Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby u hladiny

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Ryby u hladiny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2011 16:08 Muž myskjarc [6] – lapani po vzduchu
Dobry den. Rad bych se zeptal jestli nekdo neporadi? Asi pred cca 2 hodinama jsem vymenil v akvariu asi 30-40% vody,jako kazdy tyden. Jenze dnes jsou skoro vsechny rybky u hladiny a lapou po vzduchu a vyplavavaji se nadechnout i ty co ziji na dne.Tak nevim cim by to mohlo byt.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2011 12:54 Žena geminika [39] - ŽivorodkyRe: romant
Tak už to má chudák za sebou. Dnes som ho našla uhynutého na dne akvária. Škoda ho. Ale ušetril mi ten nepríjemný pocit, lebo som ho mala v úmysle naozaj utratiť, keby sa dožil pondelka v takomto stave. Zostal mi ešte jeden, tak dúfam, že ten ešte chvíľu vydrží. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2011 15:36 R Muž romant [28001] Re: geminika
Osobně si myslím, že se jedná o nějaký onemocnění páteře, což bych tipoval na nějakou neurologickou vadu. Řěkl bych, že ta rybka se trápí a zamyslel bych se nad jejím šetrným utracením.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2011 15:33 Žena geminika [39] - ŽivorodkyRe: romant
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak som toho ubožiaka odfotila, aby ste mi verili a hlavne, aby ste videli, ako "pláva" už skoro druhý týždeň. V takejto polohe sa voľne vznáša aj pol hodinu. Potom sa preberie, trochu si popláva a keď zastaví, tak skončí takto. Vie niekto prečo?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.02.2011 10:24 R Muž romant [28001] Re: geminika
Zkus se podívat tady.
www.akvarijni.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2011 09:34 Žena geminika [39] - ŽivorodkyRe: Designer
Ja som sa s týmto tiež ešte nestretla a to som akvaristka hádam už 25 rokov. Ten panciernik fakt pláva voľne na hladine ohnutý ako podkova. Pokúsim sa to odfotiť, lebo to asi znie neuveriteľne. Dnes ale vidím, že pri pokuse o návrat na dno sa krúti nekoordinovane okolo svojej osi. Pred tým sa vyrovnal a išiel ku dnu. Po chvílke sa ale zase vyniesol na hladinu.
Vodu som už vymenila asi 40% a odkalila dno. Zajtra možno urobím to isté. Ostatné rybky sú v úplnom poriadku. Teplota vody je 26°C. Ešte mi napadlo, či už nemôže byť príliš starý. ja ho mám 2,5 roka a kamarát, ktorý mi ho dal ho mal tiež asi dva roky. Neviem, koľko sa môže dožiť? Idem to tu vyhľadať.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 16:42 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: geminika
No mozna to bude znit blbe, ale nepredpokladam, ze by to nikdo necetl, spis je to opravdu takove divne, sam nevim.

Jak si mame predstavit tu ohnutou rybu? Vlastne si ani moc neumim predstavit zivou rybu, alespon ne delsi dobu zivou, ktera je ohnuta do podkovy a necha se volne unaset proudem.

Ma nejake dalsi projevy na tele a nebo jinak vypada uplne zdrave?

Kdyz nevim co to je, zkousim aspon menit vodu, abych vyloucil ruzne otravy, ne vsechny ryby reaguji na stejne mnozstvi ruznych latek, dokonce nekdy i kus od kusu stejneho druhu podle kondice, takze jak prvni vypada divne, meni se voda...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 14:01 Žena geminika [39] - ŽivorodkyRe: geminka
Tak ako? Nikto mi nepomôže, alebo je to také ojedinelé, že to nikto z vás nevie? Už mi začal visieť ohnutý na hladine aj druhý panciernik. Žiadne fyzické zmeny na nich nevidím. Ryby, ktoré majú plávať po dne sa zrazu vznášajú na hladine. Mám im dať nejaké liečivo alebo čo? Tak už mi niekto poraďte, som dosť zúfalá, lebo nerada by som o nich došla, ale neviem čo im je a ako im pomôcť. Nikdy som sa s takýmto niečim nestretla, aby takto "plával" panciernik. HALÓÓÓ KDE STE?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2011 09:18 Žena geminika [39] - Živorodky
Fotka k příspěvku Zdravím Vás. Pred včerom som si všimla, že jeden môj panciernik (neviem presne aký druh, ale prikladám foto) občas oddychuje vo vykrivenej polohe v tvare podkovy. Druhý, taký istý nie. A dnes vidím, že ten jeden pláva ohnutý v prúde vody na hladine. Tak som sa zmierila s tým, že je po ňom a išla som ho vybrať. Keď som sa ho dotkla, zrazu vyštartoval a išiel ku dnu. Ale keď zastavil, tak ho to ohnutého vynášalo na hladinu. Čo sa to s ním deje, ako mu pomôcť? Napadlo mi, či mu neublížilo zasolenie vody, lebo sa mi zdala jedna mečovka, že má pleseň na chvoste. Mečovka je už v poriadku a tento sa vykrivuje.
V druhom akváriu mi takto pláva bojovnica už niekoľko mesiacov.Ďakujem.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2010 19:24 Muž 2lizard [7] Re: Moucha
CO2 jsem snížil z 20 na 10bublinek za min. NO2 jsem kontroloval asi třikráte a pořád "0".
Jak se dá navýšit ta uhlicita tvrdost?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2010 19:00 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: 2lizard
sniz davkovani co2 a mas dost nizkou uhlicitanovou tvrdost

