Nákup parmiček
Já nakupovala od jednoho pána z Prahy, můžu do sz poslat maila.
Koukni do inzerce, Lucasio jich pár nabízí...
Ahoj nevíte někdo kde bych mohl sehnat Parmičky z oděsy? ☺️ Nemůžu je sehnat a nemáte je někdo třeba náhodou? ☺️
Starší reakce
Ahoj, včera jsem byl v Teplicích v Unido Zoo (U Červeného kostela 32/5) a na 90% jí měli (kupoval jsem rybky hned o dvě nádrže vedle). Chceš-li mít jistotu a nejet zbytečně, stačí napsat dotaz na mailto:info@zoo-market.cz. Mě odpověděli do několika minut.
0 05.04.2012 09:37 kajik606 – parmička černopruhá
Zdravim,neví prosím někdo kde by se daly tyhle rybky koupit v usteckém kraji.Díky za info.
Starší reakce
Pokud muzes tyhle ryby nakoupit jinde, pak jiste. Ja z toho pochopil, ze nebyly k sehnani, tak jsi vyrazil na cesty jen kvuli nim
. A kdyz clovek po necem hodne touzi, nejaky ten problemek dokaze prekousnout. Absence karantenky je ale dostatecny duvod takovy nakup neudelat, to je jasne. S tim LPG jsi mne dostal, pak by ryby musely stat jen polovic
.
Karanténní nádrž nemám (i když mě to časem nejspíš nemine). Ale než vědomě kupovat nemocné ryby a následně je léčit (s nejistým výsledkem), to radši nakoupím jinde. (PS: jezdím na LPG, tedy za polovic
)
Kdyz uz kvuli tomu nekam jedes... asi bych je koupil i tak. Zda se to divne? Krupicku vylecis snadno, ryby stejne musi do karanteny, a jestli uz jsi vyhodil prachy za benzin, tech par kacek navic by tomu moc nepridalo (i kdyby to nakonec ryby neustaly). A jeste bys mel mozna dobry pocit, ze jsi tem rybam zachranil zivot
. Parmicku cernopruhou jsem nikdy nemel, ale podle popisu tady je teplota pro chov do 28C a krupicka vysoke teploty nerada...
0 01.11.2010 12:57 Tudy [330] - Krevetky Dnes jsem sehnal v obchodě Parmičku černopruhou (jel jsem kvůli tomu 50 km), ale nekoupil jsem nakonec nic - akvarium bylo zamořené krupičkou. Plavaly tam spolu se závojovými Ramirezkami, ty byly napadené opravdu hodně.
V dalším obchodě jsem uvažoval o Čichavci zlatém - po chvilce pozorování jsem odešel také s prázdnou - většina ryb se otírala o dekorace...
Kdo chce vědět konkrétní místa, může mi napsat do vzkazů (jedná se o severní Čechy).
Starší reakce
Díky moc, stránky už jsem si našla
Já právě sháním malinké, ale všude mají jen ty velké
( holt je vidět, že tady všichni mají stejného dodavatele, burza v Katowicích
)
Měl tam už větší, cca 6-7cm, což mi vyhovuje, potřebuji totiž řádně "spást" řasy. Jinak můžeš jet od Globu směrem na Velkou Polom a pak zatočit doleva směrem na Zátiší. Anebo taky "spodem" přes Vřesinu, Krásné Pole, Dolní Lhotu. Tady je odkaz na stránky
www.akvaristika-ostrava.cz Jak jsou velké?
A kde to přesně je, když jedu směrem ke Glóbusu?
Tak tak, přesně to je Horní Lhota - Zátiší, směrem na Vaňkův kopec.
To je ta směrem na Pustou Polom?
Tak jsem je sehnal - Akvaristika Osmančík (Horní Lhota). Vřele doporučuji, obrovské množství druhů ryb, skvělé ceny, rybky zdravé, prostě nádhera. Navíc majitel a chovatel v jedné osobě klidně na mě počkal i po zavíračce
.
V únoru byly i v tom Tescu v Třebovicích, ale to je dovozová ryba, u nás se nemnoží a pokud se vyprodá, dovozce chvíli čeká než se zvýší poptávka po této rybě. Myslím si, že na podzim budou.
0 29.06.2010 01:09 bobor to cumim
lebo u nas ich maju v kazdej akvaristike! v NZ
Na jaře byly na akvaburze. Zkuste to v září.
Taky se pídím po těchto rybkách, ale u nás v Ostravě, zatím bezúspěšně...kdybyste někdo narazil, písněte a fičím tam
...v Tescu v Třebovicích nejsou
to Bodlak: sehnal si nakonec někde?
u nás na škroupáku ve městě jsou nebo byli aspon jsem si 2 kousky koupil je to v ČESKÉ LÍPĚ
Zkuste, zda máte poblíž Pet shop. Bývají i v Hornbachu, ale tam je riziko infekce. A nebo zkusit nějakou burzu. V Ostravě bývaly pravidelně, ale to máte trochu z ruky. A nebo Vivárium Mělník. Těch možností je hafo, je třeba zkusit pohledat na internetu.
