Taxiphyllum barbieri (Jávský mech) - pěstování
Může být,ancík skoro, spíše vůbec ho nežere .....
Pokud jste z Brna, šlo by něco ostříhat, záleží koliko toho mechu potřebujete, máme Taxiphyllum barbieri
Odpověď na technickou, ano je to možný.
Zdravim, jen technicka - muzu mit mecha na korenu i kdyz mam v akva ancistruse, cca 7cm velkyho? A kdyby jo, nema nekdo navic z okoli Brna, kdyz je ho takovy prebytek?
strasne se mi libi, ale uz ponekolikate jsem na nej nemela stesti
Starší reakce
Sinica vzniká za určitých podmienok v akva a tieto podmienky treba poriešiť.
tak pred tydnem jsem zjistil ze na rostlinkach jsou "pavuciny" tak jsem hledal a vypada to na sinice. Neni mozny ze ty sinice tomu taky radne pomohly? Protoze ted zacal odchazet i ten mech co je na korenu
Starší reakce
Mach rastie super i v kelímku na okne.Ten tvoj musel dostať z niečoho riadny šok.Taký mach som prisahám ešte nevidel.
u me vypadal stejne kdyz jsem ho mel u poteru cichavcu, proste do nej zapadal detrit a on uplne uhnil... u poteru jsem radne odkaloval kazdy den
mech tam mam asi 2,5 mesice
a normalne sel,krasne zelenej a rostl.Kdyz to vyjde tak odkaluju kazdy tyden. Predtim byl skoro na stejnym miste(trosku vic zastrcenej pod korenem)
Jak dlouho máš mech v akva? Pokud jsi ho teď někdy koupil mohlo se stát že promrzl ale je to jen domněnka
nemuze se v tom, na rozdil od toho na korenu, drzet detrit v tom chuchvalci a postupne to uhnivat?
No podle mě to musí být světlem, nic jineho mě nenapadá
Zkusme na to jit logicky. Poloha jednoho a druheho kusu mechu v akvariu je jina... Co muze byt v jinem miste akvaria jine? Svetlo? Nebo ma nekdo jeste jiny napad?
jo slabne,barva je cim dal horsi...
nejaka rada cim to muze byt? Mech co roste na korenu roste normalne dal a barvu drzi
ahoj, poslednich 14 dni pozoruju ze nejvetsi chuchvalec mechu nejak slabne
Prikladam fotku
"vlasy" jsou strane drobne a tenoucke.
Starší reakce
Buď rád, že ti nevylezl z kyblíku.... mně v kanclu už vylezl ven z uklidňovače nervů... nejdřív rostl jen po stěnách, ale teď už pronikl až nad krycí sklo a leze ven z akvárka... ale vypadá to hezky... někdy bych to měl zkusit nafotit... až uklidím na stole
roste to snad všude..já mám jen obyč plastový kyblík a v něm mech a roste to jako blázen asi 4 metry od okna
Nejen že záleží na tom jaké jsou podmínky v akvárium pro jeho růst a na tom že tu rychlost každý vidí jinak. Záleží také na tom co si pod názvem jávský mech do akvária přineseme, protože v tom je stále zmatek a řada lidí (včetně mě) si není u všech mechů ani jistá co je to zač. O obchodnících a jejich pojmenovávání ani nemluvě.
Takže když jeden tvrdí že roste pomalu a druhý rychle a oba mají na rychlost stejný pohled a mají i stejné podmínky v akva (což je pěkná blbost) tak mohou mít ve skutečnosti různé druhy mechů prodané pod stejným názvem.
Z toho všeho vyplývá nejlépe si ho pořídit a uvidí se co to bude zač a jak se mu bude dařit .....
Rastie dosť rýchlo.Niekedy až potom štve,že je takmer všade.I nedávno som asi liter vytrhal z krevetkárka a dal zožrať rakom a merisám.
a postačí mi teda 0.5 w na l?
No před tydnem jsem dokoupil druhé světlo, takže snad to už pofičí
Mně jde taky až v pořádně osvětlené nádrži.
No já jsem při pořizování akvárka co by začátečník podcenil, že se někdy uvádí vhodnost tohoto mechu do malo osvetleneho akvarka...
já ho měl ale asi osvětlené fakt málo protože během pul roku se nejen nerozrostl ale spíš scvrknul... ale rychlost scvrkání je pomalá...
