Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Nákup léčiv

 

NápovědaFórum » Nemoci » Léčení a léčiva 

Nákup léčiv
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2023 19:46 Muž Redsnake [52] Re: Beastie
Esha ndx (včetně ostatních léčiv od esha když nebyly dostupné u nás) jsou v pohodě zakoupitelné na ebay.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   16.09.2023 00:29 Muž Tojsouvěci [3585] - Kytky s čudlamaRe: Beastie
Tvůj dotaz nedává žádný smysl,máš pět prezentací a neuvádíš nic konkrétního,esha ndx/gdex tě nemusí zajímat,když neumíš vytvořit zdravé prostředí,které nestresuje ryby a něco nepopsané kazíš.Léčiva se používají cíleně,po diagnóze příznaků nemocí,nebo parazitologickém vyšetření výměšků,stěru povrchových tkání,nebo pitevních vzorků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.09.2023 11:52 Žena Beastie [314]
Znovu se zeptám, bude se někdy znovu povolovat esha ndx/gdex nebo je opravdu potřeba experiomentovat s léky na vnitřní parazity jako entizol a odčervováky na psy a prasata a tak?

Vím, že v akva mám něco špatně, jsou to pravděpodobně paraziti, ne nevím jací, příznaky jsou dost nejasné, většinou jsou ryby v pohodě, jen ne když jsou ve stresu nebo se něco pokazí tak se to rozjede

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2022 13:19 Muž Rovano [233] - RostlinyRe: Tojsouvěci
To jsem netušil, že je možné. Hm. Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.08.2022 13:02 Muž Tojsouvěci [3585] - Kytky s čudlamaRe: Rovano
Přesně tak. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2022 12:05 Muž Rovano [233] - RostlinyRe: Tojsouvěci
Takže to mám chápat tak, že paní veterinářka místo prodeje, napsala recept do lékárny, kde to vyšlo levněji?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.08.2022 01:59 Muž Tojsouvěci [3585] - Kytky s čudlamaRe: Rovano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2022 01:21 Muž Rovano [233] - RostlinyRe: Tojsouvěci
Tomu konci nerozumím. Ta paní doktorka byla zvěrolékařka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.08.2022 00:04 Muž Tojsouvěci [3585] - Kytky s čudlamaRe: Rovano
To,že máš představu co je z léčiv dostupné,je Ti k ničemu pokud neznáš původce onemocnění.Pokus,omyl může zlikvidovat, i tak oslabenou rybu nevhodnými chemickými deriváty.
Ryby nakrm a postiženou odlov do nádobky s dostatečným objemem vody z původní nádrže,zajisti provzdušňování a teplotu,po vyloučení výkalu jej odeber s troškou vody a doplň dostatečným množstvím vzduchu (udušený parazit se nehýbe) a jsi připraven k transportu pod mikroskop (krycí sklíčko nepoužívat!).Při rozboru si udělej snímky,nebo film k dalšímu určení v IT.Možná by Ti v tom pomohl www.google.com/… ,ale po pravdě,nemám to ověřené v oblasti rybích patogenů.
Humánní lékař Ti musí k předepsání léčiva vypsat diagnózu do karty,tudy cesta nevede,pokud nemáš vhodné styky,obvoďákům se do toho nechce,na levou to zvládnul gynekolog a jakou diagnózu mi napsal kamarád urolog,který mi poslal předpis i GR kódem,tady nebudu zveřejňovat :-D .
Nejjednoduší je návštěva veterinárního lékaře,pokud sebou neponeseš akvárium s rybičkou,tak Ti většinou čekatelé s přepravními boxy se zvířátky umožní vstup do ordinace,kde asistentenka napíše předpis,než lékař vyšetří psího pacienta.
Jsme jenom lidé,málo veterinářů se věnuje ichtyologii,někteří vypsání receptu,když uvedeš základní údaje,považují za banalitu,ale jsou mezi nimi i tací.,se snaží o vyhledání doplňujících informací,aby si vylepšili vlastní vědomosti ve svém oboru.
Ještě jsem se nesetkal s tím,že by někdo za předpis požadoval poplatek,ale je rozdíl mezi cenami mezi dodavateli veterinárních a humánních léčiv.Pro názornost,paní doktorka se snažila najít nejnižší cenu u Entizolu /250 mg Metronidazol/20 tab. u svých dodavatelů ,s tím že mi jej objedná,když jsem uvedl cenu v lékárně (věrnostní karta),tak s úsměvem vypsala předpis,že to v té lékárně bude o nějaké stokoruny levnější. ;-) Osm balení cca 1200Kč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.08.2022 22:01 Brodys Re: Rovano
Že by lékařka někomu dala ATB jen tak si nedovedu představit...a recept pro rybu nelze vystavit, takže jsem na to sám zvědavý :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2022 19:42 Muž Rovano [233] - RostlinyRe: lacewings
Moc děkuji všem za odpovědi/rady/znalosti.
Právě jsem ukončil dnešní studium nemocí a možnosti léčby za pomocí textů z vysokých škol. Zbývá to aplikovat do praxe.

