Tím "koupí dvou plechů" jsi pravděpodobně nakoupil, nebo ti bylo nabídnuto zakoupení reflektoru. Lesklého plechu, který se dává nad zářivku, aby odrážel světlo směřující mimo hladinu akvárka (směrem do krytu) zpět do správného směru (do akvárka).
Jak píšeš, že ti na všech trubicích popraskaly úchyty - měl jsi je z plastu ne? Plast nevydrží vliv tepla, které zářivka vydává. Chvíli ano, ale po čase jdou plastové úchyty do kytek.
Já si právě vyrábím kryt na moje Nano Cube 20 l - takže úchyt zářivek do krytu je u mě také na pořadu dne. Dříve jsem svítil osvětlením, co bylo v balení + něco takového (
www.spokojenypes.cz/… ) . V obou případech byly malé zářivky upevněny pomocí plechových držáčků k celému osvětlení.
Takovéto držáčky bývají u těch reflektorů - protože reflektor musíš k té zářivce nějak přidělat. Docela dobře to jde vidět tady:
zarovky-akvaria.heureka.cz/…
A abych svoji teorii zakončil přímým odkazem na daný výrobek - došel jsem ke zklamání. Po otevření odkazu zjistíš sám, proč jsem byl zklamán. Také potřebuji totiž ty držáky, jenže JUWEL nám tuto možnost zatrhl:
www.akvarista.cz/…
Ale hledám dál a když tak sem hodím odkaz ;)
Vše zlé se k dobrému obrátí:
sylvania-pro.cz/…
sylvania-pro.cz/…