TC420 - Programovatelný stmívač LED
Ne jiná verze není. A ani nebude.
Já používám PLed verzi snad z roku 2012, existuje už něco lepšího? Mám tam teda poměrně komplikované presety pro všech 5 kanálů, takže jsem ani nic jiného nehledal, protože by to předpokládám neumělo otevřít ty staré konfigurace (už jsem s tím jednou problém řešil), ale kdyby tam měla být nějaká zásadní změna k lepšímu, asi bych to zkusil
Na uchycení do krytu se dají použít mé výrobky. Tisknu je 3D tiskárně. Surpanshop.cz do vyhledávání napsat tondova dílna. Dají se použít ty na zavěšení.
surpanshop.cz/… Ne a asi ani nebude. Psal jsem přímo výrobci a takové plány nemá.
Mimochodem, nativní software pro Linux nebo OS/X pro TC420 zatím asi neexistuje, předpokládám...
To bych musel koupit ještě ten. Když půjdu do toho Sinkoru wrb 15W 45cm tak mi to odpadne. Jen se bude muset světlo do krytu vlepit ale to uchycení už nějak dořeším.
dej tam zesilovac signylu. Tc budes napajet 12V a zesilovac 24V a tada jde to
0 14.12.2020 12:13 Nitram18 –
Re: AG Tak to je jasné, pokud je to pwm tak to spolu nesladím. Nevadí díky
Takhle to nefunguje. TC-420 používá pro regulaci pulsně šířkovou modulaci. To znamená že ti tam pustí těch plných 24V, akorát o polovinu méně času v jedné periodě, pokud tam nastavíš 50%.
Ahoj mát někdo zkušenost s napojením dvou světel s rozdílným napětím? Napájení TC420 24V a připojené světla jedno 24V a druhé 12V u kterého se kanál nastaví na 50% případně jemné donastavení % podle multimetru? Kontrolér by měl měnit jen napětí tzn. měo by to takto fungovat?
Starší reakce
Presne pre toto som išiel skôr do TC420. Je to síce nevýhoda, že si to nenastavíte cez WIFI, ale kábel to istí, stačí si nastaviť viacero režimov a len medzi nimi prepínať. Aj keď ja som si nastavil len 3, a to celodenný, plný výkon a nočné (posledné 2 len kvôli návštevám).
Tak jsem se popral s TC421. Docela dobrý návod (i když software je staršího typu)
www.ledshopik.cz/…. Zprovoznění WiFi: při zapnutí se přístroj uvede do režimu AP. Tedy mobil a notebook přímo komunikují s controlerem. Připojení je nezabezpečené. V mobilu po nainstalování aplikace dodané na CD a připojení k nezabezpečenému připojení Smart-xxxxx (SSID kontroleru, xxxx – je nějaké číslo) se můžou zadat údaje routeru domácí sítě včetně zabezpečení a po potvrzení tlačítka "Join Network" se kontroler přepne na komunikaci přes domácí síť.
Umě nic z toho nefungovalo, tak jsem si řek, že se podívám dovnitř, jestli tam nějaký wifi modul je (s reklamací jsem nepočítal). WiFi modul tam byl, ale jen volně položený na patici. Asi v Číně mají takové normy, že nestačí zamačkávat.... Práce Číňana byla dokončena a vše funguje jak má.
Starší reakce
Zdar klucí,tak jsem vyzkoušel vypnout led světlo od trafa na 12v(AC) a zapnul na to na zkoušku stmívac tc420(DC)a stmívač jede rozsvítila se kontrolka power,takže paráda.Koupim rozdvojkový kabel na 12v zapojim ledsvětlo ke stmívači.
a budu rozednívat a stmívat.
Moc děkuji všem za pomoc,rady,návody ,inspiraci
Starší reakce
Dá sa to pripojiť aj ta ako Ti radí Tony2013 .Adapter je DC 12v / 2A.
Adaptér zapojíš do TC420 a na výstupné svorky dáš nový kábel - / pozor pri kúpe na správny typ - je samec alebo samica /. Na kábli je plus vnútorná "dierka", vonkajší je mínus. Je to napr.
www.gme.sk/… - dĺžka kábla je rôzna.
P.S. Takto by sa malo dať regulovať celé svetlo. Pri úprave ktorú som navrhoval by sa dala regulovať každá rada LED samostatne.
