Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Nákup ryb v Prostějově a okolí

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Nákup ryb 

Akvaristik.eu

Nákup ryb v Prostějově a okolí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.02.2014 11:29 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: hr:-)
Ještě, než se to tu uzavře. :-)

Kdyby to šlo, reagovat na vaše výroky jen smajlíky, stačil by jeden: :-D
No, nejde mi to takto zjednodušit, takže přeci jen ještě pár slov...
Věren svému "vyššímu poslání" kverulanta, (jak určitě víte, u nás na Hané jim říkáme "repák" - podle prasečího rypáku, který šmejdí v kdejakém hnoji s nadějí, že tam najde něco dobrého na zub), jste si vybral téma a teď se v něm rochníte. :) Jak je libo.
Ale aby nedošlo k mýlce, pár věcí popíšu zase ze svého pohledu.
Celý problém má kořeny v nedávné historii, kdy jsme si na těchto stránkách vyměnili pár názorů a vy jste na to nezapomněl...
Teď jste dostal příležitost zchladit si žáhu, když se mé jméno objevilo v souvislosti s dotazem TomToma na akvaristiku, kam chodí zdejší komunita kupovat rybky v Prostějově, případně v Olomouci. A tak jste přišel s veskrze negativními komentáři...
Uznal jsem, že máte v některých ohledech pravdu, v jiných jsem se pokusil vysvětlit, proč jsou věci nastaveny tak, jak jsou.
Kritizujete ovládání světel nad prodejními nádržemi fotobuňkou, naznačujete, že by to mohlo rybám vadit, a přidáváte hraběcí radu, "ať to majitelka zavře, když nemá na celodenní svícení rybám".
V prostředí, kde jsou trvale zapnuta interiérová světla, není IMO změna po vypnutí a zapnutí osvětlení nad prodejními nádržemi pro ryby žádným velkým traumatem. Opravdu jsem nikdy nezaznamenal žádnou panickou reakci ryb. Lépe řečeno - nezaznamenal jsem vůbec žádnou reakci.
Intervaly, v jakých senzor spíná, i to, že zákazníka při prohlížení nádrží "blikání" světel neruší, jsme už probrali.
Zkritizoval jste nádrž s kančíky, která byla v rekonstrukci, (poté, co jsme se konečně "zbavili" plodožravých piraní), a že byste vy byl s takovou rekonstrukcí hotov za pár minut.
No, pokud byste nemusel zrovna řešit hromadu jiných, v tu chvíli důležitějších věcí, pak asi ano. Nakonec i nám se to v sobotu po zavíračce, kdy nehrozilo, že se budeme muset věnovat zákazníkům nebo dovozcům zboží, podařilo za slabé dvě hodinky.
Jednou ze třech nádrží, které jste nazval "močůvkou", asi myslíte "600" za kaskádou(?).
Ta skutečně nevypadá "repre"... Využíváme ji jako "namáčecí" nádrž pro kořeny. Dost zákazníků vítá, když si může vybrat mezi suchým a "hotovým" dřevem. Ale že by šlo vyloženě o "močůvku"?
Pěkná nádrž to není, ale že se v ní dlouhodobě daří rakům, nenasvědčuje o tom, co si o ní myslíte vy.

A teď bych se vás rád zeptal: jakou akvaristiku "přes ryby" v Prostějově nebo v Olomouci byste TomTomovi doporučil vy? Tedy - kromě Sklorexu? (Když budeme Brno považovat za okolí Prostějova...)
Nějaké povědomí o "konkurenci" v okolí Olomouce mám, určitě ale neznám všechny. A že bych měl mít nějaký špatný pocit, že tedy máme co dohánět, co se týče sortimentu a kondice ryb nebo rostlin v prodejnách, které jsem viděl, to rozhodně nemám, spíš naopak. Ale jak píšu - neznám všechny.

Sklorex...
Nemůžete srovnávat Zverimexy s akvaristikami, jako je Sklorex nebo Vivárium ap.! O jiný sortiment než rostliny a ryby se nezajímám, přesto si dovolím tvrdit, že Zverimexy drží nad vodou jiné komodity, IMO hlavně krmiva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 19:54 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: hr
viděl jsem ve svém životě, co se věnuju rybám, hoooodně pěstíren zaměřených na všemožné rybí druhy
Už jen pěstírna ryb mě nutí přidat něco k tomuto tématu. Pěstují se rostliny a né ryby, které se chovají.

