Přefiltruje filtr vodu z potoka na průzračně čistou vodu?
ja mam v akva taky vodu ze studny, tvrdou (posledni mereni 18dh) a kytky mi rostou jak po desti
semtam nahodne(nepravidelne) tam pustim co2 pripadne pmdd,kdyz si vzpomenu, treba jednou dvakrat do mesice, nebudes mit problem jinde ?
Voda na pohled "čistá a pěkná" nemusí být nezávadná. Nejde jen o to, jestli je čistá na pohled. Hrůzu z vodovodu měním rybám čtyři a půl roku. Nijak neupravuji, i když by potřebovaly tvrdší. Jak píše Yirka, ryby jsou navyklé a nerozmnožuji je.
A já tvrdím, že lepší je voda s "horšími parametry", ale stabilně stále stejná, než jednou taková a podruhé maková. Jak pravil Roman, dát jim jednou vodovod a podruhé potok je špatně a Jirkova poznámka, že voda z přehrady je také pokaždé trochu (někdy i více než hodně) jiná (tání a vydatné deště hrají obrovskou roli), je více než pravdivá...
Ovšem ta "hrůza" z vodovodu je za normálních okolností pitná a já budu vždy tvrdit, že když je voda pitná pro člověka je dosti dobrá i pro rybky.
Pokud má kolega tvrdší vodu, je vždy lepší přizpůsobit rybky i rostliny jí než si tam dát to co jednotlivcově oku ladí, vyžaduje však trvalou chemizaci.
No, nevím, to bude pěkná bramboračka, jednou vodu tuhle, potom tamtu, to bych neradil, to s sebou může nést nejeden problém.
Já bych se toho nebál. Pokud uvidíš, že je voda více znečištěná, než obvykle, tak ji do AQ nedáš a použiješ tu hrůzu z vodovodu. Pokud bude čistá, pěkná, ušetříš.
Diky za nazor,
jenomze v me tvrde vode kytky nerostou,
jeste chci zkusit co2,pak uvidim a take nejakou chemii,videl jsem od firmy Sera ,ale nemam zkusenost...
Zcela jistě bude záležet na příčině "neprůzračnosti".
Jinak však bych tuto cestu rozhodně nedoporučoval. Takto otevřený vnější zdroj vody je více než dosti náchylný na znečištění. Stačí větší deštík či tání a máš po osazenstvu akvária.
0 27.11.2013 12:54 jakubknotek – Přefiltruje filtr vodu z potoka do pruzracne vody?
Dobry den vsem akvaristum,
mam vodu z vrtane studny-tvrda,ale mam moznost vody z potoka,ktery vyteka z přehrady Klicava,ma vyborne slozeni,ale neni pruzracne cista,myslite ze to vnejsi filtr vezme a vycisti do pruzracne vody?
dekuji za kazdy nazor,Jakub
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 303x