Nazdar lidi, trosku jsem se o aquaponiku taky zacal zajimat (zatim ciste teoreticky) a nasel jsem tohle video.
www.youtube.com/…
Hlasovy projec toho chlapce mi uplne k srdci neprirostl, ale myslenku i provedeni nastinil. Mozna se, Jarry, muzes inspirovat!
Ja se priznam, ze mam jedno dilema. Momentalne mam asi rok cca. 80l low-tech akvarko, jenom svitim a topim, zadny filtr ani vzduchovani. Hromada rostlin, 5 skalar, 5 neonek, 5 krevetek, 2 black molly a nehorazna spousta mini sneku. (foto prilozeno)
Je to docela vybalancovane, kytky rostou, ryby vypadaji cile, a rasy skoro zadne, krom prave strany, kde zamerne udrzuji sagittariovou dzungli, aby se ryby mely kde schovavat. Nicmene se trosku bojim, ze pokud bych zacal vodu honit kolem a "filtrovat" ji pres hydroponicky pestovane rostliny, ubral bych zivin v akvarku, a zacaly by mi skomirat kytky uvnitr, ne? I na tom videu je to videt, v jednom akvarku kytky zivori, a v tom druhem ma myslim umele...
Ona by se tahle metoda mohla hodit spis na nejake Malawi cichlidove akva, co myslite?