Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby biotop Asie

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Ryby biotop Asie
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2012 22:07 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: KarlosS
Tak po cca 2-3 týdnech soužití zatím bez problémů. Akorát samec čichavce modrého postavil v jednom rohu aq pěnové hnízdo a brání 1/3 akvária. Ostatní žijí tak nějak v poklidu ve zbývajících 2/3 :-). Samice mu ale nějak nechce v jeho plánech být nápomocná :-P

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2012 21:52 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRůzné druhy Labyrintek k sobě
Fotka k příspěvku Díky za rady, přesto jsem to riskl, někdo je nepoučitelný:-). ZAtím to je tak, že kdo je nejnovější, tak je schovaný. Časem si zvykne, horší to bude až budou zvyklý všichni:-). Zatím jsou všichni v pohodě, občas se proženou, ale většinou jen ve svém druhu samec samici. Beťák byl nejdřív zalezlý, ale teď bych řekl je nejdominantnější, naštěstí je díky svým dlouhým ploutvím pomalý, takže neublíží.
Dneska všichni očuchávali nové Rájovce (z těch mám největší strach).
Osádka: 6x parmička purpurová, 7x dánio pruhované, 1+2 Betta, 1+1 čichavec zlatý, 1+1 čichavec modrý a 1+2 Rájovec dlouhoploutvý.
Budu informovat, kdo přežil:-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2012 15:50 Muž LiborSprysl [9016] Re: KarlosS
Rájovec a betta to fakt není dobrý nápad...Velikostně to bude boj o místo na slunci...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2012 09:18 R Muž romant [28001] Re: KarlosS
Sdílím názor kolegy. Tak jak to máš navržený to je moc kohoutů na jednom smetišti, který není moc velký.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2012 08:15 Muž Yirka [9256] Re: KarlosS
Do člověka a do ryby nikdy na 100% nevidíš. Přesto si troufnu říci, že nebudou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2012 23:33 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostliny – Různé druhy Labyrintek k sobě
Zdravím vespolek,
zatím zabíhám 150l akvárium s 15 ks Zebřiček. Chtěl bych se držet biotopu Asie a plánuji pořídit 1+2 rájovce dlouhoploutvého, 1+2 čichavce perleťového (zlatého, modrého) a doplnit 1+2 bojovnicí pestrou, kterou mám v druhém akváriu. Všechno jsou to guramy labyrintky, budou se samci dobře snášet? Díky za rady a reakce.
Zdraví Karel

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   28.03.2012 20:36 Žena glumča [424] - LabyrintkyRe: danik
já můžu napsat jen moje zkušenosti s čichavcema a tetrama diamantovýma,tetry byly akční až moc a zdálo se mi,že to čichavcům vadí,byli spíš zalezlí.po odlovení teter se chování čichavců otočilo o 180 stupňů,taky se mi po dlouhé době vytřeli.myslím,že parmičky jsou akční podobně. ano
Já už bych tuto kombinaci ryb nechtěla
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2012 18:58 danik Re: romant
s těma parmičkami mám akva 150l...a hodí se k čichavci šedému?..asi moc né že?..ty jsou klidní a ty moc aktvní?..jakej máte názor vy ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   28.03.2012 11:20 R Muž romant [28001] Re: danik
Velmi důležitým faktorem, ovlivňujícím chování nejen parmiček bude velikost nádrže, kde se ty rybky budou nacházet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2012 11:11 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: danik
čtyřpruhá, pětipruhá, purpurová, z Oděsy, pruhovaná, zlatá, olivová, perleťová... a určitě i další... vyber si :-) mně osobně se strašně líbí oděsky a P.pruhované
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2012 10:24 danik
PRosím poraďte mi někdo,jakou parmičku si mám koupit(chci tak 10-15ks)ale podmínkou je aby nežrala rostliny a hoidla se k čichavcům a rajovců...předem díky na odpovědi..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2012 22:49 Muž PaDa [6089] - mřenky a sumciRe: danik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2012 21:55 R Muž romant [28001] Re: danik
Jak je to akvárko velký?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2012 21:50 danik Re: Arthur
Máš pravdu parmička nádherná má ráda malou teplotu..(a to u mě přes léto nebude,mám akva v podkroví) takže klidně kolem 28-29°C při nejhorším..prosím poraď mě nějakou..lehce sehnatelnou parmičku.. :) mirumilovnou pokud možno..předem díky.. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2012 17:47 Arthur Re: danik
Může se to stát, dost záleží na konkrétní situaci a také na povaze konkrétní ryby. Měl jsem čichavce, které podobné ploutve vyloženě dráždily, i takové, kterým to bylo jedno. Parmička nádherná je ale dost chladnomilná rybka, zatímco čichavec šedý je naopak teplomilný. Už kvůli tomu se k sobě vůbec nehodí.

