Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Black molly - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Black molly - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2010 10:00 Muž pibor [9] - Parmičky – těhotná
Dobrý den mohu se zeptat jak poznám že moje black molly je těhotná
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2010 08:27 Žena Merkur [99] - LabyrintkyRe: deCORF.OBRAEN
Vyfotit ji můžeme. Otce máme též. Jejich mladý jsme taky prodávaly cca 6 měs. Zájem byl. Rodiče nebyli příbuzní. Dokonce mamča je ze Slovenska, koupená kdysi na brněnské burze. Mladí jsou praví čechoslováci!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2010 08:21 Muž deCORF.OBRAEN [220] Re: Merkur
Tak to by chcelo fotku a titul rekordmanky ano ..a pridať ju do atlasu rýb nech ju poznáme všetci..inak poklona aj panu "Otcovi" :-D potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2010 08:19 Žena geminika [39] - ŽivorodkyRe: Yirka
Ten príspevok bol asi môj. Narodilo sa 93 mladých od jednej samice pavieho očka a mamina je asi 5 cm veľká. Mám aj Black molu a sú približne rovnako veľké.Keď mi rodila ona, tak mala asi iba nejakých 10-15 mladých. Ale je ešte mladá, tak možno neskôr ich bude viac.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2010 08:11 Žena Merkur [99] - LabyrintkyRe: deCORF.OBRAEN
Tuto paní Mámu s 92 mladými najdete u nás! Stále žije!! Každé odlovené mladé Black molly jsme počítali a počet se vždy pohyboval mezi 50 a zmíněnými 92ks.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2010 22:01 Muž Yirka [9185] Re: deCORF.OBRAEN
Taky nevíš jak velká ta samička byla. Výjimky potvrzují pravidla, nedávno tu byl příspěvek o zhruba stejném množství oček a nevěřím že by byla nějak menší než obvykle, spíš byla vyspělejší samička.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2010 21:50 Muž deCORF.OBRAEN [220] Re: Yirka
Vhodné je samici po porodu odlovit, občas požírá své mladé. ..1cm a dokonca napočítané 92 kusov..to je dokopy skoro meter :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2010 21:37 Muž deCORF.OBRAEN [220] Re: Silent
Sorry..1cm ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2010 21:32 R Muž Silent [5949] Re: deCORF.OBRAEN
Nechceš ten rozměr ještě přehodnotit? ;-) Asi tak o řád.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2010 21:30 Muž deCORF.OBRAEN [220] Re: Pavlína
Ak sa nemýlim a dobre sa pamätám tak plôdik od Molly bol asi tak 1mm - 1,5mm.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2010 21:30 Muž Yirka [9185] Re: Pavlína
Tady ji máš i s informacemi: rybicky.net/atlasryb/zivorodka_ostrotlama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2010 21:27 Pavlína – black molly a mladé..
Ahoj, chci si pořídit black molly, ale potřebovala bych vědět, jak velké(mm) jsou její malé - popř.sem někdo hodte obrázek - byla bych vděčná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2010 20:24 obok Re: Aleš
ODCHOV: "Je velmi snadný. Gravidita trvá přibližně 30 dní. Rodí zpravidla 20 mláďat, která jsou velká cca 1 cm a ihned přijímají běžnou potravu (největší zjištěný počet narozených mláďat je 92). Vhodné je samici po porodu odlovit, občas požírá své mladé. Samci dospívají po cca 4-5, samice po 5-6 měsících. Samice, která se již spářila, je schopná opakovaných porodů (3-8) bez přítomnosti samečka (spermie má v zásobě)." jinak potom rybicky.net/atlasryb/zivorodka_ostrotlama nebo www.akvarko.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2010 20:13 Žena basa1313 [18] - ParmičkyRe: Aleš
black molly ma ikry? no ale ak ide i priklad tak zalezi od ryb ktore mas v nadrzi ale black molly tie ikry urcite zozeru :p a zalezi to aj od toho ci ich chces odchovat alebo nie ak ano tak radsej odlovit aspon ja to tak robim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2010 20:12 Muž Yirka [9185] Re: Aleš
Aleši, začni od Adama. Nejdříve něco počti o rybkách a vůbec. Vybral sis Molly a ty jsou živorodé, tedy rodí živá mláďata. A ta jsou schopna hned po narození přijímat jemnější potravu.
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_ostrotlama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2010 20:10 Aleš – co s jikrami a malými "miminkami"
dobrý den, dám příklad - koupím 2 samečky od Black Molly a 3 samičky....po nějáke době uvidím jikry a 2 znich budou mít mladé.
1 - co s jikrami? mám je nechat normálně v akráiju vyklubat?
2 - co s mladými? Mám je odchovat do požadované velikosti jinde jak v mém hlavním akváriu?

