žabce - česky drápatečce.
Já jim mám pět ve 120l akvárku, neutíkají, mám krycí sklo a pro jistotu nechávám hladinu tak 4cm od kraje. Souš nepotřebují, jenom se vyplavou nadechnout. Žerou rády mražené, nejčastěji patentky. Ve dvaceti litrech by, myslím, klidně dvě mohly být, paví očka si jich nevšímají, žabky uloví někdy jejich potěr. Jo a ještě pozor, ať si je nespleteš s drápatkama, u mladých by se to mohlo stát. drápatečky mají plovací blanky i na předních končetinách, drápatky ne. Přeji hodně štěstí s drápatečkama palec
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2007 16:48 Muž bigboban [19] Re: magda
Já měl žabky 2x. Nikdy jsem ve :-( lký úspěch neměl. Většina mi jich utekla a chcípla někde za skříní. :-( Krmil jsem je spolu s rybičkama, nic extra jsem jim nedával.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2007 16:28 magda – akvarijní žabka
v obchodě jsem viděla žabku, kterou tam pojmenovali akvarijní žabka, velká tak 1,5 cm, na netu jsem našla, že by to měla být Hymenochirus spec, ale nemůžu k tomu sehnat žádné info. podle fotek na netu to není ona, protože ta v obchodě měla chudé nožky. ptát se tam nemá cenu, protože ty prodavačky ví opravdu kulové. pamatuju si, že jsem asi tyhle žabky měla kdysi hodně dávno v 60 litrovém akva a že jim nějaké ryby ožraly nohy.
teď mám akva 20 litrů a v něm jen paví oka, tak by mě zajímalo, jestli tam takovou žabku nebo dvě můžu dát. jak velká vyroste a co vlastně žere? a jestli jí teda nevadí, že to je akva, tzn. žádná pevnina mimo vodu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2007 08:16 Žena Gabi [11] Re: Eva_R
Já bydlím v Mostě :-( Oni je tady vždycky mívali, ale teď už dlouho ne :-( No počkám si a budu se těšit :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2007 23:03 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Gabi
Přimlouvala bych se za dvě :-) Teď jsem koukala na tvé akvárko, tam se jim bude určitě líbit palec Zrovna dneska jsem je viděla ve zverimexu v Roudnici n.L.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2007 22:56 Žena Gabi [11] Re: Eva_R
Já se právě bojím, abych tam neměla přerybníno... Hladinu mám asi 3 cm pod okraj... No uvidím, zatím je beztak nemají. Ale líbí se mi moc hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2007 22:49 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: gabi
Ve 44l by mohly být tak tři drápatečky. Může být i sama, i když ty naše dost často odpočívají spolu, natlačené na sebe za topítkem nebo filtrem, připadá mi, že jsou rády spolu.... Teplota 26 stupňů vyhovuje, krmení taky, akorát salát a okurku jíst nebudou, z patentek a cyklopu budou nadšené. Kryt - máš hladinu až po okraj?, to by pak asi mohly vylézt, nevím, nemám s tím zkušenosti. Já kryt mám, a radši nechávám hladinu tak 4cm pod okrajem, pro jistotu... Aklimatizaci nepotřebují, já je po přinesení domů nechala jeden den v menší nádobě, sledovala jsem, jestli se chovají normálně a nakrmila jsem je. Pak jsem je hned pustila do akvárka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2007 22:23 Žena Gabi [11] Re: gomez
Díky :-) Rasborkám nebudou vadit určitě, těm nevadí nikdo, když na ně neútočí. Spíš jde o ty bety, konkrétně o beťáka, ten vcelku zlobí, ale myslím, že když má samičky a v akva je hodně úkrytů, neměl by si jí nějak hodně všímat. Může být v 44L akva? Potřebuje nějaké speciální krmení nebo si dá to, co rybky (patentky, cyclop, granule, vločky, okurka, salát)? Nevadí, že nemám kryt? Teplotu mám 26 stupňů... Když ji přinesu, potřebuje nějakou speciální aklimatizaci nebo jen normální jako rybky?