Zvolil bych nějakou teplomilnější parmičku, a když bude mít méně provokativní ploutve, bude to také lepší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2012 16:48 danik Re: scorpion075
ještě nemám čas..až bude tak určo založím :) prosím ale odpověd na mou otázku: nebude čichavec šedý okusovat parmičce nádherné ploutvičky ?
PS:problém se samičkou už se vyřešil..vyndal jsem samce na dvě hoidny a zase sme ho tam dal..a naqjednou začali dělat snubní tanec nebo jak se tomu říká když se kolem sebe tožijou a obvíjejí se svýmy těly...doufám že se vytřou :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2012 18:33 Muž scorpion075 [254] - AfrikaRe: danik
Co zkusit založit si prezentaci? Chceš odpovědi, ale neposkytuješ prakticky žádné informace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2012 18:18 danik
Ahoj všici chtěl bych se zeptat tak zaprvé: mám samečka a samičku čichavce šedého ael chudák samička samec na ni furt ůtočí..co s tím ?(plovoucích rostlin mám málo je to tím ?
za druhé: mám v akva prázdno a chci udělat biotop Asie mužu si přikoupit Parmičky nádherné?..nebude jim čichavec okusovat ploutvičky když to bdue ta závojová forma ? :) všem děkuji za odpověd ! :) rozzureny ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2012 20:28 R Muž romant [28001] Re: Aneta
Pokud to akvárko nemá alespoň 200 litrů a není dobře zarostlý rostlinama, tak to nebude dělat dobrotu ani když ho budeš dávat do sáčku na půl dne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2012 20:25 Aneta – Čichavec modrý a jeho agresivita
Já mám doma 1 Čichavce modrého. K němu jsem přikoupila 3 párečky jiných druhů Čichavců. Ten můj je hodně honí. Mně připadá že začíná být hodně agresivní. Vždy úplně ztmavne a nějak podivně se zkroutí a začne honit ostatní. Já ho vždy dám do sáčku. Ten sáček s ním, nechám asi 1h v akvárku. On znovu zesvětlá. Tak jsem ho opět vyndala a dala k ostatním. On Však asi po 5 min začal být znovu tmavý a agresivní.

Můžete mi prosím poradit co mám dělat?