Ti jenž se mnou problém mají, by se měli v prvé řadě zamyslet taky nad sebou.
Tato věta vypovídá o tom, jaký vlastně jste. Z této věty lze jasně pochopit, že problém není na Vaší straně, nýbrž na straně ostatních akvaristů.

Zkuste se podívat na celou problematiku akvárií. Pozadí máte hezká. O tom žádná, ale já bych si to udělat nenechal. Jen když si vezmu kolik místa to zabírá, kde by mohla být volná litráž pro ryby a pro tak důležité rostliny. Koukal jsem, že máte malawi nebo tanganyiku. Opravdu se v tom nevyznám. Každopádně toto není nejtěžší druh akvaristiky, který můžete mít. V akvaristice jde o co nejlepší napodobení místa(pár metrů) někde v přírodě. V malawi dáte štěrk, kameny, pozadí, ryby. Zkuste se podívat na tvorby Takashino Amano nebo lépe Olivera Knotta. Je pravda, že Takashi Amano to dělá především, aby vydělal. On už to bere jen jako práci. Všichni to dělají za něj a on jen stojí a přikyvuje, co kde má být. Oliver Knott to bere jako práci, ale především jako svůj koníček. Pokud si jej přidáte na facebooku, kde každý dej aktualizuje svá díla a tvorby, tak zjistíte, že tohle je vlastně akvaristika. Tímto nechci nějak znehodnotit malawi a tanganyiku. Jde mi jen o to poukázat na to, co je akvaristice bližší a v čem vlastně Sid vyniká. Musíte vybrat vhodný substrát popř. jeho kombinaci. Dále přichází na řadu tvar substrátu. Výběr kamenů a kořenů, které následně putují do akva. Pak umístění kamenů s kořeny. Výběr rostlin. Sázení rostlin. Atd atd.. palec V malawi/tanganyice sice poradit můžete, ale akvaristika v podobě rostlin a ryb z míst, která vlastně v akváriu nemáte Vám podle mého posouzení není blízká.

Dále chci navázat na Designer nebo Bahno71, teď už nevím, kdo ten příspěvek vkládal.
1) Z 90% rad zde na fóru je správných nebo mají ke správnosti dost blízko. Pokud někdo náhodou poradí blbě je opraven. Já rybicky.net beru jako nejlepší zdroj informací pro začínajícího i pokročilého akvaristu, nepočítaje literaturu. Dost se zde od lidí dozví.
2) Vše, co jsem od Vás na internetu viděl, byla jen kritika, kritika a kritika. Co takhle napsat dotyčnému zprávu a poradit mu, jak by to mělo vypadat. Stejně tak u Sida. Proč mu nenapíšete a nedomluvíte si schůzku popř. nepoužijete telefon, jak jste už zmiňoval. Rád si poslechne rady bez hloupého urážení a určitě vyjde vstříc jak Vám, tak pro akvaristy, kteří akvaristiku navštíví.

