Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Reportáž TV Prima (Receptář) a možná budoucí spolupráce

 

NápovědaFórum » Ostatní  

Reportáž TV Prima (Receptář) a možná budoucí spolupráce
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   13.12.2013 11:56 R Muž Mrakoplash [1776] Re: Johan
Pan Krček co ho znám já, celkem obšírně odpovídá, tak si myslím, že je to špatně sestříhané.

Matlala: k té kyselé vodě - On zmiňuje amazonii a pak mluví o jezerech. Ta kyselá voda patří k té amazonii. Alespoň tak mi to vyznělo.

No a ve zbytku souhlasím spíš s Raviolkou, (má rozhodně víc zkušeností a znalostí než my dva dohromady ) ;-) a to s tou úctou je jasná věc.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   05.12.2013 15:03 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: Raviolka
Tak to je fajn, že si rozumíme. Na Matlalu jsem nereagoval, ale na druhou stranu byť forma nebyla příliš šťastná, pravdu asi má. Právě od osobnosti jako je p. Krček bych čekal trošku objektivnější vystoupení než takto striktní rady s kterýma jsem osobně nemohl souhlasit. :-O Ale jak píšete, tahle debata by byla na dlouho. pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2013 15:02 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: Raviolka
On to nijak ze stolu nesmetl. On jen reagoval na "světlo by mělo být teple bílé". Tohle vyzní, jako kupte si teple bílé světlo, jinak vám to nepůjde, což rozhodně není pravda. Samozřejmě, že záleží na výběru každého :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   05.12.2013 14:57 Žena Raviolka [2154] Re: Johan, Designer
Souhlasím. Debata na téma "jak to udělat lépe" by byla nadlouho - ostatně to platí o všech životních zkušenostech, nejen o pořadech v tv. Já jsem ale nijak nereagovala na reportáž samotnou, ale na matlalovo vystupování v tomto tématu. To od něj osobně bych ráda viděla nějakou věcnou argumentaci namísto těch polovičatých výkřiků, které opravdu postrádaly slušnost a respekt vůči takové osobnosti, jakou Karel Krček bezesporu je.

Designer: Díky za snahu, ale znovu: sama také volím a začátečníkům doporučuju teple bílé světlo. A ty jsi mi neřekl ani žádnou novinku, ani jsi mi nevysvětlil, co je na tom špatně nebo proč je to blábol. Řeč je o akvaristice, ne o pěstování rostlin. Můžu ti najít X jiných "zajímavých linků", že teple bílé světlo je např. nejpříjemnější, nebo pod ním nejlíp vypadá ta či ona barva, atd., atd... (Aby bylo jasno: Já netvrdím, že teple bílá je nejlepší pro každého. Je to individuální, shodou okolností mám zrovna stejný názor jako Karel Krček, ale jiný než Venca nebo Pepa odvedle. Ale pokud to někdo smete jako nesmysl, tak by to měl umět podložit. Nikdy by mě nenapadlo druhému akvaristovi říkat, že studená bílá je nesmysl.)

Opakuju se, ale akvaristika je ohromně pestrá. Klidně se dá hodiny rozebírat, co bylo v pořadu špatně, co se dalo říci lépe, co se raději říkat nemělo vůbec... ale chce to trošku pokory a respektu vůči ostatním názorům. Ne každý akvarista je ze stejné školy, jako zdejší diskutéři.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2013 14:45 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: Designer
Je pravda, že člověk, který to natáčel věděl co dělá, ale občas řekl nějakou hloupost. Teple bílá barva osvětlení není pravidlem. Mně osobně se líbí mix teplé bíle a studené bílé. Studená bílá je sama o sobě až moc studená. Stejně tak teplá bílá sama o sobě nevypadá zrovna nejlépe. GRO-LUX jsou pro rostliny a pro vybarvení ryb asi nejlepší zářivky. Každopádně barvu pro oko nemají zrovna nejlepší, proto je dobré ji něčím doplnit - teplou bílou, popř studenou bílou zářivkou. Já osobně mám dvě akvária. Jedno s studenou bílou zářivkou a druhé s mixem. Ten mix teplé a bílé zářivky je prostě pro oko hezčí. V nano nádržích je zase lepší studená bílá. Prostě záleží na výběru člověka, ale to co řekl je svým způsobem blbost. Každému se líbí něco jiného. I rostliny požadují odlišné osvětlení. :) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2013 13:45 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Raviolka
Nekdo tady daval zajimavy link ohledne prirustku rostlin a "nejvyzivnejsi" vychazelo svetlo 6500K, tedy rozhodne ne teple bile. Sam pouzivam zarivky GROLUX, jsou primo urceny pro rostliny, o bile sice moc mluvit nelze (spise ruzovofialova), ale barevna teplota je u nich udavana 8500K. Verim ze vyrobce vi co dela, specialne kdyz jsem si to porovnal s chlorofyly A a B, a sedi tomu slusne vyzarovane spektrum.