pak bych zkusil nejak prekontrolovat test no2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2010 18:58 Muž 2lizard [7]
Aloha, mám problém - ryby neustále plavou u hladiny a jako by lapali po vzduchu.
Jedná se o Dania Malabarské, Gavůnky Nádherné a Dánia Tečkované.

Akva má 300l, teplota 27°C, Ph 6,8, KN 2°dKH, NO2 0.

Okysličování přes difuzor Eheim. Dno odkaleno před 3mi dny a taktéž vyměněna 1/3 vody.

Běžně to dělávali vždy jen po ránu, ale poslední dva dny takto "plují" i přes den.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2010 16:15 Muž kraken192 [6] - RostlinyRe: romant
No zkoušel jsem to ochladit o půl stupně a samec chvíli plaval, ale stav samičky se zhoršil. Jinak všechny 3 boreliho mají nepřirozeně otevřenou tlamku a mírně propadlé bříško, dýchaj klidně, celý jsou klidný až apatický.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2010 13:34 R Muž romant [28001] Re: kraken192
Řekl bych, že se jedná o kombinaci té teploty vody a samotných parametrů vody. Třeba je v té akvaristice neměli v nic moc vodě a u tebe je voda o.k. a nemůže si na tu lepší kvalitu zvyknout. Píšeš, že když jsi jednu rybku dal do čistý vody tak uhynula. Asi nezbývá, než čekat, jestli se dokáže aklimatizovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2010 12:17 Muž kraken192 [6] - RostlinyRe: Farrael
No nemocná asi není - dělají to občas i jeho samice. Ze stejné nádrže jsme přivezli z akvaristiky i ty Agassiziiho cichlidky a ty byly v pořádku. Zkusim ještě vyměnit část vody, ale nevím jestli to pomůže. Pak bych skusil srazit teplotu na těch 25* nebo aspoň 26* , jestli to pomůže. Jinak už fakt nevím. Napadá vás něco?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2010 11:49 Muž Farrael [28] - ŽivorodkyRe: kraken192
No otázka jestli už nebyly nemocné z obchodu. Dalším faktem může být teplotní šok nebo že měly v akvaristice o hodně jinou vodu a byly na tu tvojí ne moc pomalu navyknuté.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2010 22:36 kraken192 Re: katterinecka
Teď jsem to zkoušel znovu bez těch pauz na ustálení roztoku a už to vyšlo :) 10-20 mg/l NO3, co by mělo být v normě. Ale boreliho pořád visí těsně pod hladinou. Dva dny už nehnojím, nedávám CO2 a vzduchuju a bez výsledku. Teplota mezitím už taky byla na normálu 25*, dvě výměny části vody a nic. Ostatní ryby jsou v pohodě, žádné jiné zjevné příznaky taky nemá, nelape ani po dechu, jen visí pod hladinou. :-(
Co by to mohlo být, když ne NO2, NO3, moc CO2, málo vzduchu ani teplota?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2010 21:40 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: kraken192
některé tyhle testy od Rataje blbnou, už se to tu rozebíralo že nějaká šarže byla špatná, měli by ti ho vyměnit za jiný, pokud je opravdu vadný, ale to ti s rybkama nepomůže
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2010 21:26 Muž kraken192 [6] - Rostliny – Cichlidky pod hladinou
Ahoj, asi před týdnem jsem si pořidil Cichlidku Boreliho a Agassizii a ta Boreliho se chová od té doby apaticky - visí těsně pod hladninou a moc nežere. Zkoušel jsem proto vzduchovat a vyměnit vodu a nepomohlo to. Ostatní ryby jsou v normálu. Až včera se pod hladinou začala viset a ta Agassiziiho a převracet se na bok. Dal jsem ji do čisté vody, ale nepomohlo to a umřela. Znova vyměna časti vody. Mám podezření na dusíkaté látky - v akvárku (120 l) hnojím PMDD cca 4 ml denně - kopil jsem Rataj testy na NO2 a NO3 a ty neukázaly nic (žádnou barvu). Tak co s tim? Věřit testu? Teplota v akvárku 27