Ještě jednou k této akvaristice. Já tam cestu plánuji. Pokud se podíváte všude na internetu, tak najdete pouze a pouze chválu. Žádná hodnocení podobné Vašemu. To o něčem vypovídá. Určitě tam chodí i zkušení akvaristé a né jen jak píšete ti, co si koupí do 30l akvária 1 závojnatku, 3 betty a 15 neonek. To akvarista ani nedokáže ovlivnit. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   03.02.2014 11:43 Muž bahno71 [287] - RostlinyRe: hr:-)
Ač nerad,musím zareagovat na Váš příspěvek,myslím si že na tomto vláknu se doporučují obchody v PV a okolí a napadání jednotlivých uživatelů Rybiček.net sem nepatří,na to by Vám pane hr měl sloužit SZ,tam můžete Sidovi psát své osobní postřehy vůči prodejně kde pracuje.Navíc by mě zajímalo jak může "řadový zaměstnanec" až na tolik ovlivnit chod obchodu,kde pracuje.Dle mého je to problém,nemyslíte?
Sida znám osobně a nejeví se mi jako ten kdo by založil své první 30l.aqua a odchoval první "várku" pavích oček,vím že Sid pomáhá začínajícím akvaristům a má na kontě pár "zachráněných" nádrží.Nezastávám se ho,na to mi Sid přijde velice fundovaný,aby se obhájil sám.
O v
Vás sem,co sem zde na rybičkách,neslyšel,ale četl sem pár komentářů k aqua,které většinou začínali slovy :všechno špatně....,žádná rada jen kritika,nemyslím,že by to bylo pro začínající akvaristy povzbudivé,jistě můžete poukázat,že "nemažete med kolem huby" (ale to nedělá ani Sid),díval sem se na vaši rádoby prezentaci na akva-pozadi-3d.webnode.cz , no dobře pozadí z polystyrénu,to není až tak velký kumšt ho udělat,ale prezentaci Vašeho aqua sem nenašel,takže nemohu posoudit jak moc jste fundovaný,aby jste jen kritizoval.Někdy jee to snažší než poradit ba dokonce pochválit.
To je asi vše,přeji krásný den.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   03.02.2014 09:01 hr:-) Sid
Side, obchod ve kterém pracuješ, je pro mě jako pro akvaristu, který si nekupuje ryby jenom podle toho jaké mají barvy, průměrem v dalších Olomouckých zoo shopech.
Stejně jako ve vašem shopu, tak ani ve většině dalších bych si rybu nikdy nekoupil.
A to hned z několika důvodů.
Správně jsi postřehl, že od toho jsou dobří chovatelé, ještě tak možná bych vzal rybu na burze.
To jestli je váš zverimex na pochvalu nebo ne, je zde bohužel bráno z mnoha úhlů pohledů a tak taky záleží kdo vás chválí.
Mezi většinu vašich zákazníků budou patřit právě ti bambulové, co kupují do 50 l aqa jednoho tlamovce, závojnatku, skalára a tři neonky, protože mají dojem, že to bude hezký a barevný.
Takový lidé vidí množství ryb, a jiných tvorů, chodí do zverimexů s děckama jako do zoo a ví většinou o hobby zvaném chovatelství jen pramálo nebo zcela vůbec nic.
Tak proč by vás nebo vám podobné shopy nepochválily.
Milej kolego, viděl jsem ve svém životě, co se věnuju rybám, hoooodně pěstíren zaměřených na všemožné rybí druhy a ještě víc zverimexů v naší republice a zahraničí a taktéž jsem objel nějaké výstavy a burzy a můžu říct, že co se týká těch prodejen, tak u nás bych mohl pochválit pouze jednu, a to je Brněnský SKLOREX, kde bez problémů můžou dodržovat i u těch živorodek separaci tak, aby nedocházelo ke křížení.
Prostě pro mě jako pro akvaristu je to zcela jiná liga a takovou prodejnu můžu pochválit. Ostatní kšeftaři se zvířaty by si zde měli brát příklad z hygieny a celkově toho jak to má vypadat a dělat se profesionálně a ne naser mater guláš v každé nádrži a jak sám popisuješ, že namícháš ryby jen aby se prodali.
co je tohle za keci????
Tak snad mám dodavatele ryb a když mi nějaká linie živorodek dochází, tak není problém doobjednat nové stejné a přidat je k těm co dochází a ne zde argumentovat nesmyslem že to musím mixnout abych prodal. To je vexláckej přístup kšeftaře a né specializované prodejny, která má profesionální přístup.
To samé s tím blikáním akvárií. Uvědom si jednu věc a to že akvária nejsou lampičky, aby je rožínaly a zhášely nějaké pohybové čidla i kdyby měli 10 min interval.
Jestliže majitelka bojuje s penězi a nemá na elektřinu, tak ať zavře krám se zvířaty a otevře si třeba železářství, tam blikající světla neživému zboží vadit nebudou.
Nevhodné substráty v některých akváriích a odpuštěná voda?????
Takovou holou nádrž mám od substrátu vytahanou nějakou plastovou lopatkou za deset minut, a za další půl hoďky doplněnou o substrát vhodnej, a doplněnou vodu, Snad i přidanou nějakou dekoraci a hotovo. Jaké pak že stál vedle pytel.
Možná tam stál, ale určitě nestál pytel u akvária s těma papouščíma cichlidsama s akarama a u těch tlamovců, kde byl rovněž v nádržích bordel takovej, že ryby plavaly s tlamkama do kořán a dost ztěžka dýchaly. Některé dokonce visely pod hladinou a bylo na nich vidět, že jim moc fajn není.
Ty akvária se asi takhle nzasvinila přes noc a říkal si, že už tam nějakej pátek děláš, tak nechápu, jak ti mohl tento nedostatek, jako zkušenému akvaristovy uniknout.
Za tohle zde mám psát že jako dobrý a že máte hodně zvířátek a podobně ???
No tak to zapomeň.
Teď můžeš reagovat smajlíkama.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.02.2014 13:32 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: Sid
Koukám, že se na Dolní Novosadské ulici vyznáte v akvaristice. Někdy se tam stavím :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.02.2014 13:26 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Designer
Ale ano - když budete chtít a budete mít na to podmínky, můžete živorodky rozdělit do nádrží podle variet. Tam, kde vypomáhám, máme tento návyk také. Pokud od dodavatele dojde x variet plat, dostává každá své akvárium.
Nastane ale situace, kdy máte v 90 l nádrži posledních pár kusů a věřte mi, že ty se stávají téměř neprodejnými. A to do okamžiku, až padne rozhodnutí doplnit tento druh ryb...
Můžete zkusit vydržet nebo si vypomoci tak, že zbývající platy "sesypete" do jedné nádrže. A ony se zase začnou prodávat. Nezřídka tak, že si lidé do jedné nádrže vezmou třeba 3 páry "od každé barvy páreček". Můžete lidem vyvětlovat, že potomstvo už nebude "čisté", (pokud předtím vůbec bylo...), ale jak jsem napsal v předchozím příspěvku - drtivé většině je to naprosto jedno...
No a kdyby přišel expert vašeho typu a chtěl "zaexperimentovat", jak je to s případnou čistotou těch korálovek, co u nás plavou v nádrži se Sunsety, rádi mu poradíme, jak na to. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 13:22 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Sid
Kdysi jsem si poridil Platy koralove, v akvaristice (v Praze Na Hroude), a veskere ryby v prodejni nadrzi byly jen tyhle, stejne jako pak jejich potomstvo. Mel jsem z nich radost. Pritom nejde o nejake extra vzacne ci drahe ryby.

