Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Nákup rostlin ze zahraničí

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Nákup a přeprava rostlin 

Nákup rostlin ze zahraničí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.03.2024 20:51 Žena Starka [248] Re: Lojza007
Potvrzuji. Rostliny od Invitalu katastrofa. Přijdou malinké "chcípáčky". Teda až s druhou várkou, protože ta první, kterou mi vyreklamovali, přišla s nahnilými kořeny, růžkatec totálně rozpadlý. rozzureny

Za to Rataj pošle krásně velké zdravé rostliny. Dokonce mi jednou poslal bacopu s květy. Dodání rychlé a vždycky v pořádku.

Mimochodem z Invitalu se mi to tak nerozrůstalo, jako od Rataje. To krásné roste do výšky a asi z 5 stonků valisnerky mám teď 20 a furt se množí.

A ohledně techniky - něco se dá najít na aliexpressu. Např. led trubice, které invital nabízí jako svou značku, tak úplně ty samé jsou na ali.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.03.2024 23:49 Muž Xklop [163] - RostlinyRe: Sakyn
Ahoj, ze zahraničí do druhého dne....to si myslím že je utopie....a když to ten e-shop styhne dovézt do Česka, tak se to zasekne na české poště:-)
Jinak mezi níže uvedene české bych doplnil Adama Votavu z
www.akvaria-aquascape.cz
A jestliže jsi z Prahy 4, tak zajdi o víkendu na burzu na Pankráci a rovnou můžeš doma sázet, případně seženeš další kontakty na pěstitele.

Velmi dobrou nabídku ma německé.
www.aquasabi.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.03.2024 16:48 Muž vedrys [5] Re: Sakyn
Z českých ještě hodně známé a rozšířené po akvaristikach aqua-daho.cz a akvamex.cz když naskladno tak mají dost tropical rostlin, před x lety jsem měl nějaký německý e-shop ale byl tam problém že do Česka posílali až objednávky na 3 tis takže jsem to zavrhl a beru buď z českých eshopů a nebo projíždím Facebook kdo co má z prostřihů :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.03.2024 16:31 Muž Rovano [235] - RostlinyRe: Sakyn
Měl jsem zapsáno, ale ztratil jsem to.
Doporučuji chodit po prodejnách a nenápadně se podívat, odkud to mají. Tam to najdeš.
Anebo přes Google.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.03.2024 16:00 Muž Lojza007 [1210] Re: Sakyn
Já mám naopak s rostlinama od Rataje ty nejlepší zkušenosti na rozdíl od Invitalu. Většinou nemám problém rozdělit mezi dvě akvária a snad úplně vše se chytlo a rozmnožilo a hlavně ani v zimě nedoaril chcípák před smrtí. Možná jenom štěstí, těch druhů bylo do dvaceti, ale dokud nezískám opačnou zkušenost, budu u nich objednávat dál...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.03.2024 11:56 R Muž vaclav [14611] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Sakyn
Nemáš prezentaci a tak nevím jak náročné rostliny chceš. Kde ty náročnější sehnat, tak to se zeptej třeba tady. www.facebook.com/… :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.03.2024 10:52 Muž 4Sima [1897]
www.liquidnature.at/…

Vcelku široká nabídka květin, až na ty ceny...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2024 10:00 Muž Sakyn [3] - Labyrintky – Zahraniční alternativy Invital Aqua (Rostlinná akvária)
Zdravím, snažím se nějak vypořádat s (subjektivně) upadající kvalitou Invitalu. Z kdysi leadera v rychlosti, kvalitě i spolehlivosti se v poslední době stala jen "továrna", která kašle na zákazníka. Poslední kapka byl nedávný nákup s čtvrteční objednávkou a pátečním doručením. Zboží nevyexpedováno, žádná omluva, žádné info, nic, takže víkendové plány v háji, ale chápu, stane se. Po kontaktu byla expedice přeplánována na pondělí, opět to samé. Neodesláno, žádné info a promarněný den náhradního volna, který jsem si vzal kvůli jejich čtvrtečnímu zdržení. Snažím se tedy aktuálně rozhlédnout po alternativách (2024).

Občas nakupuji u některých českých shopů:

Profiplants - Super in-vitro, ale málo košíčkových
Juwelakvarium.cz - Mají i košíčkové, ale nějak tam poslední dobou nedokáži najít nic co hledám
Rataj - občas využiji na techniku, ale rostlinkám od nich se u mě nedaří
a několik dalších.

Uvažuji, že bych rozšířil záběr na Evropu, nemáte někdo tip na nějaké zahraniční eshopy někde v Německu, Holandsku, nebo podobně? Prostě aby to zvládlo DHL, UPS apod dovézt do druhého dne?

Jde mi pouze o rostlinky, stonkové i in-vitro, široký sortiment techniky nehledám. Díky moc.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 254x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/19706-zahranicni-alternativy-invital-aqua-rostlinna-akvaria