Přihlásit se RYBICKY.NET »

Počet ryb do akvária

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 11 Přejít na další stránku   1  
Počet ryb do akvária
 Reagovat na tento příspěvek 4  - HaDaSRe: HaDaS
Na druhou stranu se můžeš podívat na mé akva viz. rybicky.net/nadrze/13462 . V současné době krásně prosperuje, je ale zarostlé jak jungle. Filtrace byla vyrobena vlastnoručně, aby plnila co nejvíce biologickou funkci. Původně vzniklo jako pokus o to, zda-li bude toto mikro prostředí fungovat. Po zjištění že ano, jsem si jej už nechal a nezrušil jej. Razborky trpasličí nevypadají nijak stresle, ale někdo možná namítne, že je to jen zdání.
Ze svých krátkých zkušeností ti však doporučuji, pořídit si akva tak okolo 50 - 60 litrů. Můžeš si jej nechat vyrobit na míru tak, aby Ti zapadlo do Tvého interiéru. Možností je nepřeberné množství, a zde na stránkách nalezneš mnoho nádrží zajímavých proporcí (úzké a vysoké, široké a nízké ...), které je však nutno obsadit specifickým osazenstvem.
Jako první krok, mimo nastudování si něčeho o rybičkaření jako takovém, Ti doporučuji, aby jsi si prohlédl zde prezentované nádrže a určitě se Ti něco zalíbí. Poté můžeš vznést konkrétní dotaz a většina zde přítomných Ti ráda poradí, jako v Tvém případě týkající se toho mikro akvárka.
Držím Ti palce s výběrem a hlavně tr-pě-li-vost. Nikam nepospíchej. Vyplatí se Ti to. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: Jakub
Je to designový výstřelek aby se zákazník cítil cool. Je to koncipované tak pro oko a rychlý nákup, protože to vypadá líbivě. Také to rychle vytáhne peníze z kapsy. A to je zhruba vše. Pro akvaristu v pravém slova smyslu to opravdu není.
Pokud chceš jen něco na oko, kup si to, ale nedávej tam žádné rybky, ale jak již bylo raděno - krevetky (ani pro ně to není žádný zázrak), šnečky, rostlinky....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HaDaS – Re: Jakub
Jakub napsal: Ale na co jsou tedy tyhle akvarka?

K tomu, aby si to lidé koupili a utratili nějaké peníze. Potom aby se se svým výtvorem pochlubily na nějakém akva-portále, a následně byli seznámeni s problematikou akvaristiky jako takové. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MajkaK Re: romant
Díky moc,
bála jsem se, aby nebyly až moc teritoriální. Ale mají tam schovku za filtrem, ve skalce a dodám kokos, takže by to mohlo jít. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: MajkaK
Udělal bych jim tam ještě více schovávaček, ať mají možnost si hájit svoje teritorium. Poměr 1 samec a 2 samice bych viděl jako v pohodě. Jsou to cichlidy, takže bude v akváriu více živo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jakub
Dobra tedy asi si porideim nejake to s objemem kolem 20l

Ale na co jsou tedy tyhle akvarka?

www.spokojenypes.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MajkaK
Můžu se zeptat, jaký by by byl ideální poměr cichlidek kakadu do mého akvárka? :-) Myslela jsem si na poměr 1:2. Nebude to dělat neplechu? :)