Díky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 20:52 Muž kortezhugo [983] Re: avast
...presne...ja ani peniaze neberem...radsej tovar palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 20:48 Muž kortezhugo [983] Re: Pekische
...ani nie :-) - zalezi kolko ich bude alebo zostane...-rybiek bude "dost" na co este Bettu kupovat? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 20:44 Muž avast [49] Re: Pekische
nemusíš shánět bettu.. Co já vím, tak se vcelku dají živorodky "udat" v akvaristikách.. Takže po 2, možná 3 měsících zajdeš jeden den do akvaristiky a druhej den tam pujdeš s pytlíkem v ruce..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 20:40 Muž Pekische [3] Re: kortezhugo
No tak to abych se asi začal shánět po Bettě, co by mi tu školku trochu zkrotila, že? :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 19:46 Muž kortezhugo [983] Re: Pekische
...je je - mozes cakat male Molly :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 19:43 Muž Pekische [3] Re: Martafix
Myslím, že není....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 19:41 Muž Martafix [12] - RostlinyRe: Pekische
neni to samec ? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 19:38 Muž Pekische [3] Re: Martafix
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku ... ještě jedno foto...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 19:36 Muž Martafix [12] - RostlinyRe: Pekische
Jo , je to možný že by sis to prinesla ... z fotky vidím akorat narvanej bachor takze ri myslim ze ano :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2009 19:32 Muž Pekische [3] – Je v tom?
Fotka k příspěvku Protože jsem akvaristický jeliman a začátečník, atk se vás chci zeptat, jestli mám očekávat přírůstky od této Black Molly. Je normální, aby měla takové břicho? V nádrži ji mám ještě s druhou samičkou, jinak nic, takže u mě k žádné neřesti dojít nemohlo. Ale bydlí u mě teprve 14 dnů. Tak že by si to přinesla už z obchodu? Anebo se mám bát nějakého onemocnění.Díky Vám za pomoc... /další její fotky mám v prezentaci/

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2009 09:54 0 Re: Dom
Fotka k příspěvku S ohledem na čichavce a skaláry raději ve velikosti tří a více cm a nejdřív se ryby v akváriu nakrmí , než se nové menší vpustí. Lze je na určitou dobu i umístit do síťky ( s oky do nichž mladé neprostrčí hlavu , aby se nezadusily ) , kde je ostatní ryby vidí a časem si na ně trochu zvyknou a mladé nebudou tolik z nového prostředí vyšokované a svými reakcemi dráždit k útokům ostatní ryby.

