Přihlásit se RYBICKY.NET »

Knihy od Kasselmann

NápovědaFórum » Literatura » Knihy 

Knihy od Kasselmann
 Reagovat na tento příspěvek 0  - agent007
Už jsem to tu popisoval v diskusním fóru o akvarijní literatuře. Dlouho jsme hledal, sháněl, listoval a výsledek je tento:
1. místo nakladatelství Svojtka kniha Vleký obrazový atlas - akvarijní ryby (nejlepší)
2. místo naklad Granit kniha Akvarijní ryby, bezobratlí a rostliny (Schaefer,Kasselmann)
Tu druhou jsem pořídil za 377 Kč.
Ještě existuje encyklopedie která stojí okolo 2500 Kč, ale tu jsem ještě neviděl na vlastní oči.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sakrbleK
Konečně jsem sehnal v Německu publikaci o rostlinách rodu Echinodorus od již zmíněné autorky.Publikace s názvem Christel Kasselmann - Echinodorus jsem pořídil za zrhuba 23€,což je v přepočtu na "naše" cca 575 kč.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: bunda
Mě stála asi 370kč :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy Re: Usine
No,tak se teď považuju za trubku já. hmm Knihu jsem zatím jen zběžně prolistoval a toho teploměrku jsm si všiml,teploty také,ale ne těch písmen nad.Je to nezvyk takto konstruovaná kniha,hledal jsem tak,jako u všech parametry rozepsané-dKH,dGH,pH.
Tím tedy odvolávám co jsem odvolal a slibuji,co jsem slíbil.Ta kniha je dobrá!
A já holt potřebuju brejle! :-(
A silný. coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: bunda
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bunda Re: Usine
Můžete prosím napsat kolik cca. stojí. Díky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: Usine
Díky, Václave! :-)
(Jsem trubka - podle těch tvých fotek mi docvaklo, že jsem tu knížku už viděl... hmm :-D )
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: Sid
Fotka k příspěvku A to jsou ryby.
U ryb je uvedené toto
MK čirá voda měkká- mírně kyselá
K černá voda měkká a kyselá
MA mírně alkalická vodovodní
MA1 do 10dGH
MA2 10-20 dGH
MA3 nad 20 dGH
B brakická voda
teplota
:-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: Sid
Fotka k příspěvku Takhle vypadají rostliny.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: Romy
Já rozumím a souhlasím! :-)
Mně ale skutečně zajímá, jestli jsou v části o kytkách doporučené parametry vody, osvětlení... ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy Re: Sid
Ahoj,Side. ;-) U rybek mně to přišlo docela zásadní,hlavně u některých druhů,by se to napsat asi mělo. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: Romy
Ahoj, Romy!
A u kytek nějaké hodnoty jsou? :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy Re: Usine
Ahoj Václave,knihu jsem si koupil a je opravdu dobrá.Kvalita fotografií výborná.Jediné,co je docela škoda,je to,že nejsou u ryb hodnoty vody,ve které by se měly chovat.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Usine
Fotka k příspěvku Vyšla krásná kniha :Akvarijní ryby bezobratlí a rostliny. Něco tak pěkného jsem v češtině ještě neviděl. Knížka je zbavená obvyklého balastu s zařizováním akvária a podobných nesmyslů, takže jsou zde jen krásné fotografie a stručný popis. Nevím jak u ryb(Claus Schaefer), ale rostliny jsou od Christel Kasselmann. Její názvy rostlin jsou drobet jiné ale fotografie jsou překrásné. Další výhoda knihy je její rozměr 13,5 x 20 cm takže se vejde i do větší kapsy. palec

Reagovat na tento příspěvek 0  - bunda Re: jablko
Je to sice trohu starší odkaz ale snad ti něco pomůže, planta.aquariana.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jablko – Knihy
Rad by som sa opytal na knizky pani Kasselmann. Možnosť jej kupenia, ci existuje nejaky preklad atd. dakujem.

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Literatura • Zobrazeno 1033x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4901-knihy-od-kasselmann