Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jaké ryby k parmičkám?

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Jaké ryby k parmičkám?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: palko150
Tak som sem prešiel za tebou s oveľa užitočnejšou radou. K mrenkám zatiaľ nič nekupuj. Investuj radšej peniaze do rastlín. Urob si to akváriu živšie rastlinkami, neskôr pouvažuješ o rybkách. Tieto veľmi radi okusujú plutvičky iným rybkám, takže pancierničky by bola skvelá voľba ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - palko150Re: Heimdall
mne se moc pancerniky neliby a nake ine nevis
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: palko150
Tobě přijdou panceřníčci málo živí? Vždyť ty rybky jsou pořád v pohybu. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - palko150Re: Heimdall
a niake zivsi ryby by som nemohol
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: palko150
Nějaké panceřníčky na dno.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - palko150 – aku su vhodne ?
ahojte mam 8 mreniek machovich a ja sa chcem spitat ake ryby by som si mohol k nim dokupit?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - prcan – parmičky
diki potlesk

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: prcan
ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - prcan – parmičky
ahoj.mohl bych se zeptat jestli se parmičky duhové hodí k pavím očkům :-O

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - RBeil Re: Yirka
jj však v klidu, mě to napadlo že si čerpal z toho tak jsem to upravil bo jsem si uvědomil že seznam je starý...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: RBeil
Jenže já musel vycházet z toho co bylo uvedeno v době psaní.... hmm
Teď už mám aktuální seznam ryb co mám v akva, tam ten byl hooodně zastaralý protože všechny platy pomřely :-(
Přerybněno ? mi se nezdá, pár neonek pár parmiček + 3 "parmy" a platy nepočítám bo jsou jen 3 a pořád hinou...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: RBeil
Parmičky černopruhé a pancéřníčci budou bez problému. Problém je, že již teď máš přerybněno. Popřemýšlel bych nejdříve, co dát pryč a až potom ty pancíky přidal
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RBeil
Ahoj chci se zeptat, mám 3 parmičky siamské (černopruhé) tak jestli bych k nim mohl dát panceřníčky ? má s tím někdo zkušenosti ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - HaninaK – pancéřníček krunýřovec a parmička?
Zdravým,
mužu dát parmičky čtyřpruhé k 5 pancéřníčkum skvrnitým a dvoum ancíkum?
AQ mám čistý objem 72 litru.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - CalliopeRe: romant
To ještě nevím. Moc ale ne, nemám na velké žádnou dobrou skříň. Kolik l udrží běžná skříňka z bukovýho dřeva?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Calliope
Jak je, či bude to akvárium kam je plánuješ velký?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Calliope – Které rybky k parmičce?
Ahoj. Mám 1 parmičku zlatou v provizorním akvárku, dokud nekoupím velké. Chtěla bych se zeptat co k ní za rybičky bych mohla dokoupit. Jiné druhy parmiček, nebo nějaké menší/větší rybky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - MarekP Re: LiborSprysl
To je pravda. Já osobně bych je k sobě ale nedával. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelvik58
Fotka k příspěvku Mám dobrou zkušenost s parmičkami pětipruhými a duhovými.Naprostí pohodáři, na rozdíl od ostatních, které si do kolegů v akváru občas kousnou.U pavích ok je problém se samci, pokud se předvádí moc a mají opravdu dlouhé ploutve, obyčejně jim je nějaký spolubydlící zkrátí.

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: MarekP
Jak už psal Roman...není parmička jako parmička...titejky určitě, ale i nigrofasciátky patří k parmičkám, které ve společenském akváriu paseku určitě dělat nebudou...Podle mne tedy zdravá pávčata určitě nepatří mezi ryby, které by postávaly někde v koutě akvária.... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MarekP Re: michalcod
Ahoj,
mrkni do mojí prezentace, dnes jsem přidával do poznámek informace o některých rybách, které mám v akváriu a mohlo by ti to trochu pomoct. ;-) Já osobně bych Paví očka s Parmičkami do společného akvária nedával, i kdyby to akvárium mělo mít třeba 1000 litrů a Parmiček by bylo dostatečný hejno. Nejen kvůli tomu, že Parmičky rády okusují dlouhoploutvé rybky, ale hlavně kvůli tomu, že Paví očko je klidná rybka, kdežto Parmičky jsou velice aktivní.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: michalcod
Njn, když já mám křišťálovou kouli dlouhodobě v opravě. :-D To už je jiná píseň, ale proč ten rozměr, co třeba klasiku 100x40x40cm, každej litr dobrej. ;-) Jinak u těch parmiček je třeba dodržet tu slušnější partu(10 a více kusů) a potom to funguje(samozřejmě že je nějaký ten ocásek oka zajímat může), u těch titejek, to jsou spíš párový ryby.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - michalcod Re: romant
To už vím, ale při výměně akvária za větší, 100x35x30?
Zatím prostě zjišťuju možnosti-to jsem zapoměl dodat..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: michalcod
Máš na mě malý akvárko, nedával bych tam ani jedny.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - michalcod
Takže Parmičky purpurové a Parmičky duhové mi budou nebo nebudou kousat Paví oka a Black molly?
Díky za vaše infa

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - ROAN – parmičky
Já mám v akva parmičky černopruhé, mám tam i neonky, paví očka i razbory a je to v poho. Nikdo nikoho nenapadá, žijí vedle sebe v rovnováze :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: hardy
Urcite mas tuhle kombinaci vyzkousenou? Ja tyhle Parmicky nikdy nemel, ale jak znam treba Parmicky ctyrpruhe, jak z neceho neco trci, melo by se do toho kousnout. A ze z Cichavcu jaksi z principu trci :) .