Kdyz je to uz z principu barevna vsehochut, a jako takova se nakupuje a prodava, pak je jasne, ze to tridit vyznam nema, ale jinak si myslim, ze slusne zivorodky se daji opravdu koupit i v akvaristice/zverimexu a ze je to spis o postoji prodavajicich, jestli takove ryby prodavat chteji (i kdyz nekdy i jestli mohou, zamestnanec nemusi mit sanci ovlivnit vsechno). Je ale videt, ze aspon nekde to jde ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   31.01.2014 23:26 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: hr:-)
Bohužel jsem musel něco neodkladného vybavit, takže jsme se minuli. Je to škoda, protože když už jste si udělal čas, mohli jsme vaše připomínky probrat na místě a nemusel bych tu psát román... :-)
(Což by nebránilo tomu, abyste se k věci posléze vyjádřil i tady.)
Pokud nebylo v době vašeho pohybu po akvaristice zapnuto osvětlení prodejních nádrží, jde o vážnou chybu. Nejen tento, ale i ostatní kritické postřehy hned zítra proberu s pí. majitelkou.

Osvětlení hygienických prodejních nádrží je skutečně spínáno přes fotobuňku, ovšem s intervalem 3 minut, takže byste musel u některé nádrže stát nepohnutě 3 minuty, aby osvětlení zhaslo. Při následném pohybu by se opět zaplo, resp. při běžném pohybu kolem nádrží byste neměl možnost žádné vypínání/zapínání zaregistrovat.
Ač nerad, musím zkonstatovat, že v sekci akvaristiky nemáme "nepřetržitý provoz zákazníků" od rána do večera, takže se snažíme uvedeným způsobem (fotobuňkou) o hospodárnost.
Rostlinné nádrže, (btw: většina ryb i rostlin v nich jsou prodejné), jsou, samozřejmě, osvětleny pomocí spínacích hodin denně cca od 9 do 18 hodin.