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2010 17:08 Muž Kiwiaki [1] - Raci, krabi, krevetkyRe: Sid
Jo, takhle jsem to řešil už předtím, když se to stalo a zdálo se, že to pomohlo. Udělal jsem to tentokrát zase.. však neprojevuje se to ani po 24h.. ale za to viním velikost nádrže. Ve 250 l se to nejspíš projeví až po 30 hodinách. Takže teda žádný další přivzdušňovací zařízení není třeba? Když počítám, že se hladina NO3 s časem sníží.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2010 16:30 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: protein007
...Kiwiaki ma v prezentacii, ze tam ma vonkajsi filter, takze v tomto pripade pomoze skor dat vyvod z filtra nad hladinu, dokym sa situacia nestabilizuje...
Jj, pokud jde o vnější filtr, pak buďto přidáním průtoku nebo nasměrováním rozstřikovací rampy tak, aby se více hýbala hladina, se dá zjistit, jestli byl problém v nedostatku O2 nebo... (atd. ...) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2010 15:50 Muž protein007 [57] - Ryby brakických vodRe: Sid
V tejto suvislosti (hybanie hladinou) to ma zmysel, ak je to zavesny filter... Kiwiaki ma v prezentacii, ze tam ma vonkajsi filter, takze v tomto pripade pomoze skor dat vyvod z filtra nad hladinu, dokym sa situacia nestabilizuje. A dovtedy narvat akvarko rastlinami (pre redukciu NO3) a castejsie menit vodu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2010 14:56 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: protein007
...Ten filter by som nevytahoval, s obsahom kyslika vo vode nema co moc do cinenia... coze Pokud filtr povytáhne tak, aby účinněji hýbal hladinou, (a o to, domnívám se, Martinovi šlo), velmi rychle Kiwiaki zjistí, jestli je problém v nedostatku O2 nebo nadbytku N-látek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2010 08:40 Muž Kiwiaki [1] - Raci, krabi, krevetkyRe: protein007
takže rostliny přeci jen hrají podstatnou roli při produkci kyslíku v nádrži? A s povrchem vody to tvoří nějakých 90 proc. vzniku kyslíku v nádrži?
Přerybněno opravdu je, pomalu ale jistě se s tím snažíme vypořadávat, přibývá rostlin, ubývá ryb (+záměny za slabší producenty). Dusitanů skoro 0, však dusičnanů je až až.. svádím s nimi úkrutný boj.. už hlavně kvůli svým milovaným tetrazonám. rozzureny
Díky za odpověď ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.05.2010 23:42 Muž Sewer [99] Re: Kiwiaki
Určitě přidej pár rostlin a každopádně vzduchuj ;-). Nejlevnější vzduchovací motorek stojí něco málo přes 100,- Kč a postačí ti ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   14.05.2010 23:08 Muž protein007 [57] - Ryby brakických vodRe: Martin
Ten filter by som nevytahoval, s obsahom kyslika vo vode nema co moc do cinenia... Skor by som to tipoval na prerybnene akvarko s minimom rastlin, a tym padom kopou odpadnych latok vo vode (ktorych koncentracia moze branit rybam v dychani). Alebo druha moznost, ze voda je sice "cista", ale tych zopar rastlin nestiha produkovat dost kyslika a zaroven cez hladinu nestiha prebiehat vymena kyslika dostatocnou rychlostou...