Proto se mne konkretne nelibi "světlo by mělo být teple bílé", byla to stejne pro takovy porad informace uz za, at je pravdiva ci nikoli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.12.2013 13:38 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: Raviolka
Chápu omezení stopáží, ale upřímně, byly opravdu vybrány dobré informace? Např. nebylo lepší zmínit místo
když vezmete rybu z amazonie...dáte k ní rostlinu z indomalajské oblasti...každý hned vidí, že ten dotyčný akvarista tomu moc nerozumí říct třeba rostliny i ryby by měly mít stejné nebo alespoň podobné nároky? Beru se za hodně objektivního člověka i ve věcech se kterými nesouhlasím, ale podle mě měl zvolit naprosto jiné informace (resp. stejné téma, ale jiné).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2013 13:10 Muž sasula [274] Re: Marcel G
to spektrum je trochu špatně. jelikož 16000 K máš jako teplá bílá. Tím že jsem zastánce studené - i když vím že trochu v extrémním podání, v současné době jedu od 15 000K vejš... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2013 12:54 Marcel G – Teplota bílé
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 20   05.12.2013 12:41 Žena Raviolka [2154] Re: matlala
matlala napsal:
a teple bílá, to radči nekomentuju

Klidně komentuj, taky volím jednoznačně teple bílou a taky bych jí doporučila - ale ráda se od tebe nechám poučit, pokud ti to připadá tak důležité. Možná ti nedošlo, že do pořadu se stopáží několik málo minut se jaksi celé spektrum akvaristiky nevejde... dokonce ani probrat problematiku osvětlení by nešlo.

matlala napsal:
a Amana si nezná

Co vlastně o ing. Krčkovi víš? Ale upřímně. A co vlastně víš o akvaristice? Napadlo tě, že "tvoje" akvaristika je třeba daleko od toho, jak jí vidí tisíce dalších lidí po světě? Víš, kolik rodin má doma akvárium a s tebou by si třeba ani neměli co říct? Víš, kolik špičkových akvaristů by na tom bylo stejně? Amano, aquascaping a ani internetová akvaristika nejsou nějakou nejvyšší metou. Jinak viz výše...

matlala napsal:
bože on nic jinýho nezná
smich :-D mě jebne
bože další blábol

Chybí ti pokora a slušné vychování. Jestli jsi vycítil příležitost, udělat něco dobrého pro akvaristiku, tak jsi to vzal ze špatného konce. Ale můžeš takhle jít mluvit do televize, mladí na to asi slyší coze
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2013 11:54 RAP Re: matlala
"Já bych teda jednoznačně doporučoval aby to byly živorodky"......bože on nic jinýho nezná
To si na omylu. On byl snad jediný, kdo udržel po celá léta čisté Pterophyllum scalare "Peru-Altum" v ČR.
Jinak souhlas s Yirka, osobně jsem s panem Krček několikrát mluvil a vždy věděl o co jde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2013 09:56 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: matlala
Já teda když to vidím, tak žasnu, že jde do televize se zelenou vodu. Takový zkušený matador by to měl mít přece pošéfované.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   05.12.2013 07:55 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: matlala
matlala napsal:"...světlo by mělo být teple bílé
Tak tohle bylo jedine, co jsem v TV bezici jako kulisa, nahodou postrehl, a okamzite letelo vzduchem "CO ZE!?".

