Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Největší sladkovodní ryba na světě

NápovědaFórum » Ostatní  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Největší sladkovodní ryba na světě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2008 23:25 Muž poltergeist [3]
největší je určitě arapaima, vyza žije v brakické vodě, jeseter velký nedorůstá až takové velikosti a sumec aby měl 5m to mi příjde divný

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2008 00:57 Muž Johan [4957] - RostlinyRe: atrex
tak ono záleží jak se bere sladkovodní ryba. ta která se vyskytuje pouze ve sladkovodní (případně brakické vodě..) nebo část života může být v moři, či si tam jen může zaplouvat. Pokud by se vzalo v potaz i to, že může žít i v moři, tak samozřejmě vyza nemá konkurenci ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2008 21:18 Muž atrex [0]
já si také myslím, že největší rybou na světě je jeseter, dle wikipedie rostou až 5,5m, byl prý hlášen jedinec 2 000 kilogramů těžký. Ti velcí prý polykají malé tuleně, nemají zuby, aby je rozkousali. en.wikipedia.org/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2008 20:17 Petr_Janousek
Je to Jakub Vágner, syn známého hudebníka Karla Vágnera. Specializuje se na sumce, ale poslední dobou jezdí po světě a chytá např. nilské okouny v Egyptě, hadohlavce v Thajsku, různé druhy sumců v Thajsku.... Je uznáván mnoha lidmi, ale na druhou stranu se o něm říká, že je lovec rekordů a že i občas podvádí, ale takový názor na něj má většina rybářů. Já jsem také rybář a dopisoval jsem si s Jakubem a podle e-mailů, co mi poslal, mi připadá jako normální kluk, takže pokud někdo říká, že podvádí, tak podle mě jen závidí, že Jakub chytá velké ryby a má možnost jezdit po světě a dělat to co má rád. Kéž by se mi splnilo mít akvaristiku jako práci X-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2007 15:13 Muž Johan [4957] - RostlinyRe: .:Hugo:.
HANEL, Lubomír., Ryby a mihule české republiky. a na netu se to taky dá najít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2007 14:20 Hony
vona tohle je taky těžká vaha určitě patří mezi top jinak mekongský sumec mladiekologove.blog.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2007 13:43 Muž Hugo [8] - CichlidyRe: johan
muzes mi poslat nejakou fotku nebo clanek o 5 metrovem sumci?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2007 08:43 Muž Johan [4957] - RostlinyRe: .:Hugo:.
jinak arapajna na největšího sumce rozhodně jen tak nemá. tři metry arapajny proti pět metrům a více jak 350kg (doložená jen 306kg) sumce je trošku podstatný rozdíl..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2007 08:21 Žena Naďa [33] Re: Paul Ramon
Je to Jakub Vágner syn Karla Vágnera, jak psal Jirka. Často byl hostem v dětských pořadech, kde mluvil o rybyření. Jezdí po celém světě za vzácnými a mnohdy jinými lidmi nikdy nechycenými ani neviděnými rybami. Je držitelem několika rekordů a každou rybu jen vyfotí a pouští ji zpět. Jistá si nejsem, ale mám pocit, že pouští i naše běžné ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2007 01:32 filo – big fish
Nemůže to být jeseter? někde sem četl že to ryba plavajici v Rusku.
sweb.cz/…
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2007 11:22 Muž Roman [102] - CichlidyRe: Hugo
Co se týká délky arapaimy, tak těch 5m jsou nepodložené spekulativní úvahy.Nikde neby nalezen ani kosterní pozůstatek, takže se to nedá 100% určit.Ale každopádně patří mezi top 5 spolu s již zmíněným Silurus glanis - sumec obecný. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2007 09:35 Muž Hugo [8] - CichlidyRe: Malapa
arapaima je nejvetsi slad na svete dorusta se az 5 metru,zato sumec max 3 metru,jestli sis to nespletl mozna byl ten sumec vetsi jak ta arapaima kdyz ho chytli,a tady se mluvi o vetsi rybe a ne o vetsim ulovku X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2007 06:19 Muž Malapa [494] - AfrikaRe: Paul Ramon
Největší sladkovodní rba je sumec. Byl o tom článek v Akva foru, největší a nejtěžší ulovená sladkovodní ryba by právě sumec a né žádná exotika. Víza velká byla vyřazena, protož je to ryba částečně žijící v moři.
Edit: Tady je odkaz na začátek toho článku, vítězem soutěže o největší sladkovodní rybu světa byl vyhlášen sumec. ano www.akvateraforum.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2007 00:21 Muž Paul Ramon [17] – Největší sladkovodní ryba na světě
Zdravím, právě jsem někde na internetu našel tyto dvě fotky - a nevěřil jsem vlastním očím coze
Prý nějaký český rybář ulovil Arapaimu gigas - největší slad. rybu na světě! Může se dorůst až 5 m a vážit až tunu :-)
Takovou rybičku do akvárka :-D
www.mrk.cz/…
www.mrk.cz/…

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 2

Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 43467x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2523?od=76