Foto: "molly" mix.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2009 13:24 V Re: geminika
Buďto je mladá, nebo se zbytek vrhu ocitnul na jídelním lístku ostatních obyvatel akvária. Početnost vrhu je dost variabilní. A procento přeživších je ještě variabilnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2009 13:12 Žena geminika [39] - ŽivorodkyRe: V
Ahaa. A ešte otázočka, prečo mala iba tak málo mladých? Osem sa mi zdá málo. Veď je to skoro ako mečovka a tie mávajú aj 30 mladých. Je to tým, že je možno ešte mladá?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2009 12:13 Muž deathfoe [58] Re: Dom
Já bych možná počkal až dorostou do 2,5 cm. No hlavně bys je tam měl přidávat do toho akvária po tmě, aby je ryby neviděli a až ráno rozsvítíš, tak by to mělo být v klidu, protože když je tam hodíš za světla, tak by je mohli považovat za krmení :).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2009 12:08 Muž DavidDizzer [26] Re: Metz
Já bych řekl že 1,5 - 2 cm stačí. smich :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2009 11:28 Metz Re: bond009
To je tam může dát už ted,při narození jsou velké 1cm.Dal bych je tam až budou mít tak 3cm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2009 11:24 Muž bond009 [8] - LabyrintkyRe: Dom
Jelikož máš v akvárku štikovce, tak bych je tam dal až budou mít tak cca 1cm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2009 11:12 Dom – Malinké black molly
Ahoj, chtěl bych se zeptat jak musi bejt velke black molly abych je mohl dat k ostatnim rybam ? Zatim mam vsechny male zvlast protoze se bojim ze by mi je velke rybky zezrali . Prosim oradu ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.08.2009 09:06 V Re: geminika
Black molly (Poecilia sphenops) se ti s Mečovkou (Xiphophorus helleri) rozhodně nezkříží. Co by se ti běžně křížilo jsou např. Mečovky (X. helleri) s Platama (X. maculatus, X. variatus).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2009 08:43 Žena geminika [39] - Živorodky – Kríženie Blackmolky s červenou mečovkou
Prečítala som si príspevky na túto tému, lebo aj mne sa narodili čiernej Blackmolke šedé mláďatá a dokonca dve sú skoro priesvitné ako pávie očká. Predpokladám, že je to normálne. Ale zaujímalo by ma, či by sa "zaľúbil" čierny samček Blackmolky do červenej mečovky. Pýtam sa preto, lebo mám aj červeno čierne mečovky zelené (ale sú červené s čiernymi škvrnami) a či by sa mohli skrížiť Blackmolka s červenou mečovkou, aby sa narodili takéto pekné škvrnité. Mám ich totiž spolu ale samček má oči len pre svoju čiernu. Ďakujem.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 11:14 Žena Imii [46] Re: Semtex
Ancistrusové co jsou ve zmíněné 400l kam půjdou moje ryby, jsou velcí pouze kolem 10 - 12cm ... to bude asi tou umělou stravou hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.06.2009 10:26 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: Imii
Je to několik dní , týdnů dozadu, kdy jsem četl o Black Molly v termálních jezírkách na slovensku (tušim Bojnice a Piešťany) kde jsou Molly celí rok a dorůstají úctyhodných rozměrů. Tak velikost nádrže, teplota vody a hlavně velký přísun živé potravy umožňuje rybám dorůstat do velikostí jakou dosahují v divoké přírodě. Kdysi jsem viděl u jednoho známého 2 ancitruse co měl asi tak ke 20 cm, chované ve 400 litrech. Tvrdil že jim dopřává bohatě nitěnek a okurek.
Další vliv určitě mají dusičnany.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 10:18 Žena Imii [46] Re: xx
Výměna vody - každých 14dní, voda není příliš tvrdá, kvalita ? voda je pitná ... pH 6,7 a NO2 jsou neměřitelný, NO3 dle OÚ 60mg/l - krmím mraženým a osádka bude zredukována na 10 tetrovitých ryb, 2 ancíky, 6 panců a 4 molly celkem ...

400l - majitelce se hnusí krmit to živým/mraženým tak jim dává pouze vločky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.06.2009 10:07 xx Re: Imii
400 l - když k tomu vločkovému občas nakrmí mraženým tak těch 8 cm samice mít budou

70 l - záleží na kvalitě vody, bez pravidelné výměny vody a v hodně zarybněném akváriu bude ta Molla menší
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 09:57 Žena Imii [46] Re: xx
Dejme tomu 400l - 2 skaláři, 15 neonek, 3 ancíci. Voda nevím ... nicméně nic nechcípá co mi sdělila majitelka ... krmení je jen vločkové ... kolik tak může daná rybka mít ?

