Léčivé výluhy z listů či větví
Další možná aplikace je po nástřihu při porodu.
Tak abych ti trochu zkazil chuť, tak dubovou kůru jsem používal na koupele na hemeroidy, ona totiž stahuje. Takže bych to s ní v akváriu moc nepřeháněl.
Starší reakce
tak to ti asi nikdo neporadí,nikdo neznáme tvé ryby,akvárko ,vodu atd.A co tím výluhem chceš vůbec dosáhnout ?
Ahoj,potřebuji jen pošťouchnout mám drcenou dubovou kůru a chi udělat výluh,ale za boha si nemohu vzpomenout jak dávkovat,ani se my to nepovedlo najít. Poraďte kolik lžíc na 100l?
děkuji.
Starší reakce
Mandlovník také do akva zrovna.
Takže se asi přikláním k té první variantě jak jsem již uvedla..zalít vlažnou vodou a nechat luhovat delší čas a nebo je opravdu možná zbytečné výluh vůbec připravovat,když se list může rozkládat rovnou v akváriu jak jsi uvedl.
List se hodí akvária a vydrží tam dokud se nerozpadne, nebo ho ryby, či krevetky, či plži nesežerou...trvá to tak 14 dní...
To asi jo,ale stále jsme se nedostali k jádru pudla..má se správně výluh přelít vlažnou vodou a nechat vyluhovat při pokojové teplotě stanovenou dobu, pohybující se v rozmezí od třiceti minut do několika hodin,nebo se přeleje předepsaným nožstvím vařící vody, přikryje se a ponechá vyluhovat (10 - 45 minut).Jak je to v případě mandlovníku?
Asi to bude chtít více studovat(myslím sebe), jak správně ten výluh vlastně připravit.
Hele hochu, nedělej si prču
Ani léčivé čaje pro lidi se nepřelévají vřelou vodou...
Řekl bych, že těch možností je povícero, jak již tady zaznělo a každý ať si vybere tu svojí, která vyhovuje jemu, no a ta je potom ta správná.
Jak tedy připravit správně výluh,odvar,nebo vývar.
Nebo jen list vhodit.
Výluh a vývar je ale přece jen trochu rozdíl..ty výluhy dělají kamarádi a i já
Vývar dělám z kuřete...
Libore já to dělám podle toho co mi radili kamárádi co mají velkoodchovy.Oni vždycky dělají výluhy.Není možné,že třeba se do výluhu okamžitě vyloučí veškeré ty huminy,kdežto při vložení listu volně do vody se vylučují pomalu a postupně a pokud každý týden přidávám třetinu nové vody tak se to zase naředí a není to v takové koncentraci?Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela,jsem už tak navyklá.Jak je to tedy.
Listy klesnou na dno i bez toho paření...někdy hned, někdy třeba příští den...
Já listy spařím jen pár sekund,aby se samozřejmě nevyloučily důležité látky,listy pak klesnou hned ke dnu.
Starší reakce
Ja pouzivam torben a akvariich pouzivam olsove sisticky, ktere se vysemenily na strome. Takze uz cerne a otevrene.
I ten mandlovník má své opodstatnění,který dodává Easy Fish.
Má podobné účinky jako Tetra Torumin a jiné výluhy.Působí např.:proti plísním,lépe se hojí rybkám vnější poranění i po léčbě krupičky atd.
Dávám Vám za pravdu.
Výluh z olšových šištic se z úspěchem používá při tření některých vzácnějších Bett.Podporuje tření a i jiker se vyvine více.
Kdyby se potrebovaly vypotit, muzes experimentovat s vrbovou kurou. Zcela vazne, nemyslim si, ze by musela byt pri rozumnych koncentracich na skodu. Experiment by si zaslouzila.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 1319x