Jaké ryby k malým cichlidkám?
Jako problémový bych to Tvoje nastíněný soužití neviděl.

Taky jsem cetl, ze se moc nemaji radi cichlidky s otikama..
Potrebuji radu..z meho akva chci dat pryc anciky a SAE...poridil bych si nejake cichlidky a otiky, snesou se spolecne s tetrama cernyma a parmickama purpurovyma?Jde mi o to aby je cichlidky nejak neotravovaly

Starší reakce
Přiznám se , že zkušenosti s tim nemám, ale devadesátka je dost velká. Tam by se měly porovnat.

Starší reakce
Ahoj,
chtěl bych se zeptat, pořizuji si "devadesátku", a přemýšlím, že bych tam chtěl nějaké cichlidky...sneou se mezi sebou různé druhy??? myslím tím, že bych tam dal třeba 1x-samec + 2x samice Cichlidka Agassizova, a 1x-samec + 2x samice Cichlidka Ramirezova ???? nerad bych, aby mezi sebou nejak zápasily... prosím, kdo má s tím nějaké zkušenosti poraďte.....díky moc
Starší reakce
I tak malé akvárium může být krásné...jen je třeba dobře volit obsádku. Spíše více rostlin a méně ryb, zato třeba nějaké výrazné. Ať už barvami nebo projevy. Chce to studovat životní potřeby ryb...Tohle je ideální na nějaké halany, pokud chcete hodně barevnou rybu, nebo na menší pár cichlidek, ale ne s betou...No chce to hledat. To samozřejmě opomíjím své oblíbené divoké živorodky...

LiborSprysl napsal: Fish_OV napsal: Mám akvárium 54 litrů a rád bych ho osadil takto:
Cichlidka Agassizova - pár,
Bojovnice pestrá - sameček,
Panceřníček malý - 2 ks
Tetra královská - 6 ks
Snesou se navzájem?
No hezky se přetahujete s tím kdo co máte raději...vrátím to na začátek...54 litrů?
6 kerrin? To je překvapivě tetra, která roste pomalu, ale furt. Pěticentimetrové tetry k beťákovi a dvěma cichlidkám, u nichž samec také není zrovna nějaký drobek...i devět cm? No já nevím...
Aby to nebyl zase pro změnu zákazník v kolonce Co mám dělat když...
Do té situace bych se právě nerad dostal.

Proto jsem ten dotaz položil předem. Díky za odpovědi. Ještě to promyslím.
já mám v 82 litrech s cichlidkama kakadu dvacetihlavé hejno mikrorazborek Boraras maculatus , a snáší se perfektně. Razborky si plavou ve vrchních vrstvách vody, cichlidky ve spodních a je to paráda

Ještě chci přidat 8 kousků některých "minipancéřníčků".
u tebe bych volil podobně - malý hejnovky v dostatečným počtu, a malý druh pancíčků v aspoň 6 kusech.
Fish_OV napsal: Mám akvárium 54 litrů a rád bych ho osadil takto:
Panceřníček malý - 2 ks
Tetra královská - 6 ks
Snesou se navzájem?
No hezky se přetahujete s tím kdo co máte raději...vrátím to na začátek...54 litrů?

6 kerrin? To je překvapivě tetra, která roste pomalu, ale furt. Pěticentimetrové tetry k beťákovi a dvěma cichlidkám, u nichž samec také není zrovna nějaký drobek...i devět cm? No já nevím...

Aby to nebyl zase pro změnu zákazník v kolonce Co mám dělat když...
možná už je to trochu ohrané ale doporučila bych modré neonky

jinak třeba razborky hengelovy, možná dánia pruhovaná... na výběr je toho hodně, jen aby zas nebyly tak malé nebo nemotorné aby si na nich ostatní nesmlsli, nebo aby naopak oni nokusovali bettě ploutve
Já bych kolegyni trošku doplnil a snad i dovysvětlil, jak to bylo myšleno, to její doporučení. Do menší nádrže(tu vlastníš) je lepší dát více hejnových rybek menších, než méně větších. Podle tohoto pravidla bych se orientoval.
Já bych zvolila nějaké menší hejnové ryby, aby jich mohlo být víc do hejna, 6 je dost málo (i když v atlase píšou že to stačí, ale tam toho občas nakecaj)
Bez problémů, ale pancíků dej alespoň 5.
Mám akvárium 54 litrů a rád bych ho osadil takto:
Panceřníček malý - 2 ks
Tetra královská - 6 ks
Snesou se navzájem?
Starší reakce
To sú cichlidky mierumilovné, čiže v pohode aj s tetrami.
Starší reakce
Cichlid je spousta druhů. Jaké máš na mysli ty?
Dobrý den,chtěla bych se zeptat s jakýma rybama se snesou cichlidky??Moc děkuju za odpověďi.

Starší reakce
V té "100" parmičky čtyřpruhé? No..., nevím, jestli jsou to ideální rybky k těm "pomalejším"...

