Přihlásit se RYBICKY.NET »

Razbora barmská (Danio erythromicron) - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Razbora barmská (Danio erythromicron) - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 3  - NHKG Re: A.K.
Choval jsem vířníka bez problémů cca půl roku, krmil jsem s ním Kardinálky vietnamské. Výhodou vířníka je, že je s ním málo práce a neklesá ke dnu jako například mikry.
V papírové krabici jsem měl pár litrových boxů od zmrzliny z Lidlu. Je hrozně důležité, aby se k vířníkovi nedostalo světlo, jinak přijdou řasy a sinice a podobně a vířník zmizí. Krmil jsem 2÷3x týdně vaječným žloutkem. Občas mi v nějakém boxu vymizel, ale když těch boxů je více, tak to není problém. Vodu jedině převařenou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - A.K. Re: NHKG
Nečekala jsem že z toho něco bude takže jsem se sháněním násady vířníku nespěchala, navíc jsem ještě nikdy nepotkala nikoho, komu by do měsíce neodešel. Ty s ním máš zkušenost? Je i něco co se dá sehnat rychleji a použít alespoň prozatímně? Žrali by třeba kvasnice a zelenou vodu, kterými se běžně krmí larvy Caridin Japonic?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: A.K.
Vířníci. Násadu seženeš a péče o ni je jednoduchá. Vířníci plavou ve vodním sloupci, přijdou mi ideální. Až potěr vyroste, tak artemie.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - A.K. – Razborka barmská
Ahoj, má někdo zkušenost s krmenim potěru razborky barmské, případně jiné podobně mrňané rybky? Zatím zkousim nálevniky ze slupkobanánového nálevu. Nemáte jednodušší nápad?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - erik1982 Re: Jifi
Diky no problém je že neviem anglicky :-D iba nemecky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jifi Re: erik1982
Tady je i trochu popisu: www.seriouslyfish.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - erik1982 Re: Jifi
Práve mám v pláne tam dať vápenec alebo mušlu.Co sa týka rastlín je tam akurad java moss na vymretie a jeden anubias.Je to akvárium iba čisto na vytieračku :).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jifi Re: Kubaa
Pokud žije v domovině v krasovém jezeře, tak bych dal do akvárka vápenec. Ten upraví vodu. Ovšem je potřeba počítat s tím, že ne každá kytka v té vodě poroste.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - erik1982 Re: Kubaa
Práve som si myslel že či nebude treba trvdsiu vodu.Artemia by isto bola lepšia len to že sa mi s tym nechce babrať :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kubaa Re: erik1982
Inle, odkud pochází, je krasové jezero, takže bych zkusil tvrdší, lehce alkalickou vodu. Navíc bych zařadil do jídelníčku živé krmení, třeba artemii.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - erik1982 – Microrasbora erythromicron odchov
Ahoj snat som nezalozil zbitocne nove tema.Mam otazku ma niekto skusenosti s rozmnozovanim tejkto rybky?Mne sa zatial nepodarilo ich prinutit k treniu.Krmim 2-3x do dna,tetra vlocky,Hikari aj mrazeny plankton.Teplota 24.Mam makku vodu tak ci nahodov v tom nebude problem.Galaxy sa mi mnozili v pohode.
Vopred dik za odpoved.

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 212x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/19589-razbora-barmska-danio-erythromicron-rozmnozovani-odchov