Tetra Tec EX 1200
0 20.03.2009 08:13 langosh Toony napsal:Jinak ta vrtulka s tim magnetem se ma na te osičce protáčet nebo se to má celé spolu otáčet(tyčinka a vrtulka s magnetem?)
a) je správně
Roman
Zdravím, chcel by som sa opýtať, či nemáte skúsenosti s filtrom TetraTec IN 400 PLUS ( kvalita spracovania, životnosť, hlučnosť, ... ), teda či sa oplatí kúpiť, alebo by postačilo niečo iné napríklad Aquael Fan mini plus, čerpacia hlava od Atmanu at-200 , poprípade niečo iné ? Nie však bublifuk. Bolo by to do 45L akvária. Ďakujem.
0 19.03.2009 20:10 fap – Re: Haimdol
ja se chcu zbavyt vlaknité řasi tak jsem chtěl skusit nechat co nejmenší proud
Může zůstat permanentně stažený. Já ho mám taky stažený a přidávám průtok podle stupně zanesení tak aby byl zhruba konstantní.
0 19.03.2009 19:43 karbi02 Ahoj, když už se v tom vrtáte, můžete mi někdo změřit rozměr koše? Chtěl bych do toho objednat biomolitan. Měl jsem to rozebraný nedávno a potom jsem to nemohl dát za žádnou cenu dohromady, aby to neteklo. Buď jsem tak strašně "šikovnej", nebo nevím. Mám ho velice krátce a tímto mě dost zklamal. Skládal jsem ho dohromady snad 10krát běhěm dvou dnů a furt mi slzel. Už jsem z toho byl na prášky. Proto se mi to nechce znovu otvírat. Díky moc. Hledal jsem nějaký nákresy na internetu a nic jsem nenašel, akorát vnější rozměry.
0 19.03.2009 19:07 Toony nikdo nic?
0 19.03.2009 16:18 Toony – Re: DrBolíto
tak osicka je v pohodě?mysliš tu tyčinku na které se otáčí ta vrtulka, že?
Jinak ta vrtulka s tim magnetem se ma na te osičce protáčet nebo se to má celé spolu otáčet(tyčinka a vrtulka s magnetem?)
0 19.03.2009 15:52 Toony – Re: DrBolíto
a můj rádce DrBolíto, zdravím
myslím, že ta osička je ok, ale raději se na to jdu ještě jednou podívat a pak napíšu.
0 19.03.2009 15:51 Toony – Re: jerryk
mně tam vzduch nevniká, protože vždycky, když rozdělám filtr, tak je to jak, když otevřu nějakou nádobu, kde je podtlak.nebo něco takovýho
0 19.03.2009 14:01 jerryk Mám tento filtr asi 9 měsíců a najednou se zvýšila hlučnost. Po bližším zkoumání jsem zjistil, že někdě přísává vzduch, zatím se mně nepodařilo zjistit kde. Zajímalo by mě jestli někdo nemá obdobnou zkušenost.
0 19.03.2009 12:48 Toony – Re: Dzira
jedna hadice je dal, ale podle manualu je to vzdalenost, kterou by to mel vzládnout.Navíc jsem filtr vidělal ven a hadice sem dal do kyblu a znovu zkousel, hluk to delalo stejnej..Do ted jel filtr v pohode.necistil jsem ho, nijak s nim nemanipuloval.Akorat jsem pridal do Akva jednu zárivku, takže pribyla dalsi zásuvka= větší odběr, ale to by na to vliv nemělo mít.Když se světla večer vypnou, tak je hluk filtru stejnej.tak nevim.
0 19.03.2009 11:14 Peťura – Re: langosh
Děkuji za vysvětlení,zase jsem o něco chytřejší,ještě jednou díky
0 19.03.2009 11:11 langosh – Re: petrpokorny
V originálním balení jsou keramické kroužky, které plní jinou funkci (hrubá mechanická filtrace = první v pořadí)) než siporax (biologická filtrace = poslední v pořadí) - obecně řečeno
...
Roman
0 19.03.2009 09:59 Peťura – petrpokorny
Mám tetra tec 400 a v krámě když jsem ho kupoval mi složily vnitřky od spoda filtrační jednotky a poslední je koš se seporaxovými kroužky,ale na obrázcích je to obráceně,je to jedno jak to je nebo to musí být v určitém pořadí a jestli jo tak v jakém.Děkuji.
0 18.03.2009 22:19 Toony zapomněl jsem napsat, že je 8 mesicu stary.což si myslim, ze neni až tak moc.
0 18.03.2009 22:17 Toony – Problem Tetra Tec 1200
Uz druhy den mi nejak hodne huci tetra tec 1200.vycistil jsem ho, vindal vrtulku a radne procistil, dal zpet a zvuk se nelepší. Myslítre, že je to na reklamci nebo mate nekdo nejakej fígl.Díky
Starší reakce
0 09.02.2009 10:56 V marnoff napsal:... filtr... mam to zaply naplno... ale jak ctu tady tak skoro kazdy ma filtr napulku...
To neřeš: v jednom akvárku ho mám puštěný naplno, ve druhém přiškrcený na minimum... Prostě si vyzkoušej co funguje nejlíp...