A ještě, může být jen jedna?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2007 22:18 gomez Re: Gabi
Ahoj..... ja mam drapatecky jen par dni, ale mam je presne v tve kombinaci rasborky + ancici. Zabky jsou fajn nikoho si nevsimaji obcas vyplavou na vylet po akvarku, ale hlavne se drzi u filtru. Krmin je kazdy druhy den patentkama a hazim jim to prave k filtru. Ahoj Gomez
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2007 22:08 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Gabi
Myslím, že se drápatečka hodí do každého akvárka :) Ona si rybek nevšímá, bojovnicím prý snad žabky taky nevadí... rasbory teda neznám, jaké jsou.... a soužití drápateček s ancistrusem mám vyzkoušené, to je bez problémů palec Žijou si docela nenápadně na dně, jen občas se vyplavou nadýchnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2007 20:53 Žena Gabi [11] – Drápatečka a společenské
Ahoj, hodí se drápatečka do společenského akva? Konkrétně k betám, rasborám klínoskvrnným a ancíkovi?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2007 23:34 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: gomez
Gratuluji, to byl dobrý nápad pořídit další potlesk Já jich mám pět :) Jsou to tři samečci a dvě samičky, ale k množení se nějak nemají :-D Co mě v začátcích překvapilo, že jak rostou, čas od času mění kůži, takže až je jednou přistihneš, jak se mrskaj zamotané jakoby v pavučině, tak to se svlíkaj. Naše přes den taky okupují filtr a topítko :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2007 22:09 gomez
Tak jsem si zabku tolik oblibil ze jsem ji poridil jste dalsi dva kamarady. Krmim je drcenymi patentkami a jelikoz se zdrzuji hlavne okolo filtru tak jim to nahazim hlavne tam. Jak jsem psal pres den se zdrzuji vsechny u filtru, vecer se rozlezou po akvariu a nebo si vylezou na nejvyssi rostlinku ktera saha k hladine a spokojene si koukaji ven nad hladinu. Hledam dalsi informace o jejich pestovani, ale na internetu toho moc neni. Kdyby jste nekdo vedel nejake zajimave odkazy ci postrehy z vaseho chovu napiste sem prosim. Diky Gomez
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2007 14:13 gomez Re: Eva_R
Dekuji ze odpovedi. Vyzkousim ji dat prekrojene patentky nebo to nastrouhane maso. Snad to nebude moc kazit vodu. Uvidime doufam bude natolik schopna, ze ji to ostatni nesezerou a taky si neco urve. Mejte se at se dari Gomez :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2007 12:54 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: gomez
Podle mě se drápatečka do společenského akvária hodí, nikomu neškodí. Když je zatím takhle malá, zkus jí odlovit a krmit třeba v menší nádobě - sklenici, patentky můžeš překrojit, i když by určitě zvládla i celou, ona se nezdá :) Drápatečka ale žere docela nenápadně, rychle chňapne že si třeba ani nevšimneš, že si už vzala. Až bude dospělá a u tebe zvyklá, vždycky si při krmení nějakou patentku urve ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2007 11:49 kiwi Re: gomez
skus surove maso - ja som im dal kuraciu pecen (niekto odporuca aj bravcove srdce) a isli sa za nou potrhat - ked je zmrazene, tak ho nastruhaj na male kusky na struhaci na zemiaky), potom si zobnu aj rybky. Az budes mat nejake new poznatky o ich chove, bo na nete nie su moc spominane, tak napis please na moj e-mail matvejson@szm.sk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2007 11:05 gomez – Drápatečka - krmení
Zdravim vsechny. Dostal jsem (mozna nevhodny darek) malinkou drapatecku cca 2cm. Mam spolecenske akvarium cca 50l v nem jsou Parmicky Nadherne, Ancistrusy, Pancernicci, Terty Cerne. Bohuzel nevim cim ji krmit. Docetl jsem se tu ze zerou patentky. Jenze je moc malinka a kdyz tam patentky hodim tak si jich vensimne protoze jsou na ni asi moc velike a nebo ji to ostatni obyvatele sezerou. Spokoji se treba i s vlockami?? Nebo cim poradite krmit, kdyz je takhle malinka. Obavam se ze to byl spis nevhodny darek i kdyz se mi zabka moc libi. Gomez
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2007 18:48 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: rakosnik
Ty žížaly musí být hodně malinké, nebo je radši nakouskovat.... Já vlastně ještě nezkoušela drápatečkám dát žížaly, ale drápatkám chutnají hrozně moc palec ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2007 16:04 rakosnik
tak srovna dneska jsem si zalozil chov zizal, ad se trosicku rozmnozi ty chudinky nez je zacnu skrmovat. Jinak takto sezere drapatecka celou malou zizalku nebo to treba posekat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2007 19:03 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: athaya
Fotka k příspěvku Drápatečky jsou jen v přírodní formě, albínci jsou drápatky. Pro jednu žabku odkroj jen kousíček té mražené kostky, stačí jí v jedné dávce špetka patentek, to časem sama uvidíš, kolik je potřeba ano Krmit stačí jednou za dva dny, nebo klidně i denně. Ten štěrk, o kterém píšeš, je výborný. Jinak k tomu dalšímu mraženému ti moc neřeknu, ani nevím, co všechno je :-D Drápatečka sežere všechno, co se jí vejde do tlamky smich To drobný - cyklop nebo plankton bych nedávala, žabka to pořádně nevybere a kazí to vodu.... Mláďata drápateček jsou hubená, ale časem se zakulatí palec
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2007 14:57 athaya Re: Eva_R
diky za odpovede, dnes som s kamoskou pozerala v zoodometie drapatecky ano su krasne malinke, chutnucke potlesk mne sa hlavne pacia tie prirodnej formy, existuju aj albinky?
tu potravu tam maju v takej mraznicke- docela velke kocky, pre taku malu zabku asi tak 1/4. co je to obden? kazdy 2.den? aky strk je k nim vhodny? pozerala som taky hnedy- nefarbeny strk (zrnitost asi 1-3mm), bol by dobry?