0 26.06.2010 15:32 akara Zdravim všechny rybičkáře.Nemáte někdo přehled kde by se daly tyhle rybky koupit v rozmezí Libereckého nebo Královohradeckého kraje.Abych pravdu řekl,tak jsem na tyhle ryby snsd ještě vživotě v akvaristice nenarazil.
Starší reakce
Ahoj, v Ostravě třeba v akvaristice v tescu třebovice ;) Mám od nich tři kusy (kupované v rozmezí půl roku až dvou let - vždycky je tam zatím měli). Ale dej si pozor, protože je mají někdy namíchané s těmi jednopruhými ;) Jinak já se jich asi budu muset výhledově zbavit, protože svojí přehnanou hravostí děsí ostatní ryby. Energii mi taky ožírají. Jsou to vůbec velcí žrouti čehokoliv
Starší reakce
u nas (S CR) je maj za 27Kc
myslím tak od 30do50kš za kus
Nevíte náhodou kolik stojí tato ryby v Brně.Děkuju.
Starší reakce
0 02.07.2007 11:41 irča – alias parmička černopruhá...
ahoj, v sobotu jsem si jí koupila v hornbachu v řepích, přijedu domu a ejhle, vyklubala se z ní parmička jednopruhá
Poradil byste mi někdo, hestli se tahle potvůrka bude snášet s parmičkou červenoploutvou??? taky žere řasy a není možné si jí splést s někým jiným...
Moc díky
Starší reakce
no ja mam parmicky cernopruhe a mam tam aj krevetky red cherry a znasanlivost je dobra kazdy se hladi sveho a inak su dobry pozieraci rias hocijakych ale nemysli si ze ti vyglancuju skla tie vobec najviac rastliny a kamene ale len od hrubej vrstvy rias tak nebud prekvapeny
Mam Parmicku cerhoprohu v akva spolu s krevetkami Caridina Japonica - no problem.
Dneska jsem je koupil v Hornbachu na Černém mostě, jedna stojí 29 korun.
No je fakt ze mě ta podobnost s krásnoploutvou zarazila, ale říkal jsem si že tam nějaký rozdíl určitě bude. A pak když sem je porovnával podle fotek tady na webu, jsou tam jasné odlišnosti,ale v tu chvíli mne málem přesvědčili, a byla to ta krásnoploutvá
jsem rád že jsem je nekoupil
To může být pravda, já kupoval černopruhé v Petcentru a mají je tam pod označením krásnoploutvá. Chce je mít v oku z fotek, aby člověk poznal, o jakou rybu se ve skutečnosti jedná.
Dnes jsem na ně koukal na burze na Vinohradech.
Parmička černopruhá se prodává kolem 40Kč. Já ji teda za tolik sehnala...
Krásnoploutvá je nesmysl jinak je maj v Mníšku u Liberce ale z Práglu je to trochu z ruky jeden kus za 45,-
Hm zatim jsem je na ctyřech místech nesehnal (PRAHA) vnucovali mi Parmicku Krásnoploutvou, že je to skoro to samý, ale trvám na černopruhý
Já jich mám hned pět. Měla jsem je nejdřív ve 180tce a bylo to super. Žádné řasy, prostě nic. Teď jsem je v pátek přestěhovala do 78litrovky a jsou taky v pohodě. Podle mého názoru by rostlinky neoždibovaly. Když se podíváš na tu jejich pusu, tak si myslím, že by jim to moc nešlo
Chovají se i tam kde nejsou řasy. Já mohu jen doporučovat. Jsou krásné, ostatním neznalcům rybek se moc líbí, jsou živé, tvoří hejno a když netvoří, tak rejděj po skle a kytkách-prostě dobrá řasová policie
Jo a ostatních si nevšímají. Co se týče krevetek, tak tu bylo nedávno téma co si pořídit ke krevetkám. Zkus to najít, třeba se tam něco dozvíš. I já tam dala komentář a jaká rybka mě první napadla ke krevetkám? Parmičky černopruhé
Já mám parmičky dvě,a obě jsou klidné,ostaních rybek si nevšímají.S krevetkou nemám zkušenosti.Rostliny mi neničí.
Mám dotaz uvažuju o zakoupení páru parmičky černopruhý. Kupuju jí jako likvidátor řas. Jak se chová k ostatním rybám,a jestli v případě nedostatku řasy moc neoždibuje kytky. A myslíte že by mohla otravovat japonicu (krevetku)??? Nejde mi o popisy a info zde na netu, ale o vaše zkušenosti díky
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 2597x