Tony je to pravda co píšeš? V elektrice se vůbec nevyznám. Ten obrázek je dost nečitelný prosím. Ale dám na tebe. Už mi tu radili, spojit plusy a minusy. Takže nevadí, že stmívač je DC a adapter k ledsvětlu AC? Mam z toho v hlavě guláš, pardon.
tak ted zapomen na vsechyn rady co tu pardly. Ty zapoj jeden konec snury to TC420 a kup si snuru s konektorem 5,5/2.1 a zapoj plus na plus a minus na ch1 . Z tevneho trafa leze 12DC a to ze je AC to znamena vstupni ale vystup je DC.
Zaruka je asi ještě půl roku,ano trafo je na 12v komplet se vším.
Nepoznám to svetlo do detailu, takže len hypoteticky. Pokiaľ sa dá demontovať kryť bez straty záruky, mal by tam byť priamo u LEDiek usmerňovač - kde bude zo všetkých spojené "mínus" a dva a dva rady budú mať spoločné "plus".
Aby sa to dalo regulovať cez TC420 je potrebná úprava - spojiť všetky plusy a rozpojiť a samostatne vyviesť mínus na každú radu LED. Samozrejme elektronika vo svetle by bola vyradená - mimo funkciu.
Má to ale dve podmienky - trafo je 12V a záruka je
.
Jaromíre ahoj,na ledosvětlení to není napsané,jen č.modelu.Ale trafo co jsem koupil s osvětlením je na něm AC a stmívač má DC.Ted jsem na to koukal.
Starší reakce
Až zítra vyfotim led osvětlení.
Mohol by si napísať o aké ide konkrétne svetlo? V konečnom dôsledku je LED DC, takže by možno stačila len malá úprava
Starší reakce
vinni napsal: Dobrý den.
Před nedávnem jsem zakoupil TC421 z AliExpressu. Připojení z telefonu na síť TC funguje skvěle ale jakmile chci připojit TC na domácí síť, nejde to.
Taky jsem se dlouho trápil s TC421 a připojení přes router domácí síť, ovšem nakonec se povedlo a můžu ovládat přes telefon, aniž bych se musel odhlašovat z domácí wifi a to samé přes notebook bez připojování k TC421
. Možná někomu napoví video na youtubu
www.youtube.com/… Moc díky za tip. Dnes si zkusím pohrát s routrem. Ale ohledně změny polarity jsem zatím nic nenašel. Tohle je pro mě vysoká škola. Ale tohle mě štve nejvíce. Postupné rozsvěcení kanálu by bylo prima.
Pripojenie na domácu sieť cez WiFi musíš riešiť v nastavení routeru - môže mať obmedzený počet súčasne pripojených zariadení do siete, alebo ho treba pridať do tabulky pripojených zariadení. Zmena polarity - pripojenie svetiel je dané použitými súčiastkami v TC - takže jediná možnosť asi bude použiť prídavné zariadenie na zmenu polarity, alebo otvoriť svetlá a zmeniť spoločný pól.
Díval, ale nikde se neřeší TC421, tudíž ani wifi připojení a polarita taky ne.
Dobrý den.
Před nedávnem jsem zakoupil TC421 z AliExpressu. Připojení z telefonu na síť TC funguje skvěle ale jakmile chci připojit TC na domácí síť, nejde to. Určitě je tento problém způsobený cestou mezi židlí a TC ale ani za nic na toto nastavení připojení k domácí síti nemůžu přijít. Nemá někdo k TC český návod????? Já a angličtina nejsme vůbec kamarádi. Druhý problém je ten, že TC používá jako společný plus pól a spíná mínus pól. Mám světlo Aquatlantis Easy Led 2.0 a to má společný pól mínusový a pro každý kanál má zvlášť plus. Tudíž jsem světlo musel zapojit oběma kanály na jeden výstup TC a nemůžu ovládat stmívání každého kanálu zvlášť. A to mě štve.