Děkuji
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2011 13:21 Muž BlueCactus [0] – Rybky k Bettě
Ahoj, založil jsem si 72l akva, nyní ho zabíhám a nechávám zarůstat a vybírám rybky.Z rostliny tam mám zatím pouze stolístkovec, anubis který se snažím přichytit na kořen a jávský mech plus ještě neprosperující šípatku šídlatou.Dokoupím ještě asi jednu nebo dvě kryptokoryny aby tam z té Asie něco vůbec bylo :)
K mému bettákovi z bettárka chci dokoupit dvě samičky, aby měl šampion koho prohánět smich a potom se rozhoduji.Chtěl bych k nim klidnejší ryby, například pár čichavce medového.Nebo jsem uvažoval o hejnu kardinálek čínských, ale těch prý musí být alespon 8, a to nevím jestli by se mi tam s ohledem na rybky vešlo,pokud chci ještě nějakou rybku na dno.Tu bych chtěl také nejlépe asijskou.Na přísavku čínskou je to akva mále, co?
Co myslíte?Díky ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2011 18:36 Jirka98 Re. Fugee
No mám ještě jedno AQ s pavíma očkama tak bych je na chvíli přelovil dotéhle.nechám toto AQ zajíždět asi měsíc nechci totiž nic zkazit. :-) moc děkuji za odpověd. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2011 18:14 Fugee Re: muťa
Tohle není vůbec třeba, stačí, když se počká. A navíc, kam pak s těmi očky.
Navíc asi mi něcou uniká ale téma se jmenuje Ryby biotop Asie. Tak co tady doporučujete ryby odjinud. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2011 18:01 Muž muťa [554] - RostlinyRe: Jirka98
...a než je tam vpustíš, kup nejprve jeno, dvě paví očka a nech je pár dní. Budou to takoví předskokani, pokusné myši. Hlavně ne rychle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2011 16:35 Muž AlQuds [174] Re: Jirka98
Co konkretne specha? Akvarko by po zalozeni melo byt par tydnu bez rybek, pak je vicemene jedno, s jakym druhem ho zacit zarybnovat, i kdyz bude zrejme lepsi zacit s druhem, co vice vydrzi. Hlavne nikam nespechat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2011 20:51 Jirka98 Re: Tudy
Neboj nejsem uplny zacatecnik! myslel jsem treba koupit 2 druhy a 2 druhy treba po 14 dnech ;-)
Myslíš že bi to šlo? a budou mít dost místa v 150L nádrži? sad :)
Edit: ACHJOOO prosím spěchá to! tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2011 17:30 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: Jirka98
zakládání akvária:

rybicky.net/forum/13369

Radu jsi dostal (Pancéřníček), ale zjevně se chystáš do nového akva vypustit všechny ryby najednou, abys ušetřil na poštovném. K tomu už nemám co dodat ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   10.10.2011 17:24 Jirka98 Re: Tudy
Ano vím ale jak to mám udělat koho mám vypustit jako prvniho a navic to kupuji pres e-shop a nechci platit 5x postovný tak prosím nejakou radu! rozzureny rozzureny :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2011 15:04 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: Jirka98
Chybí ryby dna, přidej třeba hejno Pancéřníčků (6-8 ks). Hlavně tam všechny ryby nedávej najednou, ale to snad už víš...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2011 14:58 Jirka98 – Rada
Budu mí 150L AQ a do něj bych chtěl:Betta Splendens 3x,Parmička černopruhá,neonka červená 20Ks chtěl bych se zeptat jestli k nim můžu přidat ještě nějakou rybu a jestli můžu tak prosím poraĎte předem děkuji!!! hop ahoj
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2011 20:55 Jirka98 Re: katterinecka
Asi ano dam razborky 25 ks dekuji vsem za rady hop hop hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2011 20:46 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Jirka98
pokud jde o neonky modré tak těch 30 určitě nebude moc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2011 20:35 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: Jirka98
Určitě dej přednost 20 ks Razbor klínoskvrných, už vzhledem k nenáročnosti chovu ve srovnání s Neonkou modrou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2011 17:36 Jirka98 Re: Tudy
Moc ti děkuji rozhoduji se mezi neonkami a razborkami. :-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2011 15:16 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: Jirka98
Uber 10 Neonek a bude to OK.

Pozn.: Neonky do Asie nepatří, to ale určitě víš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2011 13:18 Jirka98 Re: Yirka
kolik litru potrebuji? a pripadne kolik druhu ryb musim odendat kdyz chci aby se to veslo do 150l. ankazdej druch cichavce chci mit v paru a ty neonky chci mit 30 ks.
Tak jsem to kompletně předělal a výsledek je asi takový:Čichavec zlatý 2x,Bojovnice Pestrá,Parmička černopruhá 4x,Neonka modrá 30x,čichavec modrý 2x. Prosím o hodnocení... :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2011 12:54 Muž Yirka [9256] Re: Jirka98
Ny tu tvoji labyrintkovou představu je 150 litrů málo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2011 12:41 Jirka98
Dobrý den tak sem to trochu předělal a chtěl bych vědět jestli to je už dobře předem mnohokrát děkuji.Moje osazenstvo:Čichavec zlatý,Čichavec mramorovaný,Bojovnice pestrá,Čichavec Pyskatý,Paracheirodon simulans,Čichavec modrý,Čichavec líbající,a ještě bych chtěl vědět jestli bude stačit 150l. AQ.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2011 16:48 Muž LiborSprysl [9016] Re: Jirka98
Hejnové parmičky budete mít dvě a šest, dánia 5 a k velkým ostnáčům cpete malé /ti jsou vhodní spíše do druhového akvária/....no to je špatně...posilte hejnové rybky, vynechte ostnáče a bude to fajn.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2011 21:08 Jirka98 Re: Petr
no v AQ 130L:Colisa lalia2x Danio Rerio5x Badis Badis2x Betta splendens1x

