To,že máš představu co je z léčiv dostupné,je Ti k ničemu pokud neznáš původce onemocnění.Pokus,omyl může zlikvidovat, i tak oslabenou rybu nevhodnými chemickými deriváty.
Ryby nakrm a postiženou odlov do nádobky s dostatečným objemem vody z původní nádrže,zajisti provzdušňování a teplotu,po vyloučení výkalu jej odeber s troškou vody a doplň dostatečným množstvím vzduchu (udušený parazit se nehýbe) a jsi připraven k transportu pod mikroskop (krycí sklíčko nepoužívat!).Při rozboru si udělej snímky,nebo film k dalšímu určení v IT.Možná by Ti v tom pomohl
www.google.com/… ,ale po pravdě,nemám to ověřené v oblasti rybích patogenů.
Humánní lékař Ti musí k předepsání léčiva vypsat diagnózu do karty,tudy cesta nevede,pokud nemáš vhodné styky,obvoďákům se do toho nechce,na levou to zvládnul gynekolog a jakou diagnózu mi napsal kamarád urolog,který mi poslal předpis i GR kódem,tady nebudu zveřejňovat
.
Nejjednoduší je návštěva veterinárního lékaře,pokud sebou neponeseš akvárium s rybičkou,tak Ti většinou čekatelé s přepravními boxy se zvířátky umožní vstup do ordinace,kde asistentenka napíše předpis,než lékař vyšetří psího pacienta.
Jsme jenom lidé,málo veterinářů se věnuje ichtyologii,někteří vypsání receptu,když uvedeš základní údaje,považují za banalitu,ale jsou mezi nimi i tací.,se snaží o vyhledání doplňujících informací,aby si vylepšili vlastní vědomosti ve svém oboru.
Ještě jsem se nesetkal s tím,že by někdo za předpis požadoval poplatek,ale je rozdíl mezi cenami mezi dodavateli veterinárních a humánních léčiv.Pro názornost,paní doktorka se snažila najít nejnižší cenu u Entizolu /250 mg Metronidazol/20 tab. u svých dodavatelů ,s tím že mi jej objedná,když jsem uvedl cenu v lékárně (věrnostní karta),tak s úsměvem vypsala předpis,že to v té lékárně bude o nějaké stokoruny levnější.
Osm balení cca 1200Kč.