Potvrzuji. Rostliny od Invitalu katastrofa. Přijdou malinké "chcípáčky". Teda až s druhou várkou, protože ta první, kterou mi vyreklamovali, přišla s nahnilými kořeny, růžkatec totálně rozpadlý.
Za to Rataj pošle krásně velké zdravé rostliny. Dokonce mi jednou poslal bacopu s květy. Dodání rychlé a vždycky v pořádku.
Mimochodem z Invitalu se mi to tak nerozrůstalo, jako od Rataje. To krásné roste do výšky a asi z 5 stonků valisnerky mám teď 20 a furt se množí.
A ohledně techniky - něco se dá najít na aliexpressu. Např. led trubice, které invital nabízí jako svou značku, tak úplně ty samé jsou na ali.
Ahoj, ze zahraničí do druhého dne....to si myslím že je utopie....a když to ten e-shop styhne dovézt do Česka, tak se to zasekne na české poště
Jinak mezi níže uvedene české bych doplnil Adama Votavu z
www.akvaria-aquascape.cz
A jestliže jsi z Prahy 4, tak zajdi o víkendu na burzu na Pankráci a rovnou můžeš doma sázet, případně seženeš další kontakty na pěstitele.
Velmi dobrou nabídku ma německé.
www.aquasabi.com/… Já mám naopak s rostlinama od Rataje ty nejlepší zkušenosti na rozdíl od Invitalu. Většinou nemám problém rozdělit mezi dvě akvária a snad úplně vše se chytlo a rozmnožilo a hlavně ani v zimě nedoaril chcípák před smrtí. Možná jenom štěstí, těch druhů bylo do dvaceti, ale dokud nezískám opačnou zkušenost, budu u nich objednávat dál...
Zdravím, snažím se nějak vypořádat s (subjektivně) upadající kvalitou Invitalu. Z kdysi leadera v rychlosti, kvalitě i spolehlivosti se v poslední době stala jen "továrna", která kašle na zákazníka. Poslední kapka byl nedávný nákup s čtvrteční objednávkou a pátečním doručením. Zboží nevyexpedováno, žádná omluva, žádné info, nic, takže víkendové plány v háji, ale chápu, stane se. Po kontaktu byla expedice přeplánována na pondělí, opět to samé. Neodesláno, žádné info a promarněný den náhradního volna, který jsem si vzal kvůli jejich čtvrtečnímu zdržení. Snažím se tedy aktuálně rozhlédnout po alternativách (2024).
Občas nakupuji u některých českých shopů:
Profiplants - Super in-vitro, ale málo košíčkových
Juwelakvarium.cz - Mají i košíčkové, ale nějak tam poslední dobou nedokáži najít nic co hledám
Rataj - občas využiji na techniku, ale rostlinkám od nich se u mě nedaří
a několik dalších.
Uvažuji, že bych rozšířil záběr na Evropu, nemáte někdo tip na nějaké zahraniční eshopy někde v Německu, Holandsku, nebo podobně? Prostě aby to zvládlo DHL, UPS apod dovézt do druhého dne?
Jde mi pouze o rostlinky, stonkové i in-vitro, široký sortiment techniky nehledám. Díky moc.