Kiwiaki: ked vymenis 30-50% vody, aj tak sa stale drzia pri hladine (cca. hodinu po vymene vody)?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2010 22:36 Muž Martin [3] Re: Kiwiaki
Mají zřejmě málo kyslíku.Začni vzduchovat co nejdříve,nebo zkus povytáhnout zatím ten filtr,ale bacha at se nespáli,nesmíš ho vytáhnout moc :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2010 22:31 Muž Kiwiaki [1] - Raci, krabi, krevetky – Nadechování se na hladině
Zdravím do fora, poraďte, někdy přistihnu rybičky, jak se nadechují těsně u hladiny (90 procent osazenstva). Když vkročím do místnosti, tak se zase rozeběhnou, že chtějí krmit a jen někteří se tam zdržují i nadále. Používám Fluval 305 (1000 l/hod) a měním třetinu vody týdně s odkalením. Filtr je ponořen do vody a ačkoliv běží naplno, vodu proudí, ale nezpůsobuje narušení hladiny.
Je takové provzdušnění pro akvárko plně dostačující nebo musím přidat nějaké bublinky (neboli nakoupit kompresor a rozprašovací kamínek..), aby rybky měly dostatek kyslíku? Filtr v tomto zapojení totiž nedělá bublinky žádné, pouze mírně zvlňuje povrch vody (ačkoliv bězí naplno..). Předem díky za rady

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2010 15:38 Žena Frissky [5] - AsieRe: protein007
Rybička bohužel umřela odlovila jsem jí že jí to vytáhnu, ale ani jsem jí nemohla chytit do ruky jsou opravdu prťave asi 1.5cm do večera jsem jí našla bříškem vzhůru. =(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2010 13:34 Muž protein007 [57] - Ryby brakických vodRe: Frissky
Tak zober pinzetu alebo pean (od nejakeho rybara) a vytiahni to odtial. Setrne, nie nasilu!! Alebo pri takych mrnavych rybkach sa da pouzit aj mensia ihla, na prestuchnutie v strede (a potom to bud rybka vypluje, ked uz bude vo vode, alebo to prehltne).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2010 22:38 Žena Frissky [5] - AsieRe: katterinecka
nepomohlo to..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2010 22:32 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Frissky
Jinak k tomu vzduchování, kdybys ho potřebovala tak většinou pomůže posunout filtr víc k hladině nebo zvětšit průtok ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2010 22:09 Žena Frissky [5] - AsieRe: protein007
Problém je zřejmě vyřešen teĎ jsem nešťastně koukala do akva a rybička má něco v tlamičce ... vypadá to na stonek nějaké rostlinky u daria se prý někdy stane že se zadusí moc velkou potravou tak to je asi podobný případ.. ale stejně nevím co s tím a ty testy pro jistotu koupím pro strýčka příhodu....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2010 22:02 Muž protein007 [57] - Ryby brakických vodRe: Frissky
Tipujem to na nejaku chorobu, pozri sem rybicky.net/nemoc/ na priznaky. Keby to bola otrava NO2, tak by ich pri hladine bolo viac.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2010 21:55 Žena Frissky [5] - AsieRe: katterinecka
Razborek jsem koupila 8 vodu jsem měnila před přidání rybiček aby nebyli stresované hned po převozu a zároveň jsem i poprvé odkalila dno... ted nemám ještě odstátou vodu pro další výměnu akva mám na kolejích tak si vždy připravím vodu jen pro další týden ... a ted v té připravované vodě má kamarádka umístěné rostlinky a krevetky co jsem j dovezla z velkého akva... envím jestli bych tam spíš víc nezanesla...vzduchování jsem zkoušela ale jak na potvoru nefunguje... nevím proč při založení akva fungovalo když jsem ho nepotřebovala a ted nenasaje vzduch...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2010 21:46 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Frissky
A kolik si tam těch razborek dala? Pokud tak plave jen jedna tak to tím ani být nemusí. Určitě je dobré vyměnit část vody a přidat vzduchování, projistotu, než zjistíš víc ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2010 21:31 R Muž Silent [5949] Re: Frissky
První pomoc v těchto případech je výměna části vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2010 21:29 Žena Frissky [5] - AsieRe: Silent
To mám hned zítra v plánu...ted už nic neseženu..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2010 21:19 R Muž Silent [5949] Re: Frissky
Není nic jednoduššího než tuto variantu buď potvrdit nebo vyvrátit jednoduchým měřením. Testy jsou běžně dostupné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2010 21:17 Žena Frissky [5] - Asie – Razborka trpasličí u hladiny ... Otrava dusíkatými látkami?
Dobrý den
Mám akva založené asi 2 měsíce ted jsem konečně sehnala rybičky (Razborky trpasličí) a po dni se jedna rybička drží u hladiny a nevšímá si potravy. Ostatní jsou čilé a šejdí po akvarku. Tady na foru jsem četla že by to mohla být z přebytku NO2 a NO3 zatím sem tyto hodnoty neměřila měla jsem to v plánu až před pořízením krevetek. Může to mít ještě jinou příčinu? Nemám rybku raději přelovit do jiné nádrže? Vodu měním 1/4 týdně a v akvariu je Nepukalka a rozrůstá se.Zítra zajdu koupit testy na vodu sice pozdě ale.. uzkostně sleduji akva jestli se i dalaší rybky nezačnou ´´věšet´´ na hladinu...Pro dusíkaté látky hovoří i fakt že mi rotala walichiana začala zakrňovat což prý může způsobit přebitek živin...Mužu ted ještě něco udělat nebo už jen čekat...Take jsem četla o přidávání nějakého druhu pokojových rostlin které rychle vysají z akva všechny živiny ... pomohlo by to? Poraďte prosím co jiného by to mohlo být nebo co dělat?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2010 16:11 radEg Re: obok
Rybicky po pridani vzduchu sú už v pohode, iba ten čaj sa mi nepáči. Ako dlho sa bude voda kaliť ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2010 16:07 obok Re: radEg
převař dřevo a přidej vzduch
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2010 13:05 Muž DavidDizzer [26]
Mě ryby také pořád čumíé na hladině kamsi do blba :). Nevím co to je, ale už se to děje přes rok :). hodnoty dusitanů zvýšené nejsou, to by LAPALY PO DECHU, ale oni jsou jen u hladiny a čumí kamsi nahoru. není to normální, moje ryby jsou docela i plaché. A mají tam přerostlé akvárko, takže úkrytů mají dost. Musím s tým něco udělat, už celé měsíce se na to dívat, není hezké :-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2010 12:50 Muž karelpavel [18] Re: radEg
Takže dřevo tam maximálně kalí vodu - nic jinýho ano klidně ho tam nech
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2010 12:48 Muž Yirka [9259] Re: radEg
Já si myslím, že redukce rostlin (i když podle tebe nevelká) porušila rovnováhu v nádrži. Prostě ten kyslík, které tam předtím rostliny vyrobily už není.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2010 12:45 radEg Re: karelpavel
Drevo je určené do akvária. Kúpil som v podstate tri. Dve menšie boli v akva už nejaký mesiac a teraz som jedno vybral a pridal tretie najväčšie. Vodu viditeľne zafarbilo ale to som očakával.

