Změna vodivosti: vodovod - akvárium
Nechci to nějak moc snižovat,jen trochu,hlavně to budu sledovat a učit se s tím,na nějaké množení prostory nemám,možná,když to časem vyladím a zebry povyrostou,tak se zadaří
Terči se mi začali třít ve společném,ale na ně místo nemám,tak se nedá nic dělat,všechno,snad až časem.Tak jdu vyhrabat test na UT.DÍKY MOC.
Celkovou tvrdost sledovat nemusíš, důležitá je uhličitanová, jestli půjdeš pod 4, musíš už vodu hlídat jak ostříž.
Ph snížíš zvýšením CO2, ale bacha ať terčům při 30°C nevyženeš z vody kyslík. Moc ho tam není.
Jinak na netu např.
maniakva.sweb.cz/…
Vodu si namíchej podle sebe, nemá cenu honit extrémy pokud něco nemnožíš. Ph pod 7 pro klid duše.
Nerad do toho vstupuji,jelikož z Vašeho "vykládání si" si z toho vezmu více,než kdybych měl něco někde hledat a pročítat.Tímhle bych chtěl moc poděkovat a klidně pokračujte
Doufám,že jsem to teď nestopnul.Nebojte se,budu měřit jak šílený (tvrdost,vodivost,pH) v akvárku mám terčovce a zebry L46,tak bych nerad něco zanedbal
já vím, psal že bude dávat vodu z RO, proto jsem mu psal - kombinace destilky a CO2
Pozor si musí dávat jen u velmi měkké vody, aby mu Ph nespadlo příliš, ale ta jeho voda bude mít tendenci Ph vracet. Jakmile vypne CO2, povalí Ph nahoru.
Právě proto jsem psal, kolik ta odchylka dělá na 1°C.
Jak se to vezme- voda o vodivosti 560 při 10°C bude mít při 30°C už vodivost 784.
v akvaristickém pojetí je teplota relativně bezvýznamná - odchylka 2% na 1°C, spíš bych dával bacha na kombinaci destilky a CO2 - pufr atd.
Se vzrůstající teplotou stoupá vodivost, musíš měřit stejně teplou vodu.
JJ díky moc za ochotu.Vše prostuduji pořádně a nezbude nic jiného,než měřit..měřit..měřit,než se s tím naučím spolupracovat
Jen o něco, vše záleží na tom, čím je tvořena tvrdost atd.
Určitě se nemusíš rozepisovat,je pravda,že tohle mne nenapadlo,ale něčeho podobného jsem se obával.Ještě poprosím o stručnou odpověď:když budu dávat vodu s RO,tak se to bude zvyšovat jen o něco (tak jak teď-např. o těch 200 uS),nebo to pujde až na těch 700 uS?
Odpověděl jsi si sám. CO2 nebudu se tady rozepisovat, nastuduj si na netu.
0 04.11.2013 21:44 threat – Změna vodivosti:vodovod-akvárium
Jelikož jsem si objednal osmózu,tak jsem zakoupil i měřič vodivosti,osmóza přijde zítra,měřák přišel dnes,tak jsem měřil a výsledek mne překvapil.Voda z vodovodu má 560 uS-7.8pH-tvrdost 17 st.i po odstátí a v akvárku má voda 716 uS,7.1pH tvrdost 15 st..V akvárku nemám nic vápenatého,čím je způsoben ten rozdíl vodivosti?Přidávám CO2 a každý den hnojivo PMDD,teplota v akvárku 29 st.C.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 368x