co z tohoto moze?:
www.biotop.sk/…
www.biotop.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.09.2007 21:49 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: athaya
Ahoj, tyhle žabky mám asi rok, tak ti zkusím odpovědět na všechny otázky -

1) rostliny nežerou
2) u nás stojí jedna 20,-Kč
3) to rozeznám až u dospělých - samečci jsou menší a za předníma končetinama mají takovou béžovou skvrnku. Mláďata nerozeznám..
4) ano, skrýše mají rády
5) ano, ve 40l klidně i víc, minimum je podle mě na jednu drápatečku tak deset dvanáct litrů..
6) ano, rády je loví, ale nejsou tak rychlé, podaří s jim to jen někdy.
7) ne, na souš nevylézaj, jen se nadechnou na hladině
8) stačí krmit tak obden, naše ale žerou denně spolu s rybičkami
9) našim dávám hlavně mražené patentky, octomilky a sem tam si uloví ten potěr

Mražené patentky se seženou po celý rok, nejdřív je nechávám rozmrazit.

PS: jen pozor, ať koupíš opravdu drápatečky a ne drápatky, ty se do společenského akvária nehodí :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2007 20:22 Petr Re: athaya
Nevzpomínám na nějaké žabky, které by jedly zeleninu. Jsou do dravci a loví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2007 20:18 athaya Re: Petr
papaju aj zeleninu? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2007 20:12 Petr Re: athaya
Mražené jsou lepší. Přeci jenom máš trochu menší šanci, že si přivlečeš nějakou nemoc, což u živých je to riziko docela velké.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2007 20:07 athaya Re: Onďa
a zive?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2007 20:05 Muž Onďa [32] Re: athaya
Rozpustí se to ve vodě. U nás stojí 19Kč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2007 20:05 Petr Re: athaya
V ČR se prodává kolem 20 Kč... Mě by zajímalo, kolik litrů se počítá na jednu drápatečku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2007 19:59 athaya Re: Onďa
a netreba to roztopit? :-O kolko ta "cokolada" asi stoji?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2007 19:51 Muž Onďa [32] Re: athya
Když si koupím mražené, tak to je taková jakoby čokoláda ve které je asi 15 dílků. Vždycky když krmím, tak jim hodím jeden dílek a zbytek dám do mrazáku. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2007 18:37 athaya Re: Onďa
:-D a ak by mi tie pakomari usli? palec
a to treba kupovat kazdy den cerstve alebo ich date doma do mensieho akvarka? krmite ich vobec?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2007 18:32 Muž Onďa [32] Re: athaya
Mražené patentky mají v obchodě celoročně, jinak jsou to larvy pakomára a nepřemnoží se, jedině že byste je nechala vylíhnout v dospělého pakomára a ten vám tam nakladl vajíčka. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   05.09.2007 18:25 Muž Josee [23] Re: athaya
O drápatečkách nevím zhola nic, ale patentky se ti ve dně určitě nepřemnožej!!!! :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2007 18:19 athaya – ...drapatecka...
ahoj rozmyslala som nad kupou tejto zabky, ale potrebovala by som s viacerymi vecickami poradit a potom by som si ich bud kupila alebo nie. :-)
1)pozieraju tieto zabky rastlinky?
2)kolko asi stoja?
3)ako !presne! rozoznat samceka od samicky?
4)potrebuju skryse?
5)mozem mat jednu drapatecku v mojom akva?
6)bude papat aj male gupky (mam ich vela)
7)potrebuje pristup k súši?
8)kolko maju dostat potravy, kolkokrat za tyzden?
9)a teraz to hlavne: "co vsetko moze papat?"


