Past na plže
No jo... to je fakt... já přemýšlel, aby se tam nedostal ancík a pancéřníčci, ale na krevetky jsem zapomněl
Kopřivu ti ancik přes noc spase... No, asi to nebude mít žádné lehké řešení, prostě bude optimus2x méně krmit a více sbírat šneky a ona se mu tam časem ustaví rovnováha.
Ale psal jsi, že se jedná o krevetkárko. Kam se dostane okružák, tam se dostane i kreveta. Než se stačí plži dostat na návnadu, budeš mít past plnou krevetek.
Zkusila bych spařenou kopřivu, až se na ní všichni vrhnou, vyndat (nejlépe brzy ráno) - krevetky "opadají" rychleji, plži se snaží udržet.
To nic. Jen jsem poradil, jak jsem to řešil já, když mi šneci furt lezli na tablety pro krevetky. Ve tvém případě mne napad jako past nějaká malá sklenička a do víčka udělat malé dírky, kterými se ancik ani pancíci neprotáhnou, ale šnek jo. Dovnitř zase tu tabletu a uvidíš. Měli by to najít a vlézt tam, ale nic podobného jsem nezkoušel.
jj ze zacatku jsem krmil vic ale posledni 3 mesice krmim minimalne
a stejne se to porad mnozi
Libor promin mohl jsem to napsat s tema Pancernickama. Proto me napadla ta past na sneky jesli nema nekdo nejake zkusenosti ...tam by to od ryb bylo chraneno
Hlavní je ale řešit příčinu přemnožení, většinou to je překrmování ostatních "chovanců".
Psal jsi o krevetáriu a krevetkách, tak jsem poradil, jak jsem to řešil já v krvetkáriu. Tobě tabletu sežerou sumci
Mne kdysi dobre fungovalo kolecko okurky. Napichl jsem to na spejli a tu zasunul pod kamen, at to drzi na dne. Druhy den jsem kolecko vytahoval obsypane sneky. Tobe na tu okurku pujde i Ancistrus, tak dej kolecek vic, at se klidne nabasti taky
.
dobre zkusim. Jen mam strach co bude delat ancik kterej ma uz tak 8-10cm
a Pancernicci
Jednoduchá past: Vezmi malý plochý talířek a polož ho na dno. Doprostřed dej nějakou krmnou tabletu - já dávám spirulinu. Za pár hodin tam máš hromadu šneků a taky krevetek. Krevetky odplašíš rukou, talířek zvedneš, vyndáš z akvárka i se šnekama, dáš kamarádovi, co šneky potřebuje. Takto to můžeš opakovat libovolněkrát.
Ahoj, mam problem s brutalnim premnozenim okruzaka
Ma nekdo zkusenosti s pasti na sneky ? Rucni sber nepomaha lovim, lovim a nic. Jak bude fungovat/nefungovat past v krevetariu?
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 337x