Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária do 20 l (mini akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Ryby do akvária do 20 l (mini akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2017 13:24 Muž pedro144 [40] Re: VendyVK
Jedna fotka opravdu vydá za 10 minut psaní ;-) takže pojď do toho...
Ten teploměr je papírový nalepovací zvenku na sklo?
Typ filtru?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2017 12:30 VendyVK Re: Anthrax
Ahojky, tak mise přihlášení splněna. ;o) Sice jsem se včera zaregistrovala, ale můj nick to už nechtělo. Tak jsem to založila znova. Dobrá, mohu se tedy ptát a ty prosím o odpovědi jako pro blbečka? ;o) Nemám s tím vůbec žádnou zkušenost.
1, mám tedy akvárium 8 litrů, v něm písek a jednu rostlinu zasazenou v půli. Pak tu kouli ;oD Je vážně na dne, jen se pohybuje, tak jsem napsala plovoucí, čímž tě asi zmátla. To já umím ;o)
2, filtr, paní v obchodě říkala že stačí. Asi budeš potřebovat zjistit jakou má sílu či co? Mám ho na největší průtok.
3, světlo, koupila jsem lampičku, která je na boku od akvária. Mám ho na kuchyňské lince, takže má večer světlo i ze shora.
4, teploměr, který jsem nalepila a asi neukazuje (nebo mám vodu méně než 18 stupňů?) Nevím. Jak se to na něm pozná?
Omlouvám se, jsem vážně laik ;oD
Díky za trpělivost. Zítra doplním fotky a info? Když tak řekni co zjistit.
páá V.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2017 10:45 R Muž Anthrax [5065] Re: Vendula
Registrovaná nejsi, nebo ze svého účtu nepíšeš. Vpravo nahoře máš napsáno, zaregistrujte se a využijte stránky naplno, nebo něco takového, tak tam si můžeš založit profil. Co se týče té prezentace, tak se podívej do sekce Nádrže (vpravo nahoře), až budeš přihlášená pod svým profilem, tak můžeš prezentaci své nádrže také založit (pak se lépe radí co a jak).
Chápu, že máš ze všech těch informací, hlavu jak pátrací balón, ale musíš se tím nějak prokousat a nevzdat to :-)
Proč ti to neřekla prodavačka v obchodě? Protože chce co nejvíc vydělat a je jí jedno co prodá, hlavně když něco prodá. A nebo tam jenom pracuje a je jí buřt celá akvaristika a nic o ní neví.

Edit: nejsi první ani poslední, kdo prodavačům uvěřil a naletěl. Každopádně pokud by tam byla ta beta, tak tam musíš dát ještě topítko, takže se čistý objem nádrže ještě zmenší :-(

Edit 2: nevěděl jsem, že řasokoule umí plavat. U mě šla vždycky rovnou ke dnu. Proto mě to zmátlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.05.2017 10:43 Muž powery [250] Re: Vendula
Cílem obchodníku je prodat, ne radit, bohužel :-O Prezentací se myslí Přihlášen jako ... - Nádrže - Přidat novou nádrž. Doplnit všechny informace a přidat fotku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2017 10:37 Vendula Re: Anthrax
Ahojky, předem děkuji za radu. Zaregistrovaná jsem, prezentaci nádrže? Jako fotky a co tam mám? Přiznám se, že jsem přečetla skoro všechny články a odkazy, ale moudrá z toho nejsem. Myslela jsem si, že si koupím akvárko, filtraci a rybičku a budu ji krmit a vše bude ok. A po těch článcích jsem zmatená. Proč mi to neřekla paní v obchodě? Že je to tak složité? Že 8 litrů je málo? A že tam rybičky stejně nedám, protože je malé? Sama mi řekla, že pro 5-6 rybek stačí. Koule je taková ta plavací zelená řaso koule ;o) Pa V.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2017 09:35 Žena Turbínka [2558] Re: Vendula
Nebo jednoho samce betty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2017 09:30 R Muž Anthrax [5065] Re: Vendula
Ahoj, zaregistruj se a udělej zde prezentaci nádrže. Podle toho, co píšeš,tak to akvárko máš už vlastně založené. Pro žádnou rybu to opravdu není. Leda nějaké malé krevetky.