-davat jej ako hlavnu zlozku potravy tie "patentky"? (to su tie cervene cerviky nie?). nemohlo by sa stat ze by sa tie cerviky zavratli do dna a tam sa brutalne premnozili? davate im tie patentky mrazene alebo zive?
-A neviem ci u nas vzdy mavaju tie patentky: leto/zima.
-ak by ich nemali v zime daju sa tie petentky mnozit a chovat v nejakom mensom akva? co by zrali? aspon nejako zaistit aby mala zabky vzdy co papat.
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2007 19:13 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: rakosnik
Fotka k příspěvku Kopíruji z netu, z časopisu Akvárium terárium, článek o drápatkách - Chovatele důrazně varuji před krmením nitěnkami, kterými se přenáší onemocnění mikrofilariemi. Nemoc se projevuje otoky a zrudnutím ledvin. Inkubační doba je několik měsíců a úmrtnost napadených jedinců je 100%. Já bych neriskovala, patentky jim taky hodně chutnaj :) Jinak myslim, že by jim tvoje akvárko mohlo stačit, akorát proč nechceš rostliny? Akvárko s nima vypadá líp a drápatečky na nich rády odpočívají a loví z nich potěr. To krmení, co pro ně plánuješ, je podle mě dostatečně pestré, budou se u tebe mít určitě dobře ano S tím dárkem pro mámu je to dobrý smich , taky jsem to kdysi zkusila, s andulkou, ale musela jsem jí jít vrátit sad
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2007 18:12 Muž georged [44] - ŽivorodkyRe: rakosnik
Nítěnkama jsem krmíval taky drápatečku(tu větší verzi :-D) a jim to velice chutná. Pokud někde píší, že je to "nevhodné", tak nejspíše proto, že nítěnky mohou být zdrojem nemoci v akváriu(pokud jsou např. volně nalovený v potoce nebo vypěstované v otevřeném chovu, tak mohou způsovit hlavně akvarijním rybám mnoho problémů sad . Jinak nítěnky přežijí cokoliv - žijí i v silně chemisky znečištěných vodách a nijak jim to nevadí, jen jsou potom nepoživatelné rozzureny )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2007 16:14 rakosnik – rakosnik
tak ja se asi do toho chovu tech drapatecek pustim a dostanu je zrejme domu pod zaminkou vanoc jakoze pro mamu :-) .krmit mam moznost zivymi larvami komaru, octomilkami a zizalama ( malyma samozrejme ), poterem pavich ocek pak mrazenyma patentkama a dafniemi. pokud by z tech bezne mrazenych malych potvor bylo jeste neco vhodny, reknete prosim. slysel sem ze nitenky nejsou vhodny, taky nevim co si mam vo tom myslet :-| . akvarko mam pro ne 16 litrovy, bez sterku nebo rostlin, jenom kvetinac s dirou, plochy kamen a bejvalou misku pod kytky, taky s dirou. nemam zadny filtr ani jinou techniku, ani osvetleni. bude to podle vas bez problemu stacit? skutecne ocenim jakoukoli informaci od nekoho kdo je uz chova.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2007 20:46 Žena Eva_R [365] - Obojživelnícirakosnik
Podívej se nad tvůj příspěvek, už jsem tam o rozeznávání pohlaví psala. já je rozeznám, až když jsou žabky dospělé, u malých bych si to netroufla. Jinak o žádných úskalích nevím, jsou to celkem nenároční tvorové :-) Něco o nich si můžeš přečíst tady www.aquapage.cz/… Ještě dodám, že naše rády žerou patentky, octomilky a občas uloví drobný potěr pavích oček.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2007 14:48 rakosnik – rakosnik
no já bych si taky rád koupil drápatečky boettgerovy a nevím, jestli to nemá nejake uskali o kterem nevim. nechci donest domu zvire a pak zjistit ze nevim co treba. poradte lidi prosim...
prosim vas nevedel by nekdo nahodou jak se rozeznává pohlaví u drápateček Hymenochirus boettgeri, chtel bych si koupit parek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 19:11 Nen Re: Eva_R
Ne zatím nemám nic, jen prázdný akvárko :-)