Parmička z oděsy6x Parmička Duhová2x Ostnáč červený6x Corydoras panda6x moc dik za odpoved :-) :-) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   13.09.2011 16:20 Muž Petr [64] Re: Jirka98
Ano, mít je spolu můžeš. Fundovanější odpověď dostaneš až napíšeš v jak velkém akva a kolik bys jich chtěl mít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2011 15:49 Jirka98
Ahoj chci se zeptat mohu bít tyto ryby spolu?Colisa lalia,Danio Rerio,Badis Badis,Betta splendens,Parmička z oděsy,Parmička Duhová,Ostnáč červený,Corydoras panda moc dik za odpoved :-) ;-) :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2011 22:13 hujerek Re: Xlienka
Krevetky asi nechám být už. :-) Ať tam toho nená moc...spíš se nedokážu rozhodnout v tom hejnu no..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2011 19:51 Žena Xlienka [276] - AmerikaRe: hujerek
Pokud by ti nevadilo pár krevet pouze na koukání s tým že by se nemnožili tak bych zkusila ještě japoniky. Jsou hodně čilé a dost velké a ani zakrslíci by jim neměli ublížit. A taky jsou dost drzé a kradou potravu i větším rybkám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2011 17:46 hujerek Re: NHKG
Děkuji! :-)
Určitě zvolím tu variantu jednoho páru Čichavců a k tomu větší hejno(počet podle velikosti druhu, co vyberu). Protože se tále nemůžu rozhodnout, která z Razbor/Razborek, bude ideální.
A na dno tedy samozřejmě ty Piskořky. :-) hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2011 17:11 Muž NHKG [3901] - HadohlavciRe: hujerek
Čichavci nejsou moc vzájemně agresivní (kromě šedých a ty je nejlepší chovat v hejnu). Měl jsem v 112l akváriu jednu dobu i 4 druhy čichavců bez problémů. Každopádně bych doporučil buď 1 menší hejno (kolem 8 kusů) a 2 páry čichavců nebo 1 větší hejno (kolem 12 kusů) a 1 pár čichavců. 2 hejna se promísí a není to na pohled ono a akvárko s dominantní rybou podle mě vypadá líp.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2011 17:06 hujerek Re: katterinecka
Tím pádem už možná raději R.espeho ne? :-)
Jde mi spíš o to, jak velké to hejno bude ideál a zároveň nepřerybněno s párem zakrslíků...tak kolem těch 12 cca, že..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2011 17:02 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: hujerek
a co třeba razbory hengelovy, jsou menší než klínoskvrnné a mají zajímavější zbarvení ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2011 16:49 Žena glumča [424] - LabyrintkyRe: hujerek
taky bych dala jeden pár čichavců a k tomu jedno větší hejno -10-12 kusů.a stačí,nemusí to být polívka ;-) pak se rybky i líp pozorují ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2011 16:41 hujerek Re: katterinecka
S Čichavci určitě počkám. :-) po zaběhnutí chci nasadit hejno a piskořky a až nakonec Čichavce..
Ty dvě hejna razborek tedy byla myšlena k Čichavcům ano? Asi raději kdyžtak zvětším hejno razbor, mám raději jedno větší hejno, než dvě. :-)
A krevetky promyslím tedy no...nebo spíš vyzkouším...v nejhorším budou mít zakrslíci zpestřený jádelníček no... tone

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 5 6

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 7457x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2748?od=128