Dá se tento problém nějak vyřešit nebo budu muset koupit originál stmívač Aquatlantis Luminus za 2500??? Děkuji předem za jakoukoliv radu palec
Starší reakce
Ahoj návody existujú, ale len tak v stručnosti:
- vytvoríš si nový súbor / biela ikona nového listu /
- otvorí sa okno s údajom StepNO 1 - Time Point - nastavíš čas - pod ním je 5x posuvník kde nastavíš koľko percent bude daný kanál otvorený / nula je zavretý
- dole je tlačítko NEXT - pridá sa nové okno kde nastavuješ data pre nový čas
- takto pokračuješ pre nastavenie celého dňa - 24 hodín
- program si uložíš ikonou diskety vľavo hore
Pripojíš TC420 USB káblom / napája nie je cez USB kábel
- Ikonou hodiny synchronizuješ čas s PC
- ikonou hrubá šipka dole nahráš program do TC420
Pokiaľ si chceš spraviť kontrolu priebehu programu tak pri pripojenom TC420 na PC spusríš program šipkou vpravo - play a rýchlosť simulácie nastavíš pomocou PlaySpeed.
P.S. Na obrazku je funkčný program ako príklad spínania všetkých kanálov. Pri pripojení pozor na polaritu / plus - mínus / - spoločný je PLUS
Edit: Tu to máš aj s obrázkami a podrobnejšie
rybicky.net/clanky/1713-tc-420-programovani
Kluci pomozte mi prosim vás.Mam TC 420 před sebou,vše otevřené Pled program je anglicky nic moc,ale zkusím to dát s vaší pomocí a radou.Jak tam mám nastavit ty programy na pc?
A co znamená play Speed x1 x2 x4 x8 x256 loop???Poradte prosím.Díky Mirek66
Starší reakce
Starší reakce
Tak mám odskúšané že sa program nemusí inštalovať - stačí skopírovať adresár s programom. Funkčné na starom NB s Windows XP aj na druhom PC s Windows 7. Stačí iba vymyslieť ako Ti to pošlem. Možno by to šlo zbaliť ako zip a poslať na e-mail.
Tak se mi to nepovedlo kluci.Ale to nevadí,dám to odborníkům,já na to nemám věk ani trpělivost a nervy,to je pro ty mladé.Mam starý noťas 12 let a nejde tak rychle, natož něco ztahovat.Ale moc díky všem za rady a pomoc.Mira
Tak co zadarilo se naprogramovat?
Tony mam to v pc,jdu to zkusit.Díky.
Jestli chces opravdu to cd tak ti ho muzu poslat. Ale zarucuju ti ze je k nicemu a i Invital te odkaze na stahnuti toho programu jinde. Jedine ze ti ho vypali na vlasni medium a pak poslou.
Tak jeste jednou. Na uloz to jsem ti nahral funkcni program ktery je leta odzkouseny a ktery funguje. Ten nainstaluj a pak si to spoj s PC. Podminka je OS Windows. jinak s tim nehnes.
Zapojit to nění problém,to mám ošéfované.Jen to správné cedečko jak již jsem psal k instalaci časů přes počítač do stmívače.
Na tom cd je stara verze ktera je uplne k nicemu a ta ti nepomuze. Poslal jsem ti odkaz odkud si ten program stahnes a naistalujes. Je to na uloz to.Pokud ti nejde nainstalovat tak je chyba nekde u tebe.
To jsem zkoušel Tony,ale prd platné,ale díky.
Zkusím to na SLUNEČNICE.CZ najít.
Kluci já potřebuji jiné cedečko k instalování z počitače do stmívače,asi tak nějak.Ale díky všem za pomoc a ochotu.
Zkusil jsem si napsat do INVITALU,tam maj stmívače TC 420,snad mi pošlou jen instalační cedečko.
Jaromíre díky moc,ale neumim anglicky,je to pro mě španělsko,pardon.
Ahoj klucí,prosim vás pomozte mi.Koupil jsem stmívač tc 420 asi china.Poslal mi dotyčný komplet v krabičce i s instalačním cedem.Pokouším se naistalovat časy přes cd a počítač a nic.Počítač mi hlásí,že je cd prázdné 0 baitů
Pomozte,poradte mi,prostě mi to nejde.
Kde a jak to mam nainstalovat
Moc díky předem.Mira
Starší reakce
0 26.04.2020 10:53 Gregi96 – TC421
Ahoj. Jde nějak programovat TC 421 starší verzí programu pro 420 ? Jde mi o plynulost stmívání, novější verze umí krokovat jen po 30 minutách.. :/
Starší reakce
Dík
, to jsem myslel, raději je spojím předem, ať tam nervu tolik kabelů.
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 7
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 11817x