Gumový Tenso cocktail
Orion Humi 180 g . Jen ten popis u produktu je blbost. Je to na jedno použití (nedá se doplnit). Třeba v mém případě to nevadí , i po roce je pořád jako nový.
Co to máš za pohlcovač vlhkosti? Něco na bázi bezvodného CaCl2?
Já používám uzavření do PET lahve s větším hrdlem. Za několik let se mě stalo jedinkrát, že mě nějaký zbytek v láhvi ztvrdnul.
Je to rok co jsem koupil 1 kg tensa . Toto jsem v suchém prostředí rozvážil podle dávek do sáčků a ty uložil do boxu kde mám pohlcovač vlhkosti pro malé prostory. Box je uzavřený víkem , vložený do černého pytle a uložený v šatně. I po roce je pořád krásně sypký.
Starší reakce
Používal jsem to a nepoznal jsem nějaký problém.
Nestratí TC po tejto zmene nejaké mikroprvky?
Stane se z toho plastická hmota a zpátky do sypkého stavu to nepůjde ani náhodou. Normálně to musíš nalámat. Mě se to takhle změnilo i v originál balení.
Pochopil som to
.
no ale pokud TC uz mas zvlhly (sesklovately a jakoby slity dokupy) tak zpatky do sypke formy jej nedostanes pouze tim vysuseni.
Ten silikagel uziva jako prevence!
Kúpil som lacno väčšie množstvo, takže idem zohnať silicagel, vďaka
.
Nekupuj si tak velké množství, zabránit se tomu asi moc nedá. Nech to v plastovém sáčku protože funguje i přeměněný a jen tak ho můžeš použít.
doma mas asi velkou vlhkost vzduch a pri castem otvirani ti TC zvlhne....dostane se ti tam vlhkost..
reseni:
do kazde pixlovky ci sklenicky s TC hod ten maly sacek co je u bot... nejjednodussi a nejlevnejsi reseni.....
nebo si rovnou kup vetsi sacek se silikagel-em (silicagel). Je to absorbent vlhkosti. Dokaze pojnout az 30 procent vody ze sveho objemu. Az se nahlti zmeni barvu (jsou i bezbarve bile ty pri nahlceni zpruhledni). Muzes ho vysusit (regenerovat) v troube na 130stupnu.
Ako udržať TC v sypkej forme? TC mám presýpaný do plastovej fľaštičky od liekov ktorú držím v tme v skrini pri izbovej teplote .Každý týždeň ho otvorím a odoberiem z neho potrebné množstvo na týždennú dávku hnojenia. Aj napriek tomu TC v plastovej fľaštičke stvrdne až zosklovateje. Vie mi niekto poradiť ako uskladňovať TC v sypkej forme. Vopred vďaka.
Starší reakce
Mě se stalo s PMDD to stejné(asi před 2mi měsíci). Skladuji ho stejně. Ano, plíseň nebo houba. Přecedil jsem to a používám to až do teď. Žádný problém v akváriu jsem nezaznamenal, a pozitivní účinek PMDD se stále projevuje. Nechci nikoho přesvědčovat, že to nemůže mít negativní následky, chemici by asi k tomu řekli víc. Sám už mám ale nové balení, tak zbytek vyleju a namíchám nový půllitr.
Skladuji ho v lednicce v uzavrene PETce-vymackavam vzduch pry ubytku. Zacaly se tam delat chuchvalce-nejspis plisen nebo houba. Nekde sem vycetl ze se da PMDD konzervovat HCl.Uz toho mam malo tak sem to risknul a cvrngl sem tam par ml HCl.Jenze neco vykrystalizovalo....
Krystaly se opet ve vode rozpouštějí,mám to vylít? Pokud jo tak si z toho ostatni vemte priklad
Starší reakce
Já si hnojivo míchám sám(mohu sehnat téměř jakoukoliv chemikálii
).A to co se ti stalo se stává při špatném zacházení s hnojivem
(delší skladování v nevhodných podmínkách).
Z toho si nic nedělej, je to zřejmě normální já to mém taky.
Málo co je vzduchotěsné. Když je někde vlhko tak se tam vlhkost dostane sebenepatrnější štěrbinou. Příště si to zkus dát do nějaký flaštičky od léků i s tou vysušující látkou. Třeba do piksly od šumivých vitamínů, ta to má ve víčku.
právě že ne byl to sáček v sáčku a ještě to bylo v vzduchotěsné doze
Neměl jsi to někde ve vlhku?
ahoj,
dnes jsem po 2 měsících chtěl rozmíchat PMDD jen s TC a moh jsem se divit, udělalo se s toho guma přesněji z Tenso cocktailu. Viz foto
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 2194x