Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Tetry - rozmnožování, odchov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Tetry - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2013 20:07 Muž MichoCZ [891] - Amerika
Tak jsem se jiker dočkal. Krvavky jsem přelovil asi v 1 ráno 16.11. a dneska kolem oběda jsem je našel.9L akvárko, tak ze 60% zaplněné jávských mechem. Voda z osmózy, přidáno asi 40ml vincentky, 1,5ml Torumin, pH 6,8, UT 1,5, CT 2,5, vodivost jsem nezměřil. Jak jsem viděl jikry, tak jsem přidal 0,1ml Arciflavinu. Nádrž víceméně zastíněná, jen odraz od druhého akva. Celou dobu jemné vzduchování. Tma tam nebyla, ale číst by se u toho už nedalo. Teď jsem pozoroval, že všechny jikry jsou mléčně bílé. Co se stalo? Bylo něčeho moc, málo, nebo jsem udělal jinde chybu?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2013 16:23 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Designer
Přesně ta. Měl jsem z toho pěkný polštář ve 126 litrů to plavalo asi 10cm vrstva na hladině. Půl kýble zelí. Ale bohužel je všechna na kompostu. Příště v tom zkusím vytřít rybu. Hlavně aby se vzpomatovali z té anestezie. To byl hrozný pohled na ně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2013 15:59 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: MichoCZ
No pokud jde o rybicky.net/atlasrostlin/limnophila_sessiliflora (trosku se ztracim o kterou rostlinu prave ted jde), ta koreni velice dobre a mnozit se da jak strihanim a sazenim, tak jeste i sama dela odnoze na dne, jako to treba delaji Valisnerie. A kdyz se pak nekam odnozemi dostane, kde uz se nechce, a clovek to chytne za konec, ze to vytahne, udela si v akvariu peknou orbu :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2013 13:21 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Designer
Ona to není vyloženě plovoučka, ale dá ostříhaná vydrží docela dlouho než uhnije. Mě hodně rostla při dost světla a hnojení. Přece jen roste rychle a někde se ten materiál brát musí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2013 10:38 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: MichoCZ
Sesilka se kdysi ke treni moc libila Tetram cisarskym, verim ze by Tetram obecne mohla udelat vhodne podminky, pokud poroste ze dna (nebo ji tam zatizis kusem kamene nebo chytnes do treciho rostu atp.) Ja ji mam posledni zdibicek, nejdriv rostla jak silena, pak si to rozmyslela, ani netusim proc zrovna tahle docela nenarocna rostlina...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2013 10:04 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Designer
Tu rostlinku mám. Dole je opravdu nic moc. U krevetek to mám jak borový les. Dole nic a nahoře jsou krásné koruny. Mám jak jávský mech tak spíš by mi vyhovovla aby se třeli v rybicky.net/atlasrostlin/limnophila_sessiliflora protože té mám vetšinou docela dost.

Večer mi sice k těm tetrám frklo víc CO2 než je zdrávo a myslel jsem, že bude pohřeb, ale po výměně asi 70% vody za čerstvou z kohoutku byly ráno ryby v pohodě. Pancíci a otíci už i žraly. Tetry jsou zatím nějaké zblblé. Sice se zatím drží u dna, ale asi se vzpomatují. Snad nebudou nějak poškození tou anestezií. Jsem nějak drcnul do ventilu asi a otevřel se víc než měl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2013 09:43 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: MichoCZ
Casem to zkusim taky, Cerni fantomove se mi obcas sami trou v akvarku kde je chovam, zalezou do housti, samec lita okolo samice, odhani jine samce, samice je v klidu a vlastne spis ceka. Mam je nove, a treli se snad uz treti den po doneseni. Tetry cisarske se mi take zcela samovolne trely ve spolecenskem akvariu, vlastne kazdou chvili. Takze si myslim, ze pri dobrych podminkach vyvolat treni u snadneji mnozitelnych Teter nebude az takovy problem.

Ze svych pozorovani muzu rict, ze vsechno to vzdycky bylo tak, ze si nasly "hluboky les" (oba zminene druhy), takze mozna by nebylo od veci poradne nacpat akvarium jemnolistymi rostlinami, idelane tak, at se mohou v nekterych mistech te houstiny jen stezi propletat, ono se jim tam to treni libi nejvic. Rostliny od hladiny do pulky nadrze, ktere vlastne plavou, treba Ruzkatec, se jim nelibi, tam obcas odpocivaji, ale trou se mi vzdycky do rybicky.net/atlasrostlin/heteranthera_zosterifolia , ktera je dole sice docela hnusna (ma tam malo svetla, coz nejspis take hledaji), ale roste ze dna a ti Fantomove cerni se trou tak 10 az 15cm nade dnem celkove 50cm vysokeho akvaria.