0 08.02.2009 22:26 Danila [4490] - Amerika marnoff napsal: filtr uz je zabehly 4mesice a mam tam smes zivorodek a spoustu rostlin,mam to zaply naplno a v pohode ale jak ctu tady tak skoro kazdy ma filtr napulku tak jsem se zdesil
Tak se v klidu neděs
. Každému akvu vyhovuje něco jiného. Proč spravovat něco, co není rozbité,
že?Pokud to funguje, je to skvělé. ať se daří
Pro tvůj klid - v jednom akva mám dva fitry a proud jako blázen a některým rybám a kytkám to vyhovuje - sumci, riccie a pupečník, silná proudová trojka
Ako vravis, mas tam vela rastliniek + vela ryb. Cize ja osobne by som ho dal na polovicny vykon. Urcite tym nic nepokazis
0 08.02.2009 19:33 aldas – Re: AmorFati
Ano taky záleží na druhu ryb, některé mají rády proud vody a jiné zase ne.
Zase jak kterým, některé druhy nemají rádi proud a jiné druhy ho přímo vyžadují
filtr uz je zabehly 4mesice a mam tam smes zivorodek a spoustu rostlin,mam to zaply naplno a v pohode ale jak ctu tady tak skoro kazdy ma filtr napulku tak jsem se zdesil
0 08.02.2009 19:29 aldas – Re: marnoff
Někde jsem četl že velký proud vadí rostlinám, ale rybám by to vadit nemělo.
chtel bych poradit,mam 360l akvarko a k tomu venkovni filtr tetra tek 1200,a potreboval bych poradit jestli ho mam nechat pusteny naplno nebo ubrat na pul a jaky to ma vliv na prostredi a vodu,diiky za radu
Tak jsem si nakonec tento filtr pořídil a do skříňky s výškou 49.5cm se vešel. Přikládám foto.
Starší reakce
špatné, mrzuté.
Hloupý dotaz. U vnitřího filtru nevadí, když je našikmo. Tady to asi nepůjde, že. Koukám, že skříňka je mi těsná :(
Každopádně děkuji za velice ilustrativní foto.
Nevojde sa to tam. Kanister s nástavcami na hadice má výšku 50 cm, plus povedzme 2cm na hadicu v ohybe, takže mi to odhadom vychádza, že by bolo potrebné mať k dispozícii výšku aspoň 52 cm, aby to tam vošlo.
0 19.10.2008 13:28 Kovboj – Místo.
já bych řekl že ne. Já mám filtr Fluval 205 ve skříňce vysoké 45 cm a musel jsem vyříznout díru do dan aby se mi tam vešel. Časem dodám foto
Měl bych ještě dotaz na vlastníka tothot filtru.
V manuálech se píše, že výška je 42cm, v případě zapojení hadic je třeba počítat s výškou 55cm.
Tedy : lze hadice nasměrovat či ohnout? mám skřínku pod akvariem s výškou 49cm. Vejde se mi tam?
Díky
Starší reakce
0 10.07.2008 16:31 Pavel – Re: DrBolíto
proč odkazovat na nějaké zboží, když jinde je v přepočtu na 1dm3 levnější ;)
www.akvarista.cz/… 0 10.07.2008 15:16 DrBolíto [254] - Rostliny No já si to nechal nařezat v akvaristice co mám v baráku. :o) Ale o kus dál, je ještě jedna konkurenční a tam sem si nechal také řezat 20x20x10 Biomolitan.
Jinak se dá i koupit deska na internetu tř. viz link.
levnaakvaristika.cz/… No to bych chtěl, ale všude už mají nakrájené kusy molitanu. Kde si ti kupoval? Máš na mysli biomolitan?
To Přéma: právě, na obrázku jsou dva kusy, ale krabička se mi zdá nějaká hubená
Nevíte náhodou někdo rozměr biomolitanu co je v EX 700? Nechce se mi to kvůli rozměrům vyndávat. Ještě dotaz, v origo krabičce s novým molitanem je vždy jen jeden ks?
Starší reakce
Mám stejný filtr,kuličky jsem tam nechal,ale do těch košíků se mi vešlo ještě spoustu jiných ,,věciček,,
viz. :
www.premovoakvarko.cz/… 0 20.05.2008 17:04 ivo – fluval 405
pokud chcete tichý filtr určitě nekupujte fluval - měl jsem 405 a musel jsem ho dát pryč kvůli hlučnosti /2x reklamace a pořád to samé/ ted jsem spokojen s tetra tec ex 1200
Starší reakce
0 16.05.2008 16:45 Vlado ještě jednou.V sekci fora v návodech je naskenovaný celý technický list,tak si tam můžeš přečíst všechny data včetně umístění a výšky.tak se nezlob, že otravuji.
0 16.05.2008 15:48 Vlado Omluva se přijímá.Hlavně že jsme Ti pomohli.Přeju Ti velký úspěch s akváriem sa žádný řasy.
0 16.05.2008 15:31 David M. – línej nejsem
Omlouvám se, že jsem Vás tím obtěžoval. Chtěl jsem si jen ověřit informace, protože na internetu občas nejsou správné. Zajímala mě skutečnost.
Děkuji za reakce a ještě jednou se omlouvám.
o pár vteřin rychlejší
0 16.05.2008 15:15 Vlado To je jeden člověk línej,že jo.Hned na 5tým odkaze jsem zjistil všechno,stačí jen dát to co hledám do vyhledávače.Výška 44cm 28 x 28cm viz.www.spokojený pes
Přidat reakci
1 ...... ...... [8] 9
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 8640x