Tak teda dle mých zkušeností můžu říct že roste rychle. Otazkou však zůstává co si pod pojmem rychle představuješ, protože každý má trochu jinou představu o rychlosti...
Ze začátku roste docela pomalu a když se aklimatizuje,tak to taky není žádný rychlík.Mezi rychlerostoucí nepatří.
světlo - 0,5 w na l, hnojivo od tropicy určené pro rostlinná akvária a Co2 potřebuji ho na své kořeny mrkni na mou nádrž
Tohle je dobrá otázka...
Záleží, kolik ho potřebuješ, na co ho potřebuješ, jestli hnojíš, jak svítíš apod.
Ale v podstatě se dá říct, že roste rychle..
Starší reakce
Klasickej jávák je loděnka barbierova.
Ještě zkus pročíst časopis akvárium (
klub.akva.sk/…) Konkrétně se mechům věnovalo číslo 23 a zde je jeho online verze:
issuu.com/…
Kdysi když jsem to četl tak myslím že tam je popis obou mechů a že by se podle toho mohli dát rozeznat, ale přesně si to už nepamatuji ...
Starší reakce
Do takovéto nádržky třeba jenom ten mech.
Kup si SAE
Chci poradit jak se mám zbavit jávského mechu v akváriu.Děkuji za rady.
Starší reakce
Starší reakce
Krásný je. Moc. Ale zatím je ve velikosti padesátikoruny... kovové
Fakt jsem ho objevil náhodou a byla ho snítka asi 3 cm dlouhá. Myslel jsem, že to bude klasický jávský mech. Zrovna jsem pročítal tady to fórum, kde myslím romant radil přichytávat na kořen jen po snítce. Tak jsem si říkal, že to vyzkouším, když mám tři snítky, ale moc jsem tomu tehdy nevěřil. A teď koukám, jak je to hezké.
To je zase jen důkaz, že se vyplatí vždy si přečíst celé fórum. Člověk nikdy neví, na co se mu v tu chvíli třeba zdánlivě nepodstatná informace může v budoucnu hodit. Kdybych si tohle vlákno nečetl, ty tři úlomky mechu bych prostě vyhodil.
Tak ten vánoční je krásný, viděl jsem ho jen na fotkách. Ještě jsem se s ním nesetkal. To mi potom kousek pošleš
Ten přední mech se mi moc líbí... asi by bylo dobré ten obyč jávský mech přestěhovat na jiný kořen, aby mi neprorostl tím předním mechem a nezničil ho, je to tak?
mas tam asi christmas a ten vzadu nejspis obyc javak nebo mozna i taiwan moss
Při koupi nějakých rostlinek se mi v sáčku objevily asi 3 krátké snítky mechu. Tak jsem je ze srandy přichytil na vrcholek kořenu, že stejně růst nebudou, ale ony se chytly. Jenže teď to vypadá na dva druhy mechu. Poradíte někdo, copak to je za mech? Za nimi čouhá za kořenem Limnophila sissiliflora.
Starší reakce
Ten, který ti tam poroste. Třeba jávský mech se chytne skoro všude
Starší reakce
já ho tam namotal vlascem... No mě se SAE tak rozmazlili na krmení, že jsem si zatim nevšimnul že by je mech nějak zajímal.
Já si myslím, že to není nic proti ničemu. Nemyslm, že by to snížilo průtočnost filtru. Na druhou stranu je fakt že mně se jávský mech na filtru neudržel... prostě vždy někam uplaval... a pak ho SAE sežraly
Mech už je na molitanu ze dvou viditelných stran. Mě se ten molitan fakt moc nelíbil, proto jsem ho chtěl trochu zamaskovat
No, já mám tento filtr už přes rok a nebylo nutné ho čistit. A myslím, že ani průtok to výrazně nesníží. Ovšem kostka se mi zamaskovala sama, stejně tak jako hamburský filtr. Ani ne do měsíce změnil barnu na nenápadnou hnědou, takže v akva nijak rušivě nevypadá.
Přidat reakci
1 ...... [2] 4 5
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 13637x