Takze bych rekl, hledaji pritmi, a poradnou houstinu uz ode dna, ne ze je pod tim volna voda.

Ovsem ber to zase jen jako pozorovani amatera, aby zas nekdo nenapsal ze jde o amaterismus atp., coz snad ani nemusi, to ja prece priznavam :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   22.10.2013 09:24 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: LiborSprysl
Jak se dělají lidi tuším, ty nosí čáp. Ale rybí sex se mi zatím u teter pozorovat nedaří. Sehnal jsem prá knih, co mi tu "host" doporučil a něco zajímavého tam bylo. Například v jedné knize psali, že je před třením dobré rybky chovat v tvrdší vodě a po přelovení začne to divadlo. Já je do teď choval v 75/25% osmóza, kohoutková. Z vodovodu tu teče tvrdost asi 17-19 stupňů, což je docela tvrdá voda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2013 06:41 Muž LiborSprysl [9015] Re: MichoCZ
MichoCZ napsal: Četl jsem ten článek a ne všechno koresponduje s katalogem tady, ale jinak je tam třeba fajn popsáno kdy ryby odlovit a jak na to.
Stejný postup jsem opakoval už mockrát a nic se neděje, ryby jen vyblednou a neví jak na to.
Jak mám připravit ideální podmínky? Kdy ryby přelovovat? Má být nádrž na tření zastíněná nebo naopak stimulovat jasný den ráno?
Je to spousta otázek, ale něco asi dělám špatně, když se nedaří.


Protože už je to pár let, co jsem rozesmál pár lidí po podobném dotazu, tak takhle po ránu historku opráším. Je to už opravdu asi deset let. Kolega si začal vychovávat nástupce, a tak mu dal několik párů razbor, aby se na nich "vyučil". Trpěl dorostenec podobně jako vy. Tázal se stejně.
Tatík nevydržel dotazy puboše, a řekl mu po jeho 56 neúspěšných pokusech, že má rybkám oblepit nádrž obrázky z pornáče, který mu našla matka pod polštářem. A jo. 57 pokus byl úspěšný ;-) . Takže zkoušet, zapisovat si postup, a hýbat s hodnotami vody. Teoreticky je postup napsaný dobře ve všech knihách zmiňovaných autorů, jen je třeba jej modifikovat na vaše podmínky.
No případně koukněte pod polštář... :-P ...i když to už asi ve vašem věku nehrozí smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2013 17:36 host Re: MichoCZ
Nevím dost dobře k čemu ti bude vědět xy mg CaCo3 a podobné nesmysly. Vykašli se na celý internet a zajdi do antikvariátu či knihovny a hledej knihy od českých klasiků, Frank, Hofmann, Novák, Drahotušský atd.. Tam se dočteš vše potřebné. A jinak, jak ti radil dotyčný na burze, voda z osmozy a panák Vincentky.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2013 16:30 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Designer
Našel jsem teď nějaké pojednání www.ctsa.org/… a zkusím jestli to nebude k něčemu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2013 16:25 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: MichoCZ
Tak jsem nasel info, ze tvrdost k odchovu Teter krvavych je 4 az 11, takze asi tak... Mozna by pomohla i troska Torbenu, ale urcite tady najdes nekoho povolanejsiho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2013 16:13 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: MichoCZ
Nejsem expert, ja ani nikdy nemel svou reverzku, ale zdravy rozum mi rika, ze to "zredit" chce (doplnit aspon neco) a proc ne zrovna takhle, tohle uz jsem taky slysel :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2013 16:08 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Designer
No dánia mi to berou v pohodě;) Na burze v Brně mi jeden "chovatel" tvrdil, ať jim dám na těch 10 litrů decku až dvě Vincentky. Co si myslíš o tomhle?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2013 16:05 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: MichoCZ
Voda z osmozy bez uprav? Jetli to chapu dobre, ty jsi chtel ty ryby rozpustit ;-) . Ja bych rekl, ze by se mela trosku obohatit, treba naredenim s vodovodni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2013 15:37 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Designer
Četl jsem ten článek a ne všechno koresponduje s katalogem tady, ale jinak je tam třeba fajn popsáno kdy ryby odlovit a jak na to.