EDIT: Akva 160l
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Jakub
Když se to pěkně osází rostlinama, tak bych si tam dovedl představit třeba skupinu 8-10 kousků rybicky.net/atlasryb/razborka_bornejska a na dno společně s nima nějakou tu krevetku.
Pro ostatni rybky by to bylo asi jeste porad maly co?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Jakub
To už by byl pro Beťáka slušnej bejvák. ;-)
Vyzkoušejte
Mam trochu problemy s prostorem. Tedy pomohl bych si nejak s 21l-25l akvariem. Nebo by to porad stacilo pouze na krevetky?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - exit Re: romant
máš pravdu... ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: exit
Ne, ne, žádná třetí cesta v podobě těch razborek není. Jsou to hejnový rybky a byla by to špatná volba. Jak již zde zaznělo, pro rybky to akvárečko není, ale jako krevetárko s nějakým šnekem to bude dobrá volba.
 Reagovat na tento příspěvek -3  - exit
možná 2 razborky galaxy ;-) ale spíš si pořid větší akva.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HaDaSRe: Jakub
Ne .
Takze ani samotna beta by tam nemela byt? Puvodne sem to pllanoval pro ni :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HaDaSRe: glumča
ano vyznělo :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - snehulda007 Re: Jakub
Žádný.10 litrů je málo. Ale krevetky nebo šneci by tam při řádný údržbě mahly být.
Zdravim mam doma akvarium 10l. (kvadr) a chtel bych se zeptat jaky rabycky (pocet) by ste mi doporucili. Jsem zacatecnik takze tomu zatim moc nerozumim :-) Predem diky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - glumča Re: HaDaS
bylo to myšleno tak,že neonky si smslsnou na pavích očkách..alespoň když jsem je měla já,tak mě pěkně redukovaly potěr mečovek. ;-)
jen to vyznělo asi opačně,viď?...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - soubi Re: aoelcz
ty očka se ti za nějatý čásek pomnoží a bude to chtít nějakého "regulátora" toho potěru...Já zkuším beťáka :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - aoelczRe: aoelcz
fotka co je v profilu je stará, nyní je tam více zarostlo.. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - aoelczRe: HaDaS
je to starší fotka.. uvažuji, že ty paví očka až povyrostou přemístím do akvárka s krevetkami.. tam je místa až až cca 50 l
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HaDaS – Re: glumča
glumča napsala: ... ty paví očka ti budou redukovat neonky...
... a nebo opačně?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HaDaSRe: aoelcz
Odhaduji čistý objem akva tak na 55-56 litrů (pozadí, dno). Je mnoho takto obydlených nádrží které prosperují, ale u Tebe si myslím, že by bylo vhodnější osádku trochu redukovat, či upravit její složení. Živorodky (i ancíci) akva dost zatěžují, takže Ti doporučuji častější výměnu vody a pravidelné odkalování, popřípadě filtr s lepší biologickou filtrací. Rostlinky by ti samozřejmě hodně pomohly. Co jsem se díval do tvé prezentace, tak mi připadá, že máš docela slabé osvětlení a rostlinky ti strádají.
Doporučuji ti důkladně sledovat chování osádky, to ti dost napoví. Osobně bych se zbavil buď živorodek nebo teter a nekombinoval bych to v akva této velikosti.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - glumča Re: aoelcz
to je,podle mě tak akorát... ;-)
někdo ti třeba poradí,že můžeš rybky přidat,ale já jsem zastánce toho:mít míň ryb v akva,líp se pak pozorují ;-)
ty paví očka ti budou redukovat neonky...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - aoelcz – počet ryb
zdarvím, mam 63 l akvárium a v něm:
Ancistrus sp. gold 2 ks (sameček + samička)
Neonka obecná 10 ks
Paví očko (malé, drobotina) cca 6 ks

