Dennerle Dosator dávkovač hnojiva
No, když je to tak, pak je určitě lepší bát se možnosti "vyvraždění" akvária a raději zapomenout na celý Dennerle Dosator...
Díval jsem se na video, ale není mně jasný systém dávkování, navíc jiná značka se může dávkovat jinak. Ten nápad se mně líbí, ale bojím se to pořídit a vyzkoušet, abych si nevyvraždil akvárium.
Neměl by být problém to vyzkoušet.
Předpokládám, že do toho pokladu nejde nalít běžný hnojivo jako třeba Tropica?
Starší reakce
Tak umýt prodem vody nebo vyměnit. Membránu máš znečištěnou z vnější nebo vnitřní strany?
EDIT: černý kroužek se na memránu lepí z NEOZNAČENÉ strany a memrána se do dosatoru dává tak, aby označená strana byla na vější straně. Ale předpokládám, že tohle máš ok.
tie co k tomu pasuju ...V30 a S7 ..mam 2ks a obe maju tu membranu skoro ciernu ...
Membránu stačí vyčistit pod tekoucí vodou (stačí si přečíst návod), nedotýkat aktivní části, občas je třeba ji vyměnit.
Jaké hnojivo v dosatoru používáš?
Starší reakce
PMDD je asi nejlevnější a dá se namíchat na míru, docela o něm uvažuju. Dosator: mám na membráně ten plastový kroužek na 200l a jedna dávka V30 (tj. naplněno po značku 200l) vydrží tak 3 týdny. To co zbyde v dosatotu při výměnmě vody pak vyleju do akvárka a zase doplním V30. Podobně by to mělo fungovat i s Complete Dosator, který by měl vyjít levněji, než Dennerle V30.
Doplňuju pak jen železo a případně mikroprvky při každé druhé týdenní údržbě nebo když se mi něco nezdá (třeba Blyxa chce dost železa, tak dostala kapsle s železem ke kořenům - vyzkoušeno na malém 60l akvárku).
Za mě je dosator super, funguje a nemusím na to myslet.
A na jednu náplň ti 200l jede jak dlouho? Jak často doplňuješ? Máš krásné AQ 2 měsíce po založení tedy fakt pěkný výkon
Mám více vody a pokud do toho půjdu bude to na hraně, tak chci vědět, jak často budu plnit a nakolik mne to asi přijde - přeci jen PMDD je asi nejlevnější, ale hledám něco, co mi zajistí pravidelnost.
Ahoj, zkušenost mám pozitivní, používám ho asi 2 měsíce a spolehlivě funguje. Kromě originálů Dennerle (V30 nebo S7) je tam možné používat i Profiplants Complete Dosator, který je dělaný přesně pro Dennerle Dosator - ale zatím jsem to nezkusil (je to v plánu).
Edit: Profiplants Complete Advanced v dosatoru nefunguje (i před tvrzení profiplants "to by mělo fungovat"), má zjevně jinou koncentraci.
Ahoj, uvažuji o pořízení dosátoru. Máte s tím někdo zkušenosti? Zatím hnojím PMDD a mám 300l AQ, přidávám CO2. Vím, že bych musela používat originál Dennerle hnojivo, ale mám problém s disciplínou a i když mám hnojivo natažené do stříkaček a uloženo v lednici, tak se stane, že prostě dávku nedám. Proto hledám nějakou vhodnou automatiku.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 404x