Co je to plovoucí koule?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2017 09:18 Vendula – Akvarium 8 litrů
Dobrý den, chtěla bych prosím poradit. Mám akvárium 8 litrů, ale všude čtu, že je vhodné min. 20 litrů. Poradí mi někdo, jak si založit takto malé akvárium? Mám koupenou filtraci, na dně písek a zatím jednu rostlinu a plovoucí kouli. Chtěla bych i rybičky, ale abych je netrápila. Děkuji za rady. V.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2017 17:08 Žena Ziki [7] - Ideálně co nejvíce samochodně a jednodušeRe: afc1886
Já vím. Dánia půjdou příští týden, kamarádka musí své akva trochu zaběhnout. Vím že krevetky jsou krásné potlesk Ale něco pohybujícího se v prostoru a ne v kytičkách a na dně by bylo hezké :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2017 16:22 R Muž afc1886 [15404] Re: akvaweb
Já bych tam nedával žádné rybky,ale dal bych tam jenom krevetky.Samozřejmě až do pořádně zaběhlé nádrže.A ty dánia co tam už máš bych dal pryč co nejdřív pro jejich dobro(vím,že píšeš,že půjdou pryč).Akvárium jenom s krevetkami udělá taky hodně parády.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2017 16:06 Žena Ziki [7] - Ideálně co nejvíce samochodně a jednoduše – která bude lepší?
Dobrý den, scháním rybku do miniakva, bude lepší rasborka bornejská nebo živorodka endlerova?Případně jakou jinou rasborku? V plánu k nim by bylo pár krevetek :-) děkuji za odpovědi

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.11.2016 13:58 R Muž ctibum [7187] Re: Palo11
Vezmou. Já tam vracel Ancistruse, bez paragonu a dokonce mi vrátili peníze, i když jsem jim říkal, že mi stačí, když ho vezmou zpátky. Je to jen n o lidech...
Prostě jim řekni, žes blbě vybral a pokud tam nebude vysloveně blbec, tak ti to vezmou...

EDIT Vracel jsem ho v Hornbachu v Praze, ne v Ostravě... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2016 13:56 Palo11
Jo nekde jsem to tady nasel, po vecerech jsem to tady studoval at prave neudelam chybu :-( No v Hornbachu mi je uz asi nevezmou, navic uz nemam paragon. Takze kdyby byl nekdo z Ostravska a chtel by je, tak bychom se mohli nejak domluvit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2016 13:50 R Muž ctibum [7187] Re: afc1886
Řekl bych, že viděl Razbora a hodil je do jednoho pytle...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2016 13:50 R Muž ctibum [7187] Re: Palo11
Není Razbora jako Razbora...

Ty co máš bych vrátil tam, kdes je koupil a vybral jiné...
rybicky.net/atlasryb/razbora_skvrnoocasa
rybicky.net/atlasryb/razbora_ranongska
rybicky.net/atlasryb/razborka_bornejska

Za sebe bych se přimluvil za Bornejky, nebo za ty Tetry ohnivé...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2016 13:46 R Muž afc1886 [15404] Re: Palo11
Nejlepší pro všechny by bylo rybičky buď darovat,nebo vyměnit za jiné.
EDIT-to jsi vážně našel tady ve vlákně takovou radu? ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2016 13:33 Palo11
Větší akvárko bohužel nepřichází v úvahu.. Takže co teď? Přečetl jsem skoro celé toto vlákno a na základě toho jsem se pro ně rozhod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   25.11.2016 13:12 R Muž afc1886 [15404] Re: Palo11
K životu jim pomůže větší akvárium.V tom tvém nemají co dělat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.11.2016 13:07 R Muž ctibum [7187] Re: Palo11
Dop.počet ryb: Minimálně 6 kusů, lépe však větší hejno.
Min.vel.n.: 40 litrů pro 6 kusů.

