Sagittaria subulata
Sagittaria subulata už lehla na hladinu, snad vydrží. Pupečník emerzně v pohodě.
Když to necháš mimo akvárium může ti to zaschnut.

Mně už kvetlo hodně rostlin ale tahle mi nekvetla. Teď tam mám Pupečník emerzně a začíná kvést. Proč píší o Sagittarii jedu na čas pryč a chtěl bych to vidět v akváriu na živo

Na tohle ti nikdo seriózně neodpoví, protože záleží na podmínkách v akváriu, a tak rychlost a počet květů se může různit. Pokud jde o dobu kvetení tak to si už nepamatuji, ale podobné květy třeba u Echinodorů vydrží tak max. dva dny.

Atlas super. Chtěl jsem trochu přiblížit jak květenství probíhá, jak dlouho trvá než květ pukne a jak dlouho asi kvete. Určitě s tím máš zkušenost.
Koukni se do atlasu a uvidíš sám.

Starší reakce
Když rostlinu vytrhneš, musíš jí kořeny zkrátit aspoň o třetinu, stejně by uhnily, rostlina si vytvoří nové a drobet jí to zabrzdí v růstu.

treba v polovine je muzu roztrhnout, zkratit koreny a zase zpet ji zasadit??
Zastřihávat bych je nedoporučoval, nebo lépe řečeno jsem to nikdy nedělal. Spíše bych ty dlouhé listy otrhal a rostlinu vytrhl zkrátil jí kořeny a zasadil zpět.

takze ja nemusim nic delat, oni se rozmnozi samy? a muzou se treba zastrihavat, kdyz je mam moc vysoke?
Množí se poměrně rychle odnožemi, dlouho jim ale trvá než se vyhrabou do větší velikosti, zvlášť když nemají dost světla.

Takze staci to takhle?
rybicky.net/nadrz/603/127.jpg
Tej moji asi nikdo nerek ze by mela zustat u dna, vyska cca 50 cm nektere slahouny i vic (uz ji tam nemam).
Mrkni ke mne já ji mám hned u skla a docela se tam ujmula (původně to byl zmetek, kterej sem dostal zadara a už se rozrostla kam mohla)

Já mám 2 druhy této kytky.jedna má na výšku 10cm a druhá 2cm.
Proč se nehodí do popředí? Já ji mám vepředu a zdá se mi to OK

A já ji množím tak, že co vyhání nové rostlinky, rozesadím je dál od mateční rostliny, ikdyž jsou to prťavoučké sazeničky ale ujmou se dobře

Pouzivam hnojivo PMDD, a zakorenene se zda byt dobre. :(
Málo zakořeněná nebo málo živin...
Me se moc nechce mnozit. Mam ji asi uz mesic a pul, a akorat mi udumiraji nektere listy. :( pH-7, kH-5 teplota kolem 23-25.
Má odnože,to znamená že se rozmnoží sama.(množí se rychle).
0 05.01.2008 15:54 nugget – Sagittaria subulata
Prosim poradte jak s mnozenim Sagittaria subulata? Dik moc.

Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 1222x