Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Dobrý obchod v Opavě?

 

NápovědaFórum » Obchody » Kamenné 

Dobrý obchod v Opavě?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2016 07:04 Muž Shadowschroeder [0] Re: Danyk
Rozhodně bych obchod v Albertu nedoporučil :) Řekl bych, že ceny jsou rozhodně přehnané, ale je to názor. Raději se domluvím s panem Peršínem, který má obchod Habeo a mám jistotu a super cenu. palec A jako druhou variantu v případě že nenajdu co hledám v Habeu tak je tdy ještě obchod Rostlinna akvaria. Taky doporučuji, sice nemají rybičky ale od techniky vše. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2016 13:43 Danyk
Dobrý den. Já jezdím do Albertu na opavské. Je to dost velký obchod. Nemají tam sice milion druhů ryb,ale co se týče příslušenství,tak asi v blízkém okolí nemají konkurenci. A myslím že na tom nejsou špatně ani cenově. Pokud už tam někdo byl a má jiný nebo podobný názor jako já,rád si ho přečtu. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2016 17:47 Michal
Vrelo odporucam obchodik HABEO na Hobzikovej 27. Perfektny pristup, dobry vyber aj nie casto vyskytujucich sa ryb, majitel rozumie rybam, rastlinam i technike. Obcas sa treba dohodnut na termine, ale inac za mna asi najlepsie v Opave.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2012 23:29 Muž meroň [18] - RostlinyRe: misa
je to tady tento obchod www.stihl-hradec.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2012 22:25 0 Re: misa
Zeptej se Radima Kubánka, E-mail: mailto:jimran@centrum.cz .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.12.2012 20:03 misa
Ahoj , kde tuto akvaristiku v hradi nad moravicí najdu prosím ? :) Dekuji :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.01.2011 10:05 Muž wladys [291] - CichlidyRe: Renek
V Opavě je to s akvaristikama fakt bída.Já momentálně sem tam dojdu a sem tam prodám ryby do petshopu na olomoucké hned na rohu vedle bývalé číny. A sem tam se mrknu do petshopu v areálu u OBI v té řadě nových obchodů.Ale přiznejme si. Od té doby co zavřeli tu Akvaristiku na pekařské,tak v Opavě klasická Akvaristika bohužel není. :-(
Kdo chce kvalitní ryby musí si holt zajet trochu dál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2011 09:11 Muž BikerJames [19] - CichlidyRe: Renek
Nevím ale v Hradci nad Mor. to bylo vždy v cajku, čistá voda na pohled zdravé ryby, výběr i z těch né moc častých druhů a že tam mají i zahradnictví bych chápal koho dnes akvaristika slušně uživí a ještě k tomu v malém městečku. Byla to podle mě nejlepší akvaristika v okolí, ještě spolu s akvaristikou v Krnově naproti Kauflandu hned u hlavní cesty, mají tam i mořskou akvaristiku, moc pěkné rostliny a zajímavé i běžné druhy ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2011 23:57 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Renek
Nebylo by jednodušší zajet do Ostravy na Akvaburzu? Zas taková dálka z Opavy to není a nabídka ryb je obrovská, u techniky to sice není takový zázrak, ale i ta se dá nějaká koupit. Příští termín je tato sobota, stránky viz link: www.aquaburza.cz