...Zasviněná nádrž s kančíky a gibicepsem...
Možná, že kdybyste se podíval pozorně, všimnul byste si, že byla ze 2/3 vypuštěna, a že v ní byla (kromě detritu, vnitřního filtru a topení) už jen větší hrst původního nevhodného substrátu, zbytek ležel v igelitovém pytli vedle nádrže. Ta nádrž se aktuálně přestavuje, aby se její osazenstvo cítilo lépe než před pár dny, než se mi konečně podařilo zbavit se dvou plodožravých piraní. :-)
(Navrhoval jsem je připravit na štědrovečerní stůl, nikdo ale neměl to srdce... Takže až někdy půjdete do tropického pavilonu na Floře, mohl byste je tam najít. Mají cca 55-60cm, jsou daleko největší v hejnu, přehlédnout je nemůžete.)

Tenhle danajský dar, podobně jako řada dalších ryb, (nemocní terčovci, gibiceps, parmičky červenoploutvé a v podstatě většina ostatních velkých ryb), u nás skončila jako v "odkladišti".
Lidi blbnou, a když zjistí, co že to vyvedli, zbavují se těch svých "omylů" tak, že je přinesou k nám.
Asi slyšeli, že neumíme odmítnout postarat se o takové ryby... A taky se nejspíš báli, že by si pro tento druh akvaristů běžným způsobem nepomohli - mohli by si ucpat klozet. :-D

Moje zkušenost je, bohužel, taková, že některé ryby jsou inventářem Zvíříše po dobu mnohem, mnohem delší, než se já v tomto obchodě angažuji.
V mém případě je to od července loňského roku. A tohle je i důvod, proč nemá smysl řešit se mnou záležitosti staršího data - vyjádřit se k nim mohu jen pokrčením ramen...

Co se týče úklidu (zaprášeného zboží), musím přiznat - bohužel, máte pravdu...
Není to omluva, jen zkonstatuji, že ty stovky ptáků, hlodavců a plazů, (a taky stovky ryb), mají před některými věcmi přednost.
A na svoji obhajobu: že mne si pí. majitelka nesjednala na oprašování krabic. (To bych se jí moc nevyplatil... :))
Ale námět zamyšlení tohle téma určitě je.

Píšete, že si vás s někým pletu. Pletete se vy, nepletu si vás. :)
Vybavil jsem si vás z těchto stránek, kdy jsem měl zhruba před rokem možnost sledovat vaše myšlenkové pochody a verbální výkony. hmm
A že byste u nás rady nehledal...
Souhlasím. Vy se orientujete jen v problematice afrických tlamovců, (nakolik, to už je otázka pro ty, co této oblasti skutečně rozumí), což je pro mně naprosto marginální záležitost. (Proto taky moje snaha zbavit prodejnu těchto ryb, abych nemusel každému trumpetovi vysvětlovat, že "ta hezká modrá nebo žlutá ryba" opravdu do jeho 54litrového setu nepatří. A ti, co se vyznají, ti si poradí i beze mne.)

...U holých prodejních nádrží bych vám jako většině prodejců vytknul to, že mícháte druhy pavích ok nebo mečovek a když si od vás někdo koupí třeba pár nějaké varianty, tak s největší pravděpodobností se již oplodněné samici z takového guláše narodí pěkný mix...
Tento výrok potvrzuje, že ještě možná tak ti tlamovci...
Nebo si skutečně myslíte, že kvalitní čisté linie běžných živorodek, (paví oka, mečovky), se nakupují ve zverimexech?! (Já bych tedy spíš doporučoval obrátit se přímo na specialisty, jestli by nepustili něco alespoň trochu slušného...)
Drtivá většina těch, co si kupují podobné ryby, má jiné starosti, než to, jak bude vypadat potomstvo.
A pokud byste třeba vy chtěl zaexperimentovat s uvedenými (a dalšími) živorodkami, koupenými v běžné akvaristice, zda dají "čisté" potomstvo, k tomu přece nemusíte mít pocit, (na jistotu zapomeňte), že se samice ve svém životě nesetkaly s "cizincem jiné barvy pleti" - k tomu vám stačí něco o živorodkách vědět. Ale to bych chtěl po vás moc, že? ;-)

Všem se omlouvám za délku (případně obsah) svého příspěvku. Slibuji, že pokud ještě budu reagovat, budu co nejstručnější. Možná si vystačím jen smajlíky. :-)