Třeba se jim tam nelíbí...

Já mám ve dvaceti litrech 6x Tetru ohnivou (Dop.počet ryb: Hejno 6 a více kusů / Min.vel.n.: Cca 20 litrů) a jsou všude. Budu ještě asi 4-6 přikupovat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2016 13:00 Palo11 – Razbora Hengelova
Ahojte, chtěl bych se vás zeptat: před týdnem jsem si pořídil do svého 6týdnů založeného 20l akvárka (čistý objem) 6 Razbor Hengelových a jsem z nich docela zklamaný. Pořád se schovávají buď v zadním rohu nebo za rostlinama... Takže když se na akvárko podívám tak vypadá jako kdyby tam nic nebylo :-( Nemáte nějakou radu co je přiměje víc k životu? Krmím je sušeným Tetra Mixem a to vypadá že jim taky moc nejede... Jsou to krásné malé rybky, ale co z toho když jsou pořád zalezlé..
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   26.09.2016 20:01 R Muž afc1886 [15404] Re: Paul
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2016 19:43 Muž Paul [2] - Asie
A poradili by jste mi jak by takové krevetátko mělo vypadat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2016 19:37 R Muž afc1886 [15404] Re: romant
Krevetky by se hodily.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2016 19:35 R Muž romant [28001] Re: afc1886
Tak snad nějaký kerevetky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2016 19:33 R Muž afc1886 [15404] Re: romant
Beťáka už má v 10 litrech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2016 19:29 R Muž romant [28001] Re: Paul
Živý rostliny, bulifuk, teplotu na nižší 26st. pestou stravu, pravidelnou týdenní výměnu poloviny vody a je to vcelku slušná ubytovna pro jednoho samce beťáka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2016 19:24 R Muž afc1886 [15404] Re: Paul
Do 6ti litrů bych nedával žádnou rybičku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2016 18:49 Muž Paul [2] - Asie
Ahoj, mám doma přebytečné 6l akvarium a chci se zeptat, jestli existuje nějaká rybička, která by v tom byla spokojená :-D (Opravdu rybička, o krevetkách se nebavím).. Četl jsem něco o mini Razborkách.. Jak to s nimi je? :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   22.08.2016 15:10 Muž BuldozerGT86 [45] - Prodám - TlamovceRe: Merst
20-30l akva můžeš mít přeci na stolku nebo na nějakým kusu nábytku. Já dal 54l akva na komodu. Ten nábytek snese hodně. Pak když si tam dáš akva tak si tam nasaď Elegansky s krevetkama. Jinak souhlasím s ostatníma. Ohledně toho plivátka 8l hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 14:29 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: Merst
tak jak už ti tu bylo razeno, do těch 8 l kytky a krevety... přeci v tom plivátku nebudeš trápit ryby??? ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 14:18 Merst Re: drvi
Problém je v tom že nemám kde mať veľké akva,mám aj 45l ale nemám ho kde mať..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 13:39 Žena drvi [2963] Re: Merst
Minimálně 20 litrů betta nebo 30 litrů nějaké drobné razborky například :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 13:36 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: LiborSprysl
LiborSprysl napsal: V podstatě žádné a pro začátečníka tím spíš... tak se ohodnoťte s ohledem na to, že se jedná o živé tvory. Nasaďte si do koule nějaké kytky a pusťe tam pár krevetek, bude to lepší... ;-) ahoj
Plný souhlas. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 13:34 Merst Re: LiborSprysl
Zatial som si žiadne akva nekúpil chcem sa iba poinformovať,do akého min litrovéhé akva by mohli ísŤ nejaké rybky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   22.08.2016 13:27 Muž LiborSprysl [9016] Re: Merst
V podstatě žádné a pro začátečníka tím spíš... tak se ohodnoťte s ohledem na to, že se jedná o živé tvory. Nasaďte si do koule nějaké kytky a pusťe tam pár krevetek, bude to lepší... ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 13:24 Merst – Nano akvárium
Ahoj,chcem si kúpiť nano akvárium okolo 8l. Je to guľaté akvárium,ake ryby sa tam hodia? Ďakujem za rady :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.06.2016 16:58 Muž LiborSprysl [9016] Re: JirkaŠčobák
Ne. Měl jsem je sólo. Teda samozřejmě pokud pod nimi nepočítám ancistrusy. Začínal jsem s málem. Pak jsem jich měl třeba i stovku, mimo ryb "do trhu". Pade jsem jich dával do těch 240 litrů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2016 16:52 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: LiborSprysl
Měl jsi v té nádrži jen prolifiky nebo byly ještě s dalšími rybami? A jaký byl úvodní počet ryb?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2016 16:07 Muž LiborSprysl [9016] Re: JirkaŠčobák
No vyzkoušel jsem s nimi tři typy nádrží - 60,120,240 a překvapivě nejlepší výsledky byly v těch 240 ... co se týká množství mladých, zdravotního stavu i růstu...
Gracilisy jsem dělal pak zrovna v dvoustovkách a také to bylo dobré.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2016 11:20 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: LiborSprysl
To s nasáváním mláďat u elegansek mě nenapadlo (nepoužívám filtry), ale je to dost dobře možné. Jsou fakt velmi drobná.