Ja bych ale stejne tyto porady ohledne informaci neprehanel. Myslim ze jde spis o to, ukazat mnoha lidem, ze nejaka akvaristika je, a ze je to mozna to, co muze mnoha lidem bez jakehokoli vyhraneneho zajmu vratit chut do zivota. Je mnoho lidi, kteri kdyz Vam reknou jake maji konicky, Vas privedou k myslence, jak je mozne, ze nekteri lide nemaji zajmy vubec zadne? Dobry porad by podle mne mel motivovat, ukazat jak je to krasne, jakou vodni zahradku lze mit doma, jak muze byt krasne ryby sledovat, a neustale zduraznovat, ze neni sance to nekoho naucit v par vetach, ze to chce hlubsi studium, a to co vidi je az odmena. Informacim bych se schvalne vyhnul, protoze kdyz je nedam, spis donutim lidi veci kolem toho hledat (aspon ty, u kterych to ma vubec cenu).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.12.2013 07:32 Muž Yirka [9126] Re: matlala
Vzhledem k tomu, jak režie zasahuje do konečně podoby reportáží bych do p. ing. nekopal. Kdoví jak to bylo nesestříhané, známe novináře. A že nezmiňuje Amana je v podobných pořadech jen dobře, protože to je již nadstavba pro užší skupinu akvaristů.
(Reportáž jsem neviděl a ani nemíním, jen reaguji na noční diskusi. Ráno opravdu bývá moudřejší večera...)
A poznámka pro redakci - opravte, prosím, název TV Prima.
Poznámka pro autora vlákna - od příslibu případné spolupráce si nic neslibuj. Ten mail jsou typická "těšínská jablíčka"...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2013 01:40 Muž matlala [798] - RostlinyRe: Naxyl
á už to mám
play.iprima.cz/…

"Já bych teda jednoznačně doporučoval aby to byly živorodky"
bože on nic jinýho nezná
"když vezmete rybu z amazonie...dáte k ní rostlinu z indomalajské oblasti...každý hned vidí, že ten dotyčný akvarista tomu moc nerozumí
smich :-D mě jebne, běžná společenská nádrž mu asi nic neříká a Amana si nezná
"z úsporných důvodů dávám úsporné výbojky, které dávají teple bílé světlo...světlo by mělo být teple bílé
bože další blábol, to moc nešetří, když mění i elektroniku v podobě EP a cca 1/2 světla jde bokem, tak asi moc nešetří a teple bílá, to radči nekomentuju

jediný + mu dávám za info o spolcích, ale od něj bych radu raději nechtěl, ten by skousl jedině živorodky skoro bez kytek a mizerným světlem a bublifukem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2013 00:11 Muž Naxyl [1]
Mě zaujal rozhovor z následujícího dílu, kde pan Krček mluvil o tom, že ryby z amazonky a rostlinky z asie v jednom akváriu působí jako pěst na oko a následoval záběr na akvárko plný šlechtěnejch mečovek :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2013 23:10 Muž Celiny [293] - RostlinyRe: matlala
Nahod jim to, ze Česka republika je akvaristicka zeme. Nekde jsem videl nejaky clanek, ze jsme snad v TOP3 na svete v exportu rybek a ze by ta reportaz mohla mit velky potencial..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2013 23:07 Muž matlala [798] - RostlinyRe: Celiny
Jo díky, tohle všecko by mě ani nenapadlo.
Otázkou je, jak se vyjádří, zkusím jim zítra shrnout co by tak v té reportáži/ích mělo být a buď kejvnou a zvýší si prestiž (nutno jim nadhodit i katastrofu z novy a povedek od ČT) v očích akvaristů, tímhle si ji minimálně snížili na nulu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2013 23:02 Muž Celiny [293] - RostlinyRe: matlala
Co se tyce obsahu, urcite bych se zameril na zalozeni akvaria, zduraznit vyznam spravneho dna, filtru a nitrifikace obecne, dale zduraznit vyznam rostlin. Vysvetlit vztah svetlo x ziviny x co2. Zduraznit, aby pred nakupem lidi aspon castecne zjistili informace o tom co si chcou koupit, naroky, velikost apod.
A jako doplnek bych se zameril treba na biotopy, treba ukazky fotek black water, iwagumi, asie, jizni amerika...
Popsat nove trendy tzn. auascaping, nastinit problematiku co2, chov krevet