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.01.2014 17:32 Muž bahno71 [287] - RostlinyRe: Aforte
tak tenhle obchod (Akvatic) taky můžu s klidným svědomím doporučit stejně jako "říši v OL" ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 16:47 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: TomTom
V Akvaticu se určitě musíš stavit. Je to super obchod. Paní Heclová se opravdu vyzná. Je pravda, že z venku obchod nevypadá zrovna přitažlivě, ale dost věcí tam najdeš.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 12:53 Muž TomTom [2] Re: Aforte
Všem děkuji za vaše zkušenosti.
Musím říct,že u OBI s Benji shop mám podobnou zkušenost.Určitě se zajdu podívat do Akvaticu,zrovna dnes jsem jel okolo a všim si,že tam je nějaký obchod :-)
V Hornbachu jsme kupovaly akvárko a dnes i filtr ceny tam mají jako na netu v případě filtru i levnější.
Po delší době se vracím k akvaristice,tak zařizuji novou nádrž :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 11:18 hr:-) Re: Sid
Tak že, mladíku před chvílí jsem se u vás stavoval a akvária už nejsou ani na fotobuňku, ale personál je rožne jenom když si nádrže někdo prohlíží.
Krom udržovaných asi tří nebo čtyř akvárek s rostlinkami, je zbytek zverimexová klasika.
No ale zasviněná nádrž z kančíky a gibicepsem, potom aqo s mainganama a papuoščíma cichlidama a akarama tak to je hnůj.
U holých prodejních nádrží bych vám jako většině prodejců vytknul to, že mícháte druhy pavích ok nebo mečovek a když si od vás někdo koupí třeba pár nějaké varianty, tak s největší pravděpodobností se již oplodněné samici z takového guláše narodí pěkný mix.
Dnes u vás také uklízela nějaká paní. Bylo na čase, některé regály se zbožím byli zaprášené až se člověk bál chytit zboží do ruky a prohlédnout si ho, aby se neumazal.
Mimochodem s někým si mě pleteš. Ve zverimexu bych rady určitě nehledal a už vůbec né v takovém, jako je ten váš.
Na informace je nejlepší odborná literatura a ne zkušenosti nějakého floutka, který odchoval tři generace myší a několik mečovek.
Mimochodem můj bratr, před nějakým rokem, u vás koupil skupinu cyphotilapia gibberosa se kterých vypiplal krásné ryby, ovšem hrozné zjištění pro něj bylo, když během půl roku, kdy jste tyto ryby měli a nemohli je prodat, zřejmě pro jejich přemrštěnou cenu, že v bráchově nádrži ryby byly za půl roku dvakrát tak velké nebo i větší a u vás se velikostně nehly.
Tomu se říká špatně živené ryby, čehož důsledkem je tzv... jejich podražení.
Akvaristé vědí o čem je řeč.
Pochvalu snese každej, kritika se už čte hůř že?
Nazdar bazar.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 09:07 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: hr:-)
Zkuste vylézt z anonymity a doložit svá nesmyslná tvrzení. :-)
Kdy jste byl ve Zvířecí říši naposledy?
Co kdybyste si dnes udělal čas - asi za hodinu tam budu. Vemte foťák a přijďte.
(Nejste vy jeden z těch, které jsem odmítl obsloužit, protože přišli s příliš hloupými požadavky? :-D)
EDIT: Tak už jsem si vás vybavil... smich Chodit k nám nemusíte. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 08:10 hr:-) Re: bahno1
Co se akvaristiky Na dolní Novosadské týká, tak nechápu co si tam kdo chválí.
Teda chápu co si tam chválí lidé, to že vdí rybičk.
Akvarista kterej už něco málo ví, bude zklamanej.
Už jenom fakt, že když procházíte kolem zhsnutých nádrží, tak vás načítá fotobuňka, která podle toho kde jste rozsvěcuje nádrže, které se asi v minutovém intervali , co opustíte zorné pole snímače, zase zhasnou. :-(
Ceny nic moc, nebo spíš moc, hygiena nádrží někdy příšerná atd atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 07:55 Muž Yirka [9126] Re: TomTom
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 00:45 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: bahno71
I tady děkuji! ;-)
Jen pro zajímavost: včera jsme "ubytovali" hafo nových rybek, pro kytkaře by se našlo pár méně běžných kytek, samozřejmě v dobré kondici. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2014 19:11 Muž bahno71 [287] - RostlinyRe: TomTom
doporučuji Zvířecí říši na Dolní Novosadské. palec
a když trefíte na Sida tak to máte v suchu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2014 18:30 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: TomTom
Napíšu ti tady pár obchodů a co si o nich myslím:

