130.11.2018 14:15JirkaŠčobák[3238] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez techniky – V úterý jsem ...
... tahal z jednoho akvária leknín, který rostl dva roky ze semínka.
Měl docela dlouhé kořeny, dno je vysoké necelé 2 cm. Fotka dnes.
Kal jsem neřešil, usadil se. Dnes jsem na to hodil dva kameny, ještě dosypu trochu substrátu. Za měsíc, dva to ani nebude vidět.
028.11.2018 09:42Cyklohentán[258] - nízkoúdržbové akvária s veľa rastlinami a hejnovými rybami – Re: tramtra
Nakoniec som ich iba vyskúšal vytiahnuť za spodok, išlo to ľahko a bez bordelu. Boli ešte mladé
Trochu s ní zavrť a takovými jako trhavými pohyby ji postupně dostaneš ven, jestli máš možnost třeba položit kusy břidlice kolem, taky to pomůže. Já takhle dostala ven velký Bleheráč, mám vespod deponit mix a šlo to docela dobře. Chce to trochu opatrnosti, ale jde to.
EDIT: s tím kompostem to asi tak čistě nepůjde, ale zvířenej binec se ti podaří odsát.
027.11.2018 21:19Cyklohentán[258] - nízkoúdržbové akvária s veľa rastlinami a hejnovými rybami – Ako vybrat rostliny ven z akvária
Ahoj!
Zajtra zakladam nové aq a rád by som použil cryptocorynu zo starého (rozmnožila sa) a neviem ako ju vybrať bez toho aby som z akvária urobil kaluz bahna (mám na spodku kompost). Napadlo mi obstrihat okolo nej aby sa odstrihli korene a boli iba krátke a neurobilo to príliš veľkú bordel. Ale neviem no. Ďakujem za prípadné rady