Původně jsem ho kupovala se záměrem pořídit si svoje oblíbené čichavce, jenže pak jsem se vrátila ke svému dávnému úmyslu a přání chovat drápatečky, takže teď jsou pro mně priorita žabky, ačkoliv nějakou rybku bych k nim přidala ráda ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2007 17:51 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Nen
Ve zverimexech většinou prodávají mláďata, úplný prcky, to asi rozeznat pohlaví nejde. Až teprve dospějí, udělá se samečkům za předníma končetinama taková oranžová skvrnka a samičky jsou větší. Samečci se ve skupině snáší výborně, moji mají oblíbené místo za topítkem, kde přes den odpočívají tělo na tělo :) Jednou tam za tím topítkem bylo narvaných všech pět žabiček!!! Hned jsem to fotila, jenže se mi to nepovedlo, fotky byly rozmazaný... Ani u jídla se neperou :-)
Ty už máš akvárko s rybičkama nebo chceš mít jenom drápatečky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2007 09:53 Nen Re: Eva_R
Mno mně by nevadilo ani kdyby si povídali :-D
Ale obávám se že druhý obyvatel místnosti by asi nesdílel stejný názor tone :-D

Což mi ještě připomíná - dá se u drápateček rozeznat pohlaví?
V obchodě vám nabulíkují kde co aby je prodali, takže by mě zajímalo, zda jako začátečník poznám podle něčeho samičku od samečka hmm :-O

Eva_R: drápatečkám nevadí že jsou ve skupině dva samečci? Snáší se dobře? :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2007 21:46 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Nen
Krmit prý stačí dva až třikrát týdně, ale moje drápatečky teda žerou patentky denně, spolu s rybičkama....

Samečci drápateček taky vábí samičky, ale jejich kvákání není skoro slyšet, je to takové jemné bzučení. Já mám drápateček pět, z toho minimálně dva samečky, a kvákat jsem je neslyšela už hodně dlouho. S drápatkama se to nedá srovnat, ale mě se ten drápatčí zpěv líbí, dobře se při něm usíná, si připadám, že jsem na dovolené v Africe ano smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2007 17:59 Nen – Drápatečka
Ahoj,

uvažuju o koupi drápatečky, ale s ohledem na to že je akvárko v pokoji kde se spí.....má drápatečka nějaké hlasité zvukové projevy?
O drápatce jsem četla, že samečci vábí samičky, což by mi asi neprošlo :-D
takže jak je to s hlasitostí u drápateček?

