Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Halančíci - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Halančíci - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2019 22:47 Muž hrochy [647] - low-cost, low-tech, old schoolRe: hrochy
Pouze doplňující info: silné zasolení a FMC dle všeho zabralo (léčba dle návodu na stránkách Gagala). Z deseti ryb přežila ale jen jedna, léčení asi přišlo pozdě. Solení a chemie zdevastovala některé kytky, hlavně ale šneky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2019 23:55 Muž hrochy [647] - low-cost, low-tech, old schoolRe: GAGAL
Doufám, že se mi tu zálohu podaří řádně uchovat a v pravý čas vyvolat :-) Léčba totiž zatím bez úspěchu. Další samice v pánu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.11.2019 19:47 Muž GAGAL [452] - HalančíciRe: hrochy
U halančíků je super , že je záloha v jikrách a dá se tak poučit z chyb :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2019 20:52 Muž hrochy [647] - low-cost, low-tech, old schoolRe: GAGAL
Myslel jsem si to. Bál jsem se tohoto závěru. Děkuji!
Dno mám křemenný písek. Řádně jej posolím a přidám FMC. A do budoucna budu solit více.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.11.2019 20:44 Muž GAGAL [452] - HalančíciRe: hrochy
Z fotky nic moc poznat nejde, ale podle mne jde klasicky o oodinium. Přisolte daleko víc a použijte léčiva pro tohoto parazita (např.FMC) Nevím co máte za dno ,ale halančíků (Nothobranchiů) je lepší mít dno holé. Právě z důvodu "léčby" oodinia.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2019 20:36 Muž hrochy [647] - low-cost, low-tech, old school – Halančíci - nemoc
Fotka k příspěvku Ahoj,
prosím zkušené o radu. Během tří dnů mi umřelo pět halančíků. Nejdřív jeden den jeden samec, následující den tři samci a jedna samice.
Po úmrtí prvního samce jsem vyměnil cca třetinu vody. Do dna jsem nezasahoval.
Všechny rybky se chovaly stále stejně. Zbývající samice se nadále chovají beze změny. Že by přestaly žrát nebo plavaly divně či se otíraly, to jsem vůbec nepozoroval. Dle odebrané misky s lignocelem probíhalo i tření.
U všech rybek jsem před cca čtrnácti dny pozoroval tečky. Na všech rybách, vždy po celém těle. Přikládal jsem to zbarvení, nikoli nemoci.
Živým jsem krmil naposledy před deseti dny. Poté jsem krmil mraženou patentkou a občas koretrou. Výměna vody jednou týdně. Dolévaná voda vždy trochu osolená.
Přikládám fotku dvou mrtvých samců. Na menším již byli šneci.
Nevíte někdo, co se mohlo stát, kde jsem udělal chybu? Jestli je příčinou úmrtí nemoc nebo něco jiného? Předem děkuji za reakce.
 
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 175x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/19644-halancici-nemoc