Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zahrada a její úskalí

 

NápovědaFórum » Pokec  

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Zahrada a její úskalí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   01.08.2018 18:44 Muž @ Pepan [5002] - RostlinyRe: petulinakk
petulinakk napsala: Pepan napsal: Dyk jo. Růže, obilí a Áron plamatý. :-D

No a ještě révu vinnou a chmel ne? smich

Kytky nee, jenom produkty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   01.08.2018 12:17 Žena @ petulinakk [1993] Re: Pepan
Pepan napsal: Dyk jo. Růže, obilí a Áron plamatý. :-D

No a ještě révu vinnou a chmel ne? smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   31.07.2018 16:35 Muž @ PaDa [4320] - mřenky a sumciRe: Pepan
Tak fakt tři... palec
Už jsem myslel, že kecáš smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   31.07.2018 09:56 Muž @ Pepan [5002] - RostlinyRe: tramtra
Dyk jo. Růže, obilí a Áron plamatý. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   30.07.2018 22:13 Žena @ tramtra [317] Re: Pepan
Teď jsi mě pobavil :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   30.07.2018 20:53 Muž @ Pepan [5002] - RostlinyRe: tramtra
Není zač. Je to jedna ze tří kytek, které znám. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   30.07.2018 10:14 Žena @ tramtra [317] Re: Pepan
Díky moc. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   29.07.2018 22:27 Muž @ Pepan [5002] - RostlinyRe: tramtra
www.google.cz/…
Je to Áron plamatý a je, jako všechny Áronovité, jedovatý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   29.07.2018 17:20 Žena @ tramtra [317]
Fotka k příspěvku Dokážete mi poradit, co to babička vyfotila? Já nevím. Dík.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   29.07.2018 11:45 S Muž @ invalida [3658] Re: Pepan
Plná řeka šutrů a na břehu ani jeden...velice pravděpodobná situace..asi jako že do řeky padaj jenom listnáče a jehličnany mimo. Je vidět že seš zkušenej táborník smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   28.07.2018 22:34 Muž @ Pepan [5002] - RostlinyRe: invalida
invalida napsal: Koho myslíš že by napadlo dávat šutr na vohniště z řeky? stydim
Třeba blbci, kteří se utáboří na břehu řeky, chtějí si udělat oheň a nikde než v řece šutry nenajdou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   28.07.2018 21:35 S Muž @ invalida [3658]
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   28.07.2018 17:57 S Muž @ invalida [3658] Re: Pepan
Koho myslíš že by napadlo dávat šutr na vohniště z řeky? stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   28.07.2018 07:20 Muž @ Pepan [5002] - RostlinyRe: invalida
Už Ti někdy prdnul pískovec z řeky, který jsi dal jako obrubu ohniště? Na rozdíl od křemene tyhle horniny nasávají vodu, ta se v nich horkem promění na páru a když je toho hodně, někudy ta pára unikne. No a při tom to může nádherně prdnout. Něco jako obdoba parního kanónu od Archimeda.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   24.07.2018 23:57 S Muž @ invalida [3658] Re: Pepan
Pepan kecá kraviny. Nejlepší je velkej křemen nebo rula..drží teplo..jinak čaj líp řečeno vodu na něj lze uvařit tak že štíplým klackem...ne štíplým jak hliníková značka.. vyndáš z vohně voblázek dva a hodíš do vody. Slušně se tak ohřejvaj i vobilný kaše ale nesmí tam bejt dement že si ten šutr vrazí do tlamy...i když je fakt že pak pár tejdnů nekomentoval hovadiny z novin ani výsledky z fotbalu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   24.07.2018 20:03 Muž @ Pepan [5002] - RostlinyRe: petulinakk
petulinakk napsala: Eillen napsala: Nebo bramborová placka pečená na kameni.

Sakra, už mám zase chutě.


Popiš prosím neznalému :-D jak na kameni?
To si prostě na zahradě vybereš šutr co se ti líbí, podepřeš ho cihlou a pečeš... nebo je potřeba spešl šutr? :-D

Zkusil bych nějaký deskovitý pískovec. Nemůže to být moc silné, protože to neprohřeješ. Chvilku jsem váhal nad břidlicí, ale nevím, jestli by v žáru vydržela. Jo a nebral bych kámen z řeky, protože ty občas explodují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   24.07.2018 18:49 Žena @ petulinakk [1993] Re: Eillen
Eillen napsala: A babička je ještě potírala po dopečení rozpuštěným sádlem s česnekem. (chybí mi tu slintající smajíl... smich)

No ty mi děláš chutě... asi si budu muset jít dát aspoň topinku s česnekem :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   24.07.2018 14:50 Žena @ Eillen [206] Re: petulinakk
Tak není mi sice ještě tolik, abych tu výmluvu mohla použít... Ale já už si fakt nepamatuji :-D

jedla jsem je u babičky, když mi bylo tak kolem šesti let. A naposledy jsem je měla na hradu Kost, kde to prostě opékali na nějakém kameni. Ale šutrologii jsem nikdy nestudovala, takže ti nepovím.
A babička je ještě potírala po dopečení rozpuštěným sádlem s česnekem. (chybí mi tu slintající smajíl... smich)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   24.07.2018 12:54 Žena @ petulinakk [1993] Re: Eillen
Eillen napsala: Nebo bramborová placka pečená na kameni.

Sakra, už mám zase chutě.


Popiš prosím neznalému :-D jak na kameni?
To si prostě na zahradě vybereš šutr co se ti líbí, podepřeš ho cihlou a pečeš... nebo je potřeba spešl šutr? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   24.07.2018 12:53 Žena @ petulinakk [1993] Re: Pepan
Pepan napsal: Naši předkové věděli, proč používají ty tradiční materiály. ;-)

Ti toho věděli :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   24.07.2018 08:08 Žena @ tramtra [317] Re: invalida
Dík moc, s nějakou rybou to určitě vyzkouším palec ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   23.07.2018 23:54 S Muž @ invalida [3658] Re: tramtra
Takovej pstruh máslo česnek a kozalec... ale otázka nebyla na mě....


tramtra napsala: Leni, když jsi taková bylinkářka, nemněla bys, prosím tě, nějaký vyzkoušený recept s Estragonem? Já ho dávám do pečených brambor nebo někdy při pečení a grilování na maso...ale moc s tím neexperimentuju. Letos se mi rozrostl víc, tak bych ráda prubla něco jiného a osvědčeného...
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   23.07.2018 23:07 Muž @ Pepan [5002] - RostlinyRe: Eillen
Díval jsem se tam na tvarohové knedlíky s meruňkami a když jsem je před pár týdny dělal, vypadaly úplně stejně jako ty na obrázku. A chutnaly asi taky tak dobře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   23.07.2018 17:30 Žena @ Eillen [206] Re: tramtra
Tak bohužel s touhle bylinkou jsem si ještě nepotykala...
Ale obecně můžu doporučit jakékoliv recepty z apetitonline.cz zatím cokoliv jsem tam zkoušela se povedlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   23.07.2018 16:42 Žena @ tramtra [317] Re: Eillen
Fotka k příspěvku Leni, když jsi taková bylinkářka, nemněla bys, prosím tě, nějaký vyzkoušený recept s Estragonem? Já ho dávám do pečených brambor nebo někdy při pečení a grilování na maso...ale moc s tím neexperimentuju. Letos se mi rozrostl víc, tak bych ráda prubla něco jiného a osvědčeného...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   23.07.2018 10:47 S Muž @ invalida [3658] Re: PaDa
PaDa napsal: Člověk nakoukne do zahrady a samý žrádlo tady... :-D No tak si to posypou pažitkou hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   23.07.2018 06:48 Žena @ Eillen [206] Re: Pepan
Máme ho zasklený. A i když máme ventilačky neustále otevřené, tak je tam od deseti až do čtyř odpoledne na padnutí. Loni jsem tam měla rukolu a musela jsem ji zalévat 3x denně a přesto zasychala. Navíc v těch největších vedrech tam musíme stahovat rolety, aby se byt udržel relativně chladný. Jinak pak máme v bytě klidně i přes 30 stupňů a to se fakt nedá vydržet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   22.07.2018 22:38 Muž @ Pepan [5002] - RostlinyRe: Eillen
Ono záleží, jak si ten balkón zařídíš. Mám ho na jižní stranu, jsme ve čtvrtém patře a dneska manželka sklízela první rajčata.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   22.07.2018 16:17 Žena @ Eillen [206] Re: Pepan
Protože na balkoně je úplné peklo. Sem sluníčko jde. Jen to bylo foceno v dobe, kdy nesvítílo.
A na parapet to dávát nemůže. Není ničím ohrazený a padnout to ze sedmého patra, tak to zdemoluje auta pod námi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   22.07.2018 14:55 Muž @ Pepan [5002] - RostlinyRe: Eillen
A proč to nemáš venku na sluníčku? Takhle Ti brzy zařvou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   22.07.2018 14:51 Žena @ Eillen [206] Re: PaDa
Fotka k příspěvku Tak aby tu byly i nějaké ty "kytky"
I když i ty spadají do kategorie jídlo :)

Jsem zvědavá, jestli je udržím při životě. A hlavně komu dám tu bazalku. Tenhle druh nám vůbec nechutná. Levnější polovička říká, že chutná jako po citrónu. Mě z ní brní jazyk... Ale vyhazovat se mi ji nechce.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   22.07.2018 14:25 Muž @ PaDa [4320] - mřenky a sumciRe: Pepan
Člověk nakoukne do zahrady a samý žrádlo tady... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   22.07.2018 08:04 Muž @ Pepan [5002] - RostlinyRe: Eillen, Invalida
Sákra, přestaňte s tím. Člověk si to jenom přečte a už má o kilo víc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   21.07.2018 19:28 Žena @ Eillen [206] Re: invalida
Nebo bramborová placka pečená na kameni.

Sakra, už mám zase chutě.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   21.07.2018 07:17 S Muž @ invalida [3658]
A co takový lívance z lívancovýho tálu stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   20.07.2018 15:58 Muž @ Pepan [5002] - RostlinyRe: petulinakk
Naši předkové věděli, proč používají ty tradiční materiály. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   20.07.2018 14:56 Žena @ petulinakk [1993] Re: Eillen
Eillen napsala: Ono se to nezdá, ale je to pálená hlína. Jde to ale opravdu dát klidně do trouby i na oheň. Jen je to i bez jídla kujva těžké. Sama ta poklička váží skoro pět kilo. Ten vyfocený spodek cca dvě. Ale jídlo je z toho luxusní.

Tak to se fakt nezdá, ale věřím že jídlo z toho je luxusní :-)
Po X letech kdy jsem měla různý "spešl" nádobí znovuobjevuju klasiku a nestačím valit oči, jakej může být rozdíl v jídle když se na tom udělá... a to jsem fakt kuchařka spíš z donucení.
Teď mám novej litinovej pekáč a taky má prázdnej krásných 7 kilo i s poklicí... ale aspoň pak nebudem starý báby co jim visí neužitečný svaly na rukách žejo... pravidelné výměny kýblů vody, a obsluha hrnců na vaření nás posílí smich smich smich

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   14.07.2018 22:30 S Muž @ invalida [3658] Re: jamajcan
Na echt podbaborsky. Erzählen
nicht wahr der bahm die kuh a že bez šponcajku to nepude ani umsiedeln bych hádal.Takže dva tři prachkerlíky s řáckým kraftem v pazourách a konečně bude v cimře flek stydim Co je na tom himlhergot tak nesrozumitelnýho? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   14.07.2018 21:24 Muž @ Pepan [5002] - RostlinyRe: jamajcan
To je podkrušnohorský dialekt lehce ovlivněný nářečím brazilských indiánů Ťapa-Ťapa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   14.07.2018 19:11 Muž @ jamajcan [2544] – Re: invalida
invalida napsal: Takže celkem jednoduchá rada..většinou velkej dlabanec na něj..když moc překážel tak holič..a na zimu na verandu kde mu furt někdo nadává že větší krávu už pěstovat nemůžem smich

A to že stě akou rečou teraz hovorili? smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   14.07.2018 13:35 Muž @ Pepan [5002] - RostlinyRe: invalida
Ano, to se bude na papíře vyjímat skvostně. potlesk potlesk potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   14.07.2018 12:12 S Muž @ invalida [3658] Re: Pepan
Takže celkem jednoduchá rada..většinou velkej dlabanec na něj..když moc překážel tak holič..a na zimu na verandu kde mu furt někdo nadává že větší krávu už pěstovat nemůžem smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   14.07.2018 10:40 Muž @ Pepan [5002] - RostlinyRe: invalida
Tak hoď na papír podmínky, za kterých jsi ji pěstoval Ty a s předáním kytky předej i ten papír.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   14.07.2018 10:38 S Muž @ invalida [3658]
Úžasná rada...jak mám vědět jestli ta pecka z citronu co sem zasel tvoří podnož studenou nebo je ta podnož gay? A naočkovanej list byl z květinářství kdy nalomenou větvičku prodavačka ustřihla a vyhodila. Tenkrát se sem vozily citrusy z polska...myslím.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   12.07.2018 21:28 Muž @ Pepan [5002] - RostlinyRe: invalida
Aby měla stejné podmínky jako u Tebe. Teplota v zimě, zálivka, hnojení, osvětlení, vzdušná vlhkost. Pokud se podmínky dramaticky změní, nejdřív opadají plody, pak listy a pak upadne celá mandarinka. Hlavně záleží na typu podnože. Pokud ji máš na studené podnoži a bude v zimě v teple, vysílí se a odejde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   12.07.2018 21:07 S Muž @ invalida [3658]
Tak zahradníci dotaz, chci darovat mandarinku i s plodama. Jaký mám vydat rady do novýho umístění? Byla ve skleníku.

Stín, umírněná zálivka..přihnojit až časem? Vůbec nemám tucha ale strašně se jí líbilo že je vobalená. Má tak 70-90 plodů v různým stádiu zralosti tak aby to nespadalo na marmošku hned hmm U mě měla tuto péči...občas zalito občas pohnojeno když kvetla nebyl hmyz tak štěteček, fén nebo ta zatřesení..zkrátka klid a žádný násilí. No a za třicet let je to už stromek pěknej ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   12.07.2018 20:55 S Muž @ invalida [3658] Re: petulinakk
Jo to je vona ano petulinakk napsala: invalida napsal: měl sem v truhlíku se šnytlíkem dvě sazeničky egyptský prorůstavý poschoďový cibule

Venco, a nebyla to tahle? www.zahradnictvikruh.cz/…
Sice ty píšeš egyptská, oni sibiřsá... je to jen o pár tisíc kilometrů dál :-D ale zas ta severní u nás asi líp přezimuje než ta z pouště :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   11.07.2018 19:32 Žena @ Eillen [206] Re: petulinakk
Ono se to nezdá, ale je to pálená hlína. Jde to ale opravdu dát klidně do trouby i na oheň. Jen je to i bez jídla kujva těžké. Sama ta poklička váží skoro pět kilo. Ten vyfocený spodek cca dvě. Ale jídlo je z toho luxusní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   11.07.2018 18:18 Muž @ Pepan [5002] - RostlinyRe: petulinakk
petulinakk napsala: Eillen napsala: Není to sice zahrada, ale chata, ale což. Je tu krásně a panu domácímu se ve venkovní kuchyni vždy daří.

Litina? :-D začínám na tom ujíždět, a to nejsem žádnej velkej kuchař... ale pokud se něco dá vrazit jak na sporák, tak do trouby i přímo na oheň, musí to mít něco do sebe potlesk

Litina má dvě velké výhody. Velkou tepelnou setrvačnost a hůře se na tom při vaření jídlo připaluje. Proto staré pekáče byly z litiny. Naši předkové by taky dokázali naohýbat plech, ale moudře věděli, co je pro vaření nejlepší a my ta jejich moudra někdy začínáme zase "objevovat". ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek   11.07.2018 18:03 Žena @ petulinakk [1993] Re: invalida
invalida napsal: měl sem v truhlíku se šnytlíkem dvě sazeničky egyptský prorůstavý poschoďový cibule

Venco, a nebyla to tahle? www.zahradnictvikruh.cz/…
Sice ty píšeš egyptská, oni sibiřsá... je to jen o pár tisíc kilometrů dál :-D ale zas ta severní u nás asi líp přezimuje než ta z pouště :-)
Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 13

Zpět na obsah sekce Pokec Přidat příspěvek • Zobrazeno 6649x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/19537-zahrada-a-jeji-uskali