Rastlín som až tak moc neubral a doteraz akvarko išlo bez problémov.

Uvidím, nechám im pustené vzduchovanie a prípadne vymením časť vody ale drevo tam chcem :o).

Foto dám len z mobilu, foták ma ako vždy vybité baterky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2010 12:35 Muž karelpavel [18] – Re: radEg
Podle toho co to bylo za kořen, jestli to byl určený do akva - tak by jedině barvil.
Prostě je tam málo vzduchu, rostlinky se zatím nerozjely ano
V tom profilu u akva musíš dát nějakou hlavní fotku - jinak se ti nádrž nezobrazí a tudíž nic nevidíme ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2010 12:27 Muž roper [10] - CichlidyRe: radEg
Zrovna někeré tetry a parmičky vyžadují více kyslíku. Já mám třeba parm. mechové a těm se bez bublinek moc nedaří
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2010 12:20 radEg Re: karelpavel
Tak som niečo pridal do popisu akva v profile.
Už som takto prestrihal "trávu" (neviem aký to je druh) a nevšimol som si že by odumierali listy.

Po pridaní vzduchovania sa rybičky ukludnili a už plávajú a aj normálnejšie dýchajú. Aj tak ma však zaujíma či to bolo spôsobené tým drevom. Čo sa z neho mohlo uvoľňovať ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2010 11:31 Muž karelpavel [18] Re: radEg
I tak zřejmě málo. To ostříhání (asi Valisnérie ) " trávy" si provedl z vrchu ? - to zřejmě postupně každej list odumře. Hodilo by se udělat prezentaci celé nádrže - takhle je to jak z křišťálové koule ano Vzduchováním by se to mělo za chvilu zlepšit. ahoj

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 5 6

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 7075x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2471-ryby-u-hladiny--nedostatek-kysliku?od=136