Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Vodní blecha

NápovědaFórum » Další živočichové » Paraziti 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Vodní blecha
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2014 18:55 R Muž romant [28001] Re: Mirelon
Jak říká klasik "nech brouka žíít", ničemu tam vadit nebudou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2014 18:00 Žena Kaira [927] - LabyrintkyRe: Mirelon
Tak je prostě utop. Posbírej ty mapadené kytky, strč je do nějaké nádoby, naplň vodou a přikryj třeba cedníkem, aby byly pod vodou. Nebo to zkus opláchout pod kohoutkem. Co jiného myslíš, že Ti poradíme? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2014 17:55 Mirelon Re: jamajcan
No zetřepat jsem to zkoušel ale vždy to odskočí pryč a pak to tam naskáče,tudíž to asi budou ti chvostoskoci ale pořád nevím jak se toho účině zbavit :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 18:31 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: Raviolka
Malí gavůnci to taky nežerou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 16:43 jamajcan Re: Raviolka
Sekerky mi je zlikvidovaly ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 16:27 Žena Raviolka [2209] Re: Mirelon
Moje ryby mšice nežerou, a to ani velké a pažravé druhy (ryb). Takže přihodím ještě jednu možnost: neřešit… :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 15:04 jamajcan Re: Mirelon
Může to být Mšice leknínová.Netřepat,promíchat a ryby by už se měly postarat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 11:22 R Muž romant [28001] Re: Mirelon
Pohledal bych pojem chvostoskok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 11:18 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Mirelon
ryby by si taky mohly pochutnat stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 11:10 Žena Kaira [927] - LabyrintkyRe: Mirelon
Vysbírat? Spláchnout, utopit, rozmačkat,... ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2014 21:48 Mirelon
Dobrý den,v akváriu se mi vyskytl nejaký hmyz(mšice) je to jen na plovoucích rostlinách.Nevíte jak se jich zbavit? :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2014 14:47 Muž koikapor [163] - divoké živorodkyRe: jaci
Rybky budú mať radosť a plné bruchá ;-) , krevetám neškodí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2014 12:28 jaci – Nežádoucí zooplankton
Dobrý den, v zabíhajícím se AQ (3 týdny starém) jsem objevil pravděpodobně tohoto narušitele www.dragonflies.cz/…. V AQ 30l je zatím jen 12 krevetek red cherry. Chci se zeptat jestli se mám jejich přítomnosti nějak obávat vzhledem ke zdraví krevetek. Až bude AQ zaběhlé plánuji pořídit mikrorasborky. Je možné že mě těchto nezvaných hostů zbaví nebo je budu muset hubit chemicky?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2013 23:00 Muž micz [132] Re: Jjapan
Zkušenost sice nemám, ale zkusil bych jim sebrat potravu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2013 20:38 Muž Jjapan [207] - Raci, krabi, krevetky – mšice
Ahoj, že toto téma znovu otvírám. Má někdo zkušenost jak se potvůrek zbavit? Jestli to tedy jde X-) . Dík za info pivo

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2013 13:36 pavla1 – Poradit
Ahoj ráda bych poprosila o radu. U krevetek se nám rozmnožili krásnoočka a nevíme jak se jich zbavit.Zkoušeli jsme založit nové, ale za pár dní tam zase byli. Máme jich tam plno a jsme už z toho s manželem zoufalí a nevíme co s tím. Díky za každou radu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2012 16:31 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Ejdriana
Bojovnice, neonka i mečovka by to měly sežrat... zkus jim dva tři dny nedat nažrat a uvidíš...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2012 16:30 Žena Ejdriana [0] Re: koikapor
no momentálně je tam bojovnice, neonka, mečovka a plno ancistrusů, ale asi to nestíhají nebo nechtějí :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.11.2012 16:58 Muž koikapor [163] - divoké živorodkyRe: Ejdriana
ak máš rybky tak by to mali zožrať, asi dáky cyklop alebo čo to je
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2012 15:11 Žena Ejdriana [0] – Co to je a jak se toho zbavit?
Fotka k příspěvku Potřebovala bych poradit, o co se jedná a jak se toho nadobro zbavit... řekni to asi tak, je to bílý a hábe se to :-D

Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 18:05 Žena aniz4 [0] - AmerikaRe: Johan
Ale tam neni len buchanka. Je tam este nieco ako cervik. Za 3 dni je to zakalene niakym blenom a urcite je tam buchanka. Ked sa dlhsie pozeram z blizka tak ich aj celkom pekne vydim. Zda sa ze rakovy nevadia ale za par dni je to akvarium naozaj v dezolatnom stave. Akvarium vycistim ale ako to svinstvo dostanem z raka? ono je to na nom prichitene a postaci par jedincov a sme tam kde sme boly. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.09.2012 17:47 Muž Johan [4958] - RostlinyRe: aniz4
v malom 12 l akva sa mi premnozia za 3 dni tak ze nevidim na druhu stranu akva ....aj ked akva dezinfikujem je ciste akonahle tam raka vratim sa proces opakuje ono to aj dost smrdi aj cez krycie sklo... Pochybuju, že by se namnožily takhle rychle, to bych na buchanku neviděl. Krom toho si myslím, že je problém úplně jinde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 17:42 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: aniz4
škoda že nebydlíž blíž, hned bych si od tebe tu vodu s buchankama vzal, čím víc tím líp... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 17:18 Žena aniz4 [0] - AmerikaRe: romant
V akvariu chovam raka ktori skonzumuje ju ale skusala som to bez vysledku. Nedokaze pozrat vsetko. Ja tam chovam raka, takze by som tam rybu ani nemohla nechat a raka nemozem dat do spolocenskeho lebo mi lovy ryby. Ked sa tu nenajde niekto to mi dojde na nieco tak to vsetko aj s rakom vyhodim. Ono to aj dost smrdi aj cez krycie sklo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 17:14 R Muž romant [28001] Re: aniz4
Musíš tam dát nějakou rybu(y), která je skonzumuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 17:06 Žena aniz4 [0] - AmerikaRe: romant
Ne je to cyklop co ma trapi. Neviem sa toho zbavit :-( A za par dni je ich velmi vela. A to nepocitam ostatne potvori. Ani nechapem jak sa to tam mohlo dostat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 16:41 R Muž romant [28001] Re: aniz4
Nebude to spíš nálevník, to co Tě trápí?
Edit: rybicky.net/forum/4822
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 16:38 Žena aniz4 [0] - Amerika – prosimako sa mam zbavit Buchanky obecné
Zdravim, mam problem s rybicky.net/atlasostatnich/buchanka_obecna V malom 12l akva sa mi premnozia za 3 dni tak, ze nevidim na druhu stranu akva. Okrem toho tam chovam raka. Aj ked akva dezinfikujem, je ciste akonahle, tam raka vratim sa proces opakuje. Nemozem to kazde 3 dni prevarat a potom cakat kym z vody vyprcha chlor aby som tam vratila raka. tone prosim pomoc