Nevim to, proto se ptam, jestli je to urcite dobra kombinace?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hardy Re: Zaneta
zalezi jak je velke akvarium,ale ja myslim ze by se tam hodil naky čichavec napr rybicky.net/atlasryb/cichavec_perletovy ale jsou urcite i jine druhy staci podivat do atlasu palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zaneta
jake muzu pridat rybky k parmickam nadhrnym???

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: david15
Ploutve dorostou, ale pokud je málo parmiček v malým akváriu, tak to bude pokračovat, takže možná změnu osádky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - david15 – Okusovači
Parmičky čtyřpruhý okusují pavím očkům ploutve - nestane se jim nic a nebo jim ploutve dorostou, díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: rybička
Já bych spíš odpověděl tak, že tato kombinace rybek je nedobrá. Parmičky se skalárkami odpověděl Roman, a ty bordelářky závojnatky to završují. Prostě ne.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: rybička
Pokud bude v nedostatečně velkém akváriu společně menší hejno parmiček se skalárama, tak je velmi pravděpodobné, že se začnou chovat jak popisuješ. Parmiček to chce alespoň 10, aby mohly utvořit hejno a zabývat se samy sebou. Tím dostatečně velkým akváriem mám na mysli akvo 200 litrů.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rybička – parmičky se skalarama
Ahoj chtěla bych se zeptat jestli můžou být parmičky čtyřpruhé se skalárama a se závojnatkama??? ;-) Protože jsem je měla v akvárku několik týdnů a pak jsem odjela na dovolenou a když jsem se vrátila parmičky čtyřpruhé "okusovaly" skaláry. Nevim proč poradte mi prosím!!! :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - jejda – parmičky duhové a brokátové
jsem laik mám je od odborníka, chci se zeptat, mám od každých 6 ks ty žluté, brokátové, mi příjdou velmi klidné a plaché, ale zdá se mi že mají malinko okousané zadní ploutvičky :-( tak nevím jestli se třeba nenuděj, nebo nemají hlad? Nemůžou je ty druhé parmičky otravovat? příjde mi že se snášejí dobře.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sniper66cz – Daruji parmičky čtyřpruhé
Neměl by někdo zájem o moje 4 parmičky čtyřpruhé? Dostal sem je jako dárek, ale bohužel, moje akvárium pro ně není dost velké. Tj tak, když se před Vánoci zmíníte, že se vám nějaká rybka líbí... (nemusí to znamenat, že ji chcete koupit...)
Ostatních ryb si absolutně nevšímají, ale mezi sebou se pošťuchují pořád, takže je pořád co sledovat! :-D Bohužel, jednak se jim v malém akváriu těžko schovává a druhak, je známo, že tygřice (jak jim řikám) potřebují větší hejno.

Jde mi o blaho rybiček, takže je rád daruju do lepších podmínek. Jsou cca 3 cm velké (ostatně tak jak jsou běžně k dostání v obchodě). Dle zbarvení to budou 2 samečci a 2 samičky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: MilosD
Než pancéřníčka kropenatého, zkus sehnat spíše p. dlouhovousého. Proti p. kropenatému je menší a aktivnější, což se k tvojim rybám a velikosti akva hodí. Vypadá podobně, stojí o pár korun víc a bývá běžně k sehnání. Ale chtělo by jich to aspoň 6 kusů, tak dej bacha ať si nepřerybníš nádrž. Pancéřníčci dost snesou, ale parmičky moc ne.

rybicky.net/atlasryb/dianema_dlouhovousa
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka Re: MilosD
to není o moc větší než 112, nechceš spíš hejno menších pancéřníčků?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MilosD
ten pancik nebo to akva? akva bude 130l cisteho
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka Re: MilosD
a jak bude velký?
o to mi nejde budu mít nové akva hodí se teda k sobe nebudou ho okusovat?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: MilosD
Do akva Tvojí velikosti ne.
Vyzkoušejte
A hodi se k cervenoploutvi 10-ti ctyrpruhejm a 2 ancistrusum jeste pancernicek kropenaty? popř. počet

Starší reakce

Ok diky moc za rady.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Filip980 Re: MilosD
No tak SAE nebo nějakého sumce.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tudy Re: MilosD
Nebo 2-3 ks SAE...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: MilosD
Červenoocasou moc nedoporučuju. Sice má asi hezčí zbarvení (tmavší černou) ale je také výrazně agresivnější.
díky za návrhy asi si koupim tu červeno ocasou nebo ploutvou diky moc

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 7 8

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 8275x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3194-jake-ryby-k-parmickam-?od=71