Jak rozlišit parmičku krásnoploutvou od SAE?
Tak tak, jasná SAE, s těmi oděrkami si neděl starosti, občas se otřou o něco ostřejšího, zase jim to zaroste
Řekl bych na 99% to SAE je
Odřeniny se zahojí můžeš tomu pomoci buď eSHa 2000 nebo acriflavin, je to proti zaplísnění, dávkování dle návodu
Tak dobrý,fousky máme..
Teď když se už rozkoukala a ukázala,tak má fousky..Tu první jsem kupoval totiž v jiném obchodě,kde je velmi ochotná paní,ale tuhle v Plzni v zoo centru a přijde mi že tam mají naflákané všechny dohromady..I paní mi napřed podstrkovala jinou,ale vybral jsem dobře..
Ale pro úplnou jistotu ještě zítra dodám foto..
Tak tady je fotka,jestli mi ještě někdo můžete ujistit..
A ještě dodatek..Parmička má trochu poničené,nebo odřené šupiny a zajímalo by mě,jestli se jí to třeba vyhojí a bude je mít krásně pravidelné?
No možná jsem zahlídnul fousky,ale nějaké pidi..
Já mám v akvárku čtyři ,tři fousky mají a jedna ne.Že by rozdíl pohlaví.?
SAE musí mít jeden pár fousků, jinak to není SAE
Ale všimnout si jich je někdy problém
Koukni sem a snad poznáš, co máš doma
www.akvanet.cz/… Ahoj,měl jsem parmičku černopruhou,ale bohužel vyskočila z akvária,takže už je v rybím nebi..
A dnes jsem si koupil jinou,ale zdá se mi,že nemá fousky..Bohužel se mi jí zatím nepodařilo vyfotit..Jinak ty znaky odpovídají,jeden pruh,horní polovina těla tmavší,černý pruh po celém těle,jen ty fousky,tak se chci zeptat,jestli je to možné,nebo je to jiný druh..
Starší reakce
Právě ty ploutve mě taky matou, mají být čiré bez zabarvení. To, že není prodloužený černý pruh, to se podle mě může stát.
Díky,já už jsem taky přesvědčen,že to nejsou SAE,ale co to tedy je?Nemůžu mít v akváriu něco,o čem nevím,co to je...
Co jsou rybky na vašich fotkách bych tipovat nechtěl, co jsem ale přesvědčen - nejde o Crossocheilus siamensis. "Nesedí" mi tvar těla, velikost, barva a tvar ploutví, černý pruh nezasahuje od nosu ke konci ocasní ploutve...
Teď jsem koukal na moje a ty ho protažený mají. Takže to fakt nevím, ale myslím, že SAE máš taky.
A ten černý pruh,který se netáhne až do ocasní ploutve...?
Myslím, že hlavním vodítkem je jeden pár vousků, zabarvení může být klidně trochu odlišné.
To jsem právě studoval,ale jak jsem už psal,moje ryby mají od každé něco
To je mozne ale co jsem tak prohlizel fotky prmicek tak ani jedna nebila podobna te co ma Prema :o(
Co vím, tak snad jediná SAE má jeden pár vousků
Kambodžská to není. Přikláněla bych se ke krásnoploutvé.
Ze dvou možností - krásnoploutvá, kambodžská bych se přikláněl k parmičce krásnoploutvé.
100% SAE
Ano,myslím,že to Tvoje je SAE,ale co ty moje?Každý poznávací znak ukazuje na jinou rybu...
Nějaký mix?
0 21.04.2008 11:07 Přéma [23] - Amerika Zdravím,chci se vrátit ke starému tématu : co je tohle za rybku?Má některé znaky jako SAE (vousky) a některé znaky zase říkají,že to není SAE (černý pruh nezasahuje až do ocasní ploutve).
Ploutve jsou sice průhledné,ale zároveň trochu načervenalé.
Prosím o radu toho,kdo tomu opravdu rozumí
Díky
Starší reakce
Nejlepší rozlišovací znak SAE od všech jiných podobných je, že mají jen jeden pár vousků...
Ve vícero Petcenter jsem viděl SAE označeny jako parmičky krásnoploutvé, takže to tak opravdu je...
Tak všech 5 rybek bude pravá SAE.V Pet Centru na Zličíně maj na 99% SAE pod názvem krásnoploutvá.
není "hodně zlatej", krásnoploutvá má nad černým pruhem ještě světlejší proužek, SAE ne. jde to vidět od malička
Koukni tady do atlasu. Určitě tam bude i fotka.
SAE má jen černý pruh a parmička krásnoploutvá má nad černým ještě zlatavý.
0 29.01.2008 20:39 arnie – Parmicka krasnoploutva nebo SAE????
Ahoj,muze mi nekdo poradit jak rozeznam tyto parmicky od sebe?Pokud to tedy není ta sama rybka pod ruznými jmeny.Díky
Starší reakce
Jsou to určitě ony - hlavní charakteristiky: Průhledné ploutve, černý pás od tlamky až na ocásek, žádný další pruh, bříško do belostříbrna, hřbet do světle-hněda. Dva vousky před tlamkou, tlamka umístěna mírně dole a její tvar připomíná miniaturní přísavku, tělo není zploštělé, je válcovité. Chování - ocucávají kde co, při odpočinku se válí po dně.
Starší reakce
0 03.05.2007 19:41 Usine P. Černopruhá
Podle Tvé fotky to vypadá s velkou pravděpodobností na parmičku černopruhou. Dalším znakem jsou DVA malé vousky v koutcích tlamky.
Asi nebo určitě jinak díky za rychlou odpověd posílám další foto
0 03.05.2007 17:36 ZapikZ – Kup parmičky černopruhé
Koupil jsem si tyto 2 parmičky černopruhé a nejsem jsi jist jestli se jedná právě o ně jak jsem se dočetl na této stránce -
www.akvanet.cz/…
Jedná se opravdu o parmičku černopruhou nebo to je jiná ryba můžete mě někdo ujistit?
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 1349x