Je to jen takovy hruby nastrel, snad aspon trochu pomuze...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2013 23:01 Muž Kubasix [134] - Pancéřníčci, malé tetry a BucephalandryRe: matlala
Já to taky viděl a kdybych podle něj zařizoval akvárium tak by mě tu moc rádi neměli (viz. jaká je to nemoc, čerstvě založené akvárium - problem,...) a podle mě to vůbec nic nepřináší (kromě zmatku). Takže to se moc nepředvedli. tone tone rozzureny
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2013 22:52 Muž matlala [798] - Rostliny – Reportáž TV prima (Receptář...) a možná budoucí spolupráce
Ahojte,
možná jste zaregistrovali otřesnou reportáž v 46. díku Receptáře prima nápadů reportáž s Ing. Krčkem s vypovídající hodnotou téměř nula, o ukázkách jeho odchovných nádrží s holým dnem a dnem plným kalu ani nemluvím. sad
Ukázky, ukázky, lidi potřebují ukázky.
začíná to 36:08 play.iprima.cz/…
Zarazila mě jeho informace o měkké a kyselé vodě v Malawi, Tanganice... tone

Nedalo mi to a napsal jsem do Receptáře email z mailu našeho spolku aby měl vetší váhu. Uvedl sjem tam i kontalt na naše přední aquascapery, kteří by ukázali + kontakt na spolky z AKVA CZ.

Kupodivu mi odpověděli:
Dobrý den,

Děkuji za upozornění i nabídku spolupráce.

Reportáž byla koncipována jako rady zkušeného akvaristy s více než šedesátiletou praxí, bohatou publikační činností a oceněného na mnoha soutěžích.. Smyslem dvou volně navazujících reportáží bylo především upozornění, krom základních rad a doporučení pro začínající akvaristy, na zajímavého koníčka, který má, především pro děti, sociální přesah – nejde o pouhý chov rybiček. Z toho důvodu nebudeme zveřejňovat opravu informace, která v celkovém kontextu a vyznění reportáže je spíše drobná – byť pro zkušené akvaristy zřejmě důležitá. Těžiště reportáže je někde jinde.

Za nabídku spolupráce děkuji, pokud budete mít zájem na vytvoření reportáže pro obyčejné akvaristy, můžeme event dohodnout podrobnosti. Komerční propagace, viz Vámi doporučené stránky aquascape.cz či Vašeho spolku, ovšem není možná.

Příjemný den,

Zdeněk Hrdlička

Dramaturg pořadu

Tudíž jak z mailu vyplývá, jsou ochotní vytvořit ve spolupráci s nekomerčním subjektem - chápejte fyzickou osobou bez konkrétních značek produktů.

Napadlo se toho chytit a vytvořit konečně nějakou pořádnou reportáž po těch hrůzách co byli na nově v loskutákovi nebo tomhletom, což nebylo zavádějící, ale skoro nic neříkající. Takže vás žádám o návrhy, doporučení, nejlépe i nějaké praktické informace co v TV možno a co ne. Nejlépe nějaké zosobní zkušenosti s natáčením TV reportáží.
Určitě by bylo dobré opět vzít klasicky prázdné akvárium a zařídit ho, nejlépe na několik reportáží, třeba s exkurzí na nějakou akvaristickou burzu, pokud to televizní podmínky dovolí.
Doporučit spíše informovat se na internetu, nedat na rady velmi "zkušených" prodavačů ve většině akvaristik (výjimky jsou, nemusím jmenovat že ano) a spíše navrhnout nekomerční výrobu techniky, případně doporučit druh světla (dnes je široký výběr) bez speciálek.... dále je to snad jasné

Nějaké další návrhy?

PS: No snad nejlepší reportáž byla v pořadu máte mě ČT ze zoo braník, viď Danillo ;-) , tak budu rád když tu taky přidáš nějaké ty praktické zkušenosti z natáčení. Rád bych udělal něco komplexnějšího než bylo toto rychlovideo.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 640x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/19194-reportaz-tv-prima-receptar-a-mozna-budouci-spoluprace