No ale proč píšu, i přes přečtené článku se mi pořád nedaří rozmnožit tetry krvavé. Mám hejno asi 30 kusů pohlavně určitě dospělých ryb (můžou mít 8-12 měsíců) a zatím se mi jen jednou povedlo je donutit ke tření. Krmím je každý den živým nebo mraženým - patentky, koretky, komár, artemka. 10l nádrž, třecí rošt a chumáč asi jako větší basebalový míček mechu. Voda byla z osmózy bez úprav, 27°C. Celou nádrž jsem obložil tvrdým černým papírem a po dvou dnech jsem jikry našel. Bohužel se z toho vylíhlo jen pár "mutantů", co nedokázali nijak plavat a spíš hned hynuli. Ryby jsem přelovoval skoro v noci, kdy už spaly a dali se pohodlně vylovit. Stejný postup jsem opakoval už mockrát a nic se neděje, ryby jen vyblednou a neví jak na to.

Co dělám špatně? Jak mám připravit ideální podmínky? Kdy ryby přelovovat? Má být nádrž na tření zastíněná nebo naopak stimulovat jasný den ráno? Je vhodné jako třeba u dánia chovat samce a samice zvlášť? Před třením mám krmit i víckrát denně? Pokud mají být ryby ve vytíračce i víc dní, tak čím krmit?

Je to spousta otázek, ale něco asi dělám špatně, když se nedaří.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   05.10.2013 18:58 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Odchov
Nahodou jsem narazil na tohle:
www.tfhmagazine.com/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2013 16:18 Muž Batlík [5] – Tetry žhavé
Zdárek nazdárek,
dal sem rybky dnes ve 12 hodin do nově založeného akvárka a ty potvůrky po půl hodině byly jako kdyby tam byly od vykulení a co mě zaráží, po hodině co byly naházené do nádrže se jedna samička celkem asi snaží o tření, ale nejsem si jistý, dám videjko na tátovo akvárko a poprosím někoho zkušeného s těmito rybkami aby, mi zkusil říct, jestli se jedná opravdu o námluvy a budu mít v akvárku porno, nebo jestli se jen kočkujou X-)

parametry vody sou dost mimo mýsu na odchov techle teter.. mám dojem..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2013 13:51 Muž LiborSprysl [9015] Re: vendy
Opravdu se rozmnožují zcela "normálně"...ten poměr je lepší ve prospěch samic...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2013 11:56 Žena vendy [27] - Cichlidy – tetra konžská
Ahoj nevím, jestli jsem tu správně, mám 11 teter samiček a 10 samců. Samci se dost honí a nahánějí samičky. Vždycky jednu odežene od hejna a drží ji někde v koutku a natřásá se. Netuším jestli se tyhle ryby dají normálně rozmnožovat? Také samičky jsou celkem potrhané, jedna nemá hřbetní ploutvičku. Je něco špatně? Nebo v hejnu měly být více samiček na jednoho samce? Jaké máte zkušenosti?děkuji ahoj
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2013 05:35 Muž LiborSprysl [9015] Re: Gladilaf
Není to zázrak, stává se. Nejen v případě červených teter, pokud tomu podmínky v akváriu dovolí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2013 23:54 Gladilaf
Jen pro zajímavost, včera jsem spatřil malou, tak třítýdenní tetru červenou (nic jiného to být nemůže) v dost narvaném společenském akva, ještě k tomu v poslední době ne úplně pravidelně udržovaném! Malej zázrak.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2013 14:49 R Muž romant [27982] Re: Edit
Ovšem když se vhodně krmí, tak je to s nima k vydržení. Já krmím od jara do podzimu živou dafnií a komáříma larvama a pohoda, přes zimu je to trochu horší, ale i zamražený dafnie a patentky(sušený jako příkrm) nejsou špatný a dají kytkám pokoj. Mě bezproblémů ubrousily mladý lístky anubiasů a microsorek, že jejich růst úplně zastavily, to jenom pro doplnění, že nejenom jemnolistý rostliny jsou v ohrožení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2013 14:44 Žena EditHa [91] - TetryRe: romant
To ano! To potvrzuji,proto jsem je taky nekoupila. Konečně mám v akváriu jemnolisté rostliny a tak si je nenechám sežrat. I Tetry kosočtverečné mě ožíraly i anubiasy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2013 14:33 R Muž romant [27982] Re: Edit
Na ta Konga trošku pozor, velmi rády si zobnou rostliny(jemnolistější moc šancí nemívají) a je zapotřebí aby akvárium byla slušná rozplavba, ideál je okolo 150 cm délky, to potom pěkně vyniknou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2013 14:28 Žena EditHa [91] - TetryRe: Kryštof
Také jsem na tetry zatížená. Právě mi čerstvě plavou v akvárku Tetry černé,vždy lépe vyniknou ve větším hejnu.(takže 10ks) Těším se až vyrostou- jsou pak nádherné a velké. Jinak z teter bych ještě připomněla "Konžskou" také moc pěkná velká rybka- samci jsou nádherně duhoví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2013 13:00 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Kryštof
Cerne vyrostou pomerne velke, je to hezke, ale desne pak blednou, uz jsou spis sede. Cervene jsou cervene jen trochu. Jsou to ryby vhodne i pro zacatecniky, snesou ledacos, hejno muze vypadat moc dobre, ale jako jednotlive kusy malokoho vylozene zaujmou. Kdo je chova, pak vetsinou proto, ze se libi jemu, ma k nim vztah.