Co se prolifik týče, jsou to zajímavé ryby. Norbert Dokoupil ve svém článku v časopise Akvárium (e-akvarium.cz/… strana 47) píše, že se jedná o ryby, cítící se spokojeně v malých akváriích. Na Akva.sk je k nim docela zajímavá diskuse: www.akva.sk/… Má hypotéza je, že jsou to dost zajímavé ryby, které v přírodě fungují v "rybí polévce" složené z jiných druhů ryb a živí se s nimi (nebo jim žerou mláďata). Proto jsou relativně velké, rychlé a agresivní. Na druhou stranu "potřebují tlak" (rybí polévka mnoho místa neposkytuje) a protože jsem neslyšel o nikom, kdo by skusil namixovat rybí polévku, dosáhne se tlak nejjednodušeji menší nádrží.

Co se týče formosek, docela mě překvapilo, jak samice vyrostly. Akože nejmenší živorodky, ale v reálu jsou samice dost mohutné. U formosek je třeba počítat, že mají mláďata stejně malá (menší), jako elegansky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2016 09:55 Muž LiborSprysl [9016] Re: BuldozerGT86
To asi jo, nejsem hračička, takže mám zkušenost blbou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2016 09:27 Muž BuldozerGT86 [45] - Prodám - TlamovceRe: LiborSprysl
Zajmavé je že já je mám a do filtru mi nelezou ani je nenasává. A to tam nemám houbu.

