Sera Morena
dobre presvedcili ste ma , asi by to boli vyhodene peniaze, tak nic nebudem kupovat
Ryby a karantena: Nedávám. Mám svůj dobrej zooshop a tam nemoci nejsou. Ale kdyby náhodou rezervní AQ mam.
Morena: Předraženej výluh z rašeliny, kdysi jsem jako vul koupil a už nikdy nechci. Bez chemie to prosperuje ale s chemii neprosperuje a rybky zdechaj v mem připadě. A u sery se platí za jméno.
Nu také nedávám do karantény. A zatím je vše ok. Mám rybky v poho. Myslím že je dobré při nákupu koukat na zdraví a vytalitu rybek a mělo by být vše ok. Ale záleží určitě i na podmínkách změny v něm.
Ved pojde prec. Ale nevem kedy, tak do 1 mesiaca.
Osobně myslím, že ne, ale ta Mečule by tam být nemusela. Je to na ni malé a moc si nezaplave.
Aha, a mylsis ze kolko ryb co mam ze to neni prerybnene?
Já je nechávám 14dní až 3 týdny, ale bez chemie.
, tak to som nevedel, a kolko by maly byt v karantene?
To je malinko mýlka, protože rybky mají spoustu zárodků na sobě a v sobě a ty se mohou projevit jen třeba při změně životních podmínek.
Kaarantena nic. Nechal som ich 2 hodiny v sacku v akvarku a prilial trochu aq vody. Tam kde kupujem ryby mam istotu ze si ziadnu chorobu nedovlecem.
Máš odvahu šoupnout do zaběhlého AQ tak zestartu nové neonky. Karanténa nic?
Nevím, klidně jim tam ten přípravek dej, jestli chceš, co jsem o něm četl, není to nic zvláštního, ale já bych to stejně nedělal. Nemáš rybky, ktaré by byly nějak moc náročné na tvrdost a kyselost vody a o tom ten přípravek je.
Este som to neprerobil, ramirezku som nasiel zaseknutu za filtrom, nevem co tam robila.
Edit: A 3 neonky sa furt schovavaly, tak som im dokupil 7 kamosov. Myslel som ze par 20 minutovu cestu domov v zime neprezije (resp-sa s toho nespametaju) a na moje pocudovanie vsetky plavaju a ziju(aspon maju pekne hejno).
V pezentaci AQ to máš jinak.
No mam tam 4 druhy ryb: mecovka 1, hokejky 4, neonky 10, panciernik 1. Mecovka mozno pojde prec, lebo sa nehody k rybam.
O to ani tak nejde, ale máš fungující AQ s pěti druhy rybek a ty jedněm z nich chceš dát přípravek a co ty ostatní? Nechal bych to tak, pokud to funguje, ale to je tvoje věc. Třeba ty vitamíny a stopové prvky pomůžou šnekům a řase. Dělej jhak myslíš, ale proč kombinovat něco, co funguje?
Aby mali lepsie podmienky. A neviem co na raseline vytaminoch a stopovych prvkoch je taka strasna chemia
Když tvým rybkám nic není, tak proč chceš chemii? To nechápu.
Problemy nemam. No znie to dobre, a tetry ziju v makkych vodach, tak to vyskusam.
Edit: Nemal by som to tam davat?
Máš problémy s tetrama? Nebo jsi našel něco, co budeš dávat do AQ bez zjevné příčiny?
Sear morena je regulátor vody s výtažky z přírodní rašeliny, stopovými prvky, vitamíny a huminovými kyselinami. Zlepšuje podmínky vody pro ryby z měkkých, lehce kyselých vod. Obsahuje látky chránící ryby a jikry pře plísněmi. Potlačuje růst řas.
0 28.12.2007 10:27 Frigo112 – sera morena
Zaujimalo by ma, ci sa to ma pouzivat aj pre tetry z juznej ameriky. A aku to ma vlastne funkciu?
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 1176x