Akvatic - Žeranovská - majiteli je paní Heclová a pan Hecl. Prostředí nevypadá zrovna hezky, protože narvat do takového prostoru tolik věcí není snadné. Každopádně paní Heclová dokáže poradit. Vyzná se jak v rybám, tak v rostlinách. Je tam velký výběr ryb i rostlin. Občas těch rostlinek není tolik, ale to je většinou před dodávkou. Rostliny mají z Aqua-Daho. Ryby tam z 99,9% nejsou mrtvé. Nebo já je tam nevidím. Občas se to stane a člověk si jedné rybky prostě nevšimne. V Prostějově nejlepší kam můžeš jít.

Benji shop - u Obi - Majiteli jsou mladší lidé. Byl jsem tam jednou a stačilo. Zrovna umývali zem. Přišel jsem tam a řekl, jestli bych si mohl vybrat rybičky. Řekli mi, jestli bych mohl přijít za 10 minut, až to trochu uschne. Říkám proč ne a šel jsem jinak a za nějakých 15 minut šel zpět. S takovou arogancí prodejce jsem byl nucen obchod opustit. Více arogantního obchodníka jsem neviděl. Rostlinek tam mají větší výběr, ale ryb moc ne. Rostlinky jsou z Aqua-Daho. Cenově v podobě sortimentu mají menší výběr a ještě dražší než u Heclových.

Hornbach - byl jsem tam zatím jen dvakrát. Lidé, tkeří se o akvária starají ví co a jak. To se mi líbí. Dokonce jsem slyšel, že někdo chtěl rybky a prodejce mu řekl, ať přijde za týden/dva týdny, protože rybky byly zrovna dovezené. Rostlinek velký výběr od Dennerle. Dennerle je kvalitnější s větším množství, ale samozřejmě i dražší. Ryb je tam opravdu velký výběr. Zdravé. Mrtvolky jsem neviděl. Akorát cena rybek je vyšší. Sortiment v podobě techniky, krmiv apod je opravdu velký. Z 90% člověk najde co potřebuje. I kořeny a kameny mají ve velkém množství. Prostě paráda.

Dolní Novosadská - nebyl jsem a nemůžu hodnotit. Lidé si to ale dost chválí.

Ještě je možné zajet na akvarijní burzu v Olomouci: www.aquateraolomouc.cz - Cenově to vyjde dost levně. Jak rostlinky, tak rybky. Akorát pokud se nedomluvíš s prodejci, tak nevíš do čeho vlastně jdeš a nevíš co koupíš, a co ne.

Za mě: Pokud chceš v Prostějově, tak jedině Akvatic na Žeranovské. Pokud můžeš jet i do Olomouce, tak bych zajel do Hornbachu a na Dolní Novosadskou. No uvidíš. Ale u těch Heclových je to opravdu dobré. I výběr hnojiv, krmiv, testů apod je velký.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2014 17:54 Muž Štaffa [6] - RostlinyRe: TomTom
Rybičky jsem bral v Hornbachu a v Akva tera exo u ušatého domu vše v pohodě.
Pro zajímavost ,parádní výstavní akvárka mají ve Zvířecí říši na Dolní Novosadské.
Přeji dobrý nákup ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2014 16:44 Muž TomTom [2] – Nákup ryb v Prostějově a okolí
Zdravím
chtěl bych se zeptat,kde kupujete ryby v Prostějově případně v Olomouci.Pár zverimexu tu je,ale zajímalo by mě jestli s nima máte někdo zkušenosti.V pár jsem se byl podívat a když jsem viděl to prostředí,tak to na mě moc nezapůsobilo.
V Hornbachu jsem byl mile překvapen z nabízeného sortimentu a rozumných cen,ale zase někdo mi íkal,že ryby tam nic moc.
Vyzkoušejte

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 751x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/19306-nakup-ryb-v-prostejove-a-okoli