Díky ;-)

A jak často se drápatečky krmí? Každý den, ob den, nebo jak? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2006 22:21 Eva Re: Anonym
Nebude to třeba tou stravou? třeba jim vločkový nestačí.... Co třeba zkusit přidat mražený Cyklop, nastříhaný patentky....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2006 14:43 Muž [] – žabky
Mám také dvě drápatečkyv akvárku.Naprosto bezproblémový.Jsou tam sice samé drobnější rybky,ale žijou v pohodě,ale každá tak žije půl roku a umře.Nezjistila jsem proč.Krmím jen vločkami jako ostatní ryby.Jestli někdo víte poradte.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2006 17:35 Eva Re: Peshty
Jé, to už máš velkou, moje mají teprve tak 2cm. Už se těším až povyrostou a zvládnou sežrat patentky. Zatím je to na ně asi moc veliký, plivou je tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2006 17:41 Peshty – Drápatečka
Vlastním drápatečku, velikost asi 5 cm, je naprosto bezproblémová, krmím mzaženými patentkami. Chovám ji ve společenském akváriu (160l) spolu s šesti čichavcemi, závojnatkou, pancéřníčky, vše je bez problémů. Tuto žabku mohu všem vřele doporučit. palec ;-)
Mějte se
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2006 23:20 Eva Mrakoplash
Tak ty nejrozšířenější jsou menší, to nevím, jestli u žabek obstojí.... I když, zatím žerou jen hodně malou potravu, nejradši buchanky, ale až vyrostou....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2006 23:11 R Muž Mrakoplash [1776] Re: Eva
Joo mas pravdu a ty 10 cm jsou ty filtrujici a taky pisou ze se moc spatne shani :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2006 23:09 Eva Re: Mrakoplash
Jo, to jsou ty stránky, kde jsem tu velikost četla. Ale blbě, teď koukám :)
Řasožravé krevetky mají 5cm ale jsou i drobnější. A jsou i 10cm, ty bych chtěla!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2006 23:06 R Muž Mrakoplash [1776] Re: Eva
No ty co mam maji cca 1,5 - 2 cm :) a rikali ze uz moc neporostou
Hezky stranky sou tady www.sweb.cz/…
Nejsem si jistej jestli tam pise o velikosti nicmene to je moc pekny :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2006 23:03 Eva Mrakoplash
Aha, no tak to si je daj asi i žáby.... Teď jsem se dočetla, že krevetky jsou asi 5cm velké, tak to budou žáby stejně velký, třeba si netroufnou hmm Ale prodávají se asi menší, že jo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2006 22:50 R Muž Mrakoplash [1776] Re: Eva
Nevim jak Zabky ale moje osadka mi dve krevetky zhltla :-O

Betty, cichavci
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2006 12:55 Eva vik-a
Vím co mají za potravu, mám je asi dva měsíce a vypadají spokojeně. Krmím je rybím a kuřecím masem, cyklop a zvládnou už i malé octomilky. Snad to tak dělám dobře, ale patentky třeba vůbec nechtějí.
Teď jsem v krámě objevila mraženou směs z rybího masa pro cihlidy, tak to zkusím, jestli jim to bude chutnat.
A co krevetky, co myslíte, nesežerou je žáby?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2006 12:44 vik-a Re: Eva
Ja som videla malu peknu zabku v obchode. Neviem ci bude taka velka, ale ked ju vykrmis?
Ozaj vies co maju ako potravu..? Radsej sa nepytaj!!! palec X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2006 12:29 Eva – drápatečky
Prosím o radu - mám dvě mladé drápatečky (mám pro ně akvárko 80x35x40cm) a chtěla bych k nim dokoupit nějaké rybky. Z vašich zkušeností - jsou nějaké, které můžou žít pohromadě s těmito žabkami? Určitě bych chtěla paví očka, neonky, ancistruse.... snesou se? S jakými druhy ryb by to ještě šlo, nevíte někdo?
Může žít spolu bojovnice s drápatečkama?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2006 18:34 Usine Re: Kvítko
V Praze na burze je prodávají každou neděli :-)

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 7786x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6196?kolik=999