Přihlásit se RYBICKY.NET »

Kde koupit tyto plže?

NápovědaFórum » Další živočichové » Plži 

Kde koupit tyto plže?
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Jirka22
Konečně bylo moje shánění ampulárek okružákovitých úspěšné. Po pročítání inzerátů na bazoši i jinde, shánění po akvaristických prodejnách v okolí nebo těch kolem kterých jsem zrovna jel (třeba cestou na dovolenou), po prohlížení eshopů (kde je buď neměli nebo nezasílali), jsem je koupil na AkvaEXPO v Rychnově nad Kněžnou. Teda koupil jednoho posledního (moje chyba, byl jsem tam až v úterý, v sobotu jich tam měli čtyřicet). Naštěstí je to samice a už po dvou dnech nakladla asi dvacet vajíček, tak šneků bude dost.
Díky všem, kteří mě zde na fóru přispěli radou.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Danča84 Re: Jirka22
Dobrý den, já jsem sehnala v Písku, už nemám kontakt ale byl to policajt, vyzvedavala jsem je na stanici (zvláštní pocit :-D ) vím že je to pro Vás z ruky, ale mohla bych Vám je přiblížit - v pondělí 5.8 a v sobotu 10.8 pojedeme na dovolenou k Opavě, jestli to pomůže?
Nebo tento inzerát ve Zlíně zvirata.bazos.cz/… palec
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R ctibum Re: Jirka22
Na kartě atlasu je kolonka "V nádrži". Dá se tam filtrovat podle krajů. Zkus oslovit konkrétní uživatele...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirka22 Re: permonici
permonici napsala: Kombajny jsou to hrozné, i při vydatném přikrmování jely po rostlinách jako divé a příkrmu si nevšímaly. Ač jsem v tomto ohledu dost tolerantní a šnekomilná, musely do samostatného akvária, kde dostávaly prostřih k sežrání.
Teď v létě bych pro ně právě měl krmení až dost, akvária ani nestačím protrhávat, jak všechno roste. Jen je sehnat.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - permonici Re: Jirka22
Občas je mívají v prodejně Exotic na Moravském nám. v Brně. Jedná se však o náhodný jev. Možná ale budou mít kontakt na dodavatele, za zeptání člověk nic nedá.
Kombajny jsou to hrozné, i při vydatném přikrmování jely po rostlinách jako divé a příkrmu si nevšímaly. Ač jsem v tomto ohledu dost tolerantní a šnekomilná, musely do samostatného akvária, kde dostávaly prostřih k sežrání. Jinak to nešlo.
Jinak jsou to akční, zajímaví a hezcí plži. Do společenského akvária s rostlinami však rozhodně ne.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - vlka Re: Jirka22
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Sehnal jsem je na Akvaburze v Kroměříži, ale jsou to doslova kombajny na rostlinky a celkem dost výkalů...po čase jsem jich daroval...

