V akváriu chováme úhoře cca 20 let jako jedinou rybu. V bytě 20°C. Bezproblémový, jen před 8 lety plíseň, rychle vyléčena. Před 1/2 rokem kompletní výměna vody, pro naprasklé akvárium. Žádný problém. Před měsícem přestěhován na prosklenou verandu chalupy, kde se netopí. Změna typu vody - ze studně (kontrola v laboratoři, nijak se neliší složením od městské s výjimkou chlóru), vyměněná 2/3 zbytek původní městské. Teplota od 10°C. Voda se zakalila mléčně, po 14 dnech vyjasnila. Přijímání stále stejné potravy v pohodě. Nyní cca 14 dní jako omámený, pohybuje se pomalu nebo vůbec, hlavně změna na očích. Nejsou vyboulené! Mají jen povlak, jako zákal domodra. Nezajímá ho ani krabička se žrádýlkem, na kterou vždy panáčkoval. Na skle a na boudičce se vytváří taková hnědá usazenina, zřejmě řasa, ale omakem je to jako mazlavé blátíčko. Dala jsem z rybníčku jednu rostlinku. Někde jsem našla info co mi to nejvíc připomíná - bičíkovec zhoubný, léčba malachitovou zelení atp. Nechci experimentovat. Špatně se to pro odlesky fotí. Prosím o radu. Moc děkuji.Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 600x