Jinak podle mě je v republice jenom pár pořádných akvaristik (maximálně 10), kde je velký výběr zdravých ryb a kvalitní prodavači. Osobně jsem byl nadšený z Vivaria Mělník, výborný je i Sklorex Brno (ale od tama jsem si dovlekl krupičku, vyléčena beze ztrát). Jinou pořádnou akvaristiku jsem ještě neviděl, údajně má dobrou Danila v Praze. Na Ostavsku vím o jediné dobré, ale je malinká a nemají moc druhů ryb...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2011 23:25 Renek
No tak nevím, dnes po návštěvě v doporučovaném obchodě na Hradci nad Moravicí nechutný hnus, v každém akváriu mrtvá ryba v jednom samá krupička, ale to se dalo čekat již při vstupu, kde vedle akvárií leží motorové pily a příslušenství, další obchod Opava-Benji zoo u Kauflandu, plno mrtvých rybek, samostatné ryby v boxech -Bojovnice- před pár dny určitě dobojovaly. Rostliny v rozkladu ve dvou akváriích s pokusem o přežití čerstvě narozených živorodek-asi plesnivé rostliny fungují jako porodnička. Všechno je to jen a jen o lidech a přístupu. Patrně největší sortiment příslušenství v OBI, aspoň něco. Další výlet do akvaristiky v Tescu - asi mě přecházel zrak nad cenami a rybami, krupička, okousané ploutve, po dotazu na prodavačku proč nevytáhnou mrtvé ryby mi bylo sděleno "však to stejně sežerou" jsem raději odešel. Poslední obchod Vítkov u Opavy - rybky pěkné, ale velmi malý výběr, paní v obchodě vůbec neví o co jde, po dotazu zdali rostliny potřebují přidávat CO2 se mě zeptala co je to CO2?
Byl by někdo tak hodný a napsal alespoň jeden seriózní obchod kde se dá normálně nakoupit a kde je alespoň nějaký solidní přístup????
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2010 19:11 Muž meroň [18] - RostlinyRe: Katka
vzduchování nepotřebuješ vůbec, je to zbytečné, ale obávám se, že ten filtr z toho setu taky nebude zrovna nejlepší ( zbytečně moc výkonný s malým objemem filtrační hmoty..)
Jinak k těm obchodům..v ZOO Butique jsem byl před 2 týdny a v hodně akvárkách měli krupičku, ale jinak tam byly vždycky zdravé ryby co si pamatuju
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2010 11:43 Katka – nákup rybiček..
ahojte všichni,dostala jsem tip na nákup rybiček na Hradci nad Moravicí,kde mi skvěle poradili,celkem pěkné velké rybičky a s ceny super.V ZOo Butiku na OLomoucké jsem si koupila rybičky a po 14 dnech mi uhynuly,no asi jim něco bylo.jsem zklamaná..už tam nepůjdu. :-( Co mi ale vtrá hlavou,je zapojení filtru a vzduchování v akváiru. Byla jsem zvyklá mít vše zvlášt a ted,když jsem si pořídila kompletní set 115l,je filtr i vzduchování v jednom,ale bud jde jedno nebo druhé,přitom si myslím,že je potřeba,aby jelo obě najednou.Prosím moc poradte,jak to udělat?Mám si do akvárka dodat samostatné trafo na vzduchování nebo stačí vzduchovat jen přes noc?Nerada by něco zanedbala..Děkuji moc za radu Katka