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2012 14:00 Žena nokoska [21] - MiniakváriaRe: yenya
taky ta fotka dala velkou makačku smich
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2012 21:12 Žena nokoska [21] - MiniakváriaRe: malyLibor
aháááá tak děkuju to je přesně ono palec po dvou dnech jsou tam vajíčka ano to se jim u mě asi moooc líbí děkuju
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   21.08.2012 21:11 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: nokoska
Je to vajíčko heleny. Je to i na fotkách tady v atlase rybicky.net/atlasostatnich/surmovka_vrazedna…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2012 19:52 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: nokoska
Koukni se do vlákna Šnek žeroucí šneky nebo tak nějak se jmenuje. Nedávno tam někdo dával fotky vajíček Clea helena. Nemá hrozny a ani dobře viditelné šňůry vajec, jak je popsáno v atlasu, ale takové... jakoby taštičky či co. Kukni tam a uvidíš.
Edit: Tak nic, nehledej to. Autorka to nechala označit jako off topic a ftoky jsou nenávratně prdeli. Škoda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2012 16:05 Žena nokoska [21] - MiniakváriaRe: yenya
no já jí včera chtěla sundat a nějak jsem jí asi poškodila, ale nebyla tam jediná cca 5ks a všechno za, nebo vedle filtru. No a jestli a v jakém počtu jsou tam dneska netuším, nejsem tet dva dny doma ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2012 16:02 yenya Re: nokoska
A tečka je tam pořád? A na to sklo dej ten ocet, nebo kyselinu citrónovou a můžeš to smíchat trochu se solí, nech to působit a pak to seškrábneš žiletkou, nebo se to dá "onípat" i prstem ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2012 15:51 Žena nokoska [21] - MiniakváriaRe: katterinecka
včera jsem to zkoušela vším možným a malinko to slezlo. Ocet zkusím, ale přípravky na snížení ph nemám, pže krevetky nesnesou chemii palec to je tak, že jsem to nechala téct a chvilku si toho nevšimla tone
No nic prioritou je co to je za bílou tečku ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2012 14:07 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: nokoska
jestli je to zvenku tak to zkus umýt octem nebo kyselinou citronovou ;-) taky to zvládnou akvarijní přípravky na snížení pH
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2012 14:03 Žena nokoska [21] - MiniakváriaRe: yenya
sklo mi nejde vydrhnout :-D prostě at dělám co dělám ten vodní kámen je tam stále, nechci to poškrábat dostávám to postupně stydim
Neritinu nemám a tak nějak jak pátrám jak pátrám nemůžu dohledat co by to mohlo být. Mám tam Krevetky( od nich to není)3 Galaxky a 2 neonky. Ty už tam dožijou, ale jinak rybky ne. Pak jsem pžidala tento týden 2kousky Clea Helena ano, ale ta dělá takové ty hrozny tuším.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2012 08:12 yenya Re: malyLibor
Ráno v mobilu mi to tak přišlo, ale teď na PC mi to přijde jako nějaká "jikra". Budeme muset počkat na "dotazce". Já ráno ani moc nevnímal to špinavé sklo :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2012 07:37 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: yenya
Jaj, ty myslíš tu maličkou bílou tečičku? To by mohlo být vajíčko neritiny, jak jsem o něm četl. Ale nikdy jsem je nechoval, tak nemohu potvrdit.
Edit: Označit jako MM, prosím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2012 05:46 yenya Re: nokoska
Nemáš v akvariu neritinu? To by mohlo být od ní ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2012 22:50 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: nokoska
Fakt nevím, co myslíš? Já na té fotce nic divného nevidím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2012 22:34 Žena nokoska [21] - Miniakvária
Fotka k příspěvku Ahojky, může to být něco co zde bylo jmenované? Nejsem si jistá....nevím kde se to u tam vzalo, ale snad je to neškodné...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2012 17:01 Muž larix [1420] Re: Tereza
Sú to úplne neškodné slimáky (šneci). Veľmi sa nepremnožujú a pomáhajú udržiavať akvárko čisté. Takže bez obáv.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2012 16:54 Tereza Re: larix
Tak to je asi ono, vypadá to stejně. Teď jenom, jestli je to škodlivé pro čolky a šneky nebo jestli to tam můžu nechat ... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2012 16:49 Muž larix [1420] Re: Tereza
Skúste pozrieť Ferrissia clessiniana.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2012 16:31 Tereza
Já mám taky v akvárku tyhle "blechy". Mám akvárko s čolky (žebrovník waltrův) a s věžovkami, žádné vzduchování ani filtr. Někdy je jich moc a někdy zase zmizí, ale problémy nezpůsobují.
Teď se mi ale v akvárku vyskytly nějaké malé škebličky. Jsou ploché a přisáté na skle a na dekoraci a jsou průhledné. Nevím, jestli se jich mám nějak zbavovat nebo v akvárku nechat jako potravu pro čolky.
Prosím poradí někdo? Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2011 11:26 Žena petulinakk [2017] Re: Linduš
Měla jsem to podobně, nejřív mi spadla čelist cože jsem si to do mého opečovávaného akvárka proboha dovlekla... Ale já to nakonec vyřešila rybkama (v jiném tématu jsem řešila jaké), a i když jsem původně to akva chtěla mít výhradně jako krevetárko, tak ted jsem za ty borarasky ráda, krásně to tam oživují, a nejspíš tam už zůstanou.
Chci se zeptat proč by těch lasturnatek mohlo být i víc, to je to esteticky tak pěkné? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2011 11:15 Žena Linduš [166] Re: petulinakk
reakce při prvním zpozorování byla skoro hysterická, hnedle jsem se tu ptala, jestli neškodí a co s tou blechou mám dělat :-D
dneska můžu říct, že neškodí. aspoň z mé zkušenosti nedělají nic, jen existují. časem se i počty ustálili dle prostředí, spíš by jich mohlo být víc ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2011 20:22 Žena petulinakk [2017] Re: Linduš
Protože se množí úděsnou rychlostí, a za chvíli by se tam hýbala voda :) Navíc nevím zda můžou škodit nebo ne, tady na foru převládají názory že ne, ale byly tu i opačné...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 2 3

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 5531x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2326?od=26