Přihlásit se RYBICKY.NET »

Mořská akvaristika

NápovědaFórum » Mořská akvária  

Mořská akvaristika
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jarry Re: dbestus
Klauny koupíš kdekoliv, ale jestli máš možnost, tak zajeď k Pepinovi (www.morskeakvarium.eu), z Prahy to není daleko, jinak v Praze také jsou akvaristiky a klauni budou opravdu asi všude, navíc jsou to nenáročné odolné ryby, takže není moc čeho se bát. V Praze bych jel k Forstovi - www.petr-forst.cz I od něj něco mám :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 4Sima Re: debestus
Zkušenosti nemám, ale ještě jsem našel
www.morske-akvarium.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lhajek Re: 4Sima
Přesně Klauny mám od Pepina :-)
A pak jsem měl Sapínky a nějaký další život z rozvozu od pana Petra Sovy, ale jeho web koukám už nefunguje, tak nevím jestli ještě rozváží. Ten projížděl republikou a dalo se to od něj cestou odebírat. Podle zájemců upravoval cestu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 4Sima Re: dbestus
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dbestusRe: Lojza007
Jsem z Prahy takze prosím co nejblíž. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Lojza007 Re: dbestus
Tak v Brně Akva Vala na Merhautové?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dbestusRe: RAP
RAP napsal: Pokud vím, jeden by měl být kousek nad Náměstím Míru. www.morskeakvarium.cz/…
Ta akvaristika je zavřená, taky jsem to zkoušel ale už tam neprodavaji ryby
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rybar Re: dbestus
Záleží odkud jsi v Hodoníně Dušan Rybár.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dbestus
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kde kupujete mořské ryby. Zakládám si nové akvarium a chtěl bych koupit dva Klauny Ocellaris. Pokud s tím máte zkušenosti tak mi prosím poradte. Dekuji David :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cooffe
ještě je tu zapomenutý seareef,taky poměrně dobrá mořská akvaristika a super personál viz seashop.cz
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull Re: LiborSprysl
Tam chodím, moře tolik neznám ale co jsem viděl tak nejlepší.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Bella
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bella Re: RAP
Dik, zrovna tohle jsem mu poslala jako nouzovku co mi hodil strejda google.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - RAPRe: Bella
Pokud vím, jeden by měl být kousek nad Náměstím Míru. www.morskeakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bella – Morska akvaristika v Praze
Znamy z Polska se chysta zitra do Prahy, a vzpomnel si na posledni chvili, ze by se rad podival do morske akvaristiky... Je v Praze nejaky specializovany obchod, ktery byste doporucili?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirka Re: nigule
Třeba s tím interierem,baby si v tom asi libujou,ale pro mě to byla velmi stresující věc běhat po krámech s nábytkem a spol!Jelikož jsem neměl 200 000 na zařízení pokoje,byl výkon to nějak poslepovat a moc to nesprasit,aby se v tom dalo žít.Asi pro to máš cit,mít peníze asi bych si nechal někde poradit.A stejné je to s tím mořským akva ,někdo ho třeba chce,ale je nešika,kterej je schopnej při odkalování zničit komplet akva.Jako spousta lidí,kteří nejsou ani schopni vymněnit kolo u auta............. . X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DussyRe: nigule
Nemyslim, ze by to bylo az tak nedostupny, treba takovej horac by klidne mohl mit za tech 80000 krasnou petistovku....Navic je to hrozne velka zodpovednost, nekde udelas malou chybicku a nekolik tisic v p*****
 Reagovat na tento příspěvek 0  - niguleRe: Norton
kazdoapdne je to sice neskutecne krasny, ale drahy jako prase, prakticky temer nedostupny...a pro cloveka, kterej o tom nic nevi dost riskantni...
hele a lidi, ktery si nechaj zalozit a cistit akvarko od firmy sou podle me snoby, at se jedna o morsky nebo sladkovodni... X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Norton Re: Dussy
... takže Johanka ani moc "nesmysly neplácala" když tvrdila, že jí bylo řečeno 50000,- hmm
Navíc: pokud započítala i ryby a korály? A pokud by jsi se podíval, že Johanka je ze Slovenska, takže to myslela v SK... tak bys to asi nenapsal, viď!? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DussyRe: Norton
akva bez ryb koralu substratu s baheni filtraci, automatikou na doplnovani vody, dostatecnym osvetlenim, stolkem, odpenovacem, cerpadly by se melo vejit do 50000kc (+ RO, UV sterilizator atd..)
To je správná informace! Když už jsi se o to zajímal, uštři nám práci prosím, na kolik tedy příjde takové mořské 500 litrové akvárko? hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DussyRe: Norton