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2010 21:22 Rendy – Hornbach nee
V poslední době mají v Hornbachu v Ostravě nemocné rybičky. Každou chvilku mají v nějakém bloku akvárií pozastavený prodej. Určitě bych to neriskovala i když tam na krevetky narazíš skoro vždy. Já můžu doporučit onen zmiňovaný zverimex v Krnově na tom parkovišti. Znám obsluhu a vím, že se tam o všechna zvířata náležitě starají, vč. dodávání vitamínů apod. Ale netuším, jestli mají krevetky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2008 07:35 Guvernér Re: wladys
No jo, ale do Tropicu se jen tak nedostanu. A p. Dvořák (podle jeho stránek pozastavil prodej. Předražené bych neřek, "cheryny" tam stojí 23 korun, ale s těmi nemocemi to bude horší ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2008 00:23 Muž wladys [291] - CichlidyRe: Prajzák
......krevetky z hornbachu...neblázni!To je vyhazování peněz.Předražené a nemocné.Stejně jako ryby a rostliny.Raději si počkej na nejbližší Tropic...tuším někdy v dubnu,nebo si je nechej poslat od pana Dvořáka. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2008 23:49 Prajzák Re: Guvernér
Fotka k příspěvku Nejdřív si tam ověř , zda je zrovna mají , cesta není levná . Ostravský Hornbach - akvaristika , telefon. číslo je 597224153 . ahoj
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2008 22:23 Guvernér Re: Prajzák
Tak si pro ty krevety budu muset holt zajet do té Ostravy. Ale s těma rostlinama jste mně potěšili. Jinak každopádně díky za rady :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2008 21:51 Muž BikerJames [19] - CichlidyRe: Guvernér
K těm rostliná ZOO butigue u číňana má AQUA-DAHO a ten druhý shop u zastávky má od RATAJE.
Krevetky asi jen na obědnávku nebo někde v Ostravě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2008 21:35 Prajzák Re: Guvernér
Fotka k příspěvku Krevetky v Opavě míval občas pan Pálka na Olomoucké , naposledy v létě roku 2007 . Jinak bývají často v Hornbachu u vlakového nádraží Ostrava-Svinov . V Opavě je skutečně z akva obchodů nej Zoobutik , ale v obou prodejnách na Olomoucké jsou ryby v mnoha případech nemocné a napadené parazity (po nákupu ryb i rostlin je karanténa s aplikací léčiv nezbytná). Mnoho druhů krevetek bylo možné vidět i koupit na podzimní soutěžní výstavě živorodek v Ostravě r. 2007 . Byl tam i skutečný profík , známý krevetkář p. Jan Dvořák , jeho expozice byla supr a o hodně zajímavých poznatků moje znalosti obohatil . Já krevetky mám , ale nedám . Ne proto , že jsem z Prajske , jen jsem se jim pro jiné starosti nedostatečně věnoval a zatím je málo namnožil. Abych nebyl , až zas takový "škrob" , tak tady máš "krajane" kontakt na p. J. Dvořáka - Tel. 605070438 , www.akvakrevetky.wz.cz , třeba Ti je pošle . Čao . ;-) ;-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2008 20:50 Kuba Re: Guvernér
Ano Zoo butique vedle čínana je nejlepší,sice ten druhý schop dal neni špatný,ale má to tam předražené,majitel je mi velice nesympatický,trochu ho znám,dávám jim občas ryby a je dost vyčůraný,výkup za 5kč a pak tam hodí 20kča i horší případy :-( .Jinak vřele doporučuji Hradec nad Moravicí,je to u aut,zastávky na konci města směr Odry,jemnuje se to stihl Holoubek,má tam fakt nádherný ryby,velikost úžasná i perfektní zdravotní stav ryb.Co se týče kravař,tak to nejsou akvarka ,ale bažince a ryby bych tam nekoupil,vůbec to tam neudržují v čistotě.V tescu mají největší sortiment i vzácnější druhy,ale taky to tam moc neudržují ,asi to bude těma holkama,které ví o akvaristice celkem málo.
Jinak pozor.na pekařské je už pouze jedna akvaristika dole u nákladní ul. a ještě jedna je na nákladní za Tobiáškem ,před krajewskym,ale bída,je škoda ,že v Opavě nejsou žádné cihlidky nebo vzácnější ryby nebo spíše dražší ryby,několik let je tady stálá nabídka ryb za 12kč(tetry ,parmičky) ;-) ,myslím ,že je to škoda ,určiě lidi by dali o pár korun víc,ale asi mají strach z neprodejnosti ryb.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2008 19:54 Muž wladys [291] - CichlidyRe: Guvernér
Se divím,že tě v tom Tescu neposlali k mrazícímu boxu. smich Na krevetky jsem v Opavě nenarazil.V obou akvaristikách na olomoucké berou rostliny z Daha.Z ryb je vcelku dobrý výběr.Ale žádné špeky nečekej. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2008 19:08 Guvernér
Zdar Opaváci :-)
Mám na Vás dva dotazy:

1) Dají se někde v Opavě sehnat krevetky? Byl jsem v Tescu, ale tam na civěli, co to vůbec po nich chci.