Takže už mám představu, o co jde, co je a není dostupné u nás a v zahraničí zhruba, co bych měl dostat, jak léčit, atd. No a pokud se mi to vykouří z hlavy nebo nebudu vědět, vím, kde najdu zase cenné rady.

Jen tou obvodní lékařkou si nejsem moc jistý. Mám novou(po 25letech). No uvidíme. Prubnu to!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.08.2022 18:48 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Rovano
- eSHa Hexamita
- Ethacridinlactat (antiseptikum,  účinné proti většině grampozitivním bakteriím,  Rivanol )
- Kupfer (dvojmocná měď) 
- Methylrosanilinchlorid ("alias" Genciánová violeť, opět antiseptikum s částečným antimykotickým účinkem )
- Acriflavin ( lokální antiseptikum na vnější plisňové infekce)

- Entizol
- Metronidazol (antibiotikum "nitroimidazol", účinné proti anaerobním bakteriím, napadá buněčné enzymy, poškozuje jejich bakteriální DNA)

Závěr
- léčba by měla být přímá, nutno použít léčiva, obsahující Metronidazol
- použitím eSHa Hexamita jde o nepřímou léčbu, kdy sice může dojít ke krátkodobém účinku, lečba ale není efektivní
- Entizol seženete i u Vašeho obvodního lékaře
- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.08.2022 15:20 Brodys Re: Rovano
Že by posílal recept, to jsem se nesetkal, možná na ATB a léky, které jsou identické s lidskými. Jinak to chodí normálně, fyzicky tam zajít a koupit, pokid ho zrovna má. Nemít sebou zvíře, není nic neobvyklého, chodí se tam pro antiparazitární obojky, očkovací látky, když si chceš aplikovat sám atd.atd. Pro ušetření času není od věci a zavolat, jestli látku vůbec vedou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.08.2022 15:10 Muž Jozef [311] Re: Rovano
Každý veterinár asi funguje po svojom. Jedna (konkrétna) je v ordinácii len keď jej niekto zavolá. Ďalší má prevádzku v suteréne svojho domu a je tam "stále" (vybaví hocičo recept/nerecept, ale niekedy to stojí)... Ceny si tiež dávajú po svojom.
Najlepšie sa informovať priamo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2022 14:52 Muž Rovano [233] - Rostliny – Veterinář x Veterina
Už jsem párkrát za život byl těchto zvířecích doktorů. Ale nechápu jak to chodí s rybami.
Někdo tu psal, že veterina je 2x dražší na lék než veterinář. Předpokládám, že myslel středisko, které bylo dražší než jednotlivec.

Kdybych potřeboval na bičíkovce nějaký lék, třeba Entizol, vyjde to levněji než ze Slovenska třeba Esha Hexamita, která není na předpis?
U Eshy se nikdo v prodejních materiálech o bičíkovcích nezmiňuje, jen o účinné látce. Ale tu někdo psal, že to údajně účinkuje.

A jak to funguje s veterinářem? To tam zavolám a pošle mi e-recept po konzultaci? Nebo tam zajdu a budu čekat ve frontě psů a koček než dojdu na řadu a dostanu recept? Nebo jak to funguje? Možná Vám to přijde úsměvné, ale netuším jak to tam chodí bez zvířete.

Také někdo zmínil, že mi venterinář prodá lék přímo, tj. bez receptu. Jen se tam musím dostavit po předchozí tel. konzultace?

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 404x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/19687-nakup-leciv