nerikam ze s tim mam skusenosti ale cca 2 mesice se o to celkem dost zajimam, a firmy ktery to delaji davaji vetsinou 1/2 osvetleni nez by melo byt a nikde se nezminuji napr o baheni filtraci....
...a Ty máš nějaké zkušenosti s mořským akváriem? Ten kdo si mořské akvárium zřídí sám, nemusí být sice snob, (to jsou zrejmě ti, kteří si je nachají postavit "na klíč" a platí si také údržbu) ale musí mít poměrně značné volné finanční prostředky. Nebudu se tady ohánět čísly, ale když jsem procházel stránky s příslušenstvím a potřebami pro mořské akvárium, tak jen například mořská sůl, potřebná při každé výměně vody příjde na 80,-/kg což je na 30 litrů. (tak přece jenom čísla)
Takže příteli, trochu slušnosti by to chtělo. A také uveď nějaké příklady, pokud možno z vlastní zkušenosti.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DussyRe: johanka
plácáš úplný nesmysly, tvrzeni ze je more pro snoby je nesmysl! Navic firmy ktery delaji morsky akvaria na klic dodavaji vetsinou spatnou filtraci osvetleni a je to hrozne predrazeny...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ŠtěpánRe: Dussy
Našel jsem sasanku jenom za 1100. A pak že je mořská akvaristika drahá! :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DussyRe: Štěpán
klaun od 200kc a sasanky kolem 2000. Jinak 300l akva za 50000 je dost
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Štěpán
Kolik stojí sasanka a klaun?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Martix6Re: nigule
Myslím,že by se to dalo s menšími náklady pořídit,ale s pomocí nějakého zkušeného a hlavně nezištného akvaristy.Aby poradil a pomohl a literatura určitě také existuje.Hlavně se do toho nepouštět po hlavě. no potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - johankaRe: nigul
Tiež som sa chvílku pohrávala s myšlienkou mať morské akva, ale len do chvíle než mi predavač urobil finančný rozpočet na 300l akva=50 000 korún coze A ked som chcela nejakú literatúru, aby som si ho skúsila založiť sama ironicky sa usmial, že teraz je to velký biznis a návod na založenie si každá firma veľmi stráži...A tak morské akva majú len snobi, ktorí na to majú...a stará sa im oň firma. no
 Reagovat na tento příspěvek 0  - niguleRe: Matrix6
mno, pro normalniho smrtelnika to fakt nejni...:-( ale skoda - na pozorovani je to fakt bomba!
hele, to by me ani nebavilo, kdyby se mi o to nekdo staral a ja jen cumela....to by me zajimalo, kdyz je to teda takhle komplet na nich, jestli kdyz se neco posjere a vsecko pochcipa, jestli to nejak resej? jako novy akva, nebo tak neco? co myslis?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Martix6Re: nigule
No jo to je ranec.To jim jen doma ukážeš ,kde ho chceš mít a po měsíci už tam jen sypeš krmení.Firma ho pak jezdí i čistit(za další dlouhé prašule)..To je pro ty co nevědi kam s prachama a chtěj být IN.O akvaristice nemusí mít páru.U nás v Akvarisice ho taky měli,než ho zlikvidovali překrmováním.Firma, co jim ho dodala,asi nestíhala s údržbou. coze coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nigule – morska akvaristika
cau, chci se jen podelit o zazitek...uz je to dyl, co mi tu nekdo doporucil morskou akvaristiku v praze, v ulici urugvajska...dostala jsem se tam az dnes...a muzu vam rict, ez bych tam mohla stravit cely odpoledne! to je takovaaaaaaaaaaaaa naaaaadheraaaaaaaaaa!!!! fakt super...ty barvy a tvary rybicek!!! o sasankach a koralech ani nemluve! proste super...jestli jste z prahy a nemate to tam daleko, urcite zajdete juknout...
ale u jednoho akva byla cena ...moc sem nestudovala, co vsechno to zahrnovala, jestli jen vybaveni, nebo i ryby a sasanky...ale bylo tam 83.000,-!...uffff
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RomanRe: pat
Jo,je to tak.V moři jsou řasy a chaluhy,nebo jak se to zove.Jinak asi nic moc. smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - patRe: jojo90
to existujú aj morské rastlinky? coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dozzRe: jojo90
v chorvatsku za par korun. vozím si je od tama
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Re: jojo90
Kousek od Míráku - první ulice vprovo na Francouzský
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RomanRe: jojo90
V Praze strašnicích.Kousek Od akvaristiky Na hroudě je ještě jedna na moře. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jojo90 – morske akvarium
Ahoj chci se zeptat jstli by mi nekdo nevedel poradit kde se daji koupit ruzny morsky koraly a morske rostlinky dekuji

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Mořská akvária • Zobrazeno 1532x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2271-morska-akvaristika