2) Zásobuje fy RATAJ nebo AQUA-DAHO některou z akvaristik na Olomoucké? A jsou zde k sehnáni nějaké zajímavé rybky?

Díky :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2007 14:29 Muž [] Re: danrycka
Je pravda, že oproti jinym akvaristikam je horsi, ale i kdyz je ta akvaristika mala maji tam i tercovce ;-), ale takove nejake divne ,skarede zelenozlute zbarvene. A stoji 350Kč X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2007 12:46 Muž danrycka [56] Re: meroň
je to asi pul roku co jsem tam byl. nadrze bud preplnene nebo prazdne, v kazde par uhynulych rybek a nehorazny bordel na dne, no hnus panove rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2007 00:09 Muž meroň [18] - RostlinyRe: danrycka
jak říkám, v Kravařích už jsem několik let nebyl, takže nevím jak to tam je teď....a ta akvaristika je někde u městské policie a radnice takže to není mezi kostelem a nádražím, tak možná jsou tam dvě, nevím, ale asi by to nestálo za to jezdit do Kravař když v opavě jsou určitě lepší obchody:-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2007 21:14 Muž [] Re: danrycka
Tak ja bych vubec nerekl ze maji v kravarich tak spatnou prodejnu jak tvrdis. Zrovna predevcirem sem tam byl kupovat neonky a rybky meli celkem v dobrem stavu. A v Kravarich ani jina akvaristika neni pokud vim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2007 20:24 Muž wladys [291] - CichlidyRe: obchod
Udělej si výlet do Krnova...tam jsou dvě velice slušné akvaristiky...jedna je hned u hlavní cesty,která vede od Opavy(po pravé straně,vedle rybářských potřeb) a druhá je na tom parkovišti u prvního kruháče od Opavy.
V Opavě stojí za návštěvu jen ty dvě na Olomoucké.Tu na rohu občas zásobuju afrikou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2007 19:06 Muž danrycka [56] Re: meroň
nevim kde myslis v kravarich ale pokud myslim to same, obchod mezi nadrazim a kostelem, tak tam bych ani nevlezl. rybky jsou tam ve strasnych podminkach tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2007 18:00 Muž meroň [18] - RostlinyDobrý obchod
jo, celkově je asi nejlepší ten na olomoucké: Zoo butiqe, ale je tam ještě jeden a taky není špatný, jsou tam rostlinky ve slušném stavu( u pokladny, ne v akváriu, zprvu jsem myslel že tam žádné nemají :) ) asi největší výběr ryb a rostlin je v Tescu - ale začíná se mi zdát že ryby jsou většinou ve špatném stavu a rostliny ještě v horším, nedávno zrovna vyhazovali celou mísu zubožených rostlin( týden předem jsem za ně platil 40 kč sad - ale naštěstí rostou) pak jsou ještě dva na ulici Pekařská -ale moc velký výběr tam není , a v jednom je dokonce pověstně omrzlá prodavačka... další je na nákladní ale tam v součastnosti mají dvě! rybky v asi 8 akváriích takže nic moc výběr....a další obchody jsem nezkoumal ano , zrovna tento týden jsem ty obchody prolez takže jsou to celkem aktuální informace.
no a ještě kdysik dávno v Hradci nad Moravicí byl obchod kde byly celkem neobvyklé druhy rybek, které moc v opavě nejsou, obchod tam je pořád ale nevím jestli ten výběr rybyk je stejný, ale asi jo, pak je ještě v Kravařích ale tam už jsem nebyl taky pár let.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2007 17:03 Muž hon [0] Akva v OP
Asi nejlepší akvaristika v Opavě je na začatku Olomoucké (u bývalé čínské restaurace) u náměstí Republiky. Dobrý výběr, vcelku nízké ceny, znalá a ochotná obsluha.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2007 16:33 Muž [] – Dobrý obchod v Opavě???
Nevíte někdo o nějaké dobré akvaristice v Opavě nebo v blízkém okolí???

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 2688x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1910-dobry-obchod-v-opave