Ventilátor
Cau, mě takovej zdroj stal cca 150,-. Ale vpohodicce vetram a udrzuji teplotu at je 100 nebo 50°C venku.
Kolik takový zdoj stojí?
Starší reakce
No právě, ona měla má babička pravdu, když mi jako klukovi řkala: "všeho s mírou, tak akorát."
To akvárium by se vypařilo za pár dní!
Štěpáne s ampérem bys tam mohl dát větráků třeba pět a to by byl tedy průvan...
On by se dal pouzit i pc zdroj jako adapter, ale uz tomu chce malinko rozumet, jak se da sepnout. Vetracky se totiz obcas dodavaj s molex konektory, tak by si nemusel nic kutit. Jinak jak uz bylo receno adapterek a je to. A hlavne ho dat tak aby na nem nekondenzovala voda, asi by se mu to moc nelibilo.
Tady je fotka, kterou jsem "přidal" do jiného tématu. Tak ji použiji ještě jednou. Takový zdroj, co tam je vidět, je regulovatelný 1,5 - 12V max proud 500mA. Ten by byl akorát. A seženeš jej v "Baumaxech, Hypernovách či elektrách".
Co třeba si zadat "síťový adaptér" do googlu?
Edit: První mi z gůglu vypadnul s 1 ampérem!
Neznáš stránky kde bych mohl sehnat ten adaptér s přepínáním voltů?
Asi nějakej kterej má přepínání voltů, aby si člověk mohl řídit otáčky ventilátoru. Připojit asi tak že si z toho počítačového ventilátoru uřízneš to koncovku, a seženeš si nějakou co pasuje na něco co má ten adaptér za výstup... Nebo je taky možný uříznout koncovky taky od toho adaptéru a spojit ty dráty rovnou ale to je asi škoda...
A jakej adaptér bys mi přesně doporučil? A jak ho mám spojit s ventilátorem?
Já bych koupil 12 cm ventilátor (12V) a dal ho třeba na 9V adaptér. Nebo možná jenom 6V. Aby moc nehlučel.
Ještě upozornění, nejlevnější adaptéry neobsahují kondenzátor, výstupní napětí je potom velice "kostrbaté" a tomu ventilátoru by se to nemuselo líbit...
Jde mi o to, jak ten ventilátor připojit k adaptéru. A jaký adaptér mám koupit?
Je myšleno malý ventilátorek používaný v PC napájený přes "adptér" nízkým napětím obvykle 12V. Pokud používáš kryt, je do něj potřebné udělat odpovídající otvor podle velikosti ventilátorku (např. 50mm; 80mm).
Já ho měla položený mezi dvěmi krycími skly na akvárku.
0 09.03.2007 12:49 Rigo – Ventilátor
Slyšel jsem o ventilátoru v akva. Že dobře snižuje teplotu vody. Zajímalo by mě jak bych ho měl zapojit?
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 995x