Reagujem síce na vééééľmi starý príspevok, ale presne vystihuje, to čo som dnes zistila. Posledných pár mesiacov mi z neznámych príčin, zo dňa na deň, bez príznakov uhynulo cca 8 rybičiek rôznych druhov, proste večer tam boli, ráno už nedošli na kŕmenie a už som ich nevidela (mám viac zarastené akva, takže nič moc tam nevidím, mimo kŕmiacej časti), o mŕtvolky sa vždy postarajú slimáky a krevetky, parametre vody v poriadku, akvárium vyzeralo práveže veľmi v poriadku, aj rastliny všetko ok. Dnes ráno som išla kŕmiť a keďže som nemala okuliare, ktoré mám do diaľky, videla som dobre do blízka na krmivo (inokedy mám okuliare a ani nekukám do krmiva). No a čo som tam zbadala

- písivky (po slovensky asi pavši ?). Skoro ma piclo, všetko krmivo som hneď vyhodila, nechala som len neotvorené balenia a všetko som poumývala/poutierala. A teraz prichádza to prečo to píšem, písivky sa vyskytujú tam kde je vlhko a hlavne pleseň, ktorá je pre nich mimoriadne lákavá. Takže predpokladám, že som chúďatká rybky kŕmila plesnivým krmivom a kvôli mne uhynuli. Bohužiaľ som sa poučila až z vlastnej skúsenosti, ale pre ostatných som radšej napísala túto výstrahu.