Hlásič výpadku proudu
naštěstí máme v každém akva s cennými rybami kromě vzduchu i elektrický filtr, takže čistě výpadek vzduchování by nebyl až do mého příchodu fatální
tak secoh je určitě hodně dobrý, ale i jemu může rupnout membrána
a dokonalé to skoro je, jak není tlak v rozvodu, tak je to podstatné špatně
určitě to jde sehnat nebo udělat, někde jsem na to téma dokonce viděl diskusi
Dokonalá ochrana to stejně nebude nikdy, každopádně budu důvěřovat kvalitě kompresorů SECOH
dovolím si podotknout, že hlásič výpadku proudu je pěkná věc, ale v případě závady kompresoru nepomůže, doporučuji hlásič ztráty tlaku v rozvodu vzduchu...ale rovnou říkám, že ho nemám a nevím, kde se sežene
Celková cena by byla kolem 10 000 Kč, což je myslím přiměřené.
Určitě by to šlo. Proč by ne. A vyjde to zjevně levněji, než klasická UPS.
Tak jsem prošel internet a zatím mi z toho krystalizuje následující:
záložní zroj pro čerpadla topných systémů s 2 zásuvkama na 220 V + baterie 100 Ah (
e-levne.cz/…). Toto by mělo překlenout skoro celý den výpadku proudu při odběru vzduchovacího kompresoru asi 60 W.
Teď ještě přemýšlím, že by to celé šlo asi zapnout do té zásuvky IQSW-GSM, aby mi to ještě posílalo ty smsky...
PS: ten agregát je určen hlavně pro elektrolov, takže nic víc, než vyrábět elektřinu neumí...
Abych to vysvětlil, jedná se o akvária ve škole. Máme k dispozici agregát, takže mi jde především jen o tu sms o výpadku. Pokud nebudu v dosahu já, zaúkoluju v rychlosti někoho z kolegů, aby přivezl agregát k oknu a zapojil prodlužováky... Problém je pouze to hlášení výpadku...
Když máš ryby za tolik peněz, nestálo by za úvahu tu elektřinu odzálohovat? Lepší záložní zdroje v sobě mají dohled (webový aj.). A umí (APC určitě) posílat email při událostech.
Vždyť nemusíš zálohovat topení, ale určitě stačí jen filtrace a to zase tak strašné watty nebudou. Takže se nejenom dozvíš, že to nejde, ale zároveň budeš schopen X hodin překlenout.
Môžem sa zajtra mrknúť.Ale asi to nepomôže,ten model má už asi 6-7 rokov a už sa asi nevyrába.Ale takuto možnosť máš pri každom alarme,strata napájania a prechod na záložný zdroj sa musí dať hlásiť
hmhm a mohu se zeptat, jaký tedy konkrétní model máte?
to by vyřešilo můj problém... Přeci jen, ryby za nějakých osmdesát tisíc a hloupých pár hodin výpadku proudu...může nadělat paseku velkou...
Ešte to tak nemám nastavené,ale čo som hovoril s alarmákmi tak to tak ide nastaviť
a funguje to tak, že se i po nahození proudu pošle sms?
Ja mám ako hlásič výpadku prudu klasický bytový alarm,v prípade výpadku mi posiela cez GSM bránu SMS,stačí mať napojenú chovňu a alarm na jeden el.istič
0 15.11.2013 20:13 tozan – hlásič výpadku proudu
Zdravím, potřeboval bych radu ohledně gsm hlásičů výpadku proudu pro akvarijní odchovnu. Na netu nenacházím nic uspokojivého. Máte s tím někdo zkušenost? Nehledám nic složitého, jen aby mi to při výpadku poslalo sms a při opětovném nahození taktéž. Díky.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 238x