Hemigraphis - pěstování
By si neveril ale ani nie.Jej v podstate stačí málo.Ostala mi po paludárku zo Sewelliami.Momentálne obýva flašku postavenú na okne.Preto tá farba.Listov má len pár ,pretože normálne potrebuje vyššiu vlhkosť ako mám ja doma.Takže ostáva asi 5-6 listová rastová ružica a ostatné listy opadávajú.Vzhľadom na dostatok svetla na okne má i keď malá ružica stále tmavé fialové listy a takto kvitne.Pri vyššej vlhkosti v paludárku rástla ozaj rýchlo a do krásy.
Barva listů naznačuje že se má u Tebe parádně.
8 20.05.2018 19:43 - – Hemigraphis alternata
Starší reakce
Ať si klidně stěžujou. Faktem je, že do akvária se kromě klasických vodních rostlin (Vallisneria) a obojživelných rostlin (Echinodorus) dávají i čistě emerzní rostliny. U nich se samozřejmě počítá s tím, že dřív nebo později chcípnou. Využívá se jich jen pro dočasný efekt. Kdo tohle neví a kupuje si, co nezná, ... jeho chyba.
ano je u nás ho maj neustále a už si tam bylo asi 10 lidí stěžovat(když jsem byl nakupovat něco na akva nebo se kouknout na nové rostlinky a ryby)
jsou to klamáři prodejci ale často o tom neví že je to spíš na sucho a ne do vody
Taky jsem si ji kdysi koupil ve vodě chvíli vydrží, ale ve vlhkém teráriu se tenhle barevný špenát tak rozrostl že jsem ho byl nucen vyhodit. V akvaristikách je běžně prodáván.
Ahoj Smajliku! Jasně! A zalévám vodou z akvárií, tak asi proto roste jak "z vody"....
Nemám odvahu nabídnout fotku do atlasu akvarijních rostlin.
Jako emerzní rostlina je však Hemigrafhis velmi dekorativní.
A roste jako z vody i na suchu
.Ahoj
.
Starší reakce
Je to vždycky u každýho stejný, díry v listech, odpad, ta moje má teď takové malé nedomrlé lístečky, asi jí možná vyndám a zasadím do štěrku, jak píše jeden kolega v popisu rostlinky samotné. V akvaristice na Žižkově jsem koupila tři kytky, dvě z nich nakonec, jak jsem zjistila, vůbec nebyly vhodné do akvária.
Rod Hemigraphis nepatří do vody. Celý. I'm sorry.
Koupil jsem si rostlinku Hemigraphis repanda,ale nejsem si jistý jestli je vhodná do akva.Nikde o ní nemohu nic najít.Kdo ji znáte prosím poraďte.Vím,že její příbuzní moc ve vodě nevydrží.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 1144x