PS: stačí si stím trochu pohrát a vše funguje jak má.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2016 07:54 Muž LiborSprysl [9016] Re: Plastr
Plastr napsal: Rostliny ještě přidám a neboj pro Elegansky si ještě nejdu :) má to svůj čas :)
Velmi pravděpodobně budete mít problém s tím, že vám do filtru polezou mláďata... nebo je dokonce bude nasávat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2016 07:49 Muž LiborSprysl [9016] Re: JirkaŠčobák
JirkaŠčobák napsal: Již zmíněné Neoheterandria elegans nebo Poeciliopsis prolifica a nikdo tu dosud nezmínil Heterandria formosa.
Copak ty formosy... samice jsou sice docela velké, ale asi to dají. I když se jim mnohem lépe daří ve větších až velkých nádržích. Ovšem prolifici jsou hodně rychle plavající rybky a samice (mimochodem dost velké!) nebudou odvázané z toho prostoru při útěku před příliš dotěrnými samci...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2016 23:53 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: JirkaŠčobák
P.P.S. K eleganskám. Po jejich pořízení jsem zjistil, že nejsou všežravci jako gupky. Na žrádlo se vrhají váhavě, něco nežerou vůbec a tak. Byl problém je "rozkrmit" (čemuž se Ivan Vyslužil, od kterého je mám, upřímně divil, protože jemu žerou normálně), sušené nežraly, první, do čeho se pustily bylo hovězí srdce, pak jsem pořídil grindal a bylo vyhráno. Pak dlouho nežraly vločky nebo spirulinu. Dnes už žerou všechno. Nicméně, je možné, že zažiješ něco podobného. I proto hovořím: "Měj rostliny v akváriu rostoucí a funkční". Nesmí je rozházet každý kousek žrádla, který někdo nesežere.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2016 10:00 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Plastr
:)
Ta kryptokoryna, co ji máš vepředu skoro uprostřed, vypadá schopně.
Vlevo vzadu to je C. parva? Pokud ano, tu raději nekupuj. Roste veelmi pomalu (mám je dva měsíce a ještě nezačaly pořádně růst). Není zlá, ale rozbíhající akvárium bych na ní nestavěl.

P.S. Jako, elegansky vydrží hodně. Když je dáš dřív, asi to zvládnou. Ale akvárium s nerozběhnutými rostlinami nemusí zvládnout přechod z prázdného stavu na stav, kdy má obyvatele a ti jsou krmeni. Začnou bujet řasy. Ty se lekneš, uděláš výrazné změny a kryptokorynám se začnou rozpadat listy. A tak.
:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.06.2016 08:49 Muž Plastr [9] Re: JirkaŠčobák
Rostliny ještě přidám a neboj pro Elegansky si ještě nejdu :) má to svůj čas :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.06.2016 08:13 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Plastr
Plastr napsal: Jj je rozhodnuto - budou tam Elegansky :-)

Dobrá volba, ale: Nedoporučuju za déle, než měsíc a půl. Dívám se na tvé akvárium. Tři kryptokoryny, jedna hnědovka. Založené 12. 6. Bylo by fajn šest dalších kryptokoryn. Ideálně stejný druh, jako už máš.
Kryptokoryny standardně vyženou první list za tři až čtyři týdny. Pokud jsou v mém akváriu. Tvé akvárium je v záběhu a nevím, jestli máš tak dobré podmínky, pro kryptokoryny, jako já. Navrhuji, počkej. Až ti každá rostlina vyžene třetí list, budeš vědět, že rostou, bude dobře a můžeš nasadit elegansky. Protože pokud rostliny neporostou, může být pro ryby velmi nepříjemné řešit stav za jejich přítomnosti.

Tohle akvárium jsem založil na kryptokorynách, dal tam elegansky, podívej do deníka, jaké jsem měl odstupy a jaké jsem řešil problémy: rybicky.net/nadrze/24775

Jinak, souhlasím, že určité druhy ryb mohou být úplně v pohodě v malých nádržích, závisí ale na kvalitě oné nádrže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2016 06:18 Muž Plastr [9]
Jinak tady ty sileny nazory jako ze by se do 25l nemelo nic davat me prijdou dost ortodoxni...nevim nejsem moc zkusenej, ale podle nekterych se nektery druhy v 25l nemaj spatne a dari se jim. Nerikam, ze je to obrovsky akvarko, ale podle me na nejaky druhy staci. To je jako kdyby si nekdo stezoval, ze zije v panelaku...taky je to uzavrenej prostor na ziti, ale necha se tam obstojne bydlet... to jen ze ja tyhle etremni nazory moc neuznavam tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2016 06:13 Muž Plastr [9] Re: JirkaŠčobák
Jj je rozhodnuto - budou tam Elegansky :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 39 40

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 45619x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4363-ryby-do-mini-akvaria-do-20-l-?od=180