Kdyby nebylo zbytí, ta "50" by zbyla asi na paví oka. No a kdyby neklapalo soužití sumatranek s ostatními rybkami, šly by na zkušenou do světa.

děkuju, tak je přendám do toho 100litrového, ale chtěla sem se zeptat jaké rybky mám přestěhovat do toho 50litrového akva abych tam něco měla, v tom 100 l mám parmičky čtyřpruhé (10ks), neonky červené (9ks) a paví očka (8ks), předtím už tam Betty byli ale já je přestěhovala zvlášť, nijak je tam parmičky neotravovali byli spolu od mala. Tak já jen jaké ryby z toho 100l by ste mi doporučil přendat do toho 50litrového. děkuju

Samec bety + tři samice v 50 l nádržce?!

Jak tohle může bez stresu fungovat?

(Snad jen v hodně zarostlé nádrži...)
No, já bych se přiklonil k tomu dát je do 100 l akva. Pak i ty ramirezky si u nich dokážu představit.

akvárko je velké 50 litrů, kdyby to nešlo kvůli velikosti mám i 100 litrové akvárko
Dobrý den chtěla sem se zeptat jestli se k sobě hodí Betta a Cichlidka Ramirezova, mám jednoho samce a tři samice Betty a chtěla bych k nim přikoupit Cichlidky, ale nevím jestli spolu můžou být. Děkuji za rady

Starší reakce
Pokud je to akvárko skutečně založený 23.8.11, tak bych tam prozatím žádný další rybky nepřidával a spíš bych se zaměřil na kvalitu vody pro stávající osádku a to častou výměnou vody, klidně obden 30 a více procent, bez přidávání dalších podpůrných prostředků na úpravu vody.
Uvažuji co bych přidal k jednomu páru ramirezek a osmi kusů teter ozdobných. Hoďte nějaký návrh? Rád bych nějaké tetry či menší cichlidky. Rozměr a nádrž tady
rybicky.net/nadrze/13240
(125litrů akva)
Starší reakce
V podstatě by se tam pár až trio vešlo, záleží na možnosti rozdělení teritorií a úkrytů.
Starší reakce
Ahoj, můžu do svého akvárka MeuSonho ( bit.ly/myaquar ) přidat nějaký druh cichlidek? Jde mi hlavně o snášenlivost s A.Borelli . Nejspíš bych zvolil cichlidku kakadu nebo jsem zde v atlasu našel A. elizabethae či A. panduro . Nebo mám AQ nechat ,,tak jak je" ? Dík předem všem za názory. Tomáš V.

Starší reakce
ok ja som nepozeral na veľkosť pozrem tie menšie
no jo, podle atlasu jsou menší o půl cm. Myslíš že je to takovej rozdíl?

Měla jsem na mysli třeba tetru ohnivou, když nebudu brát jen tetry tak třeba razborka galaxy, trochu větší a líp sehnatelná je razbora hengelova.
Na čichavce moc malé nejsou, s cichlidkami nevím. Možná by šly i menší druhy
jsou to hejnové ryby, v menším počtu s nimi mohou být problémy, můžou jiné ryby provokovat nebo i okusovat. Ve větším počtu si většinou jiných ryb nevšímají. Míň než 10 bych jich nedávala. Jinak bych se rozmyslela nad nějakým menším druhem aby jich mohlo být hejno
ok a keď nie krvavé tak aké by mohli byť ?
dám tam asi tých 6 tetier a akvarko bude veíke asi 70 l
všechno záleží na velikosti akvária, a počtu ryb, u teter na počtu záleží obzvlášť
viem tam idem redukovať počty rýb ja sa pýtam na druhé
O.K. Chce to těm ramirézám vytvořit dostatek úkrytů v podobě nějakých jeskyněk. Dal bych tam jeden pár, jak od těch ramek, tak od čichavců.
do toho akvárko co máš v prezentaci? Más ho málo členity a dost málo rostlin. Na můj vkus až moc ryb, už bych žádné nepřidávala
Ano, jaké další rybky tam budou? Jedná se o to akvárko co je v prezentaci?
Starší reakce
Teď mám modré neonky a ty drží hejno úžasně
Jako rhodostomky, kam jedna, tam všechny, při 50 kusech je to hezká podívaná
A v akvárku přežívají i malé krevetky, Agassizky už tam nemám.
Ještě jsem ted nedávno viděl tetru ohnivou.
ta je menší ,ale píšou u ni že se nehodí do společnosti větších ryb.
a hejno taky asi moc nedrží.
No to jste mně moc nepotěšily.
protože ty červenousté prý drží nejvíce hejno.
a neonky ty tam moc nechci.
Ty se na rozdíl od rhodostomek nechaly samcem zahnat do kouta
Potěr dokážou požrat i neonky.

Přidat reakci
1 ...... 12 13
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 10599x