Tetra krvava je barevne neco jineho, to zbarveni je dost vyrazne a zaujme i cloveka bez jakehokoli vztahu k akvaristice.

Tolik asi k tematu "nejhezci", pac dobry akvarista nejspis rekne, ze jsou vsechny nejhezci, prave proto jake jsou ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   07.06.2013 06:21 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: LiborSprysl
Tak jo určitě, ted jste mi vnuknul nápad, zkusím porovnat červenou a černou,jen to bude chvíli trvat ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2013 04:50 Muž LiborSprysl [9015] Re: Kryštof
Kryštof napsal: Zdravím, chci začít s tetrama, jaké bude lepší krvavá, červená nebo černá? Myslím tím i na chov, rozmnožováni i odchov? Chtěl bych co nejlehčí :)

Nejlépe všechny, on mezi nimi moc rozdíl není, vyrobíte srovnávací studii, psavý jste dost... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2013 07:25 Muž Kryštof [314] - Amerika
Zdravím, chci začít s tetrama, jaké bude lepší krvavá, červená nebo černá? Myslím tím i na chov, rozmnožováni i odchov? Chtěl bych co nejlehčí :)
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2013 22:43 Muž LiborSprysl [9015] Re: IzI
IzI napsala: Zdravím,
chtěla bych se optat, ted jsem si pořídila akvárium a zjistila jsem , že mám potěr na kamínkách. Tetra si to zatím hlídá, ale já tak nějak nevím, co vlastně dělat dál.
Max , čím je krmit a tak, ale nevím, jestli to tam nechat nebo to nějak vylovit potom. Bohužel jsem nestihla ani pro nějakou knihu z důvodu nemoci.


Tetra si to zatím hlídá...Bohužel jsem nestihla ani pro nějakou knihu z důvodu nemoci. :-P smich Pohádky ožralé ovčí babičky? ;-) Nebo že by nemocné? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2013 13:39 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: IzI
Nejzakladnejsi info je primo zde:
rybicky.net/atlasryb/tetra_medena
Ale jinak je toho na webu vic, treba tady:
cs.wikipedia.org/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2013 07:19 IzI – tetry měděné
Zdravím,
chtěla bych se optat, ted jsem si pořídila akvárium a zjistila jsem , že mám potěr na kamínkách. Tetra si to zatím hlídá, ale já tak nějak nevím, co vlastně dělat dál.
Snažila jsem se najít nějaké info, ale všude je to hodně obecné. Max , čím je krmit a tak, ale nevím, jestli to tam nechat nebo to nějak vylovit potom. Bohužel jsem nestihla ani pro nějakou knihu z důvodu nemoci. Tak se snažím najít rychle nějaké info.

Předem moc děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 11:03 Muž Domicz [0] Re: Domicz
* 2 - 3 cm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 11:01 Muž Domicz [0] – Tetry
Ahoj, včera jsem si dovezl 8 nových teter červených, mají 2 - 3,a chci se zeptat kdy budou schopne se třít . Díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2013 05:31 Muž LiborSprysl [9015] Re: Nicky
Pokud jste se zrovna rozhodla pro stříkačky a před tím nic nevytřela, tak vás nechci zrazovat, ale ušetřit zklamání...Doporučuji vybrat jinou rybku a dostatečně se připravit na ty stříkačky...Ona moc improvizace při tření ráda nemá...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2013 05:29 Muž LiborSprysl [9015] Re: Gladilaf
Pokud třete s živými kytkami, samozřejmě sviťte. Mnozí již objevili kouzlo těch umělých... ;-) :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2013 16:42 Gladilaf
Další množení teter... jak dno tak rostliny jsou úplně poseté jikrami.