Plž clea helenas 4 ks

Je tento prostor (63 l) pro rybky dostačující.. pokud bude tedy akvárium dostatečně osázeno..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - souky Re: Vodník1
JuraS si pořád stěžuje že už je nemá komu dát, určitě ti nějaký dá/prodá
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vodník1
SanelOne - Jojo kouknu díky..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SanelOne Re: Vodník1
Mrkni se do akcí, např. rybicky.net/akce/2011/11/6
Vyzkoušejte
To nevim, ale v Praze je dost burz apd. takže by nemusel být problém je zrovna tam sehnat...
A ještě dotaz zda nevíte o někom z Prahy a okolí kdo by choval na prodej terčovce??
V tom případě dej na Romana ;-) Myslim, že to bude vypadat fajn ano
No výškku mám něco přes 50, pozadí bude hnědo černé, dno budu mixovat říční kamínky a křemičitý písek, kytky asi anubias.... právě řešim ty neonky noo, po pravdě bych radši jiné hejno..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SanelOne Re: romant
Jo, něco málo co sem si o terčovcích zapamatoval :-D
Asi bych nakonec zvolil ty červenoůstý tetry. Když sou správně zbarvený, tak to vypadá fakt moc dobře. Krásně se s nima relaxuje ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: SanelOne
Ono mají červenoústky jednu úžasnou vlastnost(která s traduje u většiny teter) a tou je jejich hejnová pospolitost. Prostě se v akvárku chovají tak, že kam první, tam poslední, společně s terčovcema s nima zkušenost mám, takže opravdu vřele doporučuji a nejn k terčovcům. Chce to pro ně alespoň tem metr do dýlky akva, jsou to plavci. Jinak ta poznámka o výšce akva pro placky, je velmi správná, pod 50cm bych nešel, spíš víc. ;-)
EDIT: Jinak to jsou ryby do řádně zaběhnutýho akvária.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SanelOne Re: romant
Ty tetry červenoůstý sou moc pěkný, když sou pohromadě. Možná bych volil spíš je, neonky, to už je takový stereotyp...
Roman je dneska všude:-)Hlavně pro terčovce minimální výšku nádrže 50cm. Volil bych i tmavší dno a pozadí, i kvůli neonkám. A pěkně zarostlý rostlinkamaanoJá bych dal 6 terčovců, 20 neonek a 4 sumečky...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Vodník1
6-8 placek, 20-30 neonek(nebo třeba teter červenoústejch).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vodník1 – počet ryb ve 240l
Ahoj, zakládám druhou nádrž tentokrát amazonky 240L,
rád bych se dozvěděl kolik ryb se hodí do tolika litrů....?
Rád bych neonky a terčovce + čističe sumečka.¨
Díky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tudy
Podařilo se mi sehnat po dlouhém pátrání pár Akary zlaté a Akarky zelené (tedy celkem 4 rybky navíc). Otázkou je, zda se do mé 112 l ještě vejdou. Akvárko je dobře zaběhlé, rostlinám se daří, nemám problém s kvalitou vody, údržbou ani řasami.

Současná osádka: 2x Akara hnědá (2 samci), 3x Čichavec zlatý, 2x Krunýřovec obyč., 4 x Pancéřníček zelený, 3x SAE, 4x Zebřička (zbytek hejna, na dožití), tj. 18 ryb.

Současná osádka spolu vychází dobře, teritorium si tvoří jen samec Čichavce při tření.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Kamishiro
Pokud nebude nějak ostrej, tak proč ne. Tu velikost kamínků bych viděl, čím menší tím lepší.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kamishiro
A vadil by běžnej černej štěrk(jemnej)? Mám ho asi pět litrů a dyštak bych ho zítra vyprala. Plus bych během týdne z řeky bo přčehrady přinesla nějaký písek. A asi budu mít ještě od kamaráda kaminky po želvách.
Naprosto chápu a rozumím tomu a tu výměnu dna schvaluji. Mám velmi dobrou zkušenost s obyčejným stavebním pískem, nejlepší je maltovej, ten je říční, Může se lehce prosát a namíchat. Samozřejmě že křemičitej písek, štěrkopísek, dostupnej v akvaristikách, možno použít taktéž. Velmi často se používá písek z Flexi obkladů, možno dohledat na netu. X-)
jj ale já nevěděla, že je to mramor- prostě to byl štěrk z akvaristiky
Taky bych tam už žádný rybky nepřidával, rozhodně ne neonky, ať už kvůli tomu dnu, ale hlavně neonky do akvária takovýto velikosti nepatří, neutvoří to správný hejno a budou roztřelený po celým akvárku a naprosto se tam vytratí jejich hejnová pospolitost. To dno bude asi opravdu vyměnit. Nemám sice nic proti vápenci v akváriu v rozumný míře, ale je třeba s tím trošku umět pracovat. Nechci se Tě dotknout, ale drcenej mramor na dně je pro trochu pokročilý akvaristy(ky). ;-)
já už mám nabraný nějaký černý a ještě bude i říční, bílé dno je drcený mramor z akvaristiky, ale že je tam ten mramor jsem zjistila pozdě- nepsali to tam
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Fugee
Neonky bych osobně nedával do akvária, kde je bílý písek, stresovaly by se.
napadlo mě pár neonek a bývaly by se mi líbily molly, ale živorodky už mám a i ty dělaj pěknej bordel...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Fugee
Okružáky tam klidně nechte, ničemu nevadí.
Rybky bych už nepřidával.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [11] ...... 19 20

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 19783x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4436-pocet-ryb-do-&?od=501