Popř. moje akva - cca 70l čistý objem, krmení mražené (srdce + špenát, nebo rybičky sladkovodní).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.06.2009 09:30 xx Re: Imii
Podle mých zkušeností u Black Molly má hlavní roli kvalita vody a krmiva a velikost nádrže.

Ve vodě plné dusíkatých látek, při krmení jen sušenou potravou a v malé nádrži mláďata zakrní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 09:01 Žena Imii [46] – Velikost ryb - vliv rodičů ?
Hledala jsem zde na fóru ale moc jsem toho nenašla.
Jaký vliv má velikost rodičů na velikost potomků ?
Matka GoldMolly 4,5cm x Otec black molly 2,5cm = skvrnitá gold molly - kolik může narůst ?
Může mít i těch 8cm co je udáváno zde v atlase nebo maximální délku po rodičích (4,5cm matka) pokud nebudeme brát ohled na velikost akvária ?

Děkuji za odpověď

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2009 23:32 Muž iblik [4] - LabyrintkyRe: TVK
ale bude to asi nežádaná kombinace jako vetšiny křížení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2009 23:10 Muž Yirka [9185] Re: TVK
Když je budeš mít pohromadě, nic tomu nezabrání.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2009 23:09 TVK
može sa skrížit Black Moly s Gold Moly?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2009 17:50 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: mmmaty
Já zkusil 3x dát Molly do porodničky (30x20x20). Zatím to stačilo. Dávám tam i kokosovou skořápku, kam se hlavně ze začátku ráda schvává. Prvně měla mladých 53. Potom neuvěřitelných 92 kusů a teď o5 něco přes 50, možná i 60. Mají mladé po 5 týdnech při teplotě 25st. C.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2009 16:36 mmmaty Re: kikuška
Diky moc.. snad si mi pomohla.. mam akvarko nove takze tam jeste moc rostlinek nemam ale doufam ze to casem doroste..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2009 14:54 Žena kikuška [24] - Raci, krabi, krevetkyRe: mmmaty
U black molly není vidět skvrna březosti (to je takový tmavý flíček vzadu na bříšku živorodky- někdy jsou vidět i očička - vlastně tam mláďata prosvítají přes břišní stěnu). U black molly mám tu zkušenost, že se začne samička kulatit - roste jí bříško, pak je ze spodu tvar bříška až do hranata, samička se začne schovávat a drží se spíš u dna. já jsem nikdy samičky nepřelovovala, jenom potom potěr (mláďata, plůdek), nikdy jsem nezachránila vše, ale ony se strašně rychle množí a blbě udávají, tak lovím a zachraňuju jen to, co v akvišku najdu. Taky se snažím mít akviško zarostlé, aby se mrńata měla kam schovat (egerie, růžkatec).
Black molla je březí měsíc až 8 týdnů - záleží na teplotě vody.
A spíš bych měla strach, že by mohla z příliš brzkého přelovení předčasně porodit.
Stres, náhlé zvýšení teploty vody, změna podmínek může vyvolat předčasný porod nevyvinutých mláďat a s tím i jejich úhyn (nejsou životaschopná).
S porodničkou nemám zkušenosti, přijde mi moc malá, měla bych strach, aby se tam ryba neporanila.
Hodně zdaru s odchovem! palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2009 14:14 mmmaty – jak poznam ze je black molla tehotna?
Dobry den, chtel jsem se zeptat jak se pozna ze je black molla tehotna? a kdyz ji potom dam do porodnicky tak kamarad mi rikal ze kdyz je ve stresu tak dokaze porod zadrzet az pul roku.. je to pravda? a neni porodnicka moc mala? rozmery porodnicky: 13 x 7 x 7. predem dekuji za odpovedi :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 17 18

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 23721x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5266-rozmnozovani-black-molly?od=667