Akvarijní rostliny ve volné přírodě - Slovensko
0 02.06.2015 10:53 dlw ale ako pozerám tak je rozdiel zobrať z rybníka niečo v lete a v zime . V zime to bolo čisté a teraz sa mi to v karanténe hmýri všetkým možným aj keď som to pred vložením do karantény poriadne poumýval . Teda neodporúčam okrem zimi niečo z rybníka zobrať za predpokladu že sa to nedá prevariť
Starší reakce
Starší reakce
údaje z knihy "333 krát jak a proč" od Stanislava Franka.
Podľa mňa sa sa to neoplatí, keď tie rastlinky aj tak za pár mesiacov zahynú( však sú z mierneho pásma). A väčšinou sú to vodné plevele ktoré sa dajú kúpiť za pár korún a ešte k tomu subtropické "verzie"
radši si to kvítko kupte. pokud neplánujete "biotop" z vašeho bydliště, tak jsou rostliny z vaší blízkosti né moc využitelné. jsou zvyklé na jiný režim a né vždy se hned napopvé podaří takové rostliny udržet celý rok krásně rostoucí. a dost často pro akvária atraktivní kvítka jsou i ohrožené a někdy i zákonem chráněné.. (a jestli plánujete srovnávat jména akvarijních rostlin s jménama rostlin, které se vyskytují uvás, tak neuspějete. většinou se jedná o jinej druh. jeden za všechny: salvinia natans, ještě jsem ji nikde v akváriích pěstovat neviděl..)
a tie rastliny bysom si mohl v pohode z riek vybrat a dat do akva??
su aj take co by vytvorili koberec? alebo nejake machy?
tých je viac, neviem či pomenovanie akváriové sa na ne presne hodí, nakoľko rovnaký druh pochádzajúci napr Ameriky a subtrópov rastie a prezimuje lepšie ako náš slovenský. Mnohé na zimu v akváriu neprezimuje a hynie.
Ceratophyllum demersum , submersum
Salvinia natans
Ludwigia palustris
Limosella aquatica
Najas
Fontinalis antipyretica
Lysimachia nummularia
Myriophylum spicatum
Eleocharis sp.
0 12.02.2008 21:46 samot10 – Akva. rastliny vo volnej prirode na SVK
Viete o nejakych rastlinach, ktore sa daju zohnat vo volnej prirode?
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 1544x