Sagittaria Sagittifolia - pěstování
Starší reakce
ách jo. tak koukám budu muset na jaře zkusit a doufat že mě vydržej.. tak díky ale kdyby měl někdo nějaké informa budu moc rád. díky moc
Jestli mají v sobě kalendář to nevím, ale pokud ji nebudeš moc přihnojovat tak to žádná velká rostlina není. Musí mít ale dostatek místa pro kořeny mě v menší nádobě moc nerostla až když jsem jí přesadil tak začala růst lépe a množit se odnožemi. V bahně rybníčka ale dorůstala velkých rozměrů.
Žabníku bys asi musel odstřihnout květenství protože po vykvetení končí z růstem.
tak metru bude mít možnost dorůst. teplota kolem 24C. atd. to vše by jí vyhovovalo. však v rybnících kde může být, když tam nejsou kapři, může čas od času být i skoro třicet. ale šlo mi oto jestli s ní nemá někdo zkušenosti dlouhodobě. přeci jenom léto unás trvá jen čtvrt roku. aby přes dvacet vydržela celoročně. vím, že stolístek klasnatý a rdest kadeřavý to zvládaj, ale co ona nebo žábník.
Do paludária by se daly dát, ale jen pokud budeš mít to paludárium velkách rozměrů a nebudeš v něm mít vyšší teplotu, než-li je teplota v neší přírodě běžná (teplota vody v laby je v létě asi 20st.C.) Jak velké paludáriu máš, nebo plánuješ?
však ona bude určená do paludária. echynodory mě kvůli osvětlení moc nejdou achci nějaké větší kytky aby vyrůstaly nad hladinu. a všechyn které mám jsou na to docela nízké. proto mě napadli ty naše(sagittarie a alisma)
S těmito Šípatkami jsem se setkal při rybaření na Labi. Rostli tam spolu se stulíkama, puškvorcem a šmelem
. Do akvárka bych je určitě necpal, je to spíš příbřežní bahenní rostlina. Když roste ve vodě, tak měla listy dlouhé i více jak jeden metr!!
tak předpár lety jsem měl samé naše kytky v akva, ale pak mi to zničily plovatky=( já si nepletu egerii a elodea. krom toho ani jedno unás původně neroste.. a růžkatce který se unás vyskytujou(oba dva) se pěstujou i v akva..
edit: no, je pravda že si můžeš ledacost donést, ale spousta zajímavých rostli roste tam, kde moc ryb nenajdete. a dost hnusné věci se dají přitáhnout i ze zvěráku(vlastní zkušenost), i množení případů kapřivců v akva mluví za vše
a jen pár kytiček naleznutých tady, které se pěstují v akva a rostou i unás Eleocharis acicularis
Hydrocotyle vulgaris
Potamogeton crispus
Salvinia natans
Ceratophyllum demersum, submersum
sice některé je trochu úlet ale to je fuk
Asi určítě jezdíš jiným krajem než já, na kole už jsem projezdil dost míst a nevynechal žádnou louži, narazit na zajímavou rostlinu je poměrně dost těžké a tuhle jsem viděl jen jednou. Nepleť si kanadský mor z Egeria densa je to drobet něco jiného to samé platí o růžkatci a už vůbec nedoporučuji dát rostlinu z přírody rovnou do akva, můžeš si přitáhnout pěkný sajrajt. (vlastní zkušenost)
sagitka?. ne, to určitě ne, je to hojná kytka. tak spousta rostlin které se vyskytují i unás je běžně pěstovaná v tropických akváriích. viz eleocharis, růžkatce atd. ale dík
Rostliny z naší přírody se do tropického akvária nehodí. Vysoká teplota způsobí že rychle vyrostou z akvária. Mám jí v jezírku, zachránil jsem jí z rybníčku, který vypustily na několik let a po napuštění jsem jí už neviděl. Pokud nevyroste nad vodu má dlouhé páskovité listy. jestli se nemýlím je to i chráněná rostlina.
ále.. tak to sem moch strejdoj googloj dát taky. informací oní mám dost. a znám ji, ale zajímalo by mě jestli s ní někdo nemá zkušenost s pěstováním v akva.
ale díky za pomoc
EDIT: a když už jsme u toho, informace o pěstování v akváriích rodu ALISMA, by se mi taky hodily=) díky moc
nemá někdo zkušenost s pěstováním v akváriu s naší rostlinkou, SAGITTARIA SAGITTIFOLIA? Mám namysli jestli roste trvale, nebo třebo po půl roce chcípne. díky
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 914x