Jak řešítě v prvních dnech po vytření osvětlení ve vytíračce? Většina návodů doporučuje mít nádrž spíš zastíněnou, mně ale připadá, že je naopak lepší dopřát rostlinám dostatek světla aby nedošlo k zahnívání. Vyndat je nechci, minimálně do doby než se potěr vykulí protože v rostlinách jsou desítky jiker.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 14:14 Žena Nicky [195] - LabyrintkyRe: romant
Tak snad bude pršet hop jinak v akva mi voda většinou ještě trochu změkne, cca na 7, což by taky nemělo být úplně nejhorší...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 14:12 R Muž romant [27982] Re: Nicky
Dešťovku, nebo třeba zkusit nějakou studánku, ale je třeba si hlídat Ph, mám zkušenost že u studánek se Ph může měnit společně s počasím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 13:31 Žena Nicky [195] - LabyrintkyRe: romant
Osmóza teď úplně nepřichází v úvahu. Jinak to tedy nepůjde?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 13:24 R Muž romant [27982] Re: Nicky
Častá výměna vody, klidně denně. Stran té vody bych pouvažoval o osmóze, dají se pořídit za solidní peníz.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 13:19 Žena Nicky [195] - LabyrintkyRe: Yirka
Děkuju, nechám ho zajet v současném akva a až budu v odchovně zvedat hladinu, dám ho tam, nebudou tam pak stoupat dusitany? Častá výměna vody znamená cca jednou za dva dny? Neteče mi z vodovodu chlórovaná, takže není problém. S tvrdostí 8°dGH se odchov udělat dá, nebo se mám ještě pokoušet o snížení? Je na to nějaký přípravek? Doma mám jen Torben.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 12:45 Muž Yirka [9118] Re: Nicky
Nejpoužívanějším filtrem v odchovnách je bezpochyby bublifuk. Nejlépe se zajetou kostkou - při sledování a výměnách vody není podmínkou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 12:22 Žena Nicky [195] - Labyrintky
Prosím, poraďte... mám vytřené tetry stříkavé a nastudované o odchovu něco z tohoto článku: www.akvarista.cz/… . Mám připravenou odchovničku 35l (zatím prázdnou). Podle článku se nemá používat "stará voda" z akvárka a v odchovně má být jen několik cm vody, což je tak možná na topítko. Jak to udělat s filtrací? Může odchovnička fungovat bez ní? A nebudou v ní stejné problémy jako u nezaběhlého akva - dusitany?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2013 17:12 Žena Nicky [195] - Labyrintky – Tetry stříkavé - odchovnička
Ahoj,
dneska se mi vytřely tetry stříkavé a chtěla bych se alespoň pokusit o odchov, ale nemám zaběhlou odchovničku, ani filtr do ní, mám nějakou možnost? Mám tu akvárko 35l, vzduchování i s jemným kamínkem, molitanový filtr můžu zítra koupit. Nějaké informace přímo o jejich odchovu mám, podle nich je v prvních dnech v odchovně jen několik cm vody, takže tam filtr asi stejně nejde, ale půjde to tak dál? A nemám doma žádné drobné živé krmení, dá se to nějak nahradit? Když to nezkusím, spadnou rybky za 2 dny do vody a zbytek osazenstva nádrže je stejně sežere, takže bych to ráda alespoň zkusila, s co možná největší šancí na úspěch...
Jinak z kohoutku mi teče voda s parametry ph 5,9 celková tvrdost 8°dGH

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   18.10.2012 16:01 Gladilaf – Konečně :-)
Fotka k příspěvku Konečně se mi podařilo odchovat tetru červenou :-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2012 11:48 Muž micz [132]
Dnes jsem byl svědkem díky tomu, že mám volno tření teter ozdobných. Parádní podívaná hop Bohužel(nebo bohu dík) jim jikry okamžitě vyzbírávají paví oka a SAE. Fakt paráda potlesk

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2012 17:48 stromca – vytírací voda
Ahoj potřeboval bych poradit s vytírací vodou doma mám tvrdou vodu (20.7 N) a v akváriu o něco míň takže tam odchovávám jen límie koupil sem si nanotube 25 L jako vytíračku jen nevím kde mám sehnat měkkou vodu nebo jak si ji namíchat a z čeho ? chtěl bych zkusit Ramirézky .. pradte děkuju .

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2012 05:11 Muž LiborSprysl [9015] Re: romant
Úplně nejidálnější? Upřímně? Umělá. Nehýbe s parametry vody, Nejsou na ní žádné choroboplodné zárodky, protože jde dobře čistit. Ryby se kolem ní i v ní třou zcela normálně...Stejně je ve vytíračce rošt, takže jikry padají pod něj.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 9

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 10212x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/335?od=101