Reagovat na tento příspěvek 0  - Passenger77 Re: Jirka22
Na Výstavišti teď AquateraBrno burza již nějakou dobu neprobíhá kvůli rekonstrukci toho pavilonu. A taky je daleko menší z hlediska akvaristiky, protože je to hlavně teraristická akce, byť akva je tam taky. Co jsem před tím poslal odkaz, ten je na Líšeňskou burzu, ta je fakt velká i s doplňkovým programem. Koná se obvykle 4x do roka.
Akorát pro Vás asi blbý, že je na východním konci Brna, ale jestli si chcete v září udělat výlet, tak super akce ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirka22 Re: lupara
Myslím si, že přesně tohle je ten důvod, proč se tak těžko shání.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - lupara Re: Jirka22
Na výstavě v Rychnově vždycky nějaké budou a myslím si že u Romana Papíka v Dříteči u Pardubic se taky povalují v nějakých nádržích. Je to "odpad" nikdo to moc nechce :-)
Vyzkoušejte
Našel jsem toto: akvateraflora.cz
A chatGPT mi napsal, že se konaly dříve i v Pardubicích a Chrudimi...ale nenanšel jsem nic aktuálního.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirka22 Re: Passenger77
Děkuji za odkaz, Brno je dobré. Naposledy jsem byl na burze před covidem, shodou okolností v Brně, ale to bylo na výstavišti. Nic bližšího asi neseženu, leda snad v Rychnově na AkvaEXPO, to je o týden dříve než Akvaburza v Brně.
Zkoušel jsem taky domluvit rozvoz na rybickar.cz ale jezdí spíš po západních čechách a navíc teď se stěhují, tak to vyšlo naprázdno.
 Reagovat na tento příspěvek 5  - Passenger77 Re: Jirka22
Tak já návštěvuji www.akvaburzabrno.cz , ale Ti prodejci pendlují mezi burzami. Určitě najdete něco bližšího ;-)
Na záložce "sortiment burzy" je pak uvedena spousta prodejců a s těmi se lze domluvit třeba i na dovozu po cestě jinam nebo k vyzvednutí na některé konkrétní burze apod.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirka22 Re: Passenger77
A na kterých akvaburzách jste je poslední rok nebo dva viděl?
Bydlím ve východních čechách.
Nemáte uvedenu lokalitu, tak nevím, co čekáte za odpovědi.
Na akvaburzách běžně bývají k vidění.
Jinak teda raději upozorním na info z místního atlasu:
"Je sice všežravec, ale dává přednost rostlinám, pokud nemusí, vůbec nežere řasu. Je schopný zlikvidovat všechny rostliny v akváriu a pokud se přemnoží, tak k tomu dochází velmi rychle"
rybicky.net/atlasostatnich/ampularka_okruzakovita
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirka22 – Ampulárka okružákovitá
Dobrý den, marně sháním Ampulárku okružákovitou (Marisa cornuarietis). Nevíte prosím někdo kde by se dala koupit?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Dinecek – Stenomelania torulosa
Prosím, nevíte, kde by se dal sehnat tento plž: Stenomelania torulosa? Na shrimp.cz jsou, ale cena dopravy tedy mnohonásobně převyšuje ceny samotného plže. Tak se mi do toho moc nechce :-) .
 Reagovat na tento příspěvek 2  - SilviebarisRe: Mrija
www.shrimp.cz/… třeba tady ;-) Koukam,že jsi ze Slovenska,tak jsem nasla i tady www.shrimp.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mrija – Ampularie
Viem že to nie je ryba ale inú vhodnejšiu diskusiu som nenašla : kde v Prípade zoženiem modré ampularie ? Vďaka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 0Re: zelenakapusta
Situace se bude opakovat. Nevhodný nápad. Tropická bahenka T.n. je řešení, ne však do nádrže s agresivními rybami. Pročpak ampulárky uhynuly, si lze domyslet.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AkvaBlázen Re: zelenakapusta
Mě plave v jezírku. Zkus třeba nějaký rybník nebo zatopený lom. Tam by mohl žít. Já ho odchyt v zatopeném koupališti.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta – Bahenka
Dobré odpoledne vespolek,

nevíte někdo, kde by se dal sehnat tento druh šneka?

rybicky.net/atlasostatnich/bahenka_zivoroda

Docela nedávno mi uhynuly obě ampulárie a když jsem se dověděla, že jsou zakázané EU jako invazivní druh, nějak se obávám si je pořizovat znovu.
Obecně vzato sháním chladnomilného šneka větších rozměrů.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - A.K. Re: Hanumana
Děkuji pokud nenajdu nic blíž Benešovu zkusím to
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Hanumana Re: A.K.
Najdi si na fcb akvaristika Most nebo spíš Lukáš Rodriguez (doufám že se to tak píše). Funguje hlavně na facebooku ale mají i nějaké webové stránky. Zkus si to kdyžtak vygooglit. Kromě okruzaky mají i různé jiné sneky a škeble a posílají za 150 a ochotně poradi. Já mám jedině dobrou zkušenost.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - A.K. – Barevní okuzaci
Poradil by mi někdo kde sehnat modré růžové nebo jinak zajímavé barevné okruzaky? Chtěla bych si akvárka trochu zpestřit:) předem děkuji za odpověď
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lubosc Re: MonterMonty
me slo hlavne o to ze kdo to nevi muže byt dost neprijemně překvapen :))
 Reagovat na tento příspěvek 3  - MonterMonty Re: Lubosc
Já bych řekl že se ty vajíčka vyvíjej , stane se z nich larva a tu pravděpodobně sežerou ryby , pač je v akvárku mám a tam kde vajíčka byly tak mizí a objevují se zas jinde , takže zas taková pohroma to nebude
EDIT: Odchov: Jsou to šneci s odděleným pohlavím, oplození je vnitřní. Samička může klást vajíčka i několik týdnů poté, co se setkala se samečkem. Vajíčka jsou bílá, vylíhne se z nich larva, která v přírodě putuje řekou do moře, aby se vyvinula, a pak přileze zpět. Z toho plyne, že když vám šneci nakladou malá bílá vajíčka, tak nikdy malé šneky neuvidíte.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lubosc Re: visek
u tech neritin si precti forum o jak kladou vajicka na vse co je v akvariu a jak to nejde sundat a pak se pro ne zacni rozhodovat :))) Je do dost kruta dan za jejich krasu :))
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Legioix Re: LukasHH
Ty ceny jsou brutální :) Když se podívám do svého AQ, tak zjištuji, že jsem milonář smich
 Reagovat na tento příspěvek 1  - MonterMonty Re: LukasHH
Hele , ty ceny jsou fakt paráda , jdu se živit prodejem akva šneků
Okružák 10,-
Levatka 15,-
plovatka 20,-
piskořka 15,-
člověk by ani nevěřil jaké má v akváriích bohatství smich smich
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LukasHH
Našel jsem teď tento shop, znáte někdo? www.akvar.eshop-zdarma.cz/…
Mají tam, že lze vyzvednout někde na P4, což bych měl mít za rohem skoro.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - seic Re: visek
neritiny jsem kupoval v Hornbachu, ze 3ks to daly 2 ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ludvik Re: LukasHH
Slušný výběr mají u Kalaby (kalaba.eu). Ale díky dopravě to vyjde docela draho ...

Bohužel mi poslední várka clithonů vychcípala asi celá, Septaria i Neritina jsou v pohodě. Ta předchozí, asi rok stará, várka byla OK.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - visek
ja schanim neritiny.na mostecku je nemaji.v centralu maji v pocitaci ze maji 6 kusu .bohuzel nic.potrebuji aspon 2 kusy
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kytka Re: MonterMonty
Jen doplním, že ten pán na burze je zdejší uživatel Pruny - podrobnosti viz. sekce inzerce. Mívá buď jednobarevný do hněda nebo proužkatý (žlutá a černá). Záleží co je zrovna za várku z importu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MonterMonty Re: LukasHH
na Pankrácké burze jsem před vánoci koupil u pána s krevetkami myslím za 40,- kus , ale tuším že nemaj zbarvení "zebra" , jsou celí hnědí , ale maj cca 10mm , třeba se dobarví
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LukasHH – Plž
Není to ryba, ale sekce kde sehnat plže tu není:-).
Sháním tyto plže, můžete mi někdo prosím poradit kde a případně kdo je prodává nějak rozumně a v Praze asi nejlépe?
rybicky.net/atlasostatnich/plz_clithon_sp

Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Sid Re: paolik
Nevíte někdo kde by se dal sehnat okružák červený?
Mám nějaké v krevetkáriu, ale sám jich mám málo... :)
Ale až je seženete, dejte vědět - poradím vám, jak to udělat, aby byli ještě červenější. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Yirka Re: paolik
Polud by nebyla zima, tak vhodně zabalení šneci poštou v pohodě dojdou. Sám jsem takto posílal vloni na podzim ampulárky XL velikosti a došly v pohodě za dva dny, podobně jsem obdržel piskořky, které šly tuším tři nebo čtyři dny poštou a po vybalení byly za 10 minut ready.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - paolikRe: Papin
Herdek, je to dva týdny co jsme byli pár km od tebe na horách, ale to mi doma stála zatím prázdná nádrž a ještě jsem netušila. Myslíš, že by chuděry přežili cestu poštou ? To spíš jestli někdy nebudeš mít výlet do matičky Prahy, zaplatila bych ti šnečky a jako bonus vokázala orloj (no blbej fór, ok) :-) Ale teď vážně, myslim že ta poštovní cesta by pro ně musela bejt krapet psycho tyjo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PapinRe: paolik
Jestli chceš tak červených mam dost řekni akdresu pošlu poštou nebo si přijed ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - paolik – okružák červený
Nevíte někdo kde by se dal sehnat okružák červený ? Mám trošku slabost pro šneky a tenhle je teda nejvíc. Zatím jsem po akvaristikách viděla jen klasické ampulárie.(a ty už doma mám)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Leitlik Re: GEORGO
Tak v Olomouci,co já vím,je maj jen tady rybicky.net/obchody/18 za 35kč/ks A poštou to zasílá Aleš Horák za 25 kč/ks,mimo jiné má inzerát v sekci prodám. Je ochotný to zaslat poštou ! palec Je neuvěřitelné jak jsou krásní a jak listy rostlinek po jejich nájezdu získaj o5 svoji barvu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: GEORGO
V Olomouci bych věděl, ale jak to vypadá v Ostravě, nemám potuchy...
Chtělo by to poptat se Ostraváků nebo se zkusit domluvit v některé prodejně, aby je nakoupili a dali SMS-avízo, až budou "skladem".
Tady to tak praktikuji. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GEORGO
Ahojky prosím vás ,nevíte o nějaké dobré akvaristice, která je schopná sehnat Neritina natalensis (známá také pod jménem Neritina zebra)? Ptal jsem se u nás po celé Ostravě, ale nikdo to není schopen nějak zajistit.Díky moc za případnou odpověď :-(

